- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madara-san
aktív tag
válasz
lev258 #39667 üzenetére
Rendben, értem. Akkor ezzel minden oké. Már csak erre a compizos dolgot kéne valahogy kiküszöbölni, kicsit aggaszt, hogy egy billentyűkombóval (ctrl + alt + click) kenterbe lehet vágni a rendszert.
Amúgy laptop mode tools-t érdemes felrakni thinkpadhez? Vagy valami ahhoz hasonló, laptop eszköztárat? (Nem találtam konkrétumot, csak nagyon régi ubuntukhoz külföldi fórumokon)
-
Madara-san
aktív tag
válasz
lev258 #39640 üzenetére
Köszönöm! Ez bevált, így már működik a hangerő. Amúgy ez előtt egyáltalán semmit nem csinált, ami fura, mert a T61p-men meg alapból ment. Annyi anomáliám van ezzel kapcsolatban, hogy bekapcsolás után rögtön felküldi full fényerőre, minden újraindítás után. Erre van esetleg valami megoldás?
@CPT.Pirk; Fenyő: Az érdekes az, hogy ha pl nyomok egy ctrl + alt + jobbranyílt, akkor pördül egyet kockástul. És szépen, nem laggolva. Viszont, ha nyomva tartom a ctrl + alt-ot és kattintok az egérrel, az egész képernyő elfeketedik csak a kurzor látszódik, és innentől fogva nem tudok mit kezdeni a rendszerrel. Compiz alapból engedélyezve volt, nem külön tettem fel, a MATE Tweak-ban lehet ki-be kapcsolni. Egyébként Windows 7-ben az aero csak úgy hasít a gépen, szóval csak nem fog ki rajta a Compiz.
Miért nem jó az Ubuntu MATE, mi baj vele? Nekem nagyon megtetszett, mindig is a GNOME 2-t preferáltam, ezért örültem, hogy van MATE. Ambiance-ZRAVE-Aqua + Vibrantly-simple-dark-aqua + DMZ (black) + plank dock témával úgy néz ki, mint egy továbbgondolt OS X
-
cs_dy
tag
válasz
lev258 #39663 üzenetére
(#39662) Lathronos: Valószínűleg ez lesz a megoldás, csak elsiklottam felette.
lev258: Egyenlőre nem emlékszem, hogy találkoztam volna olyannal
Olyan partíciókat készítettem amiket kért, hogy tudjon települni. Így nézett ki a telepítésem, de ez nem az én partícióimat ábrázolja csak azon illusztrálom. -
válasz
lev258 #39644 üzenetére
Ha az Oracle van feltéve akkor azt alapból tiltja a böngésző (FF), ha pedig az openjdk-8, ahhoz meg nincs Mint alatt icedtea, célszerűbb az alap openjdk-7-jre / ideadtea-7 csomagokon maradni inkább.
DittyCat: Chrome/Opera alatt nincs java plugin már jó ideje Linuxon, sőt a legújabb verzióban már Win alatt sem, már jó ideje húzzák ezt az NPAPI, PPAPI átállást. -
DittyCat
tag
válasz
lev258 #39638 üzenetére
Online nem, de most letöltöttem a programot és elindult, ami ha nem is teljes, de egy fél siker.
A DVD-t viszont muszáj lenne megnéznem, de az továbbra sem megy...
Valami gond a feliratokkal/kezdő menüvel lehet. Nincs esetleg erre a régiókódos megoldásra egy másik parancs...?
Köszi előre is...
-
Anakin007
aktív tag
válasz
lev258 #39584 üzenetére
A választóképernyőt még igen. Ha ott is legacy módot választok, akkor is meghal rögtön, feketére vált. 64 bites verzót használok win7-ből és Mint-ből is
Telepítő-ellenőrzés alatt mit takar? A linuxos telepítő médát (esetemben dvd) ellenőrzését v. valami mást? Ha igen, nem ez a baj, előszőr 17.1-es kde mint volt kiírva, azzal próbáltam, de mivel ugyanez volt, letöltöttem a 17.2-t és kiírtam egy másik lemezre. U.a. sajnos.Az UEFI-t azért hoztam fel, mert furcsa dolgokat művel, nem tudom, lehet-e köze hozzá: uefi-ben ha boot után előcsalom a boot menüt, üres. Bios-ba belépve ott van a két eszköz szépen, látja a dvd meghajtót és a hdd-t is. Ha átváltom legacy-re, egyből megjelenik minden.
UEFI-módban tök fölösleges a boot menü, mivel üres. Fixen át kell állítanom a boot seqence-t, ha mondjuk dvd-ről szeretnék indulni.... -
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39479 üzenetére
Megnézem, hátha tudok rá frissíteni. A kernel frissítés anno csak rontott vagy semmit nem javított a problémán. Mondjuk nem próbáltam 3.19-es kernelt, de szerintem attól még instabilabbá vált volna a rendszer az eddigiek alapján. Ez a külön driver frissítés megoldást jelenthet, ha tényleg van újabb. Úgy nézem a linkelt fórumok alapján, hogy a régebbi drivereknél sok esély nincs a javulásra. Az nvidia-ra mutogatnak, hogy az ő eleve hibás driverükről kellene reverse engineeringel valahogy összehozni egy jót, és hogy ez mennyire nem egyszerű. A legutóbbi idén áprilisi hír, aminél még mindig küzdenek ezekkel a kártyákkal, de azt mondják már valamit javult a helyzet, és nincsenek random fagyások. Ezt végülis alá tudom támasztani a régi driverrel fagyott, az újabbal nem. Hátha van még újabb.
szerk:
Közben bebootoltam xfce alól 340.76 van. Szóval nincs újabb. :S Azért még reménykedem, hátha másik distroval jobban muzsikál... Lehet, hogy veszek egy erősebb kártyát a későbbiekben, ezt meg eladom. -
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39469 üzenetére
A 340.x-es is réginek számít? Az nvidia oldala szerint a 341.81 a legújabb. [link] Ha már a 341. major verziónál tartanak, akkor nem hinném, hogy 1 verzió ugrás évekbe telik, sokkal valószínűbb, hogy néhány hétbe. Konkrétan egy 6 éves kártyáról van szó, ennyi idő alatt azért már jó lett volna valamit produkálni, amivel működik is. Vagy csak én érzem így?
-
confutatis
csendes tag
válasz
lev258 #39454 üzenetére
Tehát az új gépen sehogyan sem tudok a netre csatlakozni, sem routeren keresztül sem ha a gépbe dugom az ethernet kábelt. Mindkét esetben "disconnected. you are offline" ha jól emlékszem.
Próbálkozik de nem sikerül. Régen a 17es minttel simán ment a régi laptopon akkor még routerem nem volt. -
confutatis
csendes tag
válasz
lev258 #39452 üzenetére
Digis pppoe kapcsolat közvetlen, és routeren is be van állítva minden. A régi aceren látja a wifit illetve ha közvetlenül csatlakoztatom az ethernet kábelt a géphez beírom a felh.nevet és a jelszót van net.
Az utolsó mondatodban lehet az igazság, mert olvasgattam angol nyelvű fórumokat és vmi ilyesmit hámoztam én is ki.
És akkor most várjak meg egy következő mint kiadást amiben már támogatva lesz?
Ja, és ubuntu 14.04-el sem működik. -
Madara-san
aktív tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39391 üzenetére
Hát nem tudom, hogy mit, volt 2 kernel frissítés, az egyik teljesen automatikusan, a másikat én frissítettem a legújabbra ugyanúgy 3.16.x-eset. Ezen kívül video kártya drivereket próbálgattam, hátha valamelyik működik, de azt se sajátot, hanem amit kiadott opciókat. Ezek közül egyik sem tűnik túl veszélyesnek. Az lesz, hogy visszalépek windows-ba, aztán újrarakom az egészet nulláról. Ahhoz sem fűzök sok reményt, hogy úgy működni fog, de más már nem jut eszembe.
-
inf3rno
nagyúr
-
DittyCat
tag
válasz
lev258 #39281 üzenetére
Hogy már létezik, ezért átugorja.... nem tudom, ez majd a végén derül ki, hogy hány fájl lesz belőle. Ez a kütyü úgy működik, hogy 4 almappa van a főmappán belül, így mindegyiken végig kell mennie és még csak az A-nál tart. majd meglátjuk. Ez a raw valami képfájl, azt írja. De furi
-
DittyCat
tag
-
DittyCat
tag
válasz
lev258 #39277 üzenetére
sudo /home/jucus/Dokumentumok/ODVR/odvr-0.1.5/odvr.x86 -e - erre bemásolt pár fájlt a mappába, nulla bájtos, lejátszhatatlan verzióban...
Asszem én itt feladom.. és nem tudom, mi lesz, mert ezek nem hobbiból, hanem munka miatt kellenek nekem és el kellene mentenem őket
Köszönöm, hogy megpróbáltad
Nagyra értékelem a fáradozásodat... kedvem lenne Windows XP-t telepíteni most, azzal működött
, szóval nem egy mai darab... W7-tel sem akart már működni, miért pont Linuxszal működne...?
SZERK: Nagy E-vel valami történik (raw fájl alakul!!!)
Sorban tölti le a cuccot rawban
-
DittyCat
tag
válasz
lev258 #39274 üzenetére
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~/Dokumentumok/ODVR/odvr-0.1.5 $ cd /home/jucus/Dokumentumok/ODVR
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~/Dokumentumok/ODVR $ sudo odvr.x86 -E
sudo: odvr.x86: command not found - nem akarja az igazságot
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~/Dokumentumok/ODVR $ cd /home/jucus/Dokumentumok/ODVR/odvr-0.1.5
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~/Dokumentumok/ODVR/odvr-0.1.5 $ sudo /home/jucus/Dokumentumok/ODVR/odvr-0.1.5/odvr.x86
Model: 4100PC - így felismerte a diktafont. Most vár tőlem valamit... de mit?
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~/Dokumentumok/ODVR/odvr-0.1.5 $ -
DittyCat
tag
válasz
lev258 #39271 üzenetére
Ne haragudj... az mit jelent, hogy miután a mappába navigáltam...?
Readme ezt írja egyébként: Running
=======odvr *requires* access to the user-space USB interface. It is recommended
to place "41-odvr.rules" into "/etc/udev/rules.d" or setup your own udev rules
rather than running odvr as root. After changing udev rules, don't forget to
run "udevcontrol reload_rules" and to replugin your DVR.Again, root privileges are required unless udev is properly setup.
For the impatient, run the following to test odvr:
$ sudo odvr -l
Ha pedig a Terminálba beírom amit írtál, akkor ez történik: sudo: odvr.x86: command not found
-
DittyCat
tag
válasz
lev258 #39261 üzenetére
No, hát ez:
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~ $ sudo ovdr -E
[sudo] password for jucus:
sudo: ovdr: command not found
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~ $ sudo odrv -E
sudo: odrv: command not found
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~ $ sudo odvr -E
odvr: invalid option -- 'E'
Usage: odvr [options]
-= Options =-
-h : This help.
-v : Print version.
-d <folder> : Download all files in <folder>.
-e : Download everything.
-l : List all files.
-x <folder> : Delete all recordings in <folder>.
-c : Delete all recordings.
-y : "yes" to all yes/no questions.
-r : Reset the DVR. This may fix some sync issues.
-D : Enable debug tracing.
jucus@jucus-Aspire-V5-431 ~ $ sudo odvr -e
Model: 4100PC
Downloading "DA_0336.wav"...
Error downloading "DA_0336.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0353.wav"...
Error downloading "DA_0353.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0354.wav"...
Error downloading "DA_0354.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0355.wav"...
Error downloading "DA_0355.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0356.wav"...
Error downloading "DA_0356.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0357.wav"...
Error downloading "DA_0357.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0358.wav"...
Error downloading "DA_0358.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0375.wav"...
Error downloading "DA_0375.wav": unhandled quality
Downloading "DA_0376.wav"...
Error downloading "DA_0376.wav": unhandled quality
"DA_0376.wav" already exists. Skipping this file.
Downloading "DB_0338.wav"...
Error downloading "DB_0338.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0359.wav"...
Error downloading "DB_0359.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0360.wav"...
Error downloading "DB_0360.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0361.wav"...
Error downloading "DB_0361.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0362.wav"...
Error downloading "DB_0362.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0363.wav"...
Error downloading "DB_0363.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0364.wav"...
Error downloading "DB_0364.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0372.wav"...
Error downloading "DB_0372.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0377.wav"...
Error downloading "DB_0377.wav": unhandled quality
Downloading "DB_0378.wav"...
Error downloading "DB_0378.wav": unhandled quality
Downloading "DC_0371.wav"...
Error downloading "DC_0371.wav": unhandled quality
Downloading "DC_0374.wav"...
Error downloading "DC_0374.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0334.wav"...
Error downloading "DD_0334.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0335.wav"...
Error downloading "DD_0335.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0343.wav"...
Error downloading "DD_0343.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0344.wav"...
Error downloading "DD_0344.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0345.wav"...
Error downloading "DD_0345.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0346.wav"...
Error downloading "DD_0346.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0347.wav"...
Error downloading "DD_0347.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0348.wav"...
Error downloading "DD_0348.wav": unhandled quality
"DD_0348.wav" already exists. Skipping this file.
Downloading "DD_0350.wav"...
Error downloading "DD_0350.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0351.wav"...
Error downloading "DD_0351.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0352.wav"...
Error downloading "DD_0352.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0365.wav"...
Error downloading "DD_0365.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0366.wav"...
Error downloading "DD_0366.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0367.wav"...
Error downloading "DD_0367.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0368.wav"...
Error downloading "DD_0368.wav": unhandled quality
Downloading "DD_0369.wav"...
Error downloading "DD_0369.wav": unhandled quality -
DittyCat
tag
válasz
lev258 #39244 üzenetére
sudo odvr -l : erre listázza a diktafonon lévő fájlokat, tehát működik.
sudo odvr -e: nem kezelt fájlokra hivatkozik (Error downloading "DD_0348.wav": unhandled quality
"DD_0348.wav" already exists. Skipping this file.).
Ezek Wav fájlok.Nem tudom, hogyan lehetne a menüből indítani és valami grafikusan elérhető felületű programot csinálni belőle.
-
st6969
őstag
válasz
lev258 #39217 üzenetére
Integrált Radeon HD6310. Cinnamon után feltettem anno az XFCE-t, és "hasított"
Melyik az a grafikus program, amivel megváltoztatható a boot sorrend (talán a visszaszámlálás ideje is módosítató/csökkenthető?)?
Mert akkor még 1x nekifutnék egy ilyen dual rendszernek.(#39219) ubyegon2
Igazad van, benéztem, utaláskor nekem is kér
Én a bejelentkezésre gondoltam, ahhoz nem rémlik, hogy lenne sms kód, más banknál van (legalábbis AXA, K&H) -
kkdesign
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39179 üzenetére
Úgy nézem, hogy van 400 javítatlan bug, annak kb a fele több, mint 2 éves: [link]. Ezen kívül még van 200 feature request. Ez alapján az lehet a baj vele, hogy nincs elég fejlesztői kapacitás rá. Nagyon nagy projekt, és kevesen szánják rá az időt, hogy megértsék. Jobb lenne felbontani kisebb projektekre, amikbe könnyebben bele tudnak fejleszteni az emberek. Nincs sok ötletem a domain-jéről, de ha ekkorára megnőtt, akkor biztosan szét lehet szedni subdomain-ek mentén. Ha lenne pár domain expert, akik ismerik a rendszert kívül belül, meg lenne pár ember, akik ddd tapasztalatokkal rendelkeznek, akkor bele lehetne vágni. Nem tudom érdemes lenne e ezt felvetni valamelyik a mail list-jén a projektnek. Én biztosan nem akarok foglalkozni vele, úgy meg gáz lenne megmondóemberkedni, hogy nem tettem le semmit az asztalra. Arcom mondjuk lenne hozzá.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39176 üzenetére
- vid kártya most így van:
windows alatt 3 havonta egyszer lefagy, vagy leáll a drivere, de ezt újraindítás megoldja. nem a legjobb, az tény, de nem hinném, hogy most menne tönkre, 5 éve ilyen, és nem keveset használtam...
- ram-ot pár napja teszteltem, mert vettem bele használtat, minden rendben van vele.
- processzort nemrég teszteltem, azt is vettem használtat, azzal is minden rendben van.
- az ssd teljesen új, rendben van.
- a hdd régi, windows van rajta, de ha nincs bent, akkor is akad.összeomlani nem omlott még össze semmi, csak akad az adat bevitel pár másodperccel néha. nagyon esetlegesen jelentkezik, 90%-ban minden rendben van. nem tudom hogyan lehetne loggolni, hogy mi történik ilyenkor, valszeg a logger is laggolna egyet. talán ha microsec-eket loggolnánk szabályos időközönként, és néznénk a köztük lévő közöket, akkor el lehetne csípni, ha megakad, és kihagy néhányat. mellette meg lehet valami általános logot betenni futó programokról, processzor használatról, io műveletekről, stb... úgyhogy ki lehetne szűrni, hogy mi történik az akadás előtt és után közvetlenül. ez mondjuk csak elmélet. majd valamikor szakítok rá időt, és írok rá bash scriptet, de most máson dolgozom. amúgy is ez talán már big data témakör lenne, ha ilyen sűrűn loggolnánk, és a data mining-ot nagyon nem kenem. még. hmm kedvet kaptam hozzá, megírom jövő héten, hátha összejön... :-)
gimp-nél tudtok valami jobbat? nem tudok clipboard alapján új képet létrehozni, nem tudok törölni layer-eket, sőt csak billentyűzettel tudom kiválasztani őket. nagyon zavaros ps-hez képest, nem tetszik.
újabb érdekesség, hogy most alig hallom a HDD-t, legutóbb meg állandóan kerregett. lehet, hogyha nem használom annyit a windows-t, akkor nincs mit átrendezzen magán, passz. szerintem NAS-nak megtartom még egy darabig, és nem veszek újat. nagy baja nincs
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39082 üzenetére
Engem is. A gond valszeg azzal van, legalábbis az ethtool azt írja, hogy a link partner csak 100mbit-et reklámoz magáról, 1000-et nem. Ez alapján [link] nem lepődnék meg, ha még ennyit sem bírna. Azért elég gáz, hogy ehhez képest gigabites ethernettel reklámozzák. Azt hiszem beállítom mégiscsak bridge-nek, és veszek hozzá egy gigabites routert a belső hálónak. Ahogy nézem a régi router-em is csak 100mbitet tudott.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39079 üzenetére
Nem a netet írtam, hanem a belső hálót. Annak gigabitesnek kellene lennie. Gondolom a network manager nem csak az internetről szól...
@CPT.Pirk Nem tudom ez honnan jött. Egy kütyünél gondoltam, hogy teszek fel debian-t, de valszeg abból is arch lesz, mert az jobban megtámogatja. Egyébként Mint van a PC-n kb 1 hónapja, vagy még annyi ideje sem. Kb annyira értek hozzá, hogy még az update-et sem tudtam normálisan kezelni máig.
-
agy73p
senior tag
válasz
lev258 #38999 üzenetére
Tegnap este Windows alatt is nézegettem a bluetooth-t. A gép Win XP-re készült, most Win 7 van fent, hát sajna, nem találtam semmi külön opciót a kapcsolására, az eszközkezelőben sem jelenik meg. Fájl küldés-fogadás indítható bt-szal, de külön nem látok megoldást a kezelésére. Nem jön be a tálcán sem a bt ikon....
Szerk:
még annyi most eszembe jutott, hogy le szoktam win alatt tiltani mindent, ami induláskor szükségtelen (msconfig), és az is lehet, h a bt betöltése is le van tiltva.... biztos hülyeség, de majd este megnézem. -
agy73p
senior tag
válasz
lev258 #38995 üzenetére
Fu-Si Amilo Pro V3505 WB2.
Van 4 külső gomb a klaviatúra felett: 1. bekapcs, 2. levél, 3. web, 4. wifi/btooth kapcsolók. (ez ki_be kapcsolja a wifit és win alatt egyben a bt-t is.)
Egyébként eddig minden Debian alapú disztró hisztizett (nem álltak le) vmi Modem Manager miatt. Nem lehet, h vmi köze van hozzá? -
válasz
lev258 #38960 üzenetére
Úgy néz ki, valóban raid-es probléma, a patch is ezt jelzi.
Ettől függetlenül az összes Samsung 8 bekerült a blacklist- be az alábbi sor alá:
/* eszközök, amelyek nem kezelik megfelelően a sorban álló TRIM parancs */A HUP-os linket én ugornám, mert simán írják a discard-ról, hogy nem javasolt és ezt egy belinkelt 2013-as írásra hivatkozva teszik.
Én is úgy tudom, hogy 14.04 óta működik rendesen a TRIM, ettől még a blacklist-ben benne vannak a Samu 8-asok, a többi és az Intelek whitelist-ban vannak.
Ha valaki tapasztal Samsung 8-as sorozattal kapcsolatos TRIM anomáliákat, írja le ide, vagy még jobb lenne, ha ide is betenné, hogy ha szükséges, módosításra kerüljön a leírás ill. bekerüljön egy figyelmeztetés ezzel kapcsolatban!
-
-
agy73p
senior tag
-
Rimuru
veterán
-
-
válasz
lev258 #38851 üzenetére
+1, köszi, hogy szólsz, a pm-eket valahogy sosem veszem észre, emilből értesülök róluk általában, azokat meg csak időnként olvasom. Nincs emil értesítőm, ne idegesítsen feleslegesen.
(#38852) CPT.Pirk Látom, te is csak a saját logout blogodat tartod szemmel!
[link]120 GB-os pont fele annyiba került, mint amit most vettél, ha a te módszereddel számolunk.
-
válasz
lev258 #38824 üzenetére
Jó az írás, köszi, be is linkeltem egy winx-es vitába, kicsit korpa közé keveredtem
(#38819) inf3rno Előfordul ez velem is sűrűn, egyszerűnek tűnik a Cinnamom rendszerbeállító része, mégis mindig találok benne valami ujdonságot. Igaz, közben elég sokat változik a verzió frissítésekkel.
-
King Unique
titán
válasz
lev258 #38838 üzenetére
Nekem ez a 2 van a PPA-ban:
libreoffice
deb http://ppa.launchpad.net/libreoffice/ppa/ubuntu trusty mainlibreoffice (források)
deb-src http://ppa.launchpad.net/libreoffice/ppa/ubuntu trusty mainCseréljem le, vagy manuális telepítésnél mindegy, mert úgysem fog frissülni?
(#38839) colomb2: az ilyen hibákat nem tudom mi okozza pontosan (driver?), de azért sokaknál lement problémamentesen, nálam is. Pedig sokat frissítgettem én is a 8-as időszakban, de most az Insider tesztelés alatt meg főleg.
Lehetne ez jobb is, pl. a frissítések telepítése (viszonylag) lassú mind3 rendszernél, majd utána restart 30% ---> restart 100%...az is egy kínlódás. -
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #38832 üzenetére
Tudnátok részletezni? Én is fel szeretném szórni a LibreOffice-t. Egyelőre a minden héten pár új alkalmazás stratégiát követem, így nem fáraszt le túlzottan, ha utána kell keresni hibakódoknak, telepítésnek, stb. Nodejs, WebStorm minimális utánajárással felment, Firefox-al még küzdök, hogy pluginekkel átmentsem a history-t, könyvjelzőket, megnyitott ablakokat, stb...
-
King Unique
titán
válasz
lev258 #38832 üzenetére
Próbáltam korábban a PPA-t, az fogjuk rá, hogy működik is, a mostani 1 esetet leszámítva. De ez a kinézet, téma dolog nagyon nem, a gyári telepítésben is ez az alap puritán van benne. Azzal meg nem volt kedvem szórakozni, hogy xy kiegészítő csomagot vadásszak. Mert ugye azt se tudtam, hogy mit, illetve a beállításokban nem találtam a váltásra lehetőséget. Egyszerűbb volt feltenni manuálisan és annál még a kinézet is ok.
#38835) inf3rno: én főleg laposom használom és tényleg nem rossz, teljesítményét, stabilitását nem is érte különösebb kritika. Ez a metro dolog meg eleve kicsit túl van lihegve...desktopként használva, ott 1-1-ben az asztal, egérrel modern felület is bőven kezelhető, felrakható a fenti X-es cikkben is említett CS, amivel meg minden testre szabható. Csak ugye ez már a múlt, mert itt a szép és új, még jobban adatgyűjtős X-es korszak és az a jó.
-
King Unique
titán
válasz
lev258 #38828 üzenetére
Ja, mondták és vsz úgy is lesz, vagy nem biztos, mert elég jól sikerült a birkaterelő marketing...
Napi öröm: hőfokok
Korábban szívtam Mint Cinnamon alatt a hőfokok belövésével, kisalkalmazások és Conky a merevlemezt nem is mutatták, de most találtam egy leírást a psensor-ról és ezzel már ok. Kirakja a panelra és már mutatja a HDD hőfokokat is.sudo apt-get install lm-sensors hddtemp
sudo dpkg-reconfigure hddtemp
sudo sensors-detect
sudo service kmod start
sudo add-apt-repository ppa:jfi/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install psensorLibreOffice:
Másik gondom az LO frissítése & megjelenése volt, mert Mint alatt vmi fapados, ronda témája alapból és hiába mentem a beállításokba testre szabni, én nem találtam erre megfelelő lehetőséget, akárhogyan is igyekeztem...
A hivatalos magyar oldal leírása nem tudom mire vonatkozik pontosan, de upgrade-re nálam nem volt jó, max friss telepítéshez. Sőt eltávolítva a régit (restart is volt), majd ezt lefuttatva nálam a 4.4.3-at tette fel...
+ a téma megint a fapados alap volt csak...Viszont Ubuntun a normál, tetszetősebb megjelenés van, illetve, ha manuálisan töltöm le a .deb fájlokat és teszem fel, akkor Mint alatt is. Hát ez van, max ezen túl manuálisan telepítem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #38828 üzenetére
Szvsz a 7-es és a 8.1-es is ugyanolyan jó. Mindkettőt használtam elég hosszú ideig, nem tudom a 8.x-et miért húzzák le. A cikk nekem inkább semlegesnek tűnik, azt írják, hogy egy nagyon kicsit jobb, mint a 8.1, és itt ki is merülnek a pozitívumok. Nem igazán érzem a fejlődést (a cikk alapján). Majd talán a következő oprendszerük jobb lesz.
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #38814 üzenetére
Na csak megoldottam az rtl8192 firmware integrációt, működik.
Most készítek remastert belőle, hogy másnak ne kelljen ennyit szívnia vele. Csak azt nem értem, miért hagyták ki a kernelből, még ha valami instabil bugos szutyok lenne ami kernelpánikot okoz rendben lenne. De hiba nélkül működik, akkor vajon miért? Ezt valószínűleg sosem tudjuk meg. Azért a blogomban készítek egy kis leírást róla, hogy meglegyen ha kell valakinek, mert Ubuntuék is kisprórolták, mondván: ugyan minek az bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Apple asztali gépek
- Íme az új Android Auto!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Synology NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest