- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
agy73p
senior tag
válasz
lev258 #40957 üzenetére
Évekkel ezelőtt már volt, töröltem könyvtárakat, és vissza tudtam állítani a fájlok java részét. Recuva-t is használtam már windows alatt, anno működött, undelete is, sok évvel ezelőtt.
Most pont az zavar, hogy a az általam most először használt testdisk végigfutott, de nem talált adatokat. Végignéztem a belinkelt videót, nekem 3:07-től nem kezdni el listázni a fájlokat.Nem minden apró-cseprő dologgal fordulok ám hozzátok, már elég sokat megoldok magam, de ez megakasztott és sosem lesz nekem annyi tudásom és tapasztalatom ezen a téren, mint nektek.
-
lev258
veterán
válasz
lev258 #40957 üzenetére
Ez egy eredetileg FAT32-es pendrive volt. photorec-kel láttam rajta a fájlokat (visszahozható állapotban), a testdisk pedig magát a teljes partíciót vissza tudta állítani. Mindezt úgy, hogy mindkét program kezdetben csak lemezt (sdb-t) látott, nem partíciót (mivel az nem volt).
-
spammer
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lev258 #40892 üzenetére
Szerintem be szeretne lépni putty-val a virtuális Debianra Windows alól. Mondjuk a TC-t én sem tudom hogy jön ide mert a putty különálló cucc. Igaz van egy putty plugin tc-hez, de az 2009-es.
Mondjuk nem tudom, hogy ez a kapcsolódás hogyan működik, talán localhoston keresztül betalál a kliens OS-re a putty?
-
beloadjoker
őstag
válasz
lev258 #40814 üzenetére
ba*******
Le volt húzva a master.... A panelen lévő kis ikon meg az égvilágon semmit nem állít rajta.....
Illetve az előbb volt most már elnyomkodtam... Valaki tudna segíteni abban hogy mire kell menni hogy legyen hangom?
Ahogy látom a Master a Speaker meg a PCM hármassal kell valamit alkotni mert azokat némítgatom meg engedélyezem és egyszer csak ha helyes sorrendben csinálom lesz hang
bár nemtudom melik a helyes sorrend
az is fura hogy kb csak a master csúszka felétől van hang
*Igen csak user error, én voltam a hülye tök logikus az egész... Bár az nem értem hogy reboot után miért kell némítani mindent, de m1
-
King Unique
titán
válasz
lev258 #40766 üzenetére
Próbálgattam korábban is, de nem igazán találtam rá megoldást.
Lehet vmi konfigfájlban kéne átírni vmit, mint pl. a fényerő beállításánál, de lövésem sincs.Viszont ez a működés azért kicsit abszurd, mert ilyenkor már egyáltalán nem szabadna visszakapcsolnia és újracsatolnia, pont ez a lényege. És más típusú meghajtók esetében pont így is működik. Van a sima partíció leválasztás- újra felcsatolás, de az megint más és ott nyilván jó is ez a fajta lehetőség. Már x éve a Linuxokban is helyett kapott ezen eszközökhöz ez a biztonságos leválasztás opció, ami pont az előbb említett full leállítást és rendszerből való eltávolítást csinálja. Pendrive-oknál maradt a sima kiadás.
Nekem az a gyanúm, hogy ez vmi bug lehet a rendszerben / kernelben, mert mint mondtam több disztró is produkálta. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lev258 #40662 üzenetére
Üdv.
Windows alatt VMware Workstation-ra telepítenék Linux Mint 17.1 32 bit Cinnamon-t?
A kérdésem az lenne,hogy Other Linux 2.4x-2.6X-3X kernert vagy a Debian 6-7x-8.X válasszam?
VMware alá mehetne a 64 bites Linux azt is kezelné rendesen?
Linux Mint 17.2,hogy sikerült mehetne az is vagy vannak még hibái?
Mekkora a legkisebb méret amire telepíthető? -
szimi57
őstag
válasz
lev258 #40692 üzenetére
Sajnos nem jött össze. Sokat dolgozott, töltött le anyagot, a végén (gondolom) visszajött a cursor. A megjelenitésben nem tapasztaltam változást. Ujrainditottam. Induláskor szöveges hibaüzeneteket adott be. Az elsöre emlékszem: ACPI PCC probe failed. További hibaüzenetek a cache-re utaltak. Mikor bejött a grafikus kép kérte a jelszót, de nem adta be az asztalt, ujra és ujra kéri a jelszót. Leállitáskor szintén irkált valamit, kék szinnel.
-
bkpijoter
csendes tag
válasz
lev258 #40660 üzenetére
AsRock QC5000-ITX/PH lapom van, annak a specifikációjában szerepel a Realtek utalás.
-
bkpijoter
csendes tag
válasz
lev258 #40658 üzenetére
Ezzel kapcsolatban már kérdeztem itt: 40423, 40459.
Válaszoltál mindkettőre, illetve mások is, de még mindig nem sikerült megoldanom. Azért gondoltam hátha egy ilyen DDM jellegű program segítene.
7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec) hangkártyáról van szó. -
válasz
lev258 #40634 üzenetére
Szerintem ez alapján a rendszerben lévőket használja, vagy inkább nem? de mivel kifejezetten Mint fejlesztés, így, mint már nem egyszer, nem lepne meg, ha jobban működne ez is, min sok minden az Ubiban.
Érdekes, hogy mindkettőnél más a recommended driver.
Debianban egyszerűbb lenne kideríteni, mit használ, lehet, hogy kipróbálom.
-
válasz
lev258 #40631 üzenetére
A ddm-et meg nem kell feltenni. Van a rendszernek sajátja.
Éppen imént írtad, hogy a fórumtárs által használt verzióban nem működik rendesen a rendszer sajátja!
Pár pillanat feltenni, de ez is csak egy javaslat volt, meg az is, hogy telepítsen újabb disztró verziót.
Gondolom Ubuntu is kibírja, ha felrak egy segédprogramot, vagy ettől már megnyeklik? Nem tuhatom, Te vagy az Ubuguru.
-
-
Anakin007
aktív tag
válasz
lev258 #40464 üzenetére
Utóbbi igen, előbbit nem talál a telepítési forrásokban. A csomagkezelő hoz olyat, hogy binarymeta 4x és binarymeta2x, amikkel felrántana minden szükséges csomagot a develpomenteken kívűl, de ezekre a "No available" feliratot dobja... A deb-es forrást törlöm akkor, nehogy az okozzon galibát.
-
bkpijoter
csendes tag
válasz
lev258 #40424 üzenetére
Köszi a választ, sikerült mountolni a /dev/media mappába a két vinyómat, illetve a fstab fájlt is szerkesztettem, így bootoláskor a megfelelő helyre kerülnek.
Igaz, hogy a Realtek leírás nem mai, de a Realtek oldaláról töltöttem le a lapomhoz megfelelő drivert és azt telepítettem, de nincs hang...
Debian telepítéskor netinstallt használtam, próbáljam meg a DVD telepítőről felrakni a hangot? -
herdsman12
őstag
válasz
lev258 #40435 üzenetére
Leginkább dd-vel csinálnám, Linuxon.
Oda-vissza működik a .img fájl írása, de az iso-nál valamit elrontok.root@eee901:/home/ggy/Letöltések# lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 29,8G 0 disk
├─sda1 8:1 0 28G 0 part /
└─sda2 8:2 0 1,9G 0 part [SWAP]
sdb 8:16 1 3,8G 0 disk
└─sdb1 8:17 1 3,8G 0 part
loop0 7:0 0 645M 1 loop /media/ggy/Debian 8.0 i386 1
root@eee901:/home/ggy/Letöltések# ls
cbpp-1.0-i386-20150428.iso CrunchBang++
root@eee901:/home/ggy/Letöltések# dd if=/home/ggy/Letöltések/cbpp-1.0-i386.iso of=/dev/sdb bs=1M conv=noerror
dd: ”/home/ggy/Letöltések/cbpp-1.0-i386.iso” megnyitása meghiúsult: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár -
Illusion1010
senior tag
válasz
lev258 #40400 üzenetére
Ubuntu dual lan bridge keresésre van pár használható találat...
Ez a leírás tűnik a legfrissebbnek, és a legegyszerűbbnek, remélem hogy ez kell nekem.
Na, majd holnap nekiállok.
-
válasz
lev258 #40394 üzenetére
Igen ezt a leírást is próbáltam, de sajnos nem segített.
God Vazzeg: Basszus Google Chorme alatt tényleg csont nélkül megy, eszembe se jutott kipróbálni, mivel miután konstatáltam (Chromium alatt meg sem nyikkant), hogy a silverlight npapi only, így FF-re koncentráltam.
-
nagyfejü
őstag
válasz
lev258 #40300 üzenetére
A pen ről bootolást meg tudom csinálni , mert a win is ugy megy. Ki szeretném próbálni a linuxot de nem akarom bekavarni a meglévő rendszert. Ezért lenne jó hogy a pen en van a linux rendszer és ha használni akarom csak bedugom és arrol bootolok.
De sajnos nem akar bootolni. -
Thusor
őstag
válasz
lev258 #40294 üzenetére
UPC által adott router-modem van. Vezetekése hálózaton kapcsolódom a géppel. Minden más eszköz ami szintén vezetékkel vagy vezeték nélkül kapcsolódik 30/3 Mbitet mér, de linux mintről csak 0.6/0.15.
dmesg-ben ennyit találtam:
dmesg | grep Ethernet
[ 0.996341] tg3 0000:01:00.0 eth0: attached PHY is 5784 (10/100/1000Base-T Ethernet) (WireSpeed[1], EEE[0])
[ 4.252519] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3pingelés:
ping google.com
PING google.com (216.58.209.174) 56(84) bytes of data.
64 bytes from bud02s21-in-f174.1e100.net (216.58.209.174): icmp_seq=1 ttl=57 time=664 ms
64 bytes from bud02s21-in-f174.1e100.net (216.58.209.174): icmp_seq=2 ttl=57 time=1330 ms
64 bytes from bud02s21-in-f174.1e100.net (216.58.209.174): icmp_seq=3 ttl=57 time=1000 ms
64 bytes from bud02s21-in-f174.1e100.net (216.58.209.174): icmp_seq=4 ttl=57 time=1021 ms
64 bytes from bud02s21-in-f174.1e100.net (216.58.209.174): icmp_seq=5 ttl=57 time=621 ms
64 bytes from bud02s21-in-f174.1e100.net (216.58.209.174): icmp_seq=6 ttl=57 time=1038 ms -
eddie17
addikt
válasz
lev258 #40223 üzenetére
sudo apt-get install wine
wget http://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/windows/ViberSetup.exe
wine ViberSetup.exeSzépen meg is csinálta egészen a letöltés végéig, utána a telepítés nem ment végbe, de igazán hibaüzenet sem volt. Ezzel próbálkoztam eredetileg, ekkor még nem volt POL.
POL-hoz hozzá van rendelve a legújabb wine, azon belül töltöttem le. De ugye itt kapom a windows-os acces denied hibaüzenetet. -
eddie17
addikt
válasz
lev258 #40219 üzenetére
Tudom, de akkor amikor csak a wine volt fent, semmit nem csinált, próbáltam terminálból is, grafikusan is, el sem indította a telepítőt. POL-al legalább rávettem.
Pedig jó lenne, mert alapvetően erre a gépre teljesen jó a Lubi, csak ez a fránya Viber nem akarja az igazat.
És ráadásul nem is magamnak csinálom, szóval nagy a nyomás. -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lev258 #39999 üzenetére
Nem tudom pontosan mi a kínja. Azt tudom, hogy valamelyik msconfig szerű app-ban (már nem tudom melyikben) ki volt írva nagy betűkkel, hogy valami akadályozza az alvó állapotba lépést. Már nem emlékszem melyik volt. Mióta grub-ot használok több féle linux-al azóta van így, előtte 5-6 évig jó volt, szóval több, mint gyanús, hogy köze van hozzá...,
Köszi a linket, átolvasom.
-
guftabi96
addikt
válasz
lev258 #39982 üzenetére
hát ez akkor holnapra marad.
Remélem meg fogom tudni csinálni, mert ha nem, akkor nem lesz sokáig debian a gépen.
Egyszerűen borzalmas 60hz-en ez a crt.
Most fél órát ott ültem előtte, és már rosszul érzem magam.
Még a 85 elment, de ez...
Lehet megpróbálok beszerezni valami lcd monitort, mert ez így nem jó.. -
Essejó
veterán
válasz
lev258 #39893 üzenetére
De van, akár 128 elsődlegest hozhatsz létre rajta. De egy 80-250GB-os munkaállomáson mire nem elég az a 4 elsődleges partíció? Még akár egy 300-500 GB-os esetében is elég lehet.
És igen Linux ügyben tényleg nem vagyok hozzáértőnek nevezhető, de az elmúlt 6 évben heti rendszerességgel számtalan Windowst telepítettem, köztük jó néhány UEFI-st is. -
beloadjoker
őstag
válasz
lev258 #39861 üzenetére
De indok ugyanis ezzel nem lehet megoldani nyilván akkor ahogy te írtad egyéb módon van korlátozva sajnos
De ha esetleg Pécsen jársz és megmondod mennyit kérsz a beüzemelésért akkor megpróbálhatod, de csak akkor fizetek ha sikerül
Viccet félretéve sokat foglalkoztam ezzel az utóbbi időben és sajnos nem megoldott y510p esetében
-
beloadjoker
őstag
válasz
lev258 #39857 üzenetére
Az SLI megy, de nem y510pnél!! Sehol sem olvastam hogy bárkinek sikerült volna y510p alatt az SLI-t meghajtania linuxon sajnos pedig rengeteg ilyen kérdés leírás van neten ha rákeres az ember, sok időm ráment erre, de szerintem és mások szerint is nem lehet megoldani :/
-
deadmaau5
tag
válasz
lev258 #39762 üzenetére
Hát főként elindítani szeretnék rajta bármit mert ahogy írtam folyamatosan újraindul ezt a képet követően. Azaz kb 15 másodpercenként. Próbáltam rá Win7-et rakni de nem tudok mert GPT particionált azt írja.. azaz elvileg van rajta Win8 előtelepítve. Hogy vegyem rá hogy betöltsön valamit? Vagy hogy fotmázzam??!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Keresünk dokkolókat
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged