- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Korábban ubuntu-t használtam, azon pedig a byobut.
Ott megszerettem, hogy átlátszó volt, így láttam a mögötte lévő ablakot is.Feltelepítettem a Debian Jessie-t és most sajnos ezt nem tudom beállítani. Tudtok segíteni ezzel?
-
freaghill
őstag
válasz
Flowtation #53671 üzenetére
Szia!
Ha az a kérdésed, hogy hogy tudsz scriptet futtatni indításkor akkor ezt lesd meg:
[link] -
freaghill
őstag
Sziasztok, ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Milyen distrót ajánlanátok egy öreg, gyenge Lenovo R52-es laptopra, amit szüleim használnának?
Eddig csak windows volt a kezük alatt, így minél egyszerűbb legyen az áttérés és minél problémamentesebben fusson.
Youtube, google maps, hasonlók menjenek.Xfce-t néztem, nem tudom mi a véleményetek erről.
Köszi előre is!
-
freaghill
őstag
Sziasztok, váltani szeretnék Ubuntu 16.04-ről Debian stable-re.
Ezt meg tudom valahogy oldani Ubuntun dist-upgrade-del, vagy kénytelen vagyok Debiannal újrahúzni a gépet? -
freaghill
őstag
Valaki tudna adni egy guide-ot, amivel tudok xubuntu mellé rakni Win 8.1-et játékok miatt?
gparteddel elvettem 100 gigát az jelenlegi rendszeremtől és létrahoztam egy új partíciót NTFS formátummal.
Ekkor újraindítottam a gépet, bebootoltattam a Win telepítőt és nem engedte telepíteni rá a rendszert. Próbáltam úgy is, hogy a felszabadított 100 gigára adok egy boot jelölőt de az sem segített. -
-
freaghill
őstag
Tegnap kipróbáltam a CS:GO-t és a HS-t. Ha jobb eredményt szeretnék akkor inkább rakjak fel mellé egy windows-t, és ne próbálkozzak azzal a driverrel amit találtam?
-
freaghill
őstag
Lenne ismét egy kérdésem akkor már
Van egy Razer Deathadder egerem. Ehhez találok valamiféle drivert amibe tudok létrehozni Profilokat és ott beállítani egy-egy profilra, hogy mekkora legyen a szenzi? -
freaghill
őstag
Elkezdtuk letolteni az ajanlottat. Addig leirnatok mit lenne erdemes a friss rendszerrel csinalni, hogy minden frankon mukodjon?
-
freaghill
őstag
Telepitettem drivereket. Gondoltam ujrainditom a gepet. Most ez fogad: Nem tudtam elinditani az X-kiszolgalot.... Talaltam neten egy megoldast ami masoknak bejott, nekem viszont nem. Ez a Xorg -configure aztan pedig az ujat atmasolni a regibe. Hogy tudnam megoldani a problemat? Remelem ertheto voltam.
-
freaghill
őstag
Sziasztiok!
Felraktam a gépemre Linux Mint 17.2-t. Szeretnék rajta játszani is (Hearthstone, CS:GO).
Hogy tudod a kártyámhoz drivert letölteni?
lspci parancsra ezt dobta:
[AMD/ATI] Barts XT [Radeon HD 6870] -
freaghill
őstag
Sziasztok!
Váltanék Linuxra. SteamOS-re gondoltam, mivel 2 játék van amivel játszok. Egyik a Hearthstone (ennek semmi köze a steamhez) a másik pedig a Counter Strike Global Offensive.
Megéri erre váltani vagy inkább mást ajánlanátok? -
freaghill
őstag
Segítségre lenne szükségem.
Beszart a windows a gépen, így kénytelen vagyok most feltenni a Chakrát.
Mi a teendő? Leszedem az oldalról az OS-t és hogy kell kiírjam?
Láttam van egy ISO fáj és azon belül 2 mappa. Csak az egyiket kell, vagy mindkettőt?Illetve milyen programmal?
Köszi előre is! -
freaghill
őstag
Köszi srácok
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Jöttem okosodni, és elolvastam az összefoglalót. Azt hiszem sikeresen meg is győzött, hogy nekem igenis Linux kell.
Valószínűleg Chakrát fogom használni.
Annyit szeretnék mondani, hogy a Chakrás link az összefoglalóban nem működik, illetve el is gépelte valaki, mert nem Chakra Porject hanem Chakra Project.Annyi, hogy alatta futna a Counter Stike 1.6 Steames illetve Non Steames verziója?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest