Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kollegám AMD A6-5400, 4Gb memória adottságú gépére Ubuntut telepítettem.
Játszani szeretne “virágboltból” letöltött Warcraft 3-al és Diablo 2-el.
Hogyan tudom ezeket telepíteni neki, hogy működjenek is? -
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
Intel Atom N270, 2Gb-ra mehet Mint Xfce? Teljesen kezdőnek (mint én) raknám fel, Windows 7 starter helyett (nem lesz ereje már tanulgatni semmit, egyszerűnek kell lennie).
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Gyorsan kellene segítség sajnos: intel xorg drivert, eltávolításhoz, hol találom meg Linux Mint alatt?
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek!
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek a tippeket, akkor Lubuntu marad.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Segítséget kérnék, mert nehéz feladat elé állítottak, holnapi határidőre (megy vissza a kamion)
.
Adott egy Toshiba noti P4 3Ghz, 512Mb, GeForceFX 5600Go kártyával. Az igény avi, divx futattás, netezés youtube nélkül. A felhasználó nem egy atomfizikus, egyszerű kamionos, nem is fogok tudni segíteni messziről.
Mit tegyek fel erre a gépre?
A pontos típus Toshiba SP20-304.
Segítséget előre is köszönöm, sajnos meló mellett nem lesz időm kísérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Kösz mindenki!
Hétvégén visszatérek rá (mennem kell melózni).
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Van nálam egy Acer 5050 notebook (3Gb ram, AMD Turion 2.0Ghz), amivel annyi a gond, hogy windows alatt megy a wifi (hardveres kapcsolóval működik) de amint felteszek valamilyen linux liveot, ott nem tudom működésre bírni a wifit.
Kérdés: ha feltelepítem rendesen kábelesen, akkor működni fog a hardveres kapcsoló vagy ne szenvedjek linuxal?[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz
ubyegon2 #40492 üzenetére
Ránézek, eléggé idegesítő, mert dög lassú a gép, windows alatt meg 90%-os terheltség volt, pedig nem melegszik, alaplap is jól üzemel, hdd is hibátlan, azt hittem xfce-el nem lesz ilyen gond egy friss telepítés után de lehet, hogy tényleg a proci haldoklik, bár annak szokott lenni újraindulásos, melegedéses előjele.
spammerneked is!
Holnap jelentkezek. -
F.B.I.
veterán
Mi okozhatja mint xfce alatt, a processzor (X2 3800+) 40%-os terheltségét? Alapon, még böngésző sincs megnyitva, 10-15 perccel bootolás után is marad, ez az érték.
-
F.B.I.
veterán
Most mint xfce 32 bittel vagyok lyukon nyomtató tekintetében: a régebbi kérdésemre adott válasz szerint felraktam a Canon IP2200 driverét de nem lehet hozzáadni a listából és így nem működik az IP1300.
Más ötlet, hogy mi kezeli le? -
F.B.I.
veterán
válasz
Lathronos #40267 üzenetére
Köszönöm és spammer, lev258 fórumtársaknak is!
Még csak most tudok írni. Sajnos már nem tudtam semmit kipróbálni, mert újra kellett raknom a gépet, ugyanis az ezen a HDD-én lévő win 8.1, úgy döntött, hogy nem indul többet. Marad a Linux az asszony notiján, ott nem kell a felbontással szenvedni.
-
F.B.I.
veterán
Ismét üdv!
Most magamnak is feltettem a mint xfce 32 bitest és a felbontás megtartással szívok (VGA kábel fullHD ledTV).
Ez alapján sikerül minden de az ötödik lépést nem tudom értelmezni. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Barátomnak egy régi kis Albacomp notira, telepítettem a Mint xfce változatát, ami szuperül üzemel.
Azt szeretném kérdezni, hogy a frissítéseket ki tudom-e neki kapcsolni, mert sajnos nem fogok tudni elszaladni hozzá hetente (a távolság miatt), hogy frissítsem? Lesz belőle valami hátránya?
-
F.B.I.
veterán
válasz
King Unique #40200 üzenetére
Ez is egy vélemény.
-
F.B.I.
veterán
Mivel eddig így nem telepítettem, ezért kérdezném: adott egy 80Gb-os HDD, amin Win 8.1 van, ez 15Gb-ot foglal, ez az egy partíció van. Ide telepíthetem mellé az aktuálisan kipróbálandó Linuxot?
Faternak szeretnék egy párat megmutatni, mert eddig Zorin volt fent de lassúnak találta és a HDD is elhalálozott a gépből, ezért ezt kapta de a win még lassabb, azonban addig szeretném neki fent hagyni, amíg valami egyszerűt nem szok meg (ami kicsi is, pl. lubuntu, mint xfce). -
F.B.I.
veterán
válasz
Lathronos #39974 üzenetére
Én egy régi HP6930p-re raktam fel az Ubuntudat, 2x2Gb ram, 120Gb SSD....egy gyorsvonat lett....de komolyan. 12mp alatt bootol asztalra, win 8.1-el gyorsabb volt (de hát az win). Asszony imádja és nem egy mai gép. Ezek a régi prémium laposok, még mindig hibátlanok egy SSD frissítéssel, mondjuk nem játékra de minden alapszintű dologra.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Lathronos #39821 üzenetére
A lev által ajánlott megoldás jó, amíg nem indítom újra a gépet, de nem tudom fixálni a manjaron. Felteszem az általad hegesztett ubuntut erre a gyenge kis vasra is, mert még annyira nem megy a terminál írogatás és így kész szívás egy 32"-os LED-en, az 1024-es felbontás.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Telepítettem egy friss Manjaro xfce x86-t, szépen felment minden de a felbontást nem tudom növelni (nem választható 1920x1080, sőt 1024x768-nál nagyobb sem) frissítés nincs hozzá, ami volt felment, intel gma3100 van a gépben, Samsung D5000 ledre van kötve VGA kábellel (igen, winnel működött).
-
F.B.I.
veterán
Üdv ismételten az uraknak!
Meguntam a windows rosszalkodását és végképp szeretném letenni magam róla, szeretnék tanulni, váltani, fejlődni, közösségbe átlépni...ezért segítséget kérnék (a gyereket és a feleségemet nem tudom megtéríteni, ők pc játékosok, win szülöttek).
Amihez segítséget kérnék - mert ismét elvesztem az erdőben - egyszerűen kellene átállnom, hogy ne egyből fél oldalas parancsokat kelljen beütögetni és hozza a konfiguráció a win 8.1 sebességét, utána természetesen segítőkész fórum.
A konfigom: HP dc7900 sff (c2d 6420 2,13Ghz, 4Mb) 4Gb ddr2 1066, HD4500 integrált, Intel 520 SSD 120Gb, 500Gb samu HDD. Lenne még egy HP 1020 nyomtató és egy ilyen fejes.
Amire használnám: böngészés, fényképek feltöltése, szerkesztése (nem PS), virágboltok, film- és zenehallgatás.
Édesapámnak tettem fel Zorint, azzal megbékéltem de kipróbálnék mást, esetleg gyorsabbat, egyszerűbbet, nagyobb közösséggel rendelkezőt.Köszönöm, hogy olvastál!
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Zorin OS bevált édesapámnak de egy fontos dologgal elakadtam: Canon Pixma IP1300 nem tudom telepíteni. Mindenféle IP változat van de 1300 nem található, nem megy. Valahonnan, egyszerűen?
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Most telepítettem apámnak egy Zorin OS-t, ami otthon hibátlanul feltelepült, frissítés is lement. Átvittem ott is bebootol de jobb oldalon csak a HU felirat látható, semmi más nem jön elő (idő, hálózat, név, hangerő).
Hogyan lehetne ezeket ismételten aktívvá tenni? -
F.B.I.
veterán
Kis gondban vagyok (Zorin OS lite), úgy gondoltam szülőknek jó lesz, jó is de Skype kellene, na azt nem tudom telepíteni. Letöltöttem dinamikus változatot, látom a tar filet de abból, hogy lesz felrakva asztalra, hogy onnan nekik egyszerűen indítható legyen?
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kis segítség kellene, mert meglepődtem és el is keseredtem: barátom kis intézős de Win 8.1, 32bit-el használt Samsung notiját kellett volna rendbe szedni. Fel is raktam rá egy Zorin OS lite 32 bitest (mivel kellett a windows kinézet). Elvitték de panaszkodtak, hogy lassabban bootol be, mint a Win 8.1 és a mozilla is lassabban indul (bár nem kell a vírusok miatt aggódni).
Mit érdemes még kipróbálni, mert vagy 1 hétig nem adom vissza a gépet, nem szeretnék neki csalódást okozni de Wint se rakok vissza, nincs kedvem havonta a beszedett vírusokkal harcolni?
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Tegnap felraktam a feleségem notijára (HP6930p, 2Gb, c2d 8600) a Zorin OS-t, ami meglepően jól fut Win 8.1 után.
Kíváncsiságból szétnéztem még és a tetszetős felület miatt (nőknél fontos) az Elementary OS-t is futtattam LIVE-ként, minden rendben működött de a böngészőkben a youtube csak 360p-ben indult és a touchpad sem érzékelte a görgetést; ezek Zorin LIVE alatt is jól működtek.Kérdés ha rendesen telepítem az Elementaryt, akkor ezek egyszerűen kiküszöbölhető problémák?
Ha nem akkor marad a Zorin (bár az Elementary jobban tetszett neki). -
F.B.I.
veterán
Elementary os alól eltűnt az egér mutató, hogyan tudnám visszahozni?
-
F.B.I.
veterán
Segítség kellene: elementary OS, LinuxLive USb creatorral csináltam pendriveot, de indításnál egyszerűen nem tudom elindítani a telepítést, mert nem tudom beadni a ' jelet, ezért nem tudom beírni az install és semmilyen parancsot.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Kis help!
Felraktam a Mintet és babráltam az awn progit, erre teljesen eltűnt az asztalról minden. Hogyan tudnám visszahozni az asztalt? Csak a netet tudom megnyitni.
-
F.B.I.
veterán
Kösz emberek, rá nézek!
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
A unebootwinnel csináltam egy USB3 32Gb-os pendrivera Linux Mint disztrót, NTFS-re particionálva, biosban beállítva a boot, be is jön a választó képernyő, rányomok, hogy strat linux mint és semmi. Mi lehet a gond?
Tehát egy másik gépbe raktam a pendriveot, nem abba, amin csináltam, azon is Win7 van de gondolom ez nem lehet probléma?[ Szerkesztve ]
-
-
F.B.I.
veterán
Üdvözletem!
Egy kisebb gépre (P4 2,8Ghz, 1Gb DDR1, integrált vga, talán 3450 később, 40Gb HDD) szeretnék kisfiamnak (és magamnak) egy ismerkedési Linuxot telepíteni, ami közel áll a Windows (7,8) kinézethez, esetleg szebb felület is varázsolható neki (később), hogy élvezetesebb legyen a megszokás és a tanulás rajta. Alap feladatokra lesz használva (net, film, közösség, skype).
Én Mintben gondolkodom az olvasottak alapján (Mate, KDE, xfce 13-as verziók, 32 bit), esetleg van ezektől jobb vagy teljesen megfelel a fenti paraméterek tükrében kezdésnek?
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdvözletem az uraknak!
Ma sikeresen telepítettem életem első linuxát az UHU 2.0-a személyében.A telepítés sikeresen lezajlott nincs gondom vele, magamtól próbálok rájönni amire tudok...de volna 1-2 kérdésem:
-hol találok total commander szerű progit
-a laptopom 1280x800-as felbontású Ati x300 van benne de csak 1024x768 vagy attól kisebb választható, eznen hol-,hogyan tudnék vátoztatni
-van-e olyan program, amivel routeren keresztül az XP-s gépemről az adatokat átudom lőni ( total com.-ban ez megy )?
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelettel:egy full kezdő.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- EAFC 25
- Milyen autót vegyek?
- leslieke farmerzsebe
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!