- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sisi22
aktív tag
válasz
Rimuru #85144 üzenetére
Ha nincs hozza felirat akkor hogy hozna letre (a semmibol)?
Ugyan ugy, ahogy a feltoltott videok tobbsegenel is valami general egy automatikus srt fajlt.
Plane, hogy a yt-dl -nel ott az opcio, hogy vagy megtalalja az automatikusan letrehozott szoveget, vagy ir egyet - csak eppen tenylegesen nem ir semmit, az a parancs nem mukodik.:-(
Max keresel valami speech to text sw-t.
Nem a szoveg a lenyeg, hanem az idozitesek kodolasa, a szoveget gyorsan begepelem, az idosavokat kell valahogy megcsinaltatni, az a sziszifuszi munka.
-
válasz
Rimuru #85038 üzenetére
Kár, hogy jó Frawly komám nincs már, pedig most hogy tudnám szívni a vérét!
Mindig emlegette, hogy a nyamvadt LTS alapúakat 2 évente új iso-t letöltve kell állandóan újratelepíteni, bezzeg az Arch-ot csak egyszer kell felrakni, erre kiderül, hogy havonta érdemes új iso.t leszedni, ha jók akar az arcsersuser!
-
Horvi
őstag
válasz
Rimuru #84967 üzenetére
Köszi megnézem ezt is. Kicsit furcsának tartom, hogy sima yt videó nézése közben elfogyna a 8GB ram. A manjaro telepítése közben swapfile-t adtam meg viszont a méretét nem lehetett állítani, most a telepítés után így néz ki:
swapon
NAME TYPE SIZE USED PRIO
/swap/swapfile file 512M 0B -2
Szóval gyanítom ezt nem ártana növelni -
-
válasz
Rimuru #84689 üzenetére
Igen, az. Miután nem ment az expressz, jött a normál telepítés, de azzal sincs szerencsém. Ott induláskor már megjelenik a Windows logó, aztán egy kicsivel később fekete lesz a kép, és csak várunk. A processzort véletlenszerűen pörgeti, ahogy az expressz esetén is. Mintha valamit mégis csinálna a háttérben, de látszólag nem történik semmi, de a háttérben csinál valamit.
Gondolom a W11-el ne is próbálkozzak, hiszen eleve olyan HW környezetet keres, amit emulálni (még) nem lehet. -
-
válasz
Rimuru #84017 üzenetére
Szerintem te Frawlyra gondoltal, nem ram.
Igazad lehet, mindenesetre főleg a ti polemizálásotokra tudtam hagyatkozni, de nyilván a linkelt hsz-edből kézzelfoghatóbb infót kap K0zm0 kolléga....no persze igen erősen számít itt a hw-összetétel.
Nem a CPU, hanem sok más komponens is! Láttam már olyat, hogy 2-3 éves egész jó noti NVMe SSD-vel simán lemaradt egy majd 10 éves monstrum notival szemben sebességre, de nagyon, utóbbiban Sata2 csatlakozón Sata-s SSD üzemelt. Pedig mennyien hanyatt dobják magukat a NVMe SSD sebességétől...
-
K0zm0
aktív tag
válasz
Rimuru #83994 üzenetére
Komplett OS-t még nem hegesztettem CLI-n keresztül, de a saját rendszereimet terminálon keresztül bütykölgetem, attól a részétől nem tartok. Ahogy írod, egy gyorsabb átolvasás után inkább a use flagektől tartok.
(Egy jövőbeni projektem egy NixOS lenne hasonló tanulási céllal, de nekem az még űrtechnikának tűnik így kezdőként.
)
-
válasz
Rimuru #79081 üzenetére
Amit talaltal annyibol jo hogy iio eszkozokhoz van viszont mar boven magasabb szintu cucc.
OK, érthető, ha Te mondod!
Szóval annyi volt, hogy több leírásnál írtak erről, így rákerestem, fogalmam sincs most se, konkrétan milyen szintű eszközöket támogat.
Amúgy sem vagyok olyan expert, hogy Ubuntu-t tudjak használni a notikon. (ezt most nem poenból írom) -
válasz
Rimuru #79074 üzenetére
https://github.com/hadess/iio-sensor-proxy
Erre gondolsz? Láttam egy leírásban, de épp ezt az ALS funkciót nem vettem észre benne. Ha Gnome-ot használnék az ebben lévő beállítással próbálkoznék először
https://itsfoss.com/automatic-brightness-ubuntu/
Az
iio-sensor-proxy
csomag Mint 20-nál default fenn van, Ubuntuban nem tudom. -
válasz
Rimuru #78597 üzenetére
24 órája várom a csomó KDE felhasználót itt a topikba.Türelmes vagyok
De az nekem nem lesz jó amit Te ajánlottál szerintem KDE kivitelben sem.
Amit eddig kpróbáltam,
Key-Mapper. Nem tudja a click+mouse wheel funkciót, és nem tud a a numerikus billentyűzet /*-+ gombjaira mappelni.
xbindkeys, nem lehet azt sem feltanítani button+wheel funkcióra, 2 gombot nekem legalábbis nem sikerült, lehet béna vagyok.
Akkor valszeg. a KDE saját mapping sem fog menni.
Amit szeretnék,
-egér középső gomb megnyom, marad az eredeti funkciója.
-egér középső gomb 1 másodpercnél hosszabban nyom, akkor várakozik a görgőre, a görgő tekerésére változik a hangerő le-fel
-középső gomb elengedésére visszaáll minden az eredeti állapotra.
Mindezt úgy hogyha a művelet pl. egy böngésző ablakába vagy a fájlkezelő ablakába történik, az alatta levő terület ne scrollozzon mert az ronda.
Addig eljutottam hogy a XEV az szépen kiadja az egérgombok megnyomási és elengedési kódját is, ezekkel küzdöttem 1 napig de azt amit szeretem volna az nem megy.
Axev | grep button
parancsra gyönyörűen kiadja az egér minden kattintási és görgetési paraméterét,de ez csak a megjelenő kis ablakba igaz. Ezt a parancsot próbáljátok ki, akkor látni igazán, mit is hablatyolok.
Ezt hogyan lehet az egész területre kiterjeszteni, mert akkor körvonalazódik a megoldás, pl. ez a kimenete az általam óhajtott
középső gomb megnyom,
görgő görget
középső gomb elenged
procedúrának:
tibi@TibiXubuntu:~$ xev | grep buttonstate 0x10, button 2, same_screen YES
state 0x210, button 4, same_screen YES
state 0xa10, button 4, same_screen YES
state 0x210, button 2, same_screen YES
És ezt greppel szűrve, slepp-pel késleltetve, majd kiküldeni a mapperre, és meg is van.
Csak ez nekem szerintem túl nagy falat, de még nem adtam fel.
Mindenképp valahogy az egér műveleteket kellene elcsípni de ez nekem nem megy, már próbáltam más módon is kinyerni ezeket az egér paramétereket de nem sikerült. -
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Rimuru #78562 üzenetére
Köszi!
Virtuális gépen kipróbáltam, hogyha * nélkül linkelek egy mappát akkor a mappa lesz benne, nem a tartalma. pl. ha az előbbi példát veszem alapul:
ln -s /mnt/nas/documents /home/felhasználó/Documents
akkor a home alatti Documets-ben a documents mappa jelenik meg, én meg jobban örülnék a tartalmának, ezért gondoltam a *-ot hozzáadni. sudo-ra ügyelek majd. -
K0zm0
aktív tag
válasz
Rimuru #78536 üzenetére
Meglehet. Pont nemrég olvastam a Hyperbola Linuxról. Systemd mentes Arch forkról van szó, de megmondom őszintén, hogy ódzkodom tőle, mivel kb. semmi tapasztalatom nincs arról a vonalról. (Arch)
Mondjuk sosem késő elkezdeni, de még mindig csak 24 órából áll egy nap, ha érted mire gondolok. -
coco2
őstag
válasz
Rimuru #78286 üzenetére
Stressz teszt nem hozott eredményt. Ráfuttattam 16 szálon 20 sec időre az sqrt()-t a guest os-en, és a host os-en zéró változást mutatott a top. Van egy kvm folyamatosan 22%-on, az a legmagasabb. De gondolom ezek amúgy is elosztott cpuunit-ok, és semmit mondanak a %-ok
Fordítsunk a kérdésen. Mondjuk te beállítasz egy szerverre virtuális gépeket a saját szájízed szerinti eszközökkel. Aztán vissza akarod kotorni a konfigból, hogy melyik vm-nek mennyi cpu-t adtál. Hogyan íratod ki a konfigot konzolra?
-
válasz
Rimuru #78243 üzenetére
Sajnos nem érted, megszűnt a Manjaro, de hiába emlegeted bob blogját, mivel én kb 6 éve raktam fel és akkoriban olvastam, hogy újraélesztették. Akkor is kb ilyen volt, de nem volt hype-olva. Már egyébként bánom már, hogy többek között azt a blogomat is kilőttem, amiben épp a Manjaro jelenségről értekezek, összevetve a Mint Cinnamonnal. Alapból indításként ugye mikor eg kezdő elkezd válogatni, mit rakjon fel.....szóval színpszichológia ez keményen. Amikoe írják sokan, hogy hű de itt nincs PPA meg AUR van, hogy az biztonságos meg hasonló zagyvaságok.....de ne is menjünk bele. Nekem amúgy már anno tetszett, még XFCE-vel.
A FB-on való népszerűségről meg inkább nem mondok semmit.
-
válasz
Rimuru #78223 üzenetére
Aham értem, egyből a KDE Neon ugrott be nekem is a Gnome OS kifejezésre. Nem nagyon követem az új kiadásokat, de így akkor nem is maradtam le semmiről. Amúgy a kérdésem a gnomeos megfogalmazás miatt volt, mert hát elég sok gnome-os disztró van. Határozottan fájdalmat okoz, ha minden egybe van írva, aminek nem kéne.
egyszermegaztismegerjukhogyigyfogirnimindenkinoaznagyonfaszalesz
-
válasz
Rimuru #78187 üzenetére
Azért a valóság éppen a kettő között van!
Heti 15 meg évi 600 az inkább a mondandód alátámasztása miatt van, remélem.
Tegyul fel hogy hiba tortenik valahol, melyik esetben konnyebb kideriteni hogy melyikkel lehettett a gond?
Nyilván LTS esetén könnyebb kideríteni, mivel 45-60 csomagnál több nem fog frissülni, de volt már, hogy 1-2 éves rendszert is frissíttettem távolról és hibamentes volt. Ezt rolling esetén nem merném megpróbálni.
-
Buncaman
tag
válasz
Rimuru #77814 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Elvileg elérem shh-val és megvan a root jog, úgyhogy tesztelni fogom, hátha.
(#77813) CPT.Pirk
Ha nem sikerült a fentebb említett lehet megpróbálom így, de talán inkább át pakolgatom a HDD-ket, számomra az gyorsabb lesz.
Most a NAS offolva van úgyis (a megoldás erejéig üzemen kívül helyeztem). -
growler
őstag
válasz
Rimuru #77807 üzenetére
"Ami itt is fontos az a rendszeres frissites."
Ha egy olyan gépen indítja a live rendszert melyben kevés a fizikai RAM, akkor
célszerűbb csak azokat az alkalmazásokat frissíteni, amelyeket használja.
Pl. Firefox:
sudo apt update
sudo apt install --only-upgrade firefoxEz csak a Firefoxot frissíti a tárolókban lévő legújabb verzióra - anélkül hogy a
teljes rendszert frissítené naprakész állapotra. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Rimuru #77777 üzenetére
Köszi!
Próbáltam az SMPlayer-ben állítgatni minőséget "Best" beállítást is, negatív. Ha "auto" -ra rakom a Support video sites-nél akkor 360p-ben indul a videó.
Többi általad mutatott lehetősegeknél, nem találtam meg mit állíthatnék be.
Legrosszab esetben fizikailag letöltöm az AVC videót, de az elég gyűszűs. -
válasz
Rimuru #77637 üzenetére
Köszi, lefordítóztam angolról de még magyaul is kínai
Valamit kapisgálok de nem az igazi.
Mindegy, ha a tanácsolt pkexec módon lehet, akkor ezt fogom használni.
Pontosan anorche1 kérdése jutott eszembe,
a Synaptic, a KDE partícionáló, a Szoftvertelepítő, Discover, szövegszekesztéskor a Kate bekéri mentésnél a jelszavam.
Rendszernapló megjelenítő, KDE wallet, csak amik eszembe jutnak most.
Meg még sok más szoftver.
Ők bele vannak drótozva valahova hogy szabályos? -
anorche1
őstag
-
válasz
Rimuru #77517 üzenetére
johetnel gyakrabban es rendet rakhatnal
Igaz, végül is a népszerűségemet tuti nem kezdené ki!
Már a totál null perces kezdőtől kezdve a veteránig (jómunkásemberig) mindenki elküldött valamerre, ez nekem belefér, a betűvetés enyhe ismerete nem annyira..... egyébként én kb 8-15 hónapra, max 5 évre tettem az idejét annak, hogy valaki hiányolni fog.
(#77511) gbgb
Ha már így visszatértél, hadd kérdem meg, hol okoz gondot az a galád MBR/legacy? Főleg ha valaki csak Linuxot használ? UEFI jóval több gondot okoz még a mai napig, főleg olyan 8-10 éves gépeknél/notebookoknál, amikor hibridálták a két sémát és ahány gyártó, annyi módszert követett. Nekem még működőképes UEFI-s rendszert nem sikerült összehozni, OK, hogy örökkezdő vagyok, de akkor is érdekes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rimuru #77448 üzenetére
x264 erőltető pluginnel a Firefox alatt tudná nézni a Youtube videókat, mert az a GPU VP5-ös dekódert tartalmaz és azt ki is tudja használni most már a böngésző x264 dekódolására - azt hiszem nVidia alatt is.
zebra_hun: pontosan mit raktál fel? Mert pár hete raktam fel Lubuntut egy gépre, de az nem így néz ki. *buntu disztrókból az aktuális LTS kiadást tedd fel.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Rimuru #77279 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Annyira nem értek a linuxhoz, hogy scriptet futtassak vagy hogy tudnám, hogy mi az a touch parancs.
Végül egy (számomra) egyszerűbb megoldást találtam.
Fájlkezelőben
- adott fájlon jobb klikk, átnevezés és a kijelölt fájl névre "ctrl+c" -t nyomok, majd
- üres helyen jobb klikk, "dokumentum létrehozása > üres fájl " és "ctrl+v" -vel beírom a sorozat nevét és utána pötyögöm, hogy ".txt" -
Kenderice
senior tag
válasz
Rimuru #77356 üzenetére
Igen, gyengélkedik mert bekapcsoláskor jelezte.
De ez még nem ok arra, hogy ne tudjon bebootolni, hiszen mint írtam, végignéztem a beállításokat a biosban.Tehát vagy a lemez boot részével van a gond vagy az alaplap valamiért nem látja azt.
De nem tudom kideríteni, hogy melyik eset forog fenn... -
Sonja
nagyúr
válasz
Rimuru #77263 üzenetére
ext4 van rajta, de megoldottam. A defaults után az
x-udisks-auth
opció kell, tehát ez a végső sor az fstab-ba.:UUID=65468a8f-5296-4d68-905c-53d0853c4e63 /mnt/gamessd ext4 defaults,x-udisks-auth 0 2
Egyébként ezt a gnome-disk-utility (magyarul Lemezek) program írta ki, mikor a További hitelesítés megkövetelése csatoláskor opciót kipipáltam.
Köszi!
-
Sonja
nagyúr
válasz
Rimuru #77261 üzenetére
Ezt adja vissza:
mount: /mnt/gamessd: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sde1, missing codepage or helper program, or other error.
Így is van benne, ahogy a többi SSD/HDD-m:
UUID=65468a8f-5296-4d68-905c-53d0853c4e63 /mnt/gamessd ext4 defaults 0 2
Hiába próbáltam a defaults után a
uid=1000,gid=1000
parancsot, nem használt.Ötlet?
-
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Rimuru #76705 üzenetére
Köszi!
Az általad linkelt manualt is felhasználva jutottam el oda, hogy talán ezek kellenek nekem. Most ott tartok, hogy szerintem sikerült a dolog. Végül csak a
nut.conf
-ot átírvaMODE=netclient
-re, és azupsmon.conf
-ban megadva a szervert:MONITOR UPS_neve@UPS_IP_címe 1 upsd.users-ben_megadott_felhasználó_név upsd.users-ben_megadott_jelszó slave
újraindítottam a gépet, és most asystemctl status nut-client.status
parancsot beírva látom, hogy:loaded
active
dátum és idő amikor beállítottam gépnév upsmon[766]: Communication with UPS ups_neve@ups.ip.címe established
.
Szóval szerintem ebből kiindulva sikeres lett a kommunikáció a gép és a ups között. Azt esetleg meg tudom valahol nézni, hogy a net-client service elindul-e újraindítás után? -
válasz
Rimuru #76397 üzenetére
szerinted, ettol meg ne tenykent mondd a hulyeseget.
Jelen thread-ben totál mindegy volt, hogy én mit mondok erre, de azért kiderült, hogy nem tényként állítottam, szerintem. Legyen ez az RC akármi az init, jó. Változik bármi is? Nem. Akkor lehetett volna az eddigieken felül mást javasolni, ha systemd-s, de az tuti, hogy nem.
Akkor a lelkivilágod simaságáért módosítom az eddig mondottakat:- szerintem nem systemd-s, így az ott alkalmazott services beállítások nem használhatók az SSD ütemezett TRIM-meléséhez.
Marad az, amit már leírtam, kb 100%-ban az. Te írtad, hogy a TRIM a kérdés, nem? De! Arról beszéltem? Igen.
Így OK?
További kérdés már csak a Milyen SSD-t vegyek topikban lehet....én amúgy WD Blue 3D-t vennék.
-
válasz
Rimuru #76389 üzenetére
Szerintem nincs, legalábbis ami itt említve lett, a sysvinit meg systemd. Mert szerinted van benne? DW-nél is ki van húzva az a sor. Kell egyébként egy webui-s valaminek init? (ehhez tényleg nem értek)
Persze ha lenne initrendszere annak a valaminek, akkor is pontosan ugyanezt javallanám a kollégának!
discard és/vagy garbage collection és overprovisioning
ennyi
-
válasz
Rimuru #76120 üzenetére
Vagy ez a .deb is jó lehet, amihez a kolléga linkje is vezetett 2,5 sec alatt, telepíteni is pár katt és 98%, hogy ez is jó. Mondjuk bullseye és sid verziók vannak csak, korábbi nincsen, most gondolok bele, az akkor nem tuti a 18.04-re. (ilyen is van, hogy a Debian csomagja túl friss valahová)
De most nézem, hogy saját tárolóban is benn van......az talán túl egyszerű lenne kollégának vagy a blogba nem illeszkedne.
Atyaég, megjött elektor@kalandor kománk is, de jó!
-
válasz
Rimuru #75950 üzenetére
No-no. Ez már egy pár hónapos torrent, plex szerver (volt) ami eddig kitűnően tette a dolgát
Csak nemrég kezdtem új "home projectbe": (otthoni felhőtárhelyet készítenék) és próbálgattam a szolgáltatásokat (hol az egyik pi-n, hol a másikon) Az a lomo dolog nem kerek nekem, valszeg az gubancolta össze a dolgokat. Szerencsére az utolsó telepítéskor jegyzeteltem és csak copy / paste volt a reinstallMondjuk a torrenteket rakhatom vissza kézzel
-
Balerik
aktív tag
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Rimuru #75765 üzenetére
Köszi!
1. Ezt nem értem, de majd utánaolvasok, most már legalább tudom mit jelentenek a számok, így talán könnyebb lesz.
2. Most már látom mi a hiba: a sha érték valóban ugyanaz, de utána nem ugyanaz van:
Az ISO sha értéke: 123456789 valamilyen-x86_amd64-linux.iso
A sha256 file értéke: 123456789 valamilyen.x.y.z.-x86_amd64-linux.iso
Így tényleg nem teljesen ugyanaz a kettő, illetve a sha256 fájl a valamilyen.x.y.z.-x86_amd64-linux.iso fájlt keresné amit nem talál. Ezzel azon kívül, hogy a számsort kézzel ellenőrzöm lehet valamit kezdeni terminálból?Hogy konkrét is legyek a NixOS-t próbálnám ellenőrizni.
-
-
Yerix
tag
válasz
Rimuru #75348 üzenetére
A username és a password részt nem tudtam hová kell tenni.
Illetve a _netdev amit írtál az mi ?Időközben az is észrevettem, hogy ha a root-al adom ki a parancsot, akkor a torrent kliens tud írni a NAS-ra. De ha az alap felhasználóval, akkor viszont nem. Úgyhogy még írási jog is kellene.
Illetve szeretnék majd a rendszer indulással együtt el indítani 3-4 programot is. Erre lehet, hogy megoldás lenne amit fentebb írt Ubyegon2, hogy autostart segíthet.
-
válasz
Rimuru #74991 üzenetére
xwayland megoldja, ezt nem szallitjak alapbol?
Fogalmam sincs, de ez ha van is, megy abba a kalapba, mint a snap és társai, ilyen hybrid kavarc nem kell, chromium alapú vackokat sem rakok fel*, akkor nekem bejött az élet.
No majd azért megnézem a natív waylandot cinplasma-n.
*frawlyzom, gyakorlatilag
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Rimuru #74654 üzenetére
Én is gondolkodtam, hogy ide, vagy a haladó topikba írjak-e ezzel kapcsolatban, de mivel találtam itt is Qemu-s kérdést maradtam ennél a topiknál, de átcuccolok a további kérdéseimmel a haladó topikba.
Igen, valóban azt kihagytam, higy min használnám
: debian alapú disztróra teszem fel.
Köszi a linkeket
átnyálazom majd őket! Valamiért nem ezt találtam meg a debianhoz kapcsolódóan...
Van esetleg jobb hely arra, hogy a csomagokról olvassak mint, hogy rákeresek az adott csomagra a debian oldalán?
-
-
válasz
Rimuru #74282 üzenetére
Na jó a wait online nekem is így jön le, de hamarabb is jöhettél volna a konyhanyelveddel, nem kellett volna itt szenvednek ennyit.
Amúgy rengeteg szolgáltatásról gondolom, mi a ragya lehet, de abból nem mindig jön át, mit is csinál pontosan.
[x] NetworkManager-dispatcher.service /lib/systemd/system/NetworkManager-dispatcher.service
[x] = NetworkManager-wait-online.service Network Manager Wait Online
[x] > NetworkManager.service Network Manager
[x] network-manager.service /lib/systemd/system/network-manager.service
[x] > networkd-dispatcher.service Dispatcher daemon for systemd-networkd
[x] = networking.service Raise network interfacesAmúgy meg van néhány network services.
-
válasz
Rimuru #74202 üzenetére
De én bizony kerestem, mert tudtam, hol kell lennie!
Amugy se ertem ezt a dolgot, mindig oda csatolodnak a dolgok ahova mondom ezert keresni se kell.
Nem azt kerestem ám, amit én csatoltam fel előzőleg.
(#74201) májkimiki
Szerencse, hogy nem vagyok Ubuntu huszár!
Mintesek sokkal bölcsebbek.
-
bhonti
aktív tag
válasz
Rimuru #74170 üzenetére
Semmilyen veszély nincsen benne, régebbi találmány. Ezt csak könnyebb megjegyezni.
-
válasz
Rimuru #74155 üzenetére
Láttam én, mit kérdezett a kolléga, de mivel default a transmission van fenn, szerintem jobban járna a qbittorrenttel, de mást úgy sem tudtam volna válaszolni, mert nem ismerem a transit, csak olvasom kezdőknél, hogy nem seedel, ez nem jó, az nem jó. Maradjon meg az azoknak, akik pálcikaWM-et használnak, aki full DE-t használ, az használjon fullos torrentklienset.
Külön nem is akartam mostanában belevauzni semmibe, csak ha már ez a grub2 mizéria kérdés felmerült bennem, hozzáfűztem, quasi megjegyzésként. Legutóbb halál részletekre menően segítettem kezdő kérdésekben és már nem először én lettem a galád, mert nem találtam ki, hogy valaki nem írja ugyan le, de totál illogikus dolgokat csinál.....nem érdekes, szóval már inkább csak kérdéseket fogok én is feltenni.
(abba se mentem bele, hogy Kapitány az új gépre javasolja a PoP OS nevű csodát, tényleg sok mindenbe belepofáztam utóbbi időkben - is)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rimuru #74061 üzenetére
Este volt már, nem vettem észre. Amúgy valami gond van a linkjeimmel? Ugye nem!
---------------------------------------------
Szóval Thorvalds szakmailag teljesen korrekt beszólása az Intelnek az AVX-512 utasításkészlet miatt.
https://www.pcx.hu/linus-torvalds-a-linux-megalkotoja-odaszolt-az-intelnek -
coco2
őstag
válasz
Rimuru #74006 üzenetére
Oké, igazad van, konkretizáljunk. Legyen például wow tbc 2.4.3 kliens. A wow tbc 2007 elején jelent meg. Abban az időben az 1 magos 32 bites processzorok világa volt valahol 800 mhz .. 1ghz / 256..512 mb ram / 3d videókártya 32..64 mb ram, win xp (de még futottak win98-ak is!) - kb ilyesmi volt egy átlagos gép ebben az országban akkoriban, ilyen környezetnek megfelelő virtuális gépre lenne szükségem.
A win7-et azért írtam, mert játék közben kellhet discord, és az szintén guest alatt futna, mert az audio / speaker catch-en kell legyen. Discord winxp alatt nincs támogatva, kell neki legalább win7. Win7-ből viszont lehet a 32 bites, ha legalább arra van támogatás.
És persze kell a 3D támogatás legalább 32 mb videoram időszakának megfelelő virtuális videokártya formájában. Legalább olyan támogatásra számíthatok? Vagy 3D egyáltalán nincs támogatva VM technológiákban guest oldali driver nélkül? (Várhatóan win7 guest os alatt nem lesz driver a host rendszer videó kártyájához.)
-
-
válasz
Rimuru #73964 üzenetére
Az is ilyen lenne? Fenébe, behatóbban is érdeklődhettem volna irányába.
Sajnos a másik nagymagyar disztró kb 50 évre elvette kedvem minden magyarnak titulált alkalmatosságtól.
Egyébként pár képet láttam a telepítés elejéről, nagyon más akart lenni, hát sikerült. Tán akkor sírtam utoljára brühühüzve.Amúgy nem értem mit egerésznek Archer kollégák meg hol, tök gáz, hogy én ajánlok nekik Arch installereket.
Ezt a nagyzoló mindenféle megközelítést is csak Archnál látom, Vanilla Arch meg anyámtyúkja Arch, hát ez nem a pure Arch végülis? Lehet kérdeztem már ezt.....
Amúgy mostanában az Arch van annyira magyar, mint a blackPuli, szóval hajrá! (ezt inkább a két szöszmötölő kollégának írtam)
Ez a fasza sárgacsillag megint odapattant a nickem mellé, érdekes, ha valahonnan kivágnak 30 napra, mindig előkerül ez a haszontalan bugyutaság.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- VR topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Konteó topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest