Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz BoB #78506 üzenetére

    Hú, ezt jó tudni. Pedig a Phoronix is írta, hogy a RADV jobb teljesítményt ad, még teszt is volt róla, de ott nem jött ki ilyen brutális különbség. Erre figyelni fogok én is a jövőben.

    #78511 ubyegon2: szerintem nincs ezzel baj, hogy valaki fejlődni akar, és még mivel kezdő, a kezdő topikban kér segítséget. Inkább én ott látom a kollégának a buktatót, hogy most ilyen nagy lendülettel belelovalja magát, egy ideig nyomja, majd gyorsan belefásul. Fejlődni inkább fokozatokban kell, hogy a meglévő disztróján tanul új dolgokat, kezd el néhány terminálos progit használni, kezd el néhány egyszerű scriptet írni, esetleg feltenni egy ablakkezelőt. Ezek kisebb lépések, de épp ezért természetesebb lesz a fejlődés, fokozatosabb, kisebb sokk, apróbb lépések, lesz idő mindent megszokni. Hiszen ennél a fajta fejlődésnél az ember szemlélete alakul át, és ez az, ami idő, hogy megtanulja lehet másképp is csinálni a dolgokat, és abban mi a jó. Ez egy hirtelen ugrással általában nem megy, nem jó siettetni.

    Másik oldalról a hirtelenségnek is lehet előnye. Ha nagyon kis fokozatokban tolod, akkor néha túlzottan lelassulhat a fejlődés, hajlamos beragadni az ember a jól megszokottba, meg ha tanul is új dolgot, ha fent van a meglévő disztróján a komplett DE, komplett userfriendly automatika, akkor hajlamos visszacsábulni a régi megoldáshoz, pusztán lustaságból, kényelemből. Ez sokszor Windowsról Linuxra áttérőknél is előjön, hogy meghagyják a Windowst dualbootban, de csak állandóan ott a csábítás, hogy ha valami nem megy Linux alatt, akkor nem az alatt tanulják megoldani, hanem állandó egérúttal már bootolják is vissza a Windowst. Míg ha a Windows nincs meghagyva, akkor nagyobb a nyomás, hogy Linux alatt tanulják meg megoldani a problémáikat.

    Erre most szép példa az itteni AMD GPU Vulkan játékteljesítmény is. Volt egy negatív tapasztalat, de nem az volt rá a megoldás, hogy akkor játszunk Windows alatt, hanem gyurmafigura vette a fáradtságot, utánanézett, kísérletezett, talált alternatív megoldást, ami a natív windowsosnál még kicsivel jobb teljesítményt is adott neki. Ugyanez lesz az említett játék launcherével is, kicsi fetrengés árán, de ha rájönnek, hogy hogyan fut Linux alatt, máris még eggyel kevesebb visszacsábulási ok Windowsra. Így kell egérutak nélkül fejlődni. Igen, fáradtságos, munkával jár, kinek van erre ideje a sok facebookozás meg mindenféle közepette.

Új hozzászólás Aktív témák