Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz tordaitibi #57227 üzenetére

    Szerintem roppant egyszerű a felépítése a Linuxnak, csak el kell felejteni a Wint, úgy könnyebb megérteni. Most az a helyzet nálad, hogy felraktad és még mielőtt megértenéd a legegyszerűbb működési elveit a Linuxnak, már próbálgatnád, ez teljesen normális, minden laikus így kezdi. Ez azért nem baj, mert ha egy folyamatban elakadsz és utána meg tudod oldani, az könnyebben rögzül. ;) Nem kell elijedned a Linuxtól, csak meg kell szokni, hogy itt kicsit más a dolgok működése, mint Winben. Nemsoká rájössz, mennyivel egyszerűbb a felépítése és a kezelése.

    Ahogy a kolléga is írta, rendszerfolyamatokba avatkozó program csak egy működhet. Azt a Szoftverközpontot inkább csak arra használd, hogy keresgélj benne, ne onnan telepíts!

    A Synaptic jobb lenne kezdésnek. Kipróbáltam, nekem onnan feltelepült a sweethome3d.

    Valami hibát is jelez a tárolókkal kapcsolatban nálad, milyen tárolók vannak fenn?

    inxi -r parancs kimenete

    Synapticban meg tudod nézni, milyen függőségeket igényel a program, de ezeket a Synaptic és a terminal telepítés is kezeli, felrakja, ha elérhető a számára hozzáférhető tárolókban. Neked ezekkel a függőségekkel Mint alatt nem kell foglalkoznod.

    A zöld négyzet jelzi a képen, hogy telepítve van a csomag.

    Nézzük meg a tárolóidat először. inxi -r parancs

    Pontosan melyik rendszert használod most? inxi -F kimenet jó lenne, ez nem olyan hosszú, nem kell pastebin sem. Csak másold ide a kimenetet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák