Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    Köszönöm a kiegészítéseiteket, meg mindent, amiben segítettetek. :) Bár tul képp magamtól jöttem rá végig mindenre, utólagos megerősítéseiteket köszönöm. A jumperelés kapcsán általatok írtak viszont részben újdonságok voltak számomra, azok is hasznosak.

    Végülis arra jutottam, hogy linux live cd azt jelzi: nem tudja másolni a linuxos hdd file-jait. Szerintetek esetleg valahogyan másolhatóak mégis? Ugyanis a live cd file kezelője kijelzi a file-okat, mégpedig a méretükkel együtt. De ha másolom, nulla byte-ot másol, és hibajelzést ad.

    A windows-os vinyó most már oké, tehát rájöttem, a linux-os vinyó zavart be neki, fizikailag mindent az eredeti állapotra állítottam vissza, így win-es hdd boot-ol, bár eleinte zavarta a boot-ban, h a linuxos hdd tartalma hibás, de ezen túljutott a win xp. Ráadásul futattam saját magára check disk-et, lemezjavitót, sikeresen. A tegnapi windows telepítő butasága talán rontotta is a linux-os hdd állapotát, nem tehetek erről, de eléggé unintelligens win xp telepitő cd lemezről van szó (korábban itt írtam róla eg mondatot). A chkdsk windows parancs legalább visszaálította a windows-os hdd működését. Sajnos egy idő után (ma) a windows nem érzékelte a linux-os hdd-t, csak a BIOS, így a win-es chkdsk parancsot nem tudtam a linux-os hdd-re alkalmazni.

    Ha mégis tud vki megoldást legalább a file-ok archiválására, a linux-os hdd kapcsán, addig nem lépek, aztén a kövi lépésnek azt látom, hogy linux-os hdd radir, azaz újratelepítek rajta Lubuntu 10.04-et. Azt elbírta ez az 1999 -es gyártmányű PC, évekig, és most is el fogja.

    Új kérdésem: a telepítő automatikusan megoldja a grub-ot? Ami ugye most, hogy fizikailag visszaállítottam mindent a régibe, már most működik újra. Szóval windows-os vinyó a master, a BIOS szerint, és régen is az volt a master. az volt ráadásul korábban telepítve, utána telepítettem anno a Lubuntu-t, ami utóbbi e hónapban tönkrement. Szóval nem kell már bajlódnom grub-bal, ugye? A Lubuntu totűl reinstall megoldja, nemde? Tehát figelembe veszi, h a PC-ben van egy műr telepített windows-os oprendszer, és belerakja a grub-ba? Ugyanis első telepítéskor így járt el automatikusan. Ha volt már telepítve windows, és csak utána telepítek linux-ot, akkor grub-ra nézve egyszerűbb a szitu, automatikusan létrejött linux telepítéssela grub. Csak azon aggódom tehát, h linux REinstall esetén is automatice rendben lesz-e a grub?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák