-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
Sziasztok!
Kezdem unni a Windows 7-esemet, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdek valami Linuxszal játszadozni, kísérletezgetni. Egyelőre még ugyan nem komoly a dolog, de szeretném, ha majd pár hónap múlva azzá válna, mikorra már kiismertem annyira a rendszert, hogy élesben használjam.
Mivel a felhozatalból a Debian tetszik a legjobban, ezért jelenleg egy Wheezy-t telepítettem fel és azzal kísérletezgetem. Nagyjából be is állítgattam, személyre szabtam, meg minden, de van egy-két dolog, amivel nem boldogultam és addig nem akarok a többi részében jobban elmélyedni, amíg ezeken a problémákon túl nem jutok.1. Az smplayer-nél a videók lejátszása akadozik. És itt most nem HD anyagra kell gondolni, hanem csak sima SD vagy gyengébb minőségű .avi anyagokra. Megy a videó, aztán 5-10 másodperc után meg-meg akadozik pár tizedmásodpercre, eldob pár képkockát, aztán megy tovább. Pár másodperc után megint megakad pár képkocka erejéig, majd ismét megy tovább... Akárhogy próbáltam beállítani az smplayert, nem tudtam úgy beállítani, hogy akadásmentes legyen a lejátszás. Próbáltam a sima mplayerrel is, de ott is ugyan ez volt a helyzet. Feltettem a vlc-t, de ott sem volt semmi változás a másik két lejátszóhoz képest.
Ugyanezeket a videókat Windows 7-esen akadás nélkül le tudom játszani, akár a Windows-os verziójú smplayerrel, akár az MPC-HC-val.2. A youtube-on a videók eléggé akadoznak. Még a 240-es vagy 360-as videók is! Vajon van erre valami megoldás, hogy ne akadozzon és simábban menjen a böngészőben? Vagy ennek az okát is ott kell keresni, ahol a médialejátszós probléma okát?
3. Be lehet valahol állítani, hogy ne kapcsolja ki a képernyőt 10 perc után miközben a youtube-on videót nézek? Ha médialejátszóval nézek filmet, ott nincs probléma a kikapcsolással.
A gépem egy majdnem 10 éves csotrogány: 2.4GHz-es Pentium 4-es proci, 2.5GB memó és egy Nvidia 6600-as vidkari. A Win 7-es problémamentesen működik, a videólejátszás Windows-on (MPC-HC-val és a youtube-on is) alacsony bitrátájú 720p-ig szintén okés.
Előre is köszi a segítségért!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest