Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz ubyegon2 #104147 üzenetére

Hát, a stabilitás megkéri az árát :U A stable-t sok kritika éri évek óta, hogy mennyire a "mainstream" mögött cammog (most Fedora-t nem is hozom be a vonalzó másik végéről), nyilván ára van mindennek, de azért mértékek is vannak, lehet a stabilitást is nagyon szőrszálhasogatva értelmezni és lazán is, Debianék inkább a szigorú végen vannak.

Nálam nagyon bevált a testing, igazi arany középút sok téren a mindennapokban.

Unstable soha, ott futottam már bele durva csúnyaságokba, hogy nem tudtam vele mit kezdeni.

Wayland, X11, sosem érdekelt... amivel jön default a disztró, azt használom, egyedül a DE Cinnamon, mert megszoktam és nekem tökéletes.

Proprietary drivertől nem félek, nouveau is elkezdett végre fejlődni, kicsit még érik majd, adok neki egy évet aztán benne lesz már sokminden a gyáriból, amit eddig nem tudtak megoldani vele, vagy előtte körbenézek Redditen és itt-ott, mizu, de igazából ez sem érdekel annyira, a prop. driver gyönyörűen viszi az "újonnan" vett RTX3050-et, ez a lényeg.

Egyszerűen összedugom és működik, ezt szeretem benne, megy minden és elég extrém körülményeket is nagyon jól visel. Egy nagyon kiegyensúlyozott disztró.

Sok-sok kanyart tettem (anno még Suse-n voltam többet, nem is Debianon), mindennapi desktop gépként használom amúgy, azt a nagyonkeveset ami muszáj, wine-al megoldom, itt néha vannak kacifántok, amikor nyögvenyelős a dolog, akkor átmegyek W10 alá és onnan.

Nemsokára NAS lesz belőle, abbahagyom a napi ki-be kapcsolást, VGA-t is vmi egyszerű passzívra cserélem, CPU és RAM maradnak és ellesz a sarokban, építek egy új desktop-ot.

Új hozzászólás Aktív témák