- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
farout
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #5799 üzenetére
Ok Kösz. Akkor nem kajtatok tovább...
-
farout
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 42 lv5500-as tv. Aki járt a szerviz menübe biztos látta van ott két beállítási lehetőség ami a 3d-re vonatkozik.
A kérdésem: nem lehet hogy ez a tv tudja a 3d-t csak ép be kell kapcsolni?
Gondolok pl arra hogy a tv-k zöme egyazon panellel készül, vagy ez nem csak a panelen mulik?
Aki esetleg próbálgatta, vagy tudja a választ, megírhatná.
kösz -
Sanyabá
senior tag
Smart Share beállításnál mit jelent a Divix reg. kód? Kell ezzel foglalkozni, ki-be kapcsolás ?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
noel2009
csendes tag
-
edeleny
őstag
válasz edeleny #5790 üzenetére
Most már reményt vesztek!
Próbáltam.
Német, Ausztria, Svéd, Norvég, Ukrán beállításokkal, ugyan azokat találta.Teljes keresés 41 csatorna, Gyors, átállítva 19 csatorna.
Ami érdekes, hogy egy egy hullámhosszon kb 7-9 csatorna van. Van két olyan is ahol csak kettőt talál meg, pedig ott van a többi is.
A jel erősség 90 % minőség 100%.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz Flashget #5759 üzenetére
Ezeknél az országoknál mi a más?
Én Német, és osztrák beállításokkal próbáltam ugyan annyit talált!
Teljes keresés, mert ha a gyors keresésben állítom át, alig talál valamit!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
hatD
tag
válasz petiking #5788 üzenetére
Akkor csatlakoztasd a merevlemezt a PC-hez és az előzőleg írtaknak megfelelően
Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Számítógép kezelés-Lemezkezelést választva az alsó felében látsz valószínű egy "Lemez 0" sort, itt vannak a rendszer partíciók.
Amennyiben van egy következő sor is "Lemez 1" névvel akkor valószínű, hogy ez a problémás lemez.
Nézd meg, hogy a "Lemez 1" alatt "Alapvető"-e a felirat, ha ez "Dinamikus" lenne annak köszönhető a probléma, habár ha korábban itt működött ez nem valószínű.
Ha látod a lemezt, jobb gombbal rákattintva válaszd a "Partició megjelölése aktívként" sort és reméljük működik.[ Szerkesztve ]
-
hatD
tag
válasz petiking #5781 üzenetére
Amennyiben jól értem a lemezről a rajta lévő filmek nem tűntek el, tehát nem formálta újra, viszont a PC-n nem látod.
Mivel nem ismerjük egymás Win ismereteit csak ötletként mondom XP esetében:
Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Számítógép kezelés-Lemezkezelés és az alsó mezőben keresni az esetleg betű jel nélküli lemezt, a jobb gombos menüben az értelemszerűen szükségest választani az azt hiszem aktiválást (nem tudom pontosan)
Elnézést az esetlegesen szükségtelen magyarázgatásért. -
benvolio
őstag
Az érdekes, mert nálam ezt akkor csinálta amikor ki volt kapcsolva. Ezután kapcsoltam be és az általam beállított sorrend is megmaradt valamint a kereséshez sem nyúltam azóta, minden a helyén van és az új adók /pl."hatoscsatorna" stb./ benne vannak a listába. De ha nem, hát nem, nálam így működik jól.
Hogy magamat idézzem egy másik topkiból: "Nálam mikor először volt "csatorna eltűnés/cserélgetés" ki volt kapcsolva." -
hatD
tag
válasz benvolio #5775 üzenetére
Köszönöm segítségedet.
Az automatikus frissítés bekapcsolása ellen szól karicsek kolléga 399. sz bejegyzése, utólagos jóváhagyásával idézem:"Nálam szintén be volt kapcsolva az automatikus frissítés (LE8500), Digi hálózat van.
Eddig már háromszor frissítette a csatornákat úgy, hogy a saját sorrendemet összekeveri."Nekem elég volna az esetlegesen aktuális csatorna újrahangolása, ennek a pontos menetét keresem.
-
petiking
csendes tag
válasz RockCNC #5777 üzenetére
lehet hogy nem voltam teljesen érthető.a merevlemezen van sok film mindenféle formátumban.amikor a tv megérkezett kipróbáltam a média lejátszóját,hogy rendesen működik-e.nem is próbáltam még a DVR funkciót bekapcsolni.Gondolom ha bekapcsoltam volna,akkor törölt volna minden meglévő anyagot a merevlemezről??????
-
benvolio
őstag
Szerintem az "automatikus csatornafrissítés"-t állítsd "be" és akkor ha valamelyik már meglévő adó változna akkor a korábbi helyére "frissíti", ha pedig netán új adó kerül a digi kínálatába azt magától beleteszi a listába, amit kikeresel és átrakod a neked megfelelő helyre. Tehát nem kell semmit keresgetni, a TV elintézi automatikusan. Legalábbis nálam LD651-nél így van.
-
hatD
tag
válasz petiking #5773 üzenetére
A TV-d DVR képes, tehát az aktuális műsort rögzíteni tudja a csatlakoztatott merevlemezre.
A csatlakozás után az esetleg felajánlott formázást elfogadva a Windows már nem ismeri fel, viszont felvételt készíthetsz rá. (A kezelési 79. oldalon leírtak szerint) Idézd fel mit kínált, mit fogadtál el?
Természetesen ez csak egy feltevés, alapból nem akar formázni, külső tárolónak értelmez. -
hatD
tag
válasz Flashget #5771 üzenetére
Köszönöm válaszodat, a csatornakiosztást ismertem, a használatát már kevésbé.
Úgy gondolom, hogy a kézi hangolásnál csak a sárga színű csatornákkal kísérletezhetek, a Moduláció kötött, a Symbol rate területileg kötött és ha jól gondolom a frekvencia beírása után a Frissít gombbal hangolhatok, annak többszöri nyomogatásával talál újabb adóállomást, amit ahhoz a frekvenciához rendeltek. (Kérlek ehhez fűzz megjegyzést, hogy jól gondolom-e?)
Ezt egyszer próbáltam, nyilván figyelmetlenül, mert sikerült eltüntetni minden adót, majd a megjegyzett eredeti beállítások beírása után minden helyreállt. -
hatD
tag
Látom, gyakran felmerül a TV csatorna keresés, beállítás problémája.
Nekem LW659s tévém van és a DIGI a szolgáltatóm.
Automata kereséssel csak a digitális csatornákat állítottam be szerencsére elsőre és sikeresen, minden gond nélkül működik, a bosszantó sokféle minőségű adásokat és formátumokat leszámítva.
Felmerült viszont az a kérdés, ami a szolgáltatók gyakori csatorna módosítása miatt szükséges lehet, hogy a teljes újra hangolás helyett hogyan tudok beállítani egy csatornát manuálisan?
Ismerkedve a beállításokkal ráfutottam a Beállít- Kézi hangolás menüpontra a Kábeles DTV kiválasztása után megakadtam, mert a Frekvencia, Symbol rate és Moduláció állításához nem rendelkezem adatokkal és ismeretekkel sem.
A DIGI GYIK-ban a kézi beállítás paramétereit ismertetik, de nem jutottam beljebb, mint írtam jelenleg semmi gondom nincs, de a kézi beállítás érdekelne.
Köszönöm, ha valaki eligazítana. -
petiking
csendes tag
-
Flashget
félisten
válasz petiking #5755 üzenetére
egy samsung tv-n már be tudtam hangolni külön a kábelt és külön a dvb-c-t,de ezen nem.
ilyen nincs mert a DVB-C az jelenti, hogy kábeltv-d van.
csak ezen belül van analóg (ezek jönnek neked nem jó mínőségben)és digitális csatorna.
ki a szolgáltató? UPC, digi? digi esetében válaszd a teljes keresést és ha arra sem jön be semmi válts országot norvég,finn svéd,dán stb.a földi az a DVB-T amihez antenna is kell.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Kroni1
veterán
A HBO GO menüt nézte valaki a Prémium alatt? Ez micsoda? Gondolom ingyenes filmek nincsenek...
-
GEO001
aktív tag
válasz Tomix24 #5754 üzenetére
Igazi jelentősége a 3D mélység beállításnak lenne, de ha jól emlékszem (nem otthonról írok), azt csak a 2D --> 3D konvertálásnál tudod megtenni. Azt én is próbálta 1-2 HD filmmel, de vmi mélység érzetet tudott jobban adni, de nem egy nagy durranás volt, legalábbis nálam.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
petiking
csendes tag
Sziasztok!Új vagyok és lenne pár kérdésem hozzátok!
Vásároltam egy lg47lw5590 tv-t.Nagyon meg vagyok elégedve vele,és amiket olvastam róla hogy felhősödés,meg pixelhiba,ezek szerencsére nálam (még) nem jelentkeztek.
tökéletes tűéles kép,híbátlan 3D.
Egyetlen problémám csupán,hogy nem tudom beállítani a földi digitális adásokat.
Nálunk kábeles tv fogható és egyszerűen nem találok opciót a dvb-c tuner hangolására.
Ha az antenna opciót választom,ha a kábel opciót választom,akkor is a kábel tv nem túl jó minőségű csatornáit kapom.
egy samsung tv-n már be tudtam hangolni külön a kábelt és külön a dvb-c-t,de ezen nem.
segítsetek nekem légyszi -
Tomix24
addikt
Srácok. Van egy ilyen beállítás az LG 3D tv-ken.
Itt lehet a 3D mélységét is állítani. Nem lehet hogy ennek a rossz beállítása miatt nem jön annyira ki a 3D egyeseknél? Illetve állította ezt valaki szélsőségesen, hogy van e különbség a min. és a max beállítás között?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem hiszem, mert az én DELL-em már LED-es (U2312HM).
Az IPS-paneles monitorom gyakorlatilag bármely szögből nézve azonos fényerejű, a színek sem torzulnak. A tv hiába - állítólag - szintén IPS paneles, pont szemből nézve jó, picit oldalról már világosoduik, és erősen színtorzul.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
proly01
őstag
Nem tudom mondok e ezzel valami újat bárkinek is aki számítógéppel összekötve használja a tv-jét és media player classic on nézi a filmeket de az olyan 3D filmet ami nem 16:9 es formátumú vagyis nem teszi ki egész képre a tv-n a player....
elindítod a filmet media player classicon nyomsz egy jobb egérgombot aztán Pan&Scan és azon belül Scale to 16:9 TV és máris kitesz bármely nem 16:9 es formátumú filmet egész képben a TV n 3D ben de nem is ez a lényeg hanem hogy szét sem esik a 3D.....Pr:)ly....
-
Cocos
tag
LG reklám nagyon jó!
http://mindent-a-szemnek.hu/index.php/2012/01/zsenialis-tv-reklam/
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
djdragon
csendes tag
Mondja mar legyszi meg valaki hogy hogyan tudnam a hirlevelet lealitani?Mivel a reg nel mondtam hogy minden hozzaszolasnal küldjön egy emailt nekem es most kapom dögivel .
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz Bogyó bá' #5733 üzenetére
Mert amiről szó van tévé az 50Hz a CMI 100Hz vagyis kamu 100Hz.
erről már sokszor írtak, hogy 100Hz esetében képet szúrnak be az 50Hz-nél meg fekete képkockát (ettől van az akadozó mozgás pl) de ha egymás mellet van két ilyen tévé látni lehet feltűnően a különbséget.
Tv esetében van game állítási lehetőség és akkor az is lemegy 60Hz-re.Nekem is van tuneres monitor
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bigdady #5730 üzenetére
Adatlapja: itt
Műszaki leírás/kép fülön!
Ennek óriási a dinamikus kontrasztja (3.000.000:1), de semmi jelentősége, sőt inkább zavaró: én simán kikapcsoltam, jobb lett tőle. Sajnos ezen nincs fejhallgató csatlakozó...
(#5732) Flashget : A monitoromat is csak 60Hz-en használom... (72-őt csak hackelt driverrel tudja). A gépben van egy digitális tunerkártya, a szabadon fogható adókat itt is szoktam nézni. Ugyanazon csatornát nézve is lényegesen jobb a monitor képe.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bigdady #5728 üzenetére
100k-ért az LG 32LV3400-as kapható. Full HD, LED-es háttérvilágítás, keveset fogyaszt (nálam 40-42W körül lett mérve). Jó ( de nem briliáns) képminőség, nagyon jó beépített USB-s médialejátszó (eddig mindent visz). Elvileg IPS paneles, de én éppen ezért picit többet vártam tőle (a monitorom is egy DELL IPS, és kb. "ezerszer" jobb a képe...). Felhősödés egyáltalán nem látható, üres fekete képnél sem. Sajnios csak 2 db HDMI csatija van. MindigTv HDMI-s settop-boxszal használjuk.
Eredetileg Samsung ue32D5000-et akartam karácsonyra, de mifelénk mindenhol kifogyott...
Mondjuk én azt venném....Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
100 k környékén keresek lcd vagy led vagy plazama tv-t, lényeg hogy full hd legyen minél nagyobb 1:... aránya legyen és természetesen megbízható legyen. Mit ajánlatok most? Jó ár érték aránya legyen.
Mediaában láttam egész jókat ezen ár környékén. Mire kell még figyelni köszi. -
Cocos
tag
válasz sirarcheer #5698 üzenetére
Miért hiányzik az LW4500-ból a 3D??
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
Con Troll
senior tag
Szia, egy ideig nekem is jelentkezett ez a búgás lw5590-en. Vásárlás napján kezdődött, de 1-2 nap után vége is lett. Én is a smart menüben, illetve csatornaváltáskor hallottam, amikor felül megjelenik az infó-sáv. Amint az eltűnt, a búgás is abbamaradt. Magától elmúlt a jelenség, most már (lekopogom) egyáltalán nem jelentkezik.
-
jjani72
tag
válasz rbriddick77 #5721 üzenetére
Ezt a kérdést már én is feltettem egyszer. Az 5500 paneljának pár milliszekundummal
jobb a válaszideje, meg x trillióval jobb a kontrasztaránya.
Az hogy ez effektíve jobb minőségű panelt jelent azt nem tudom, de szerintem nem valószínű,
hogy az igen nehezen előállítható panelekből minden tipusszámra jut különböző.
Inkább az elektronikával mahinálnak. Aztán meg jön az x trillió kontraszt marketing marhaság. -
Olywer
csendes tag
Csak egy tipp: Szigetelő szalaggal ragaszd le a TV 220-as tápkebel dugóján a két villa között a földelést és úgy csatlakoztasd a konektorba. Lehet nem árt két szalag, mert csatlakozáskor előfordul, hogy átszakad és mégis érintkezik a földelés. Több esetben előfordult már, hogy ez megoldotta a brummolós problémát, mert a földelésen átszólt egy másik készülékkel.
-
tigipuf
senior tag
válasz GeneraL_XTX #5701 üzenetére
Hát én összehasonlítottam a 2 típust az LG oldalán,szerintem a panel ugyanaz,esetleg az elektronika jobb egy kicsit a 5500-ban.A dinamikus kontraszt,meg az a "borzasztó nagy" eltérés válaszidőben egyszerűen szem által nem vehető észre.[link]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
rbriddick77
csendes tag
Azért arra kíváncsi lennék, hogy honnan vettétek, hogy az LW5500-ban jobb panel van, mint a LW4500-asokban. Én legalábbis semmi infót nem találtam erről, pedig kerestem. Szerintem max a vezérlő elektronikája jobb valamivel, de ebben sem vagyok biztos, mert elég minimálisak a különbségek, szóval akár marketing kamu is lehet.
-
jjani72
tag
válasz djdragon #5709 üzenetére
Nekem is van beviláglás a sarkoknál, de filmnézésnél nem zavaró. Ha téged zavar akkor nézesd meg egy szerelővel.A felvételi funkciót meg felejtsd el.
A potter filmnek menni kellene csont nélkül, de valamiért nem szereti a tv. Van ilyen.
Ajánlom a másik rilíz csapat munkáját, az tuti megy.
A full-sbs filmet nem fogja lejátszani szerintem.
A conan filmnél a szokásos level 5.1 az egyik probléma, a másik pedig a dts.
A devilnél is a dts hang a bibi.
Próbáld ezt:
MKVmergeGUI-val nyisd meg az MKV-t. Az ablakban látod annak tartalmát. Jelöld ki a magyar hangsáv sorát(1 katt rá),utána jobboldalon az UP gombal vidd fel egészen a második helyre, a videósáv alá. Lent a General track option-ban a Default track flag-nál annak kell lenni, hogy "yes", ha nem,állítsd arra, aztán Start muxing. Igy a magyar hangsáv lessz majd az alapértelmezett.A másik megoldás(ha nincs szükséged rá) az angol hangsáv kihagyása.MKVmergeGUI-val nyisd meg az MKV-t, majd az angol hangsáv elől vedd ki a pipát, aztán Start muxing.
A DTS brobléma megoldása: MKVExtractGUI letöltése, majd bemásolása az MKVmergeGUI telepítési mappába, aztán innen elindítani. Tallózd be az Input File-ba az MKV-t, Az Output Dir-ben keresd ki, hogy hová tegye(ha a vinyón van az MKV akkor a Source Dir elé pipa,és az MKV-d mellé teszi file-t) aztán csak a DTS elé egy pipa, és Extract. Utána jöhet a TFMAudioTool, katt az Add Media Files-ra, a DTS-t berakod. A Select standard output folder-ban beállítod,hogy hová mentsen, utána Output format-nál katt az AC3-ra, majd az AC3 bitrate-t állítsd a legmagasabb értékre,végül katt a Convert-re. Utána MKVmergeGUI-val megnyitod az MKV-t, a DTS elől kiveszed a pipát, majd katt az add-ra és berakod az AC-3-at utána Start muxing. Igy nem lessz DTS Codec probléma.
-
djdragon
csendes tag
válasz jjani72 #5708 üzenetére
Ez a 3 film nem lejatszhato 3 des .
Harry.Potter.and.the.Deathly.Hallows.Part.II.3D.SBS.1080p
Conan.the.Barbarian.3D.1080p.Half.SBS
The.Last.Airbender.2010.3D.Full-SBS.720p
Ez a következö nem 3d es lejatsza de nincsen hang eggyik savban sem !
Devil.2010.1080p
fenycsomo a sarokban latom lenn ,hogy erösebb en vilagit ,az is cloding ?vagy az a led vilagitas vegett van ?valakik mondtak hogy azt kijavitsak vagy nem lehet ?garancia stb?firmware .
azt hogy az usb recorder menjen tudsz segiteni?hogy 5500 legyen a 4500 bol?
KÖSZI
NEM írjuk ki az ilyenek nevét...
[ Módosította: stevve ]
-
jjani72
tag
válasz djdragon #5706 üzenetére
Én úgy oldottam meg, hogy összekötöttem a tv-t a számológépemmel. Ezzel az egy lépéssel
az összes konvertálgatós problematikát kikerültem.
Küld el privátba a problémás filmek pontos címét, megtekintem mit is kell ottan konvertálni.
A fénycsomók meg hagy világítsanak, azért vannak.Legalább nem kell félned a sötétben. -
djdragon
csendes tag
ja igen ,a tevemenn lw4500 ,alol bal sarokban van egy feny csomo ;AHOL NEHA JOBBAN VILAGIT ,tehat ha fekete vagy mas szin van a sarokban latszik hogy jobban vilagit .mi ez cloding?
ES lehet ellene tenni ?es valaki tudja e hogyan megy hogy bekapcsoljam a rekordert az usben ?lw5500 ra atheckelni?
Email cimemre is irhat valaki aki segiteseget tudna nyutani .
dj.pundro@aon.at -
djdragon
csendes tag
válasz jjani72 #5703 üzenetére
mond mar legyszives az mkv 3 deben hogyan oldod meg?MARMINT HOGY LEJATSZa?
Nekem conan harry poter 2 ,nem mennek ,probaltam mar a hangot is atalitani muxolni stb de nem megy .Ugye hangsavot nem lehet valatani?Atkell a magyarhangot 1 önek tenni vagy az angol hangsavot teljessen kitörölni ? -
-
jjani72
tag
Nekem van egy lw4500-as. Mi van vele ? Milyen felszerelés hiányzik belőle ?
Miről maradtam le ?
Ja már látom.
Ha most vennék tv-t a smart miatt nem költenék rá több pénzt, max a jobb panel miatt.[ Szerkesztve ]
-
korfa
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #5701 üzenetére
Azokhoz lenne egy kérdésem akik rendelkeznek lg lw5590-es tv-vel. Amikor bementek a smart menübe akkor halható egy halk bugás. Ez tulajdonság vagy én fogtam ki?
-
GeneraL_XTX
veterán
Úgy van. Kevesebb HDMI, kevesebb USB, roszabb panel, nincs még LAN csatlakozó se, kiszedték az egész netes részt aminek azért van jó oldala is( firmware frissítés, okostelefonnal való irányítás stb)
Szerintem ezek lazán megérik a 15 ezres különbséget mégha a Smart nem is érdekel( de néha jól jön azért)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Assetto Corsa Competizione
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Egérpad topik
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest