- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
LG G2 témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jilian
addikt
válasz
fery02 #14284 üzenetére
Elég jónak tűnik ez az OS, de ahogy nézem nincs G2-re.
Tényleg nagy cumi az egész root, recovery procedúra, szinte a linkek 50% már nem él.
Azt se tudom már melyik gapps kell annyi féle van. Rom-okhoz még csak csak van hsz de amit egyenlőre bátran feltettem az a Google Edition 1.5. Itt benne van minden.Ahogy már recovery-ben voltam már kicsit fellélegeztem , bár azt hogy otg-ről tudjak rom-ot feltenni na az nem jött össze.
Így nem tudtam a telót teljesen törölni. -
válasz
jilian #14283 üzenetére
Heló, nálam ugyanez lesz a helyzet valamikor elvileg heteken belül.
Előkotortam a fiókból anyum, már feleslegessé vált G2-jét és gondoltam teszek majd rá a gyári helyett valami friss, 16-os LineageOS-t, már csak kíváncsiságból is, hogy mire is képes még manapság ez a telefon korszerű szoftveres alapokon.
Szerintem nem fogok csalódni.A telepítési folyamatokra még szerintem emlékszem úgy elég jól (azért végigfutom persze az angol útmutatókat), csak a linkek vadászása lehet majd kicsit kihívás.
Pl hogy találjak root programot.Majd igyekszem beszámolni a dolgokról, de lehet az is, hogy te előbb fogod az egészet letudni, nekem így év vége felé kevésbé szokott szabadidőm lenni sajnos.
-
jilian
addikt
Helló,
előkerült a fiók mélyéről a G2. Nagyon jó állapotban.
Még annó agyon mókoltam de az már ...hát jó pár éve...
Viszont szeretnék rá tenni egy nagyon fapados ROM-ot, minden alap legyen.
A gyereknek szeretnék rátenni videókat, zenéket....persze a kamera is működjön a telefonhoz méltóan.Van már valami nagyon könnyű folyamat, vagy még mindig a dos-os verzió?
-
djpoti
aktív tag
válasz
tirszin #14281 üzenetére
Nagyon jó!
Végre valami támpont és másnak is ismerős a probléma. Örülnék, ha sikerülne jól összerakni, mert esküszöm lineageos 16 -al tuti kis készülék új aksival, új hátlappal, full karcmentesen, a mai napig megállja a helyét a családban, ha nem a kamera és az ujjlenyomat olvasón van a hangsúly. Természetesen azért szükséges a 32GB -os verzió.
-
quby
őstag
Sziasztok!
van egy bontásra váró készülékem, ha érdekel valakit irjon privit.
-
válasz
djpoti #14278 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy remek telefon, anyumtól telefonváltása során hozzám került az előzőleg használt G2-je, ami világ életében csak gyári rendszert látott.
Nálam is csak tartalék telefonnak van itt, de majd kíváncsiságból biztos kipróbálom hogyan hasít rajta egy friss Lionage. 🙂
-
djpoti
aktív tag
válasz
fery02 #14277 üzenetére
Értem. Mindenesetre érdekes a jelenség.
Pedig a mai napig jó kis készülékek lennének. 32GB os verzióról van szó.
Habár annakidején sem tetszett ez a belső, idézőjelesen nem cserélhető akumlátor, most is ezt vallom. A koreai g2 f320(3db is van a családba) nincs ilyen gond, megölhetetlen. Elromlik az aksi, hátlap le, kidobod az aksit be az újat, mésztovább.
Ott az a baj, hogy az utolsó lineage OS a 14.1 volt és annyi. Ugyebár a D802 höz meg van simán 16.0 és még mindig van napi szinten frissítés. -
válasz
djpoti #14276 üzenetére
Na erre szinte biztos, hogy érdemi választ nem fogsz kapni.
Na meg nem gondolnám, hogy bármi alaplap feszegetés jót tenne, G2-nek különösen érzékeny az alaplapja a feszegetésre, ha pl "jól" is feszegetnéd az adott probléma elhárításához, közben lehet több más egyéb probléma adódna, ami ugye végzetes lesz. -
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
Olyan hibajelenségerm van, hogy kijelzőcsrere után nem tölt a telefon. Bedugom, érzékeli a kábelt, de vagy 0% -ot mutat, vagy 100% -ot. köztes állapot nincs, működés merítés közben pedig nem változik a százalék. Olvastam, hogy megfeszítve kell az alaplapot visszatenni, lehet megoldaná a problémát, viszont arra megkérnék valakit, hogy a feszítés merről, hogyn kellene történjen, hogy jó legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv!
-
Nálunk is anyósnál van a teló, de ott kell lennie, igen.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy másoljam a telefonszámokat a SIM kártyára. -
tirszin
senior tag
válasz
Indiant #14270 üzenetére
Van, de olyanok vannak, ha 1x szétszeded, feszített állapotba kell visszarakni az alaplapot. Különben nem tölt vagy nem talál szolgáltatót. Ez a kettő szokott előjönni.
Az USB csati csere nagyon egyszerű, egy külön egység lent a kihangosító hangszórónál. Komplett csere a legegyszerűbb. -
gr8tjoey
aktív tag
Ha van valakinek alaplaphibás telója azt lehet megvenném, a miénk leesett és betört.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Igaz a nagymamánál, de még mindig üzemel ez a G2 :-)
Az utóbbi 2-3 hétben viszont elkezdte, hogy egyik napról a másikra csatlakozik a wifire, de nem lát se helyi hálózat sem internet felé. Hálózat elfelejtése/újracsatlakozás már volt. Router oldalon sem látszik semmi. Csak az oldotta meg a problémát, ha restartoltam.Valami ötlet, hogy mi baja lehet? Átlag 2-3 naponta volt ez a helyzet, most beállítottam minden éjjel rebootra, így most (kopp-kopp) jó.
Nagyi nem netezik vele, csak telefonál (gsm), és internet rádiót hallgat.
-
hhenry
őstag
Sziasztok! az a probléma adódott,hogy ha rányomok a wi-fire úgy jelzi hogy bevan kapcsolva de nem lát semmilyen hálózatot. Mi a teendő szervíz?
-
zenefan
aktív tag
5.0.2 lp-on hogy lehet megoldani hogy a legalsó sorban lévő 3 gomb Kitkat kinézetű és működésű legyen? Bosszant hogy a négyzetre kattintva rögtön azt a lapozós (futó alkalmazások) részt látom. Csak rootolás árán megoldható?
-
tarnagy
aktív tag
válasz
tirszin #14261 üzenetére
Megtettem, amit írtál. A volume down gomb + USB kábel nem jött be, csak az LG-logó jelent meg.
Ellenben a volume up + kábel esetében "download" módba lépett, kiírta, hogy Firmware Update, meg hogy ne húzzam ki, amíg a folymat véget nem ér. De természetesen el sem indult semmiféle folyamat. Fogalmam sincs, honnan akart firmwaret-t frissíteni.
Az "adb devices" parancsra nem reagál semmit, még hibát sem ír ki, hogy nem látja a készüléket. A számítógép sem látja egyáltalán, habár pittyen, amikor csatlakoztatom vagy éppen kihúzom... -
zsolesz777
tag
Sziasztok!Be tudna valaki linkelni egy magyar használati útmutatót a G2-höz?sajnos az lg.com-on hibás a pdf...köszi
-
tarnagy
aktív tag
Sajnos, nagy hibát követtem el az LG G2 telefonomon!
Az Android 5.0.2 operációs rendszer van rajta, eredeti. Én rootoltam, aztán a TWRP-t akartam feltelepíteni. Letöltöttem a twrp-3.2.1-0-twrp.img fájlt, majd telepítettem a Flashify programot. Itt csináltam - valószínűleg - a hibát, ugyanis választani kellett a boot és a recovery között, én pedig a boot.img-t telepítettem.
A telefon nem indul újra, csak az LG-logo jelenik meg.
Próbáltam hard resetet, megcsinálta, de utána csak felvillant a zöld robot, majjd eltűnt és újra az LG-logó jött.
Érdekes, amikor a Power+volume up gombokat nyomtam, kétszer bejött valami - kínai nyelven ..
Mit tehetek? Tudna valaki segíteni???? -
tirszin
senior tag
Arra gondolnak, nem érintkezik a hangszórója. De lehet, hogy elromlott.
Nem lenne nagy ügy, nekem van vagy 6db G2-nyi alkatrészem, csak szét kell szedni hozzá,
majd az alaplapot leemelni, ami egy igen kritikus művelet, mert kb. minden második G2 alaplap ettől kontakt-hibás lesz, szóval szétszedés után jó eséllyel kuka. -
NasCa
tag
Sziasztok!
Néhány napja egy közismert probléma lépett fel a G2-esem használata során, csak kiangosítón tudok beszélni. Egy külföldi fórumban megtaláltam a megoldást, ami így szól: "simply press your thumb gently near the top by the camera then try it." Viszont bárhol is nyomkodom a kamera felett, nem javul meg tőle.
Valaki találkozott már ilyennel? Van valami sufni megoldás, vagy lehet vinni szervizbe?Köszönet!
-
Mukih
tag
Sziasztok!
Most cserélek telefont és az LG G2-m más kapja meg. Szeretnék neki flip tokot és üvegfólia "szerűséget" venni. Nem kell hiperszuper fólia meg tok csak annyi lenne a lényege, hogy védje a kijelzőt, a tok meg a telefont. Aliexpressről szeretnék majd rendelni hozzá valami olcsóbb tokot és fóliát.
Ez a fólia teljesen fedni fogja a kijelzőt vagy valami mást ajánlanátok? Tokból ezt néztem ki. Itt a lényeg, hogy flip tok legyen.
Előre is köszi a segítséget!
-
rin33
senior tag
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Mokee rom 7.1.2 a telefonomon, simán visdsza tudnám rakni ezt a romot:[link]
Vagy kell valamilyen külön program TWRP alá?Előre is köszönöm!
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, hogy mit hogyan merre, de sajna totál belekeveredtem.Következő lenne a kérdésem:
Adott a telefon, amin jelenleg, Android 4.4.2 van, és TWRP recovery található.
Mit kell csinálnom, hogy frissebb custom romot tudjak feltenni?Elvileg, kell a legfrissebb TWRP
Ami alól felteszem ezt: bootstack-d802-CAF-signedMajd ezek után mehet rá bármilyen custom rom? Vagy ennyire nem egyszerű?
Köszönöm
-
tirszin
senior tag
válasz
herrká #14244 üzenetére
Van pár olyan G2 alaplapom, amit csak mechanikusan megfeszítve lehet bekapcsolni.
Nem tudok rá megoldást, sajnos ilyen "minőségi" módon vannak forrasztva.
Pár év használat és kb. minden 2. így jár.
Amelyik még jó, vedd ki az alaplapját és tedd vissza, jó eséllyel már ez lesz a baja.
-
herrká
senior tag
Bocs! Másik G2-esben már kérdeztem, megkérdezném itt is a guruktól! Fiam G2-ese egyik percről a másikra kikapcsolt! Akku kb 80%-on van. Nem reagál semmire. Van még remény az életre keltésre? Köszönöm és bocs, ha nem egészen ide való!
-
Mankó
veterán
Stock 5.02-vel érkezett telóra fel lehet tolni egy 4-es android kdz-t vagy már ott bootloaderrel kell szórakozni?
-
rin33
senior tag
AEX 4.6-ot nem lehet letölteni, nincs link 404
-
-
Mankó
veterán
Mivel rootoltok? Az összefoglalóban már egyik link se működik. Lollipop-t rootolnék de nem sok sikerrel eddig.
-
rin33
senior tag
https://forum.xda-developers.com/lg-g2/orig-development/rom-lineageos-15-alpha-d802-t3707239
-
gr8tjoey
aktív tag
Van egy feltehetően szemét szoftveres hibám, keresnék valakit aki megoldja.
Ez
Köszönöm! -
rin33
senior tag
http://rootmygalaxy.net/lineage-os-15-on-lg-g2/
-
tirszin
senior tag
Valaki tud arra megoldást, hogy ha átteszel egy G2 alaplapot egy másik kijelzőre, kb. minden másodikat már nem lehet bekapcsolni, csak ha megcsavarod az alaplapot vagy nem teszed húzod meg a csavarjait.
Valami forrasztás elöregedési hiba lehet sztem.
-
rin33
senior tag
Használ valaki Lambda kernelt Nougat ROMokhoz? Jó?
-
Keraa
aktív tag
válasz
stefi68 #14224 üzenetére
Nem ua. volt teljesen más....de érdekes mert a többit (amivel hibát írt ki) a telefonról töltötte le a CM. hivatalos frissítője...ez volt a jó ezt számítógépről töltöttem és másoltam át ezzel pedig működik rendesen. Ki érti ezt? ...
Azért köszönöm szépen a segítséget Stefi68!
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Van egy LG 802-esem és 5.11 -es CM van most rajta, hogyan tudnám a legfrissebb stabil CM -et feltenni? Ha simán full wipe-vel felteszem lemegy a telepítés, de a végén errort ír ki....nem mertem így hagyni, és újraindítás nélkül visszatöltöm a mentést.. :-(
Előre is köszönöm! -
Indiant
addikt
-
Guvasi
csendes tag
Sziasztok,
lineage os 14.1 alatt korábban hibátlanul ment egy wifi kártya szinkronizáció, azaz:
wifis sd kártyáról automatikusan átmásolódtak a telefonra a képek ezzel a szoftverrel.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eyefi.android.mobi&hl=huMost ez csak akkor megy, ha
1. a képernyő fel van oldva, vagy
2 a telefon töltőn van.Hogyan lehetne lezárt képernyő mellett, töltő nélkül is szinkronizáltatni automatikusan?
Már több lineage os verziót telepítettem, több gapps-al és több keenai verzióval, de a rendes működést nem, csak a hibásat sikerül mindig reprodukálni. (több lg g2-t is kipróbáltam).
Minden ötletet örömmel veszek, mert egyelőre kifogytam és nagyon kellene, hogy menjen.
köszi szépen
ui: 1 hónapja működött, tehát valahogy meg lehet csinálni.
-
Hyoora
csendes tag
Sziasztok!
Az LG G2 (D802)-mön pár napja megadta magát a wifi, bekapcsolásnál, csak bekapcsolódás van, de nem kapcsol be, ma 1x bekapcsolt, de egyébként a bekapcsolás alatt kb lefagy a folyamat, most hard reset-re készülök, amit nem nagyon szeretnék, mivel több mint 5gb adat van a telefonon amit le kellene mentenem!
Nem tudjátok mi lehet a gond?! Valaki másnál fordult elő ilyen?
Kikapcsoltam a mobil netet és wifi-re akartam váltani, akkor kezdte el. Nem akart csatlakozni a wifi-re, gondoltam restartolom a wifi-t, utána nem kapcsolt be. Azóta ez a szindróma áll fent.
Se a Miracast, se más wifi alapú funkció nem akar működni a Smart Beam se.... És már idegileg készít ki...köszi Mike
-
válasz
extasymajom #14211 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek. Nem tudtam volna én sem szebben írni ezeket!
-
extasymajom
aktív tag
válasz
fery02 #14210 üzenetére
Ez igaz, vannak adathalász appok a play áruházban is, de mint ahogy írtad ez user hiba miatt tud települni.
Szerintem alap dolog az, hogy azokat az alkalmazásokat amelyeken keresztül fizetünk biztonságos helyről töltsünk le vagy használjuk a webes oldalakat helyette. Gondolok itt mobilbankokra és olyan weboldalakra amik applikációban betöltődve elrejtik a hivatkozási címsort. És persze ilyenkor jönnek a bajok. Egyre több dologra használjuk a telefont, fizetünk vele és még számos olyan dolgot csinálunk amit nem szeretnénk rossz kézbe adni. De az odafigyelés, az, hogy nem kattintgatok össze vissza, kiszűrné az adathalászokat.Ez olyan mint amikor régen PC-re telepítettünk fel programokat és mert gyorsan akartunk végezni csak nyomtuk az entert, Ok, igen, ok, ok ,ok azt had menjen. Aztán volt nagy csodálkozás amikor mindenféle játék, segédprogram, turboboost, meg böngésző marhaság megjelent a gépen.
Ui: Honnan tudja szegény user, hogy a nem gyári romok nem tartalmaznak alapból kém programokat vagy egyéb káros dolgot. A nem hivatalos helyről származó romok, appok a legveszélyesebbek.
szerintem..
-
válasz
extasymajom #14209 üzenetére
Most én is visszaválaszolnék... mindenféle gúny nélkül persze.
Ha vírussal nem is, különféle adathalász tevékenységekkel (nem tudom ezeket mennyire szokás vírusoknak nevezni) úgy tudom lehet találkozni és ugye biztonsági frissítések is jönnek ki androidra. Az is igaz, hogy adathalász gondok sokszor user hiba miatt vannak.
Nyilván hivatalosan a G2 már ezekből a frissítésekből sem kap réges rég óta, ezért érdemes már csak ez miatt is ROM-olni már ezt a telefont valami nugátos android kiadásra véleményem szerint. -
bombi
újonc
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy ha szeretnék egy új LG G2-t venni eredeti szoftverrel, ajánlott-e (valljuk be, nem értek az egyéb OS-ek feltételéhez, így a vírusok miatt kérdezném). Köszi előre is a választ -
tarnagy
aktív tag
válasz
stefi68 #14202 üzenetére
Új vagyok LG téren, most kaptam egy "levetett" LG G2 telefont, tisztára "mosva", 5.0. Androiddal.
Rootoltam, s alapvetően tetszik az eredeti rendszer.
Szeretek viszont babrálgatni az operációs rendszerekkel, és föltennék főzött ROM-ot. A G2-nek van egy "okostokja", amelyen egy elöl lévő kis ablakban, ha becsuktam a tokot, egy óra jelenik meg. A nagy kérdésem: vajon ezt a dolgot át lehet vinni valahogyan más op. rendszerre?? -
stefi68
addikt
válasz
nadam69 #14201 üzenetére
Recoveryből én maradtam a jól bevált 2.8.7.3 verziónál. Az fel tudja mountolni az otg pendrv-t ment közben is, míg a többit újra kell indítanom ehhez.
Hybrid Bootstack-ot szoktak ajánlani, ami jó CM12/13-hoz, Stock LP-hoz is.
Természetesen jó az új Nougatokhoz is, de mivel akkor még nem volt olyan, így nem szerepel a leírásban.Valóban LP után már nem igazán kellene a bootstackkal foglalkozni, de próbáld ki hátha...
-
nadam69
csendes tag
válasz
stefi68 #14200 üzenetére
Persze, de nem a ROM-al van a baj, mert a TWRP frissítése után már nem tud bootolni. Megpróbálok abból egy régebbi fajtát feltenni, és azzal telepíteni a ROM-ot. A leírás szerint, ha gyári LP-ról akarja az ember feltenni a Lineage-t, bootstack se kell hozzá. Amúgy lehet naív kérdés, de a Stock lollipop 30b kódú, míg a bootstack, amit ajánlottak a Lineage D802 ROM-hoz (ha nem gyári LP-ről megy fel), az 30d kódú (D801-hez viszont már 30b van). Szóval ott nem lehet probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Általános eszmecsere: LG G2 - tapogatnivaló hátsó
-Olvasd el a téma összefoglalót!
-Tilos a függetlenítés!
A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik, kivételt képez ez alól, ha a szolgáltatótól kérjük a telefon hálózatfüggetlenné tételét.
-Tilos a Warez!
Fájlmegosztó és egyéb, ,,virágboltos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Építő/felújító topik
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest