- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4879 üzenetére
HDS látja azt amit bedugok, az állapotuk is jó. Ennek ellenére sógorom áthozott egy rossz 2.5HDD-t aminek olyan hangja volt mint egy hengerfejes szovjettanknak, és azt pl beolvasta. A meghajtó jelét az első pár másodpercben megjelenítette, ellenben az adatot róla kb 20-adjára sikerült beolvasni, mire elkapta a fej.
Ezt látja a win, de nem kezeli:
Ezt pedig az eszközkezekő mutatja:
(a képeket és a leírást szerkesztettem mert először hülyeséget írtam, 22:55)
-
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4877 üzenetére
Max 1TB-osak a HDD-k, tehát az elvileg nem lehet probléma.
Szerintem visszaküldöm, mert ez egy anomália lesz. -
EncinoMan
csendes újonc
válasz
King Unique #4872 üzenetére
Szia.
köszönöm
Az inicializálás és formázás pc-n belül sata kábelen keresztül történt
Tegnap megnéztem egy másik dokkolóval, gond nélkül látta és olvasta a tartalmat. (másik nagy méretű HDD-vel nem tudtam megpróbálni ugyan a saját dokkolómat) kezdtem lemondani a dologról
Ma mintegy utolsó próba megpróbáltam azt hogy a natív 4K-s logikai és fizikai szektorméret beállítása elöli pipa kivétele után ráfrissítettem a firmware-ra és láss csodát működik látja a a gép a lemezt, olvasni is lehet róla
(hogy ez alapból be volt-e jelölve vagy csak én jelöltem be arra már nem emlékszem)Köszönöm szépen a segítséget
Emiatt sajnáltam volna ha nem működik:
Mivel rendkívül ritkán használom tárolásra ezért nincs sata- keresztül a gépre kötve.
A külső ház hely hiány miatt lett elvetve. A gépházban meg ott van számukra a hely. Hogy ennyire odaillik az nekem is meglepetés volt, mert úgy passzolt a HDD-nél maradt kis helyre az adapter mintha oda lett volna kitalálva,a kábeleket szépen ki tudom vezetni a gépház hátulján és csak be kell dugni mikor használni akarom, Az inaktív állapotban tárolása megoldva, használat közbeni tárolás szintén, a működés közbeni hűtéssel együtt.
-
tomasz79
tag
válasz
King Unique #4869 üzenetére
Köszi. Szerintem megpróbálom akkor. Remélem a tabletnak nem lesz baja.
-
EncinoMan
csendes újonc
válasz
King Unique #4847 üzenetére
Szia.
Az alternatíva is jól hangzik (a teszt végén említett Sharkoon DriveLink amit még nézegettem)
köszönöm az információkat, és segítséget -
Tombi
őstag
válasz
King Unique #4858 üzenetére
Köszönöm, külső házra gondoltam, eszerint cselekszem
-
generaltoti2
tag
válasz
King Unique #4855 üzenetére
köszönöm, csak kb 30 percről lenne szó. Gyorsan kell pár doksi.
-
HENE
aktív tag
válasz
King Unique #4852 üzenetére
-
HENE
aktív tag
válasz
King Unique #4849 üzenetére
Köszi! Sajnos a leírása nincs meg, online pedig nem találtam meg. A banana pi-n debian fut, az tudja kezelni a gpt-t. Mindenképpen e-satan használnám továbbra is. Ha esetleg egyben nem látja, használható 2x2TB partícióval?
-
Jamesch
tag
válasz
King Unique #4844 üzenetére
Kösz az infót
-
AGE-T
őstag
válasz
King Unique #4841 üzenetére
Sajnos személyesen vettem, így elindult a bohóckodás a garanciával. Vinnem kellett volna magammal a vinyót is, akkor a srác tudta volna csekkolni helyben. Mindegy, rendelek egyet máshonnan, majd egyszer gondolom kapok pvissza pénzt.
-
AGE-T
őstag
válasz
King Unique #4839 üzenetére
Kipróbálva két géppel, két usb kábellel, nem lett eredmény. A vinyó sata+táp csatival gépben megfelelően üzemel. De az összeszerelése minősége is kulalink... Nyílván kipróbáltam minden szcenáriót, ami szembe jöhetet. Gépeimmel semmi gond, más külső eszközök adott csatlakozókon működnek. Egy plug n play eszközzel ennyi szopás nem lehetne!
-
válasz
King Unique #4835 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Egyetlen BIOS-os alaplap sem ismeri fel az SSD-t, UEFI-n nem tudom még kipróbálni.
A legfrissebb FW van rajta.
Az a nagy kérdés, hogy miben különbözik egy külső SATA-USB-eszköz egy alaplapi SATA-csatlakozástól.
Próbálkozom...
Köszönettel: MaCS
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #4832 üzenetére
A programra gondoltam.
+ hackeeeee
Akkor használni fogom. Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
-
válasz
King Unique #4825 üzenetére
Okés, köszi!
Csak próbálom kizárni a lehetséges tévutakat.
-
válasz
King Unique #4823 üzenetére
Hali!
Köszi szépen az infókat!
A második bejegyzésed nagyon tanulságos, erre egyáltalán nem is gondoltam.Még annyi, hogy ezek a külső keretek nem csak ilyen alkalmi használatra vannak tervezve? Kicsit félek attól, hogy a sok és folyamatos használat idő elött kinyírja.
-
válasz
King Unique #4817 üzenetére
Ez esetben nem maradt más, átnézem a fenti gyártók kínálatát... meg veszek egy nagyobb elosztót
Köszi a választ!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4810 üzenetére
Köszi! Csak tudod már régóta keresek, saját tápos, 3,5" külső házat, amiben leáll a HDD, és nem pont felpörög a média lejátszó leállításakor. Úgy néz ki ilyen nincsen, marad a Seagate.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4808 üzenetére
Köszi! Media lejátszó topikban ajánlották. Itt a hivatalos oldala is. Viszont úgy néz ki, hogy senkinek sincs ilyen.
Lehet végül ezek közül kell választanom. Legszívesebben a WD-t venném, csak ugye mondtad, hogy ezekbe nem a legjobb HDD-t teszik, illetve ilyen sincs senkinek, így nem derült ki, hogy a kapcsoló gomb nem okoz-e problémát a box leállításakor. Talán a Seagate 5400 rpm, 32MB cache, 3 év garanciával lenne a legjobb választás? -
C. s.
addikt
válasz
King Unique #4805 üzenetére
Köszi szépen!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #4803 üzenetére
Köszi szépen! Szétnézek ott.
Én is így láttam. Az összefoglalóban megnéztem a táblázatot, és ezen a kettőn akadt meg a szemem.
Az elsőnek van valami konkrét neve? Mert úgy nézem, ez csak márkanév, amivel nem lehet egyértelműen meghatározni a házat (Captiva). Így nehéz rákeresni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4799 üzenetére
Köszi!
Egy ilyen pont jó lenne. De a Molex csatis tápellátás lehet gond lesz. Nem tudsz valami Molex-USB átalakítóról, amivel valahogy USB-n tápolhatnám közben a winyót? Vagy van egy 12V/5A-es tápom is, ahhoz valami olcsó átalakító valahogy esetleg?
Ez pl. már túl drága 8K-t nem adnék érte, mert gyak 1 alkalomra kellene csak az egész.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
King Unique #4795 üzenetére
Én is köszönöm, ezek a parancsok még jól jöhetnek
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
King Unique #4779 üzenetére
+ (#4778) Czimby , (#4776) Peltár
Elvégeztem a hőmérséklet tesztet, íme az eredmény:
(Bocsi a sok kép miatt)Még nincs kialakítva a végleges helye, ahová állítani fogom, addig is meglesz emelve egy kicsit.Emiatt először raktam alá most is 3 LEGO gumi kereket (14mm) Így magára hagytam egy időre, a HDS miatt nem állt le:
Azután kivettem alóla a kerekeket és így hagytam magára. Eredmény:
Ezután élére állítva hagytam. Majd lefektettem emelvény nélkül és elkezdtem másolni:
Másolás közben nem mozdítottam, végig a hasán feküdt:
Referenciaképpen a laptopban lévő HDD (a forrás) így élte meg a dolgot:
Ezután hagytam még menni egy ideig üresen:
Ma mégegyszer beindítottam, úgy hagytam, de a laptop elaludt. Legalább látszik hogy hűl vissza:
Úgy gondolom lehetne hűvösebb egy kicsit. A furkálás jó ötlet, garancia nem tudom van-e rá igazából, talán 180 nap reklamáció. De míg nem muszáj nem bántom
Arra gondoltam próbaképp egy kicsi ventilátort teszek a lyukakhoz. 7 cm-es odaférne, de inkább egy 6-osat. Rendesen visszavéve a feszt neki, ne búgjon itt. Tudom, nem lesz a legjobb így, hogy nem megy keresztül a levegő, de egy kis légmozgást csak csinálna.
-
Czimby
addikt
válasz
King Unique #4772 üzenetére
Ezek alapján tényleg nem lehet chip szerint osztályozni, csak adott típusú ház és adott környeztben való teszt után.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
King Unique #4765 üzenetére
Chip: JMS578
1708 QGBAO A
E763F0016
UASP: van
IDE/SATA: SATA3
Interfész: USB 3.0
Csatlakozó: B
Rack elhelyezés: fekvő
Fémház: nem
HDD Sentinel: igen
HDD leállítás leválasztáskor: igen
Alvó mód: igen
Csavaros HDD rögzítés: nem
HDD kezelés: 8 TB
Hűtés: passzív
Tápkacsoló: nyomógomb
Tartozékok: USB kábel, 12V 2A DC adapter, szilikon rezgéscsillapító sapka a HDD két végére, angol manualEgy extra belső takaró alatt ez található:
Persze pont a vezérlő nem olvasható, de azt leírtam pontosan mi áll rajta.A minőségével összességében meg vagyok elégedve. Bár full műanyag, nem kelt gagyi hatást, teljesen matt a felülete. Az alját egyben lehet lecsúsztatni, mindkét oldalon 3-3 műanyag fül tartja. Én még raktam volna valamit a végére is, mert ott kicsit be lehet nyomni a falát.
A HDD a már említett 2 sapkában fekszik, ezek kellemesen puhák. Amíg az alját nem rakod fel a háznak, elég "nagy" mozgástere van oldalra a HDD-nek, de ha bezárod akkor irányba állítja. Valamint záráskor rá is nyomja a SATA csatira a lemezt. Ezen azért csiszolhattak volna, először, míg nem tudtam mennyire merjem előre tolni a HDD-t, sikerült úgy bezárni, hogy nem érintkezett. De ha odafigyelsz nincs gond.
Bár csavarral nem lehet bezárni, kizártnak tartok egy esetleges véletlen kinyílást.
Amit esetleg hiányolok, hogy az alján van 4 "talpa". Ezek olyan körív alakú kitüremkedések, amiknek tipikusan a közepébe kis gumi korongot szoktak rakni. Na ezekben nincs semmi. Ezzel egyrészt javíthattak volna az alul lévő szellőző lyukak hatásfokán és egy kis rezgéscsillapítást is nyújtottak volna még.
Bár nekem szerintem oldalra lesz döntve, így mindegy is.Ami még a tetején van az egy iciri-piciri kék LED. Ha be van kapcsolva világít, ha adatmozgás van villog. Célnak tökéletesen megfelel.
Mint írtam elégedett vagyok vele, újra megvenném.
Alin $20 szokott lenni(bocsi, az a SATA3.0 feliratos), én Gearbest-ről vettem. Ott is $20 volt, de voltak pontjaim, így $14-ből kijött. -
Czimby
addikt
válasz
King Unique #4769 üzenetére
Ebben a tesztben valamiért nagyon gyengén szerepelt a jmicron, bár lehet orico-ék rontottak el valamit, azért ilyen lassú
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4765 üzenetére
csak jelen esetben maga a külső házban lévő HDD limitálja az adatátviteli sebességet.-> Vagyis a WD Purp? Ennyire gyenge?
-
Czimby
addikt
válasz
King Unique #4753 üzenetére
SZia ismét
Befejeztem a variálást.
Segíts döntenem:
SHARKOON SWIFT CASE PRO U3 vagy LC POWER LC-35U3-BECRUX.Árkülönbség elenyésző(800Ft) ez nem számít, nekem ami fontos, hogy megbízható legyen hosszú távon.
Ne legyenek kompatibilítási bajai, működjön a lekapcsolás stb.Az LC powernél a rögzítők az egyedüli negatívumok, ahogy látom ezen kívül kb megegyezik a két keret.
Ha minden igaz akkor a frisebb 1153-as vezérlő csak energiatakarékosságban fejlettebb a Sharkoonnál? -
Czimby
addikt
válasz
King Unique #4753 üzenetére
Igazad van csak valahogy ezek az aftermarket házak nem túl bizalomgerjesztőek számomra,
ahogy olvasgatom a teszteket rólok még a drágábakkal is vannak problémák bizonyos esetekben.Ezért, gondoltam arra hogy egy WD ház egy WD lemezzel csak jó lehet, már ha a gyártó nem tiltotta le, hogy csak az adott típusú lemezzel működjön. WD Green vs. WD Red
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4752 üzenetére
Ezt a hsz.-edet most nem igazán értem...
2,5"-os gyárilag összeszerelt és a 3,5"-os külső házas / dokkolós megoldások árainak összehasonlítása eleve üti egymást.-> Miért ütné? Nekem teljesen mind 1, hogy milyen lemez van benne, ha ugyan azt a tárhelyet és megbízhatóságot olcsóbban megkapom (és jó arra amire nekem kell). Pl. 8K azért mégsem 20 fillér. 4TB-osok esetén meg meg még többről is beszélünk.
Meg hát nem tudom, de bárhol nézem sokkal szűkösebb a kínálat a 2.5"-os belső lemezekből és drágábbak is, mint a 3.5"-os társaik. Tehát miért raknék épp 2.5"-osat a dokkolóba?
-
Karel666
tag
válasz
King Unique #4748 üzenetére
Köszönöm. Azt hiszem a Kolink mellett döntök. Az nBase-el szemben megéri azt a 1000-1500 Ft pluszt az USB 3 csatlakozó.
Akkor további szép estét!Most olvasom(véleményekből), hogy nem kapcsol le automatikusan, azaz mindig kézzel ki-be kell kapcsolni.
Ha ez így van akkor Captiva vagy LC-power lesz. -
Karel666
tag
válasz
King Unique #4744 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Igazság átfutottam az összefoglalót a hdd-st is. Láttam, hogy a rack táblában melyek az ajánlottak, s melyek nem. Mivel nem értek ezekhez a dolgokhoz, s nem is nagyon szeretném beleásni magam, így nem tudom, hogy az ajánlottakból, melyikre lenne szükségem, ezért is írtam ide, hogy segítsetek dönteni. Van 7k-ért és van 12k ért is különösen ajánlott rack, de hogy én kihasználnám-e nem tudom......
Az első hdd-m, ami meghalt, az külön tápos volt, wd element azt hiszem. Ez a második sima usb-s Toshiba, s szerintem bad szektoros. 50%-ot ír rá a Sentinel.Tehát, ez egy amlogic-os lejátszó mellé menne usb-vel rákötve. Ha rossz irányban gondolkodom, szóljatok.
Gondolom, ha stabil a hdd tápja, ezért kéne rack, akkor tovább bírja. Nagy sebesség nem kell, mert 100-as hálókártya van a lejátszóban és max full hd filmek mennének.
A hdd-s topicból kináztem 3,5" wd nas red-et 2tb. Gondolom ez nem rossz választás, ha igen jelezzétek.
Rack-et még mindig nem tudom, hogy melyiket. Kinézet, méret nem számít, csak hogy passzív legyen rendes táppal.
Az a usb hub kell nekem? (nem értek hozzá)
Szóval szeretnék kérni konkrét ajánlást rack-re ehhez a felálláshoz.(ha lehet ne túl drágát)
Köszönöm! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4744 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá kieg. képen, hogy egy akár USB 2.0-ás aktív (és persze nem vacak) USB HUB-al megoldható bármilyen külső USB-s winyó rendes tápellátása (és akár többet is rá lehet kötni).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4741 üzenetére
Köszi, az nem baj, max akkor cserélném benne a winyót, ha újat veszek bele. Még számolgatom az árakat, de hosszabb távon talán jobban kijövök a Rack/dokkoló megoldással.
-
Czimby
addikt
válasz
King Unique #4737 üzenetére
Szia!
Kicsit én is utánaolvastam és elbizonytalanodtam vele kapcsolatban, lehet inkább mást keresek.
Köszi a kimerítő választ!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4737 üzenetére
Ja, az Orico cuccait már én is nézegettem más ügyben, elég minőséginek tűnnek. Pl. most ezt találtam így hirtelen, elég jó áron lenne. Bár az az LC Power sem sokkal több itthonról.
Köszi!
-
Minstrel
senior tag
válasz
King Unique #4724 üzenetére
Szokott lenni tudom, de ez a mormogás biztos nem volt a raidsonic házban, most egy darab torrent seed megy róla és ilyenkor is mormog folyamatosan. Elfektettem, egy kicsit kevésbé hallható, de régen ennyi se volt.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #4731 üzenetére
Szia, köszi a választ, én is kilistáztam a topicban az Orico/Inateck hozzászólásokat (az utóbbinál leginkább magamat
), és felírtam veze nevét, mert neki pont egy olyan (Orico) horizontális dokkolója volt (2014-ben...), amilyet én is szeretnék. Itthon nem nagyon lehet azóta se kapni se ezeket, se más hasonló igényesebb fekvő dokkolót, ugye? Esetleg olyan csavarmentes külső ház is érdekelne, amibe csak be kell tolni a HDD-t (bár jobb lenne olyan, ahol nagyjából látni lehet a SATA csatlakozót is).
-
Bargab
tag
válasz
King Unique #4723 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget, 1-2 nap próbálgatás után oda jutottam, hogy amig a házat stabil működésre tudom hozni a HDD-kel addig inkább nem kezdek bele a frimware frisstésbe. A Chieftec és RaidSonic ajánlásokat el is tettem, jól jöhet még a továbbiakban.
" Viszont a pótolhatatlan adatokat amúgy is erősen javasolt több helyen tárolni, azaz több online / offline tárolón! Ilyenkor, ha az egyiknél elszállnak az adatok, illetve tönkremegy maga a fizikai tároló, akkor az nem akkora gond, mert eleve megvannak az adatok máshol is."
Kb 12 GB céges adatom van 2 helyen tárolva egy offline és egy hálózati gép, és a hálózati adta meg magát eredetileg. Nem kartam új gépet összerakni, ezért gondoltam hogy inkább legyen offline mindkét mentés, egymsától külön tárolva, és ha szükségem van rá heti max 1-2 alkalommal, akkor a külső házba szerelve elérhető.
Több idő, de egyszerűbbenk tűnik inkább a máshogy inicializált hdd-ket újra formatálni és megtölteni az adatok másolatával.Mégegyszer köszönöm a segítséget, nem lettem prouser de már kicsit talán jobban atlátom a dolgot.
-
Toncos
tag
válasz
King Unique #4716 üzenetére
Szia!
- Csak 1 TB a lemez, és USB 2-n ma ismét ment.
- A SATA csatlakozót ütközésig toltam, a lemezt és a fedelet a helyére csavaroztam a házban, változást nem hozott. Ezen a téren többet nem igen lehet tenni.
- Windowson (2 különböző gépen) USB 2-n ment, USB 3-on nem. Helyesebben egyszer az egyik gépen USB 3-on elkezdett kluttyogni, vagy 3x feldobta az Explorer ablakot a lemezről (de pl. a kötetcímkét nem tudta kiolvasni), de végül akkor is úgy döntött, hogy inkább nem működik. Lemezkezelőben továbbra is inicializálatlan a lemez, és nem lehet vele mit kezdeni.
- Parancssort nem próbáltam, de mivel a router ugyanúgy nem tudja kezelni USB 3-on automatikusan, nem sokra megyek vele, ha Windowson valahogy működésre tudom bírni.
- Linuxon két gépen is ugyanaz: USB 2-n megy, USB 3-on nem. Egyszer valami csoda folytán az egyik USB 3-on is becsatolta, de nem tudtam reprodukálni.
- Egy 2,5" inches lemezzel (csodák csodája) ment! Ez alapján lehetne tápbaj, viszont egy sokkal erősebb táppal sem ment a 3,5"-es lemez, tehát...
- 4 bp-i elektronikai üzletben (kicsitől nagyig) kerestem USB 3-as Type-B kábelt, de mindenhol csak rendelni lehet, és a ház értékének több, mint felét rá kellene költenem egy puszta tesztre, úgyhogy ezt ejtettem.Lehet, hogy tápbaj, lehet, hogy rossz a kábel, de mivel ezt így egyben vettem táppal, kábellel, és mivel már így is 5x több időt töltöttem tesztelgetéssel, mint kellett volna, megy vissza gariba.
Ettől függetlenül a tippeket nagyon köszönöm! Sokszor rácsodálkozom, hogy itt, a fórum berkeiben egyesek mennyi energiát fektetnek a segítségnyújtásba, ez is egy ilyen alkalom volt!
-
Toncos
tag
válasz
King Unique #4716 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, lesz mit olvasgatni! Őszintén szólva, az alapján, ahogy a feature-ök külső behatás nélkül fokozatosan fogytak el az eszközből, nem hiszem, hogy javítható a dolog. Ettől függetlenül, (ahogy időm engedi) végigpróbálom a leírtakat, én csak kibic vagyok a témában. Megírom, hogy mire jutottam.
Egyébként 1 TB-s winchester.
-
Toncos
tag
válasz
King Unique #4711 üzenetére
Szia!
Bocsánatot kérek, bár az összefoglalót átfutottam, elsiklottam a Gyík felett (vagy inkább nem siklottam odáig).
Ennek ellenére teszteltem a dolgot, csak nem akartam annyit rizsázni.
- A lemez közvetlenül asztali gépbe dugva jó, formázható, írható, olvasható.
3 eszközzel próbáltam keretben: egy notebookkal (Win10 x64), egy asztali géppel (Win10 x64) és az Asus routerrel. Mindháromban USB 2 és USB 3 portokon is (asztalin hátlapi).
- Router USB 2-n felismerte és mountolta a lemezt (írást nem tudtam tesztelni, mert a router sincs még beállítva), USB 3-on csak felismerte, de nem tudta mountolni.
- Notebook és asztali gép esetében USB 2-n hibátlanul ment a lemez, írható, olvasható, USB 3 esetében viszont annyi történt, amit leírtam: bár a lemezt éppen előtte formáztam meg, a Windows felsimeri a kerettel (eszközkezelőben oké), a lemezkezelő viszont rögtön inicializálni szeretné, de nem tudja ("Acces denied"). Képen ld. alább:
Tegnaphoz képest annyi változott, hogy már USB 2-n sem nyekken meg (egyik gépen sem), ugyanúgy inicializálási hibát jelez ("Fatal hardware error"). Ha a lemezt kiveszem és szőrén visszateszem az asztaliba, továbbra is jó.
Másik táppal ki tudtam próbálni (nincs változás), másik ilyen kábelem nincs (viszont eddig egy helyben állva ment, nem hinném, hogy elromlott a kábel álltában).Tegnap még kérdeztem, mert azt hittem, valami szoftveres gond, de a mai fejlemények után úgy látom, valami elfáradt az elektronikában. Azt hiszem, ez a cucc vagy gariba vagy a kukába megy, de szóljatok, ha rosszul látom.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #4707 üzenetére
Köszi a plusz infót !
Lényegében nem én használom, csak ismerősnek vettem / raktam össze a 2TB P300 HDD-vel és FHD Filmeket raktam rá neki (korábban kitárgyalt) BluRay lejátszóhoz.MD
L -
Orgi
addikt
válasz
King Unique #4703 üzenetére
Szia, nagyon köszi a válaszod, már másik topciban is tőled kaptam választ korábbi kérdésemre
Felteszem a kérdést ott is, ahol javasoltad, hátha van valakinek tippje...
Sajnos amit linkeltél, az nem kapható az oldal szerint, de írok nekik egy mailt azért... -
muld
csendes tag
válasz
King Unique #4701 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Végül a 140509A18200 FW-re frissítettem és így már működik az alvó mód. Ha leválasztom a winyót akkor 5 percen belül leál, és a MAC is olvassa szóval tökéletesen elégedett vagyok
Kettő ilyen külsőt racket vettem a másiknál megnéztem gyárilag a 140509a16e00 FW van rajta. Szerintem akkor ennél is updatelek a Plugable féle 140509A18200 FW-re. -
muld
csendes tag
válasz
King Unique #4692 üzenetére
Nah csináltam Firmware frissítést, most már hibátlanul olvassa.
Viszont még egy olyan problémám akadt, hogy gondoltam beállítanám h tíz perc után kapcsoljon ki, de a config beállítás után nem enged futtatni.
Valaki lát esetleg valami rendellenest a beállításaim között? Nem tudok rájönni mi lehet a baj.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #4698 üzenetére
Azért választottam a P300 -at, mert tudom, hogy megfelelő, 7200rpm talán nem lesz hátrány (aki használja), USB házat nem ismerem, nincs vele tapasztalat, én személy szerint dokkolót használok (RaidSonic) és tökéletesen elégedett is vagyok vele. (minden téren)
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #4696 üzenetére
Most hívott és rábeszéltem.
Chieftec CEB-7035S USB3.0/SATA 3,5” fekete külső HDD ház
+
TOSHIBA P300 2TB 64MB 7200RPM SATA 3 HDWD120UZSVA
Aztán ez biztos jó lesz így.MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #4694 üzenetére
Köszönöm!
Akkor a HM900 -as rendelést ne mondjam vissza és menni fog, ha csak USB 2.0 van jelen, amihez csatlakoztatható? (szerinted)MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #4689 üzenetére
Rendben, akkor a WD-t ajánlom neki
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #4687 üzenetére
Ott is te vagy a master
Akkor oda is írjak pár sort / másoljam be ?
3.5" kell (én mondtam neki, hogy TV-hez csatlakoztassa, de ő azt mondta, hogy akkor 3 méteres USB cable kellene hozzá -TV-hez csatlakoztatva-) (az tudtommal gyárilag nincs, vagy ha igen, akkor nem olcsó) és ő BluRay lejátszóhoz kötné és elég lenne a gyári kábel is ami jár hozzá.Igen, USB portok áramellátási dolgaival tisztában vagyok (ezért biztos a külön adapteres külső HDD / keret)
Milyen (USB 3.0) külső HDD-t tudsz ajánlani, ami biztosan kapható is és bírja a strapát és 2TB -os ?Én ügye Dokkolót használok, 8TB HDDk-kel , de ez számára nem alternatíva és neki nem megfelelő. (neki a 2TB HDD bőven jó és eleve külső rack amibe HDD is tartozzon gyárilag)
Párat néztem a listából, de nem igazán találom azt ami megfelelő volna (3.5"), ezért írtam ide, mit tudnál ajánlani?
MD
L -
adamv2192
újonc
válasz
King Unique #4684 üzenetére
Elnezest a dubla topicert, minden driver telepitve van, egyszeruen ha USB 2.0-ba dugom a kulso HDD-t semmi sem tortenik. Se egy hang hogy csatlakoztattam valamit, semmi, meg hibauzenet sem, ha viszont USB 3.0-ba kotom minden stimmel.
-
Headless
őstag
válasz
King Unique #4670 üzenetére
Szia, bevallom nem néztem utána de korábban sem volt problémám... Ezekkel. korábbi ház egy LC power usb 3.0-ás ház volt az automata leállást megoldottam mindig is cronjob-al. Az volt a furcsa, hogy állandóan elindította a hdd-t miközben semmi nem érte el/írta a hdd-t mégis állandóan feléledt. Mostanra ez eltűnt teljesen érdekes módon, foggalmam sincs mi lehetett. Csak arra értem haza, hogy szép csendesen állt a hdd... Szóval a problémám megoldódott...
A standby állapotot smartmountools-al lehet ellenőrizni a nélkül, hogy feléledne a hdd, lsof-al lehet ellenőrizni, hogy használja-e vagy olvassa-e a hdd-t valamit. így akár hdparm,sdparm, hd-idle, smartmountools-alle állítható a hdd. vagy akár a /sys/block/sdX/stat fájlt ellenőrízve is el elehet dönteni, hogy az elmúlt x percben volt-e használva a HDD. Persze ahogy látszik egy linux op rendszerről van szó, nem vagyok kötve windowshoz.
De szerintem elég rossz minőségű a házban lévő rögzítés, ez a műanyag szarami a sínben csúszik, kicsi ne fogja a hdd-t rendesen egyrészt másrészt még rövid is. a hdd-n csak a két szélső furat volt meg a középső nem így be sem lehetett tenni. maradt hogy levágtam az egyik pöcköt, és hozzá fogadtam a hdd-hez más módszerrel.
a korábban említett ház sokkal minőségibb darabnak néz ki. Abban még a korábbi asmedia chipset van 1053 vagy 1051 nem emlékszem 174c:55aa ASMedia Technology Inc. Name: ASM1051E SATA 6Gb/s bridge, ASM1053E SATA 6Gb/s bridge,
-
Headless
őstag
válasz
King Unique #4670 üzenetére
Nekem az a bajom hogy feléled a hdparm -y után... Pedig nem írja semmi. Crontabbal simán leállítanám ahogy eddig a korábbi Hddim.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
King Unique #4667 üzenetére
Végül Captiva 13NS-20564685 lett. Pcx-ről szállítással (posta felező kuponnal) 6690ft lett a vége.
Köszi a segítséget! -
qfm
őstag
válasz
King Unique #4664 üzenetére
Köszönöm!
Végül a IB-RD3620SU3-t rendeltem meg, az állítható ventilátor fordulatszám, a jobb visszajelzés, a lekapcsolódást állító dedikált kapcsoló miatt. Láttam a 4 lemezessel milyen gondjaik voltak, erre lélekben felkészültem, hogy lehet egy új kábelt be kell majd hozzá szereznem. Remélem nem bánom meg. Két 8tb-os wd red megy bele tükrözve.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
King Unique #4661 üzenetére
Köszönöm!
Akkor nyugi van.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
King Unique #4659 üzenetére
Köszi a részletes válaszokat!
Most már kicsit több információm van (nem csak a válaszod miatt), és látszik, hogy nagyon elbénáztam a dolgot
Mivel nem hagyott nyugodni a dolog ezért most munka után újra összeraktam a dokkolót és újra egyesével rácsatlakoztattam a lemezeket a gépre és újra vizsgáltam HDS-el őket, mely már sokkal inkább adta a valós adatokat. Ugyanis történt tegnap, hogy amikor nézegettem az adatokat egérgörgetéssel mentem volna lejjebb, de nem abban az ablakban voltam ahol az információk voltak, hanem ott, ahol a csatlakoztatott lemezek vannak, és az utolsó két lemez vizsgálatakor (az említett gold és purple) a gépben alapból benne lévő lemez adatait olvastam le
Most már figyeltem mindenre, és passzolt is minden (főleg a sorozatszámra voltam kíváncsi). Szépen beolvasott a dokkoló mindent, illetve simán tudtam csereberélni a lemezeket, nem volt velük gond.
Úgyhogy elnézést a figyelmetlenségemért, mert egyébként egy nagyon korrekt és kifejtős választ adtál, remélem azért nem rabolta el túlzottan az idődet.
Tanulság számomra: egy hosszú nap estéjén már semmi figyelmet igénylő munkát nem fogok végezni!
Ha már itt vagyok annyi segítséget még kérhetek, hogy igazából a Gold lemezek parkolását akartam volna megfigyelni, hogy esetlegesen kellene-e a parkolási értékeken állítanom:
1. lemez: Start/Stop: 47, Load/Unload: 118 (72 nap 14 óra alatt)
2. lemez: Start/Stop: 44, Load/Unload: 115 (72 nap 13 óra alatt)
3. lemez: Start/Stop: 44, Load/Unload: 115 (72 nap 2 óra alatt) ezek az értékek mennyire számítanak jónak? (ha itt inkább helye lenne a kérdésemnek, megyek is oda)A purple valóban nem parkol.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
King Unique #4655 üzenetére
Annyira nem sürgős, mert egy kb 3000 forintot érő merevlemez menne bele, amiért nem fogok kiadni 10k+-t.
-
tomy86
addikt
válasz
King Unique #4653 üzenetére
Lehet, hogy érdekes, de akkor sem használható benne a korábban pc-ben formázott 3 terrás WD hdd, amit a Chieftec rack viszont hibátlanul kezel. Nem tudom, hogy mi a különbség azokhoz képest, amiknél működik. képek
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
King Unique #4651 üzenetére
Igen, én is a Max 5g-t néztem, de akkor még várok vele, nem sürgős a dolog.
-
tomy86
addikt
válasz
King Unique #4607 üzenetére
Egy kis plusz infó. Csak most olvastam a Sahorkoon SC pro vs. 3 TB hdd fejleményeket. Felmerült az is, hogy firmware függő lehet, de sajnos nem ilyen egyszerű, mert nálam is 140509a18201-as firmware verzió van, mint G@ben-nél és ahogy korábban írtam nem használható benne a gépben formázott 3TB-s hdd.
-
Sonja
nagyúr
válasz
King Unique #4645 üzenetére
Itt vannak az infók Linux alól.
lsusb -d 174c:55aa
/: Bus 04.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/4p, 5000M
|__ Port 2: Dev 2, If 0, Class=Mass Storage, Driver=usb-storage, 5000MItt csak sima usb-storage a driver, nem uas. Lehet azért, mert egy SATA2-es HDD van benne?!
sudo lsusb -v -d 174c:55aa | grep bInterfaceProtocol
bInterfaceProtocol 80 Bulk-Only
bInterfaceProtocol 98Teljes riport. Elvileg itt rendben van.
Eszembe jutott, hogy van nekem laptopom is Win 8.1-el (Ritkán használom, na.
), így megnéztem ezzel az ASMedia MP Tool-al.
Na, ez egy kissé fura. A Product String-nél miért van ASMT1051?!
A másik dolog, hogy Win-nél, ha a leválasztást választom, akkor le is kapcsolja a HDD-t!
Linux-on nem kapcsolta le (Ubuntu Studio 14.04.5 LTS + XCFE).
Ennyit sikerült kiderítenem.
Remélem azért hasznos volt ez is.
-
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #4639 üzenetére
A megoldás a végén megszületett egy másik média box személyében. ZIDOO X8 váltotta egy ZIDOO X10 aminek a hasában szépen muzsikál a vincsi.
Az x8 már el is kelt. -
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #4639 üzenetére
Üdv!
Köszönöm válaszodat.
De amint az aláírásomban látszik van egy NAS-m.
Csak vettem egy 2 Tb vincsit amit végül is nem raktam be a másik oldalra mert szerettem volna meghagyni NTFS-re formázva. Most egy 5.25" külső USB 3.0 optikai házban van ami fogad vincsit is.
Csak gondoltam, hogy felszabadítom a házat az eredeti megvásárlás céljára és ezt a hálózatra rádugva tudnám mindenhonnan elérni, plusz egy két dolgot tudnák wifin keresztül is rá másolni.
Gondoltam, hogy nem lesz tapasztalat mert a keresőt használva semmi találat nem volt.
Hát nem létszükséglet még gondolkozok rajta. -
Norby86
őstag
válasz
King Unique #4636 üzenetére
Igen, ez már más téma.
Úgy teszek ahogy mondtad, először kipróbálom majd routeren mit csinál. De ma éjjel full format először is EXT4 GPT-re, aztán meglássuk.
Routerbe én nem látok bele parancsilag hogy mit csinál a háttérben, bár lehet a log-ban kimutatná, de itt egy menü részlet arról amiről beszélek.
Na de ez tényleg már más témába tartozik. -
Norby86
őstag
válasz
King Unique #4634 üzenetére
Akkor inkább hagyom így, ahogy most van
Annyit nem ér hogy piszkáljam. Plusz valóban routeren lesz használva, ráadásul a router firmware-ben lehet állítani a fejparkoltatás kikapcsolását, alvó módot stb. Szóval külön akkor ehhez nem nyúlok, mivel úgy sem windows alatt lesz használva.
Igen, valószínű hogy általában jó kábelt adnak hozzá, vagy már sok panasz érkezhetett a gyártóhoz és erre már figyelnek azóta. Úgyhogy bátran ajánlom másnak is ezt a házat, mert tényleg szinte hangtalan benne a winchester.
-
Norby86
őstag
válasz
King Unique #4631 üzenetére
Kicsit el akadtam a leírásból kiindulva. Megnéztem a chipet és ASM 1053 chip van benne. Most nekem akkor melyik firmware-t kell pontosan letöltenem? És az MP Tool-ból a 2.0.2 verziót? Mert már 2.0.4 is van.
Firmaware frissítésnél a winchestert érdemes lehúzni?
Másik kérdésem, hogy egyáltalán az alvó módot érdemes kikapcsolni ennél a WD Purple lemeznél? Mert ha nem akkor szerintem a firmware frissítés is felesleges. -
Norby86
őstag
válasz
King Unique #4631 üzenetére
Rendben, mindjárt elolvasom az összefoglalót.
Igazából csak a lényeges dolgokat akarom elvégezni mielőtt üzembe helyezem. Nem szeretném ha pl nem használom a vinyót és 3 perc után üresjáratba kerülne, inkább ezt kitolnám olyan 10 percre ha lehetséges. A fejparkolással akkor nem bolygatom, WD purple winchestert vettem végül.
Az első volt amit kipróbáltam hogy a kábelem jó e. Először rádugtam USB 2.0-ra, ott ilyen 35 MB/s másolási és olvasási sebességgel döcögött, majd átdugtam USB 3.0-ba és ott már 145 körüli sebességet mértem, tehát szépen működik az USB 3.0-ás kábel nálam.
-
kchryss
veterán
válasz
King Unique #4628 üzenetére
Még nem tudtam dönteni. 3 vinyóm lesz abból kerülne az egyik a rack-be. Főleg pc-hez lenne használva vagy napi adatmentésre úgy hogy az egyik belső-ről átmenteném rá, vagy folyamatosan használva már eleve erre letöltve az adatokat. A 3 vinyó: 2TB-os Seagate (ST2000DM001), 3TB-os Toshiba (DT01ACA300) és most vennék még egy 3 TB-os Toshiba-t (P300 HDWD130UZSVA).
A seagate-et szeretem, mert jó gyors és halk, arra szoktam telepíteni a játékokat. Viszont ha nincs használva akkor idegesítő cincogó hangot ad amikor energiatakarékos módba kapcsolja magát és parkoltatja a fejet és ezt akkor is csinálja ha windows-ban ki van kapcsolva a merevlemez alvó állapota. Ezt megoldottam a CrystalDiskInfo nevű programmal úgy hogy kikapcsoltam rajta APM felügyeletnél az energiatakrékos módot, viszont nem tudom, hogy rack-en kersztül is működne ez a módszer. A mostani toshibával az a bajom, hogy elég hangos ha dolgozik és érzésre lassabb, mint a seagate, illetve van rajta pár függőben lévő szektor ami miatt jó lenne egy teljes újrainicializálást csinálni rajta. Egyébként ezen is kikapcsoltam az energiatakarékos módot, mert így legalább nem pakolgatja feleslegesen a fejet ennél sem. Szerintem többet árt a sok fejparkolás, mint ha folyamatosan megy a hdd. Célszerű lenne a 2TB-os seagate-et a rack-be tenni, mert ha jól értem 2TB-nál valószínűbb, hogy ha a gépben partícionáltam akkor a rack-ben is felismeri illetve ugyanez igaz lenne fordítva is ha a rack-ben partícionálnám és később a gépbe raknám vissza. Viszont még nem tudom hogy az új toshiba halk és gyors lesz-e játékokhoz, mert ha nem akkor a seagate-nek maradnia kell a gépben.Szóval a rack-kel kapcsolatban az elsődleges szempont, hogy halk legyen, jól vezesse el a hőt és ha be van kapcsolva a gép akkor ne kapcsolja le a vinyót viszont ha kikapcsolom a gépet akkor meg mindig kapcsolja le. Sebesség annyira nem fontos, de azért nyilván ne usb2-es szinten menjen hanem a 3-as közelében. Szerelhetőség szintén nem érdekes, mert nem lenne gyakran cserélgetve benne a hdd.
Elolvastam a teszteket illetve utánanéztem mindegyiknek hátha okosabb leszek. Belinkelek pár dolgot hátha másnak segít a döntésben ha ezek közül válogat.
Fantec DB-AluSky U3-6G kicsomagolás-összeszerelés videó benchmark-kal: [link]
Német vásárlói értékelések szintén a Fantec-hez: [link]
Itt ha jól értem valaki arra panaszkodik, hogy a chipset eléggé forrósodik illetve valakinél a táp füstölt el ami nem túl bíztató. Ezen kívül szerintem elég szerencsétlen megoldás, hogy hátulján van a kapcsoló gomb és a led is.Sharkoon Swift Case Pro részletes magyar kicsomagolás videó: [link]
Captiva kicsomagolás videó: [link]
A Sharkoon nem tűnik annyival jobbnak, mint amennyivel drágább. A Fantec-ek a fent említett okok miatt nem túl szimpik. Egyelőre a Captiva és az LC Power között vacilálok, majd délután döntök hátha addig még jön valami jó tanács vagy tapasztalat valakitől.
-
Norby86
őstag
válasz
King Unique #4623 üzenetére
A kábeles problémát olvastam, de igazából az legyen a legkisebb gond, azt könnyű cserélni. Ellenben ha a ház esetleg nem jól szellőzik, befő a vinyó, vagy lötyög benne, nem tartja feszesen a házba, akkor megette a fene. Ahogy néztem pl. az előzőleg kiszemelt Kolink HDSUB3U3 annyiból problémás lehet hogy belül nem pattan tökéletesen bele a csavarok helyére a müanyag pöcök. Idézem a hozzászólást: "a bepattintható közdarab (amivel a házban található sínbe lehet becsúsztatni) nem túl jól kapcsolódik (a HDD-n található menetes furatokba kell bepattintani, viszont nem is tökéletes a két pöcöknek a távolsága)". Szóval ez engem picit meg ijesztett, meg így hogy nincs konkrétan hőmérsékleti vélemény hogy mennyire melegszik benne a merevlemez, nem merem ezt az olcsóbbat vásárolni. De lehet aki ezt a hsz.-t írta írok neki egy privátot, végülis karácsony és szilveszter között gondolnám a winchestert meg a házat is megvásárolni.
-
Norby86
őstag
válasz
King Unique #4621 üzenetére
Köszönöm! Ezek alapján akkor a Captiva a nyerő.
Legalábbis úgy gondolom és remélem nem nyúlok vele mellé.
-
Norby86
őstag
válasz
King Unique #4618 üzenetére
Igazából magam sem tudom mit lenne célszerűbb vennem, külső házat vagy dokkolót, de nem akarok 6000 Ft fölé menni árba mert a vinyó is sok pénz lesz most és nem lesz rá akkor keretem.
Szóval egy másik topikba írta nekem egy hozzászóló hogy: "Én inkább dokkolót ajánlanék külső ház helyett, az mégsem egy bezárt kalitka és még praktikus is." Ezért kezdtem el ebben gondolkodni. Bár bevallom kicsit félteném a vinyót hogy a fél háta kilóg és nekicsapódik valami fém akkor a zárlat garantált.
Szóval én is inkább a ház felé hajlok mert ez fixen itt lesz a házban, én nem szándékozom kivenni mondhatni soha. Kinéztem két házat, linkelem. Nem tudom melyik lenne szerintetek a jobb választás?
1. [link]
2. [link] -
törölt tag
válasz
King Unique #4607 üzenetére
Arról is van videó, csak még nem rakta össze, sőt most készül, a felület teszt Hard Disk Sentinel 5.01 PRO-ra is, hőmérséklet monitorozás terhelés alatt (HDS olvasás), biztonsági mentés alatt, lesz még anyag
Sőt lesz olyan videó amin végigvezetem az embereket a kezdeti inicializéálási lépéseként is amin kitérek a BitLocker használok teendői is
Köszi szépen, örülök, hogy tetszett -
törölt tag
válasz
King Unique #4602 üzenetére
Kösz a választ, az első videó:
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4598 üzenetére
Köszi! Nem cserélem tovább, visszaküldöm. Úgyis Androidos boxhoz vettem. Ezzel a házzal nincs tapasztalat, mert már senki sem vesz USB 2.0-s külső házat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4595 üzenetére
Igen megírtam a Sharkoonak is. Ugye annak kicsi az esélye, hogy a WD Red 2TB romlott el, ami idáig jól működött a WDTV Live+SHARKOON Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0-al. Itt a médiabox a vinyót is leállítja egyből. Igaz néha világít idővel a piros led, pedig a Sharkoonnál azt mondták, nem szabadna, mert az lemezműveletet jelez. PC-nél mindig világít kikapcsolás után.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4590 üzenetére
USB 2.0-s porton 30 perc után leállít, és mindig be tudtam lépni. Azt hittem ez volt a gond, de ma reggel megint leállt az első BIOS üzenetnél a gép, és csak a külső ház kikapcsolása után ment tovább. Ma délután folyamatosan ment a merevlemez, pedig semmit sem csináltam, amikor meg akartam nyitni egy mappát ez az üzenet fogadott.
Persze újraindításnál megint elakadt, olyan mintha betöltésnél kérdezne valamit a külső háztól, de az nem válaszol ezért leáll. Megy cserére, remélem jó lesz amit kapok.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4588 üzenetére
Nem voltam itthon, azt mondták, hogy már legalább 1 órája nem nyúltak a géphez, a lemezek mégis pörögtek. Ennek ellenére nem tudtam megnyitni a mappát. Először felvillan a piros led, majd folyamatosan világít, de nem történik semmi. Most megnézem USB 2.0-s csatlakozásnál, hátha számít valamit. Nem indult jól a dolog, hogy a gyári kábellel nem ismerte fel a PC, lehet olyan gond is, hogy csak a saját kábellel tökéletes a működés?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4586 üzenetére
Köszi! Sajnos valami nem stimmel. Most is 1-2 óta után meg akartam nyitni egy mappát, de nem tudtam. Mappa után az almappát meg tudtam nyitni, de az almappát, amiben a fájlok vannak már nem. Megint lefagyott az intéző, párbeszéd ablakot bezártam, újra akartam indítani a gépet, de nem tudtam, a piros led el kezdett világítani, csak a kikapcsolás után, sikerült az újraindítás. Visszaviszem kicserélni, remélem ez nem valami típushiba, bár így egyet sem tudnának eladni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4582 üzenetére
Igen, van 4 ilyen kábelem, nem is tudom, hogy honnan. Lehet monitorokhoz adták régebben. Meg is kérdeztem a Sharkoontól, normális-e, hogy nem áll le a PC-vel. Majd megírom, mit mondtak.
30 perc után leáll a lemez, csak a kék led világít a házon.
PC-n kikapcsolt állapotban 2db, Swift Case Pro USB 3.0-nál a piros led is világít, Sharkoonnál azt mondták, nem szabadna, mert a piros led csak lemezműveletnél világíthat. Érdekes módon WD TV Live-nál (ezzel leáll a vinyó) néha kikapcsolt állapotban sem világít a piros led, néha viszont világít. Valami összefüggés lehet az USB-vel, mert ha kihúzom, akkor kialszik a piros led. -
friccccc
tag
válasz
King Unique #4578 üzenetére
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #4572 üzenetére
Oké köszi!
Szerintem maradok ennél. Amúgy egy Raspberry Pi 2 a lejátszó, Kodival, most két, darabonként 1 TB-os merevlemez van rákötve (egy 2,5", egy másik 3,5").
-
Isual
veterán
válasz
King Unique #4567 üzenetére
Kipróbálom, köszi!
-
Isual
veterán
válasz
King Unique #4565 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4550 üzenetére
OK! Köszönöm a segítséged!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4546 üzenetére
Azért gondoltam erre, mert nincs kapcsoló nélküli 3,5"-es külső ház, viszont ez USB 2.0-s. Vagy te tudsz ilyet? WD Red-et jó lenne továbbra is használni.
Tényleg az ADATA HM900-on van kapcsoló? Én nem láttam.
Ez mikor érvényes?
"2. Connecting via USB 2.0 requires plugging in to two USB ports for sufficient power delivery. A USB Y-cable will be needed."
Ez saját tápos ott nem kell plusz kábel USB 2.0-nél vagy ez működik táp nélkül is? -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4544 üzenetére
Köszi! Akkor majd kipróbálom. Ha ez sem lesz jó, akkor veszek egy Adata-t vagy odaadom WD Elements-et.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4541 üzenetére
Köszi! Idősebb embernek lesz. Szeretném megkímélni, tudja úgy használni, ahogy idáig. Számítógépe sincsen, ez a médiabox lesz a minipc. 5400 rpm-es nem jobb külső merevlemeznek? Talán halkabb, kevésbé melegszik. Akkor lehet marad az Adata, az a legolcsóbb, 3 év garival.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #4535 üzenetére
Köszi! Egyébként van olyan szétszedhető, saját tápos, 3,5" vagy 2,5" külső ház, amin nincs kapcsoló?
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #4527 üzenetére
Nagyon megörültem, hogy végre valaki talált egy 0,5 m-es kábelt, de aztán láttam, hogy ez semm jó.
Ennek egyik vége anya, a másik apa. Az enyém, amit linkeltem egyforma, anya-anya. -
JJJ
csendes tag
válasz
King Unique #4519 üzenetére
Szia,
Köszönöm a válaszod!
Értem a dolgot, csak felettébb bosszantó számomra mivel (saját tájokozatlanságom miatt) meglepetésként ért a probléma. De a fórumba alaposabban beleolvasva nem én vagyok az egyetlen, aki ebbe belefutott.
Sajnos vásárláskor felületesen jártam el és azzal a feltételezéssel éltem, hogy a különösen ajánlott külső házak közül egyik sem lehet rossz vétel.Nem tudom a vásárlók hány %-ának fontos ez a SATA <-> USB kompatibilitás, de ha újoncként élhetek esetleg a javaslattal, akkor erre az ugyan többször (most már velem is) kitárgyalt problémára érdemes lehet felhívni a választásban segítséget kérők figyelmét, mert mint látom ez nem a ritka esetek egyike.
Tudom, hogy most is szerepel a FAQ részben, de talán előkelőbb, figyelemfelkeltőbb helyet is kaphatna, hátha szempont egyes vásárlóknak.Köszönöm mégegyszer!
-
tkesy
őstag
válasz
King Unique #4504 üzenetére
Szia,
Köszi a választ és a segítséget... Újra átgondolva a dolgot végül arra jutottam, inkább egy külső ház lesz a dokkoló helyett, úgyhogy rendeltem egy SHARKOON Swift Case Pro-t (USB 3.0)...
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique #4512 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Megoldás: valószínű venni fogok egy külső házat az ajánlottakból, a pénztárcámnak megfelelően.
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique #4510 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ!
Kérdésem tulajdonképpen 2 ok szülte: régi, ugyan hibátlan, de kissé motorzajos már, tehát kímélném. Valamint csendesebb lenne a gép, ha kivenném. Az 1-2 napos frissítés lehet, hogy 3-4 nap, vagy hetente lenne, lényeg, hogy időnként mindenképp.
Ha megfontolom, hogy külső hdd-ként szeretném használni, az ajánlóból a 3.5-ös captiva cuccal jól járnék?
Van olcsóbb/nekem elég megoldás? Gyakorlatilag nem lenne, csak ez az egy hdd, amit beszerelnék, majd külsőként élné életét végnapjáig. Köszönöm -
chopin42
őstag
válasz
King Unique #4505 üzenetére
Köszi! Ha mondjuk úgy döntenék, hogy kiveszem, ha időnként használnám, elég rádugnom egy sata-usb kábelt, majd rádugni a gépre, dolgom végeztével pedig leválasztani?
-
tmindegyi
csendes tag
válasz
King Unique #4497 üzenetére
Szia!
Huhh. Jól összefoglaltál mindent
Köszönöm!
Magyarul nagyobb esélyem van lelni egy USB 3.0 házat, eSATA csatival, és az menni is fog, hisz abban a vezérlő már újkori
Gondolkodom a 4 fiókos házon, hisz a NAS akkor tudna 5*4TB (ami benne van, RAID5-ben) illetve tudna még 4*4TB kapacitást. Csak azt nem tudom, mert leírva persze sehol nincs, hogy mit szól a külső házban található 4 lemezhez, úgy, hogy a eSATA port multiplikációval megy.. Mert a rack-ben a lemezeket nem akarom egyszerre beletolni, csak ahogy fogy a hely.. (anyagi okokból..)
Ezt meg végképp senki nem fogja tudni megaszondani...
hinnye... Lehet, építek egy második NAS-t..
-
maxiszalai12
tag
válasz
King Unique #4491 üzenetére
Köszönöm szépen!
Megmondom őszintén nem akarok sokat költeni erre. Egy darab 2 TB HDD lenne beszerelve, gépről notira váltok, nem akarom kidobni, jó lesz adattárolónak, torrentezni pl
Tehát nincsenek nagy igényeim evvel kapcsolatban.
Ahogy néztem a kategóriatársakat, azoknál jobb, igaz? -
Hege1234
addikt
válasz
King Unique #4482 üzenetére
semmi nem ismeri fel
ezzel csináltam 105MPTools_v2.0.4
de a programra azért ne fogjuk
ez az újabb verziószám beolvasta a sorozatszámát
az 1.10 üresen hagyta
tényleg nem volt vele valami oké
tudtam hogy lesz ami lesz
am sztem a nyákon lévő sata3-al volt valami gebasz
szoftver nem tudom helyrehozta e volna
esetleg akkor tudhatnánk ezt meg ha valakinek lenne olyan dokkolója
akinek a win nem pörgette fel a dokkolót felrakta az oldalon lévő fix-et és utána felpörgette
de ilyen nem mostanában lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest