Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• EncinoMan

csendes újonc

válasz King Unique #4872 üzenetére

Szia.

köszönöm :)

Az inicializálás és formázás pc-n belül sata kábelen keresztül történt
    Tegnap megnéztem egy másik dokkolóval, gond nélkül látta és olvasta a tartalmat. (másik nagy méretű HDD-vel nem tudtam megpróbálni ugyan a saját dokkolómat) kezdtem lemondani a dologról :(
    Ma mintegy utolsó próba megpróbáltam azt hogy a natív 4K-s logikai és fizikai szektorméret beállítása elöli pipa kivétele után ráfrissítettem a firmware-ra és láss csodát működik látja a a gép a lemezt, olvasni is lehet róla :D
    (hogy ez alapból be volt-e jelölve vagy csak én jelöltem be arra már nem emlékszem)

Köszönöm szépen a segítséget :) :)

Emiatt sajnáltam volna ha nem működik:

Mivel rendkívül ritkán használom tárolásra ezért nincs sata- keresztül a gépre kötve.
    A külső ház hely hiány miatt lett elvetve. A gépházban meg ott van számukra a hely. Hogy ennyire odaillik az nekem is meglepetés volt, mert úgy passzolt a HDD-nél maradt kis helyre az adapter mintha oda lett volna kitalálva, :Y a kábeleket szépen ki tudom vezetni a gépház hátulján és csak be kell dugni mikor használni akarom, Az inaktív állapotban tárolása megoldva, használat közbeni tárolás szintén, a működés közbeni hűtéssel együtt.

• EncinoMan

csendes újonc

Sziasztok.

Vettem egy Delock 61858 dokkolót:
    [link]

egy pár info róla:
    ASM 1053-as chip van benne zöld színű nyákon, dobozból kibontva nem támogatja a HDD alvó módot és leválasztás után sem állítja le azt, csak ha kihúzzuk az usb-t és a tápkábelt (kattanó hangot nem ad ilyenkor a vinyó szerencsére)
    13040911da01 -as firmware-re frissítve már működik az alvó mód és a leállítás is.
    Amivel próbáltam az egy 2,5" seagate 500Gb-s, és egy 3,5" WD green szintén 500Gb-s HDD ezekkel probléma nélkül működött (HD sentinel is látja, S.M.A.R.T. adatok olvashatók)
    Ezután következett volna vásárlásának igazi oka egy 3TB-s WD RED Hardware biztonságos eltávolításánál megjelenik hogy AS2105 de kötetcímke már nem jelenik meg, a windows lemezkezelője lát belőle valamennyit (de nem a teljes lemez méretet) 2 gépen is próbáltam az egyik Win7 a másik Win10 oprendszeres. egyiken sem akarta az igazságot, rendesen sata kábellel rádugva tökéletesen működik.
    (FW-ben be volt pipálva a 2TB az MPTool device infója szerint is engedélyezve van)

Valakinek valami ötlete, mit lehetne vele megpróbálni? (ennél újabb FW sajnos nincsen hozzá)

előre is köszönöm

• EncinoMan

csendes újonc

válasz King Unique #4847 üzenetére

Szia.

Az alternatíva is jól hangzik (a teszt végén említett Sharkoon DriveLink amit még nézegettem)
    köszönöm az információkat, és segítséget :)

• EncinoMan

csendes újonc

Sziasztok.

Nem is külső rack, és nem is dokkló amivel kapcsolatban kérdezni szeretnék, remélem jó helyre írok

Egy WD 3Tb 3,5- ös HDDhez keresgéltem dokkolót/külső házat, tárolásra használom csak akkor van bedugva a gépbe ha másolok rá vagy nézek róla valamit.
    keresgélés közben akadtam rá erre:
    [link]
    Jó dolgok vannak a leírásában, árban sem egy eget verően sok, de csak az egyik boltnál az értékeléseket találtam róla, tesztet vagy ilyesmit sehol, azt is cseh nyelvről fordított formában az egyik értékelőnél ezt találtam mint negativumok:

"Észrevettem, hogy ha dolgozni a különböző meghajtók ezen keresztül adapter fog nőni SMART attribútum értéke 199 Ultra ATA CRC Error Count. Ami elég bosszantó, mert ez az érték nem élettartama alatt a lemez nem lehet visszaállítani."
    meg ezt:
    sata-usb3.0 összekötéskor hasonló frekvencián kommunikál WiFi (5 GHz) értékkel másoláskor zavarhatja az internetet... aminek a megoldása hogy usb 2.0-ba kell dugni

kezdeti lelkesedésem kicsit alább hagyott.
    Lehet jobban járok ha keresek egy másfajta adaptert?

Előre is köszönöm a segitséget

Új hozzászólás Aktív témák