- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Vannak ilyen fekvő dokkolók több gyártó kínálatában is, illetve az összefoglaló végén fel van tüntetve különféle kategóriák szerint a gyártók listája. Viszont a hazai kínálatban nem feltétlen található meg minden egyes gyártó minden terméke, de ez a dokkolók mellett ugyanúgy jellemző pl. a külső házaknál is. Ilyenkor a kinézett modellt szükség esetén esetleg külföldi webshopokból, illetve nemzetközi online piacterekről lehetne megpróbálni beszerezni.
Ha egy tool-free külső ház kell, akkor pl. a RaidSonic ICY BOX IB-366STU3+B az alábbi beszámoló alapján jó választás lehet, ha belefér az anyagi keretbe. De vannak hasonlók más gyártók, pl. az ORICO kínálatában is (példa).
-
King Unique
titán
Szia!
Azt azért mindenképpen jó lenne eldönteni, hogy most külső ház, dokkoló, vagy esetleg SATA-USB adapter kell-e. A HDD-t nyilván mindegyiknél lehet cserélni, de ha a szokásosnál jóval gyakrabban van erre igény és akár 2,5"-os és 3,5"-os méretszabványú típus használatára is ugyanazzal az eszközzel, valamint ezt lehetőleg minél egyszerűbben és gyorsabban lehessen megoldani, akkor eleve inkább az utóbbi 2 megoldás javasolt.
A topik összefoglalójában vannak beszámolók és tesztek dokkolókról és különféle IDE/SATA-USB adapterekről is. Illetve a topikban szintén rá lehet keresni pl. az egyes ORICO dokkolókkal kapcsolatos tapasztalatokra. Példák: [link], [link]. Ahogyan az Inateck is volt már téma korábban.
-
fricc_
tag
Írtad korábban, hogy a QuickPort-tal kapcsolatban az a gondod, hogy nem szeretnéd, hogy feldőljön, illetve nem látod a csatlakozót.
Nekem hatalmas káosz van az asztalomon, közel egy éve használom és még egyszer sem dőlt fel. (meg sem próbálta)
A winyót csukott szemmel is be lehet tenni, hidd el egy kis érzéssel gond nélkül rá tudod tenni, ebből sem volt még sose problémám. Egy kis odafigyeléssel még egy óvodás is be tudná gond nélkül helyezni :-) -
DJ. Ru$y
nagyúr
Ha nem kell a ketfele IDE, akkor a DeLock jo dontes lehet, beleprobaltam neked a szilikon "tokba" egy merevlemezt, hat mire beleszenvedtem, mef kiszenvedtem belole majdnem elszakadt. Szoval, ha benne van, akkor a Combo van a levegoben jocskan, csak a SATA csati tartja es a tap + usb kabel is lefele huzza, arrol nem beszelve, higy szerintem ez a szilikon nem eppen tesz jot a homersekletenek.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Ha nem cserélgeted, a merevlemezt és ugyanazt használod, akkor miért nem fix ház és miért dokkoló?! Erre nem válaszoltál még, vagy cserélgeted az eszközöket? Mert ha USB-vel dugod a gépre is, és amiről nézed a filmet arra is, akkor egy alu ház ami vezeti a hőt és viszont látás, nem kell szerelni, lehúzni, vigyázni, arrébb rakod amikor nem kell és kész. Egyszer kell jól összerakni, utána örök élet, amíg a vinyó bírja.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem használom a gumit, mert nem fogom minden alkalommal azért belerakni a merevlemezt, hogy lementsek egy Firefox profilt meg 5 dokumentumot az asztalról. Tudom, hogy mit keresel, de nem értem miért "akarod minden áron" látni a csatlakozót, ezzel a döntés terén magadat szívatod. DeLock cuccok nem rosszak amúgy, tuti nem rossz döntés az sem, de ha 1 merevlemezre akarsz menteni és nem cserélgeted, csak néha kell mondjuk, mert megtelik amire mentesz vagy mit tudom én, akkor meg fix ház, annyit nem ér a dokkoló. De ez megint a te döntésed.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Neked még valamilyen SATA-s dokkolót javaslok, ha felesleges, a kétféle IDE, ugyanis a Combo-t ezek drágítja meg. Illetve még mindig nincs síkban, ami miatt én nem használnám hétköznapi használatra. Én csak hozott gépekről mentek vele adatot. Sima egy SATA-s álló dokkoló is olcsóbb, mint a Combo, nem látod a SATA csatit na bumm, tudod hogy kell belerakni, passzos a ház, "nem tudod letörni", akkor nem mindegy? Nyilván költői, mert írtad, hogy nem akarsz állót, mert nem látszik a csatlakozó, de még mindig jobb alternatíva szerintem.
-
King Unique
titán
Ez VIA Labs chip, ha energiatakarékos, akkor lehet támogatja a fentebb hiányolt funkciókat. Viszont az ASMedia mellett meg a testreszabhatóság és az újabb kiadás szól.
Nem tudom a másik 2 dokkoló mért nyírta ki a HDD-ket, gyári selejt, vagy talán tápegység hibája, netán érintkezési probléma. Utóbbi esetében, maga a SATA interfész nem túl gyakori csatlakoztatásra van tervezve és dokkolóknál elő szokott fordulni, főleg vertikális kivitelben, hogy egy idő után a SATA csatlakozó elöregedik, deformálódik —►érintkezési problémák, rövidzár. -
King Unique
titán
Szia!
Mint mondtam, sokat nem tudok hozzáfűzni ehhez a dokkolós témához. Talán más hátha.
ASMedia ASM1153E jónak mondható és a végén az E betű, a natív SATA3 támogatást jelzi, amivel akár SSD sebessége is kihasználható. Sok rackben lévő chip csak USB 3.0 - SATA2, így utóbbira lekorlátozza az adatátvitelt.
Belső mobil rack esetében úgy tudom némelyiknél lehet menet közben csatlakoztatni, kihasználható a hot swap funkció, de nem foglalkoztam vele komolyabban.
Leválasztás utáni, illetve alvó módban történő leállítás meg chip és firmware függő, ha ezek nem támogatják, nincs utóbbiban beállítva, akkor nem is fog leállni. Egyes chipeknél (pl. ASMedia és azon belül 55AA PID) persze van lehetőség ennek állítására [link].
Story Station nekem is van, azzal és általában a legtöbb gyári külső vinyóval működnek ezek a funkciók, illetve Samsung az alvó mód állítására is ad hozzá külön programot. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem szoktam támasztgatni, mert van hozzá 2 szilikon HDD keret (2.5 és 3.5"), ezekkel már szerintem nem kellene semmit alápakolni. Mivel ugye a Drive Combo van lejjebb (értsd: az ül fel), ezért a vinyót lerakom az asztalra és kifelé szoktam fordítani az eszközt úgymond "lóg a levegőben" és a SATA csati tartja, de mivel alig van súlya, nem fogja letörni, előbb törné el az, hogy egy merevlemez feszíti lefelé.
Neked még mindig azokat ajánlom amiket te is linkeltél 2-vel előbb, ebayről nézd és EU-n belülről akkor még az sincs, hogy elkapják a VÁM-on. Ennyit tudok javasolni.
-
fricc_
tag
Nekem van egy ilyen eszközöm, mit szeretnél tudni róla?
Bár most éppen nincs itthon, de pár nap alatt meg tudom nézni.Én nagyon szeretem, de főleg azt hogy van 4 különböző Sharkoon eszközöm, és mindegyiknek ugyan olyan a külső tápja, vagyis ha éppen nincs a kéznél az egyik tápja, jó hozzá a másiké :-)
Átolvasva a hozzászólásokat, neked szerintem nem erre van szükséged.
Itt a SATA tényleg nincsen tejesen egy vonalban.
Valószínűleg elég lesz egy egyszerűbb sata usb átalakító is. -
batagy
őstag
Átérzem, hogy milyen dokkolót szeretnél és miért.
A SATA alapvetően nem nagyon szereti a sok dugdosást, nem arra van tervezve. Egy adott vinyó állandó használatára a normál szerelős USB rack a jó és akkor az fixen be van szerelve. De megértem azt is, ha olyan célra kell egy adapter vagy dokkoló, hogy egy - egyébként nem rackben lévő - vinyót bármikor csatlakoztatni lehessen.Sajnos nem nagyon ismerem ezeket a típusokat, de egyetértek veled, hogy az átlag dokkolók nem szerencsések, a csatlakozó rejtve van és sok csatlakozáskor könnyebben sérülhet.
Jómagam egy egyszerű USB/SATA adaptert vettem erre a célra. Itt írtam róla egy beszámolót. A linkelt fotó weboldala sajnos már nem elérhető, de Ebay-jen megtalálod. 1000 Ft az egész. A cucc hátránya hogy a tápról külön kell gondoskodnod, szóval kell hozzá egy 12V-os tégla, MOLEX vagy SATA Power kimenettel.
SZERK: ez amit ajánlottam, ez csak USB2.0, nem USB3.0.
-
Memora
senior tag
Talán ez tűnik a legjobbnak, mert még védő-teteje is van (persze nem kapható itthon):
Inateck UASP USB 3.0 HDD Docking Station with Cover (Horizontal) -
DJ. Ru$y
nagyúr
Neked simán egy 1 slot-os beállítós dokkolót "ajánlanék" inkább.
Én a molex tápot és ide kábelt mondtam, hátránynak, ami csak IDE-s vinyóhoz kell.
Ez a cucc neked felesleges az én meglátásom szerint, keress ilyen fekvő dokkolókat vagy sima állót, de ez felesleges, Sőt, asztalra rakva, nem pont szintben van a merevlemez alja és a cucc alja, ezért a vinyó kicsit dől is (magasabban van a sata csati a "dokkolón"), ezzel feszíti le a csatlakozót. Ajánlom a cuccot, mert nem rossz, de nem erre, amire neked kell.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Ha nem kell ennyi csatlakozó, akkor vehetsz bármilyen dokkolót "biztonságosabb", én ezt munkára használom, adatmentésre stb, ezer éves gépekről meg hasonlók. Nekem megfelel erre tökéletesen, viszont van pár olyan (régebbi) IDE-s merevlemez, aminek vagy nem ad elég áramot vagy nem tudom, de felpörög és nem látja a gép, ellenben 2 IDE-s külső rack sem látja ez(eke)t a merevlemez(eke)t, egy régebbi rackem van, mi lekezeli ezeket, az szerelgetős, ha nincs más megoldás, akkor abba teszem be.
Ellene szól: hurcolászni kell hozzá az ide tápot, az ide kábelt, ha nem kell IDE, akkor dokkoló inkább.
-
Memora
senior tag
Esetleg valami ilyen nyitott "horizontális" dokkoló is jól jönne, de nem nagyon találok sehol sem hasonlót: http://www.oricoonline.us/news.aspx?nid=268
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest