Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
Putyin90 #9235 üzenetére
Mororim.hu-ról vettem. Nem írja ugyan a srác az oldalon, de v3-ast kapsz, tehát benne lesz az FS adapter, is nem kell külön venned.
Én raktam fel persze, semmi extra igazából. Még imbuszkulcsokat is kapsz a csomagban, ha nem lenne otthon. Villáskulcs mondjuk legyen valami értelmes, a kereket tartó csavar jó erősen van meghúzva, és ami a Monorimhez van kulcs az valami low cost alumínium cucc lehet (én inkább nem is használtam). Az első Monorim az 30k, a hátsóból viszont nem a nagy MR1-est fogom venni mert baromi drabális, nehéz és fúrni kell hozzá a rollert - arra jutottam, hogy elég lesz az ESR1. Olcsóbb is, kisebb is, bármikor nyom nélkül leszerelhető, és nekem elég. Még annyi, hogy EXA légrugókat teszek a gyári rugók helyet előre hátra, és hangtalan, csillapított lesz mindenhol.
Ja részemről ajánlott az X-tech Zoom HB-100-as fék is, erősen fog, hangtalan, jól adagolható, az sem egy nagy beruházás, és fél óra alatt fent volt az is (beállítással együtt). Ehhez még lehet veszek egy 140mm-es féktárcsát mert méretben megkívánja, de így is szépen működik amúgy. -
válasz
Putyin90 #9231 üzenetére
Levegővel. Ezek a defekt javító folyadékok csak tűzoltásra jók, nem lesz tőle sokkal jobb a helyzet, max később veszed észre, hogy defekted van. Ha olyan helyen jársz, ahol könnyen kapsz defektet, érdemes tömör gumin gondolkodni. Jobban fog rázni, az igaz, de defektet nem fogsz kapni.
-
PociAti
őstag
válasz
Putyin90 #9123 üzenetére
Sohasem azzal van baj, amikor két közlekedésben részt vevő jármű más helyen van, hanem azzal, amikor azok egy helyen vannak.
Tehát ha "még időben" besorolsz középre vagy a felezőhöz, mert van időd, akkor az egész középre húzódás értelmetlen és szabálytalan volt. És akkor ha utolér, akkor még azt is meg kell várnia a mögötted lévő járműnek, hogy kisoroljál jobbra. Közben ha mögötted egy rolleres, vagy kerékpáros szabályosan, de nálad gyorsabban közlekedik, azzal egy újabb veszélyes forgalmi szituációt idéztél elő.
Visszapillantó tényleg nagyon sokat tud segíteni, első napokban én is azt tartottam a legfontosabb beszerezni való kiegészítőnek.
-
PociAti
őstag
válasz
Putyin90 #9121 üzenetére
Ha ő is balra szeretne kanyarodni, akkor kétszer keresztezed az útját.
Viszont ha szabályosan közlekednél, akkor mindketten egyszerre be tudnátok kanyarodni.A roller pár szempontból sokkal rosszabb a kerékpárnál.
- Az autós kevésbé tudja előre megjósolni a szándékát,
- kevésbé lehet nyilvánvaló (kar)jelzésekkel kommunikálni, (vagy köszönni,)
- forgalmat is kevésbé lehet figyelni, mivel idegesebben reagál a hátrafordulásra,
- és az úthibák (kátyúk, útpadkák) miatt sokkal kevesebb idő van a forgalomra figyelni, többet kell hazárdirozni.
És hát a gyorsulás is egész más. Azt is nehezebb kiszámítani autós szempontjából. -
Zsombe
senior tag
válasz
Putyin90 #9111 üzenetére
Köszi! Én is U lakatok között nézelődöm, egyelőre ez a Kryptonite tűnik szimpatikusnak + hurokkábel segítségével két rollert is le tudnék kötni. Bringán már bevált ez a márka. Vagy az Abus jobb?
@BabMester: Neked is köszi! Láncból Te milyet használsz?
-
DigitXT
félisten
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Putyin90 #8481 üzenetére
Ez olyan érdekes, többen írták már, hogy megszenvedtek a gumicserével, én ezt nem tapasztaltam egyszer sem. Egy barátomnak az m365, a gyerek sokszor lapos gumival használta, kidörzsölődött, cseréltünk rajta már elsőt hátsót is, egy egyszerű, műanyag Decathlonos [link] leszedővel. Aztán az én pro2-m, azon is könnyű volt cserélni, nem kellett feszegetni csavarhúzóval, könnyen lejött.
-
Gigi01
őstag
válasz
Putyin90 #8410 üzenetére
Szia!
Bicikliszervízbe vittem,mert tényleg defektes lett.Kicsélték,de azt mondták soha többet.
3500-at kértek,5-öt adtam,hátha emlékeznek rám.
Viszont,ha már ez ennyire gáz.
Melyik az a roller,aminél egy ilyen művelet,otthon is elvégezhető?
Ha úgy van lecserélem a Pro2-t. -
t.zolka
aktív tag
válasz
Putyin90 #8318 üzenetére
Xiaomi-n próbáltuk mi is a tömör gumit, borzalmas! A legkisebb úthibát is megérzed, és a kedved is elmegy a rollerezéstől. Nekem még a gyári ballonos 8,5"-os is rázós volt, cseréltem is 10"-ra. Ég és föld! Lassan belekerül az 1000km, de defektem még nem volt. kop-kop-kop.
Ha próbálnék tömör gumit, akkor az is 10"-os lenne, és ezt venném: [link]
És ha egyenként veszed vám és áfa mentes. -
Skynet258
veterán
válasz
Putyin90 #8080 üzenetére
Az általam használt XiaoFlasher-ben van egy "Return to stock Firmware" gomb.
De én egyébként nem engedtem a gyári programot sem frissíteni így az is mindig feljön, ha belépek a Xiaomi saját programjába - ha azt ráengedem akkor is a gyárira térek vissza (csak azzal mondjuk bukom a tempomatot, ezért sem engedtem frissíteni már az első perctől kezdve sem...). -
Skynet258
veterán
válasz
Putyin90 #8078 üzenetére
Én az abszolút egyszerű módon jártam el, ezt a videót követtem.
A Xiaoflasher premium változatára lesz szükséged, ezt a programon belül tudod megvenni.
Ahogy láttam vannak oldalak is ahol ugyanígy össze tudod sakkozni a beállításokat és a flash menete is lényegében ugyanez, de ez így fent volt leírással lépésekkel, ennyi pénzt megért.
A videót készítő srác 3 hete csinált egy másik videót is amiben az ingyenes metódust mutatja be, én még ezelőtt csináltam meg a sajátomat így erről nem tudok nyilatkozni. De a visszajelzések alapján működik az is. -
dzsidzsas
tag
válasz
Putyin90 #7850 üzenetére
Már írtam róla, de nincs semmilyen rendelet, törvény az erollerre és társaira. De bírósági döntés van! KRESZ-ben ameddig nem szerepel, nem lehet rá semmilyen szankciónálást tenni. Onnan ered a probléma, hogy Pintér okos belügyminiszter nyilatkozott egy baromságot, pár rendőr meg parancsnak vette, túl buzgóan.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Putyin90 #7941 üzenetére
Kérlek linkeld ezt a jogszabályt, mert úgy tudom, hogy ez nem így van. Az elektromos roller a legjobb tudomásom szerint játékszernek számít, kb. mint a nyuszis motor.
És ha mész, akkor bukóban, jogosítvánnyal és típusengedéllyel teszed? Tényleg érdekel, hogy azon kívül, hogy a rendőrök ezt mondják, van-e rá valamilyen jogszabály, mert nagyon sokáig túrtam a netet és arra jutottam amit fent írtam. -
-
lockdown90
senior tag
válasz
Putyin90 #7941 üzenetére
Tudnad linkelni a jogszabalyt ahol ez le van irva konkretan hogy a roller segedmotoros kerekparnak szamit? (Pinter fele levelezes alapjan?)
Szerintem errol meg dontes nem szuletett hogy minek minosul, es ha esetleg feljelentenek vagy akarmi ott valamilyen jogszabalyra kellene hivatkozni ami jelenleg szerintem nem all rendelkezdre, hogy milyen jarmunek is szamit az elektromos roller.
-
Reggie0
félisten
válasz
Putyin90 #7850 üzenetére
Mindegy mit csinalsz, az ugysem lesz jo. Amig nem piszkalnak erte, addig kar foglalkozni vele. Nem hinnem, hogy sokkal nagyobb problemat jelentene gyakorlati szempontbol, mint kerekparozni kotelezo biztositas nelkul.
Arrol meg nem is beszelve, hogy ki ad ra kotelezot es egyaltalan tudod-e hasznalni? Mert ugye tipusvizsgaja sincs a rollernek, tehat ugysem kozlekedhetnel vele kozuton.
-
Reggie0
félisten
válasz
Putyin90 #7765 üzenetére
Szerintem jobb, ha taskat nezel. Osszehajtod, belerakod es kesz, a biztiornek meg megmondod, hogy hulla van benne es mar nem fogja oket izgatni, csak ne aruld el, hogy igazabol roller. De lehet kezdetben egy vallpant is megteszi a kormanyrudra amivel valra tudod akasztani osszehajtott allapotban, engem igy meg soha nem allitottak meg.
-
DigitXT
félisten
válasz
Putyin90 #7746 üzenetére
Alkalmi tolvaj ellen biztos jobb, mint a semmi.
Amit a kollégák
írnak, hogy megfelelő eszköz ellen nem véd, az egy olyan tolvajt
feltételez, aki rendesen "felkészült", de ár/értékben egy rollerért?
Rendszeresen, és hosszabb időre akkor sem hagynám kint.Polir7510: vedd a Pro 2-t, biztos nem lesz csalódás (ha tetszett).
Több embernek van itt is, nem nagyon panaszkodtak rá: olcsóbb
nyilván van, de ugye az sokak szerint nem elég jó. Nyilván céltól,
és várható felhasználási körülményektől függ, mi éri meg. Ha az
a 180K nem sok, akkor hajrá. (Van gyorsabb/erősebb/drágább...)Szerk: és itt értsd úgy, hogy SOKKAL drágább. De az sem elég jó!
(Szintén egyesek szerint, és lehet, hogy igazuk van: passzolom...) -
eFeMeR74
senior tag
válasz
Putyin90 #7446 üzenetére
A slimet el lehet felejteni,.mivel a.defektek 90%a kidörzsölődés miatt van😃.
Nekem is volt.benne csak azt értem el vele,.hogy amikor.hátsó defektem.lett.szép.zöld trutyis lettem hátul.
Persze kisebb szúrásra jó lehet.
Utána odafigyeltem a nyomásra az ajánlott.4-4,5 bar (125kg voltam) és azóta nuku defekt. Full gázon sik terepen az én súlyommal 26km ment a m365 pro.
Már nem használom, mert váltottam kategóriát a súlyom miatt is😃. De a.párommal rendszeresen megyünk tavasztól őszig.túrázni és.nincs vele gond.
Imádja😃. Természetesen az ő súlya miatt nagyobb túrák is beleférnek. 36km is.voltunk és még 49% maradt. A.fogyasztás elektromos cucokknál nagyon sokmindentől függ, de.mint a.példa mutatja 20-25km minden gond nélkül tervezhető vele😃.Sok sikert😃
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Putyin90 #7446 üzenetére
Szia!
Nagyon szívesen, nem fogod megbánni. Csak szólok, hogy a bringán egy gumi csere ehhez képest gyerekjáték. Igen a gyári appal csatlakoztatod a rollert, majd meg kell nézned egy kis videót, és utána fel fogja kínálni a frissítést. Na azt ne fogadd el.
Kiegészítők: Bukósisak (nagyon ajánlott, méghozzá olyan, ami az álladat is védi), én még indexet rendeltem hozzá, szilikont a fékkarra, illetve a kitámasztóra. telefontartót, kijelző védőt (ez nagyon fontos, mert állítólag kb. az egyetlen hely ahol be tud ázni a roller), kormányra felszerelhető plusz tartót ( Scooter racks handlebar) szerintem nagyon hasznos. Még egyedül amin vacillálok az a zár kérdése.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Putyin90 #7442 üzenetére
Szia!
Ugyan nem Skynet258 vagyok, de nekem is Xiaomi Mi Pro2-m van. December óta használom, 180 km-t mentem vele. Én leginkább melóba járásra használom. Kb. 90 kilót cipel a Roller, ebben a hidegben max. 30 km. megyek el vele, de 50% alatt érezhetően csökken a nyomaték, illetve a sebesség is. Ezek az akkuk nem szeretik a hideget. Én nagyon megszerettem, nálam a kerékpárt váltja ki a hidegebb időkben. Anyaghasználata szerintem nagyon jó, bár a fellépő padja lehetne szélesebb (45 cipőméret), de még pont megfelelő. Defektre ajánlják, hogy slime-ozni kell a belsőt, és ezen kívül 4-4,5 bar körülire kell fújni a gumit, ami nyilván nem olyan komfortos mintha 3 bar-ral közlekednél, de így lényegesen kevesebb esély van a defektre. Amúgy a pro2-nél fejlesztettek a gumikon is, és elméletileg ellenállóbb a defekt-tel szemben. Amúgy megy 25-öt a Roli, csak ne frissítsd le a gyári alkalmazással a firmware-t, mert lekorlátoz 20km/h-ra. Van kérdésed írj nyugodtan, ha tudok segítek.
Látom már Skynet258 válaszolt
-
Skynet258
veterán
válasz
Putyin90 #7442 üzenetére
Szia,
megmondom őszintén nekem sem régóta van meg, csak mielőtt csinálok egy nagyobb kiadást olyan témában amiről nem sokat tudok, pár napot tanulással töltök.
Így tanultam meg fotózni, videót szerkeszteni, weboldalt összerakni meg sok mást ami érdekelt.
Szóval sok dolog ami a fejemben szerepel mint előny vagy hátrány, esetleg egyéb amit érdemes kiemelni, az nem feltétlen saját tapasztalat (legalábbis a rollerek kapcsán), hanem sok órányi infó szerzés.
Pár dolgot leírtam az oldalamon amire érdemes lehet figyelni vagy csak good to know kategória. Én elsődlegesen telefonokat és TWS-eket tesztelek, de gondoltam írok a rollerről is ha már grafomán vagyok és adott a saját felületem.
A Xiaomi-t mint márkát én kedvelem, minőség szempontjából nem csalódtam még bennük így számomra elég hamar letisztult, hogy tőlük veszem az első rollerem.
Egy alternatíva amivel találkozni fogsz hasonló árban és tudással az a Kugoo M2 Pro, de nekem a Pro 2 letisztultabb volt, a márka számomra ismertebb, és ott olvastam is azért meredek hibáról (30km/h-nál menet közben eltörik a kormány pl. bár nem tudom a hátterét a dolognak, volt-e előtte sérülés, mennyire egyedi eset, stb.). Nem is szeretném egyik másik gyártó termékét sem lehúzni mert nem ismerem őket így... érted.
Az biztos, hogy nekem 80kg-mal a Pro 2 nagyon bevált, nagyon szeretek rápattanni, teszi a dolgát eddig ahogy kell. Visszatérünk rá mondjuk 1000km után.
Az adatok alapján amit írtál azt simán hozni fogja, a defekt meg... fel kell fújni minél jobban, találni kell egy balanszot ahol már elég kemény de még nem pattog az úton (minél puhább annál simább az utazás mert itt nincs más csillapítás; de ha puha akkor nő a defekt esélye). Az emelkedők azért a gyengéi ennek a kategóriának, papíron 20%-os emelkedőt megold, gyakorlatilag ahol én mentem eddig ott nem volt emelkedő igazán, így ezt passzolom de többek szerint túlzó ez az adat).
Nem azt mondom, hogy ami nekem jó az neked (vagy mindenkinek) jó, de igyekeztem eléggé körüljárni a témát, és ennek köszönhetően sosem vagyok csalódott egy vásárlásom kapcsán sem, mert mielőtt kibontom a dobozt tudom mi van benne, mit tud és mik a kompromisszumok.
Én azt mondom hajrá. -
laskr99
addikt
-
sagesz93
addikt
válasz
Putyin90 #7307 üzenetére
Én ilyet vettem tavaly [link] (másik nevén joyor x5s)
Részemről ajánlott cucc, nagyjából ugyanazok a paraméterek voltak nálam is a keresési szempontok. Mentem azóta xiaomi pro 2vel is, engem nem nyűgözött le. (főleg ha egy sw frissítés lekorlátozza 20-ra a végsebességet) -
laskr99
addikt
válasz
Putyin90 #7166 üzenetére
Kb egyiknek se állítható a kormánya, de átlag magassághoz jók... Xiaomi M365 2m magas sráccal is jó volt, de kicsit magasabb pro tökéletes neki. Nekem a pro már majdnem be volt hajlítva a kezem, szóval azért van magassága. Spórolni nem jó, mert szívás lesz a rollerezés. Nekem pl mióta megvan az 565 ezres inokim ox, kb 1-2 dolgon kívül nem költöttem rá, csak élveztem, xiaomi meg 2 hetente defekt és szerviz.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Putyin90 #7164 üzenetére
Én ha már költenék rá inkább vennék egy drágábbat. Te tudod, de ez a sencor ez olyan mint a tesco gazdaságos...Figyi. Segítenénk, csak az a baj, ha mindenáron a legolcsóbbat akarod összehozni akkor egyszerűbb ha választasz egyet ami tetszik és kész. Sajna hiába mondja el DigitXT vagy én hogy mi a pro kontra, ha nem hallod a szavainkat.
Részemről ha már vennem kéne ilyen árban akkor xiaomi. Jobb a támogatottsága, sok alkatrész fillér tétel ebay stb helyekről, és számolnék arra hogy rá kell költeni mert ennyi kell ha ez az ár amiben gondolkodol. Ha pálcika roller kell mindenképp és jó minőség dobj rá +100k-t és vegyél TWOW Booster V-t vagy valami TWOW-ot, az nem hagy cserben, jó a magyar garija is. Nekem 1 év 1788KM megvolt vele úgy hogy nem minden nap használtam de az kapott hideget meleget szószerint. -
DigitXT
félisten
válasz
Putyin90 #7162 üzenetére
Le lehet gyilkolni bármit hamar, ellenben ésszel (és persze némi
szerencsével!) használva többen számoltak be 3-4000 km gond
nélkül megtett km-ről. Hogy ez most 5 év, azt nem tudhatjuk...
(3-4 km-t írsz, és azt se minden nap, mondjuk 6-700 km évente?
Ha és amennyiben 3000-ig nincs hiba, éppen meglehet 5 év* is.)*: az akku el szokott használódni, ilyen hosszú időre nincs gari...
Amúgy én tuti nem vennék sima S1-et, főleg nem így 100K fölött.
Van típushibája, amit részben korrigált a gyártó, részben ki tudja.
Ha már mindenképp S1, akkor inkább a Pro, menetkomfortban a
sima hátsó kereke sehol nincs: vékony, zörgő műanyag kerék, kb.
rögtön cserélné az ember, s máris ott tartunk, hogy megéri a Pro.Mondanám, hogy vegyél M365-öt mert az tuti kimegy a világból,
csak ugye aki nem akar mókolni... (Fékbeállítás, gumicsere, stb.) -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Putyin90 #7160 üzenetére
Fentebb írtam már róla egy kollégának is.
A 100-110 ezres összeg jó erre a célra, el fog bírni a roller, hegyre tolni fogod ez biztos.
Sík terepen nem lesz vele gondod.
Igazából azt kell kiszámolnod, hogy mennyit mennél napi szinten vele ha használod, és mennyire kéne hegyre felmennie stb.
Szóval még 1x. Mit szeretnél pontosan megtudni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest