- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez szerintem nem személyeskedés.
Ezt szoktam írni hatótávnak másoknak:
20km-re.............7650mAh (Mi 3)
25km-re...........10200mAh (F30, F40, D38)
30-35km-re......12800mAh (Pro 2)
40-45km-re......15000mAh (G30)De rám szóltak, h az újabb rollereknél ez megváltozott:
10200mAh ....30km (F2)
12800mAh ....40km (F2 Plus)
15000mAh ....50km (G2)Mivel mindegyik rollerből van/volt itthon (képeket is raktam ki már), így bőven ki tudtam őket próbálni, és ugyan nem sikerült kihoznom ez utóbbi értékeket egyikből sem, de már többször "kötöttek belém" Facen rolleres csoportokban, h ő bizony 25-ös tempóval ekkora hatótávokat tud, és ne írjak 25-öt, mert 30-at elmegy (F2), vagy ne írjak 35-öt, mert 40-et elmegy (F2 Plus).
Vagy azt mondja a másik (ők ketten is bizonygatták), h 4 Pro (2nd gen)-ből kihozott 50km-t, és 2% maradt a rollerben.
És ezzel mégis mennyire életszerű a használat?
Ki az, aki úgy használja a rollerét, h 2%-ig meríti le? Csak azért, h elmondhassa, h én hxlye vagyok, mert ebből az új Xiaomiból ki lehet hozni 50km-t is, nem csak 45-öt.
Az, h az utolsó 5km-en már csak 6-10-el megy, meg leáll minden pinduri járda emelkedőn is szinte, az nem fontos, de én hxlye vagyok, nem értek hozzá, ő a tutit megmondja, és aki 50km-es hatótávval keres rollert, az nyugodtan vegye a 4 Pro (2nd gen)-t, mert azzal lehet 50km-t elmenni.
Tudod hány ilyen önjelölt igazságosztó van?
És ezek osztogatnak tanácsokat másoknak, ezzel a szemlélettel, h milyen rollert vegyenek..
Mert én oda mertem írni, h ne vegyenek Xiaomit 50km-hez, mert nem lesz elég a hatótáv, de én hxlye vagyok, nem értek hozzá.
PociAtinál legalább tudjuk, h ő D módot használ inkább, 20-as tempóval, így valóban jelentősen több a hatótáv, és ezzel nincs is semmi baj.
Erre itt vagy Te, akinél meg már néha volt egy olyan érzésem, h nem is F2 Plusod volt, csak a "sima" F2-es, mert a "tüneteid" olyanok, mintha F2-es rollered lett volna. :/
De egyébként pont te vagy rá a példa, h a Xiaomi 4 Pro (2nd gen) egy jó roller, és még olcsóbb is az F2 Plusnál, jobban megéri, ezért nyugodtan lehet ajánlani. -
Annak a rollernek szerintem volt valami baja, F2, F2 Plus is van/volt itthon, egyikkel se tapasztaltunk ilyeneket. :/
Kár, h a Segway nem támogatja, h megfelelő applikációval ki lehessen listázni a cellák feszültség értékeit, egyből kiderült volna, ha difi van az akksicellák között. :/
A töltöttségi szinthez képesti jelentős teljesítmény csökkenést sem tapasztaltam, sőt, a korábbi rollerekhez (G30, F40) képest ezeknél a rollereknél már mindegy volt, h ha csak pl félig volt az akksi, akkor is ugyanolyan erővel ment felfelé az emelkedőn, nem volt szükséges, h csak tele akksival induljak el ha arrafelé volt dolgom, ahol egy nagy domb is útba esik.
-
Dr. Szilikát
őstag
Az eredeti Xiaomi köpeny tényleg csak nylon? Több helyen is így szerepel:
Mert a CST rendes gumiból van, ezt könnyen fel lehet ismerni. Nylon gumit úgy kapod, hogy fényes, fekete, sőt lakkfekete, tapintása is másabb, műanyagos érzetű. Később persze poros lesz, akkor már nem fényes.
A rendes gumi viszont matt fekete és az autós gumi anyagát kapod gyakorlatilag, még a szaga is másabb. Csak egy példa:
Tökéletes tapadás Ez az eredeti CST 8.5”-os külső roller gumiabroncs kompatibilis a fenti Xiaomi rollerekkel és ellenálló gumi anyagból készült. A rázkódásokat hatékonyabban elnyeli, mint a hagyományos rollerek gumijai. Köszönhetően az erős gumi alapanyagnak, a kerékkel nem könnyű defektet kapni és nyugodtabban rollerezhetsz. Ez a külső gumi alkalmas aszfaltra és offroad használatra is, a gumiabroncs jól tapad, könnyű és rugalmas. A gumi hosszú élettartamú és időjárásálló.
Lehet, hogy az eredeti nylon Xiaomi tömege valamivel nagyobb és főleg hidegben jobban merevedik, így jobban megszenved vele, aki felkínlódja.
De én emiatt nem szólnám le a rendes (CST) gumit, amiről több helyen is olvastam, hogy jobb az eredetinél. Meg ezt a kerékpárosok is tudhatják, hogy a nylon az olcsóbb vacak kategória, hamarabb tönkremegy, a normális gumi drágább, jobb.
-
Dr. Szilikát
őstag
De mi a különbség? 6,1 coll a belső átmérő, eredeti vagy utángyártott. Hogy egyik jobban tágul a feszítővassal, másik nem, azt kötve hinném, főleg a CST gumi esetében, amiből nem sajnálták az anyagot. De nem is kell tágulni különösebben, ha jól csináljuk.
Nem gyorsszorítóról beszéltem, hanem gyorskötőzőről és az sem mindegy, hogyan alkalmazzuk.
https://www.google.com/search?q=gyorsszorító
Ez mértani kérdés, megfelelő vájatok vannak előkészítve. Ha oda bekényszerítjük a peremet, akkor kénytelen felmenni a maradék, egy fogkefével is, nem még vassal, nekem ez hihetetlen. Nem tudom, milyen szakmai területen mozogsz, de kicsit furcsa.
Múltkor volt egy kis önszívatás a 10 collossal, egy kis levegőt nyomtam bele, hogy szépen eloszlassa magát a belső. Utána ki akartam tekerni a szelepet, de mintha beragasztották volna, nem engedett, inkább nem kínoztam. Levegőt kiengedtem, de egy kis maradéka lett, én meg csodálkoztam, hogy képtelen vagyok felrakni a külsőt, pedig az egyik már sikerült. Akkor kapcsoltam, hogy eresztek még rajta, jobban kinyomogatom. Pár perc és felcsúszott.
-
alphamooncam
őstag
Tisztában vagyok a két kerék veszélyével.
Nem mellesleg a lányom férje sebész, és az orvosom, ja meg mopedozik is.
Gondolom a statisztika Közép-Magyarország 1456-93 Budapestet jelöli, de még itt is 15:1 az arány.
Abban van igazság, hogy az esetek súlyossága más, mert amíg nincs körülötted karosszéria, addig egy ujjficam is 1-nek számít, míg a másik oldalon egy medencetörés, többszörös bordatöréssel, és végtag törésekkel kombinálva is csak statisztikailag egynek számít.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahhoz a CSt vagy mihez biztos jó de az eredeti Xiaomit (ami a rollerel jön) nem lehet ezzel felrakni.
Megraktad hintőporral? Ezt mondjuk nem nagyon láttam a videókban, hogy hintőporoznának, ami egy klasszikusan bevált eljárás, védi a gumit a belső nyíródások ellen is. Valaki folyékony szappant használ, de attól korrodálhat is, vagy létezik állítólag gumiszerelő faggyú is.
Ezt fel tudtam tenni három gyorskötözővel és egy fogkefével. Ha azt mondod, hogy a másikat nem lehet, akkor hogyan lehet házilag? Fogkefe helyett rendes szerelővas és fel kell mennie elvileg, Youtube-on is felraknak mindenféle gumikat.
Több helyen említik, videókban is, hogy a CST (elismert gyártó állítólag) erősebb, jobb a gyári Xiaomi köpenynél is, ezért bátran ajánlható az eredeti helyett is, vagy még inkább.
Ismertetőjele a fehér csík. Amit én érzékeltem, hogy tényleg jó masszív, van rendes falvastagság, a gumi anyaga is "rendes gumi", nem nylon vacak. Érzetre mondhatni autós minőség.
Tömege 388 g
-
-
xekta
csendes tag
Nemtudom, én a mutatóújjammal felhúzom a pöcköt, hüvelykkel lenyitom a retesz részt, néha a tenyeremmel, lenyomom és már le is van csukva az egész. Felnyitni néha játszani kell, mert van hogy akad a kormány magassága miatt, de lehet csak én vagyok balfasz. Szóval nem kellene annak nehéznek lennie egyáltalán. Az a baj, hogy ha váltani fogok is csak nagyobb kategóriára, az meg a xiaominak sincs nagyon azthiszem, szóval nem hiszem, hogy lesz alkalmam kipróbálni
-
PociAti
őstag
Ahogy nézem a Ninebot F2 Plus E és a Xiaomi 4 Pro (2nd Gen) eléggé hasonló akkukkal rendelkezik.
Előbbi 460 Wh, utóbbi 468 Wh, és mindegyik 400 W-os motort hajt. Viszont F2-nél mások is panaszkodtak rá, hogy az akku merülésével párhuzamosan kellemetlenül csökken a sebesség. A firmware nem úgy van hangolva, mint ahogy szeretnék / elvárnák. (Ez frissítéssel talán orvosolni fogják.) -
xekta
csendes tag
Hát nemtudom, ha választani kéne nem érdekelne az a +5km és inkább a +400w-os motorra tenném a voksom. Nekem csak sima F2 van, de lassulást nem érzékeltem még 50% alatt sem. Nyilván én nem is tudok csak 30km-t menni full sebességen. Lecsukása is baromi egyszerű, lehet a tied még nem járódott be, azért volt nehézkes. Nem szokatlan a széles kormány után a xiaomié?
-
Nem igazán lehet ilyenkor mást csinálni, mint visszavinni.
Az F2 pedig egy jó sorozat.Sajnos a Segway rollereinél az M365 Tools nem mutatja a cellákat külön-külön, pedig így azonnal látszódna, ha hibás az akksi egyik cellasora.
Én kötelezővé tenném ezt a featuret, akár a gyári applikációban is.
Írhatnál, h mennyi km-t tudtál kihozni a Xiaomiból. 25-ös tempóval.
-
mwin
kezdő
Szerencsére még időben vissza tudtam vinni az F2 plusz-t és vettem egy Pro 4 (2nd) -et.
"F2 plus tulajok! Az mennyire normális ha 95% töltöttségről S módban csak 21km-et tudtam megtenni városban (0 emelkedő)? lemerült 8%-ra.
10%-tól szinte használhatatlan volt mert nagyon lassan "gyorsult" és onnantól csak max 20km/h órára gyorsult.70kg testsúly." -
Lift nincs?
Még nem léptem meg, de lehet PRO 2-nél érdemes lenne, mert ott még van 4 kg tömeg előny is, de:
Monorim MBP akkumulátor csomag 36V 10.4Ah Xiaomi M365 szériához és Segway-Ninebot MAX szériához - Monorim® HU
Szóval ilyen E2 PRO-ra nincs véletlenül? Meg ugye Pro 2-re is jó lenne.
Az van, hogy a MAMBA-nak van olyan rollere, és régen ES2 NineBotnál is volt, hogy kormányra rátehető, leszedhető, lakásban tölhető akkumulátora van.Nekem az E2 PRO-ra lenne elsődlegesen jó, de ugye alapból a súlya 18.8 kg. Tehát ott leginkább az lenne a cél, hogy lecsatlakoztatható legyen, mert még 6 kg és 25 kg-nál vagyunk. Mondjuk akkor már kötnék rá biztosítást, azon nem múlna. Csak ugye levinni, felvinni, ezért lenne jó, ha lecsatlakoztatható lenne.
PRO2-nél még 4-5 kg és ott vagyok vele, mint most az E2 PRO-val, viszont alapból agyonveri ugye hatótávilag, arra még egy kellemes 40-45 km-es hatótávú akksi Berettyóújfalu - Hajdúszoboszló oda és vissza!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic 2 pro - sok alkatrész
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged