- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
tau_ba #29392 üzenetére
A Ninebot vásárolta fel a Segway céget a Xiaomi anyagi támogatásával.
Bővebben: https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_29219-29219.htmlA Xiaomi rollerek korábban a Ninebot készítette, most már legalább másik 2 cég is beszállt a gyártásba, de erős összefonódások vannak közöttük, és ez vonatkozik a közös fejlesztésekre, közös beszállítói hálózatra.
Már amikor említetted, hogy két Xiaomi Pro 2 is elromlott nálatok, az már önmagában is nagyon különleges. Nem tudok pontos számokat, de valószínűleg a Xiaomi M365, M365 Pro és Pro 2 rollerekből adtak el a világon a legtöbbet, százezres, vagy akár milliós számok is lehetnek. És mindenféle fórumokon, egyéb csatornákon is alig említenek meg velük fatális problémát. Az első év során talán 100:1-hez az arány, ha 2 rollert nézünk, akkor már 10.000:1 arányt jelent.
Ezért azt feltételezem nálatok vala különös dolognak kellett történnie. Vagy a svájci klíma nem tett neki jót (pl. a hideg), vagy valami olyan verziót kaptatok, amiben valami hiba volt. Vagy szállítás során sokat álltak hideg raktárban. Csak vakon tippelgetek, de nem normális. -
törölt tag
válasz
tau_ba #29392 üzenetére
Segway es a Xiaomi az ugyanaz a ceg?
Fogjuk rá, még a bő 5 évvel ezelőtt vásárolt gépemnek is ilyen neve volt:
Segway Ninebot KickScooter ES2 és még valamilyen formában odabiggyesztették a Xiaomi-t is. A jelenlegi rollerem Navee, de már az is Xiaomi ernyője alatt tevékenykedik.
Az utolsó csavar, a festés, grátisz "T" imbusz és kb minden ismerős volt az előző rolleremről. -
mwin
kezdő
válasz
tau_ba #29382 üzenetére
Gyakorlatban az F2plusz-al tudtam menni 21-22km-t és átkapcsolt tartalékba.Szinte 0 gyorsulás és leszabályozta a max sebességet. Az első 10km az élmény de utána érezhetően fárad alattad a bika. Ezt többen írták tehát nem csak az enyém lehetett hibás. Hozzáteszem ha egy vadi új roller hibás akkor ott a minőségi elvárások és ellenőrzéseken nagy bajok vannak.
A 4pro az végig (10% alá én sem mentem még) hozza a maximumot. -
válasz
tau_ba #29382 üzenetére
Ahogy Dr. Szilikát is írta, ne a mAh-t hasonlítsd össze, mert az 36V-on, és a 48V-on nem releváns. Egy 10Ah-s akkumulátor ha 36V-os, akkor 360Wh-s, ha 48V-os, akkor 480Wh-s.
A Wh értékeket hasonlítsd össze.
Neten is találsz hozzá akár kalkulátorokat is.
F2 Plus 12800mAh 36V = 460Wh
4 Pro (2nd gen) 9750mAh 48V = 468WhUgyan a kettő egyformának tűnik, a Xiaomiból mégis valamivel nagyobb hatótávot lehet kihozni, bár nálam ez nem nagyon jön össze, lehet az emelkedőkkel tűzdelt terep nem ideális tesztkörnyezet a sík terepen mért hatótávtesztekhez képest.
-
válasz
tau_ba #29379 üzenetére
A Segway meg a Xiaomi egyformán megbízható.
Az, h mwin kollégának az F2 Plus valószínűleg gyári hibás volt, és végül ha jól emlékszem elállt a vásárlástól, még nem jelenti azt, h a Segway rossz lenne.
Tökéletes példa a te eseted a Xiaomi Pro 2-vel.
Az is elromlott, végül visszakaptad az árát, és akkor most a Xiaomi szxr, vagy mi?
Nincs statisztikánk a Ninebot csoportról, h típusra lebontva mennyi Segway, és mennyi Xiaomi romlik el, csak azt lehet tudni, (már azok között, akik valamennyire járatosak roller szervizes körökben), h mennyit kell javítani, és milyen hibákkal.
Úgyhogy én óvatosabban bánnék az ilyen kijelentésekkel, h ez szxr, (mert van nála jobb).
Amikor az F2 sorozat megjelent, a Xiaomi akkor adta ki a négyes sorozat első generációját. Azokhoz képest az F2 sorozat sokkal jobb volt: ugye erősebb motorok, nagyobb, a korábbi F és D szériához képest használhatóbb méretű akkupackok, index, áttértek a hátsó kerék hajtásra, és akasztót is tettek a kormányra, és egy árban voltak nygajából.
A Xiaomi 4 Pro sehol se volt az ugyanakkora akksival szerelt F2 Plushoz képest.
Aztán mikor végre megjelent a 4 Pro (2nd gen), az már méltó ellenfelévé vált az F2 Plusnak, sőt, hatótávban túl is szárnyalja, pláne, h az árát belőtték jóval az F2 Plus alá.
De ettől függetlenül nem szxroznám le egyiket sem.
A Xiaomi 48V-os hajtást használ, ezért sokkal több tartalék van benne, ezt észre is venni használat közben, bár nekem az F2 sorozat is felüdülés volt már a korábbi szériákhoz képest.
Viszont olyan kritikát is olvastam már, a 4 Pro (2nd gen)-ről, h túl gyors, túl hirtelen indul meg, gyenge a fékje.
Nos, aki tárcsafékes rollerek fékteljesítményéhez van szokva, az nem csodálom, h elégedetlen a dobfékkel, nekem speciel nincs vele különösebb bajom. Viszont ha tárcsaféket tett volna a Xiaomi erre a rollerre, akkor nem lehetne ~185ezerért megvenni...
Azzal meg nem tudok mit kezdeni, ha valaki az újabb rollerek nyilvánvalóan erősebb motorja miatt panaszkodik a "túl durva" gyorsulásra.
Xiaomiknál nem lehet módosított szoftverrel nagyobb sebességgel használni, de Segwayeknél ha megveszed, és nem frissíted a szoftverét, akkor át lehet váltani a régiót még, de csak egyszer, és utána lehet használni nagyobb sebességgel is. Így nem kell vezérlőt cserélni a nagyobb sebesség eléréséhez.
De ha jól rémlik, az applikáció egyből felajánlja a frissítést, anélkül nem is lehet csatlakozni a rollerrel, így ezt már elég nehéz kivitelezni.
Illetve nem tudom, a német piacos verzióknál is működik-e ez a módszer.
Nem buzdítok senkit a vezérlő cserére, nem azért írtam korábban se le, hanem, h mint opció, tudjon róla, aki esetleg sebesség növelést tervezne.
Lassan már nem lesz más út, csak a global verziós vezérlők beszerzése, már ha az adott rollerhez létezik egyáltalán ilyen. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
tau_ba #29382 üzenetére
Xiaomi 4 Pro (2nd Gen)
400 W / 1000 W csúcs
468 Wh
9,75 Ah
48 V névleges, feltöltve 53,6 V (13S konfiguráció).F2 és F2 Plus: 400 W / 800 W csúcs
367 és 360 Wh
10,2 Ah és 10 Ah
36 V névleges, feltöltve 42 V (10S konfig).Mivel kb. 10 Ah kapacitás mindkét esetben, így hasonló az árammal való terhelhetőség is (A). Pl. 1C terhelést tartósan viselni illik, vagyis legyen mondjuk 10 A terhelés, névleges feszültségen:
36 V x 10 A = 360 W
48 V x 10 A = 480 WEnnek persze vannak gyakorlati árnyalatai / hangolhatósága, de nagy vonalakban már kiütközik az elméleti különbség.
Energiatároló képesség mindenesetre a Wh, ami lényeges paraméter, olyasmi mint autónál a benzin mennyisége (ilyen szempontból nem az Ah töltésmennyiség számít, ami legfeljebb azonos feszültség esetén vethető össze).
-
xekta
csendes tag
válasz
tau_ba #29379 üzenetére
Én sima F2-t használok, 20%-nál érződik, hogy lassabban gyorsul a gépezet, szépen veszi le a maximális teljesítményt, még 10%-nál is 20 felett mutat a kilóméteróra. Sokszor megyek emelkedőt, dombot, nem erőlködik egyáltalán. Segway-t le lehet zárni telefonnal vagy kóddal, szóval nem tudnak vele elhajtani. Szélesebb a kormány szóval több hülyeség elfér rajta\több helye van a kezednek. Könnyű is összecsukni. A kijelző elvileg nem ázik be mint a xiaominál (legalább is nekem szakadó esőben nem lett baja).
Illetve dupla záróvonalas bicikli sávban egy frontális ütközést túlélt a jármű egy mini cooper ellen, szóval ez is mellette szól
Egy lengéscsillapítót elbírna még, 50 ért van hozzá kerekenként, de amíg garis nem bántom. Ezek az én tapasztalataim vele, másnak biztos van több. -
válasz
tau_ba #23271 üzenetére
A régebbi rollerekre lehetett még otthon módosított szoftvert rátenni, de az újabbaknál már változtatott a Xiaomi annyit a vezérlésen, h ne lehessen otthon rámásolni másik szoftvert. (A Youtubeos "hackelős" videokban látottakat csak a korábbi rollerekkel lehetett megcsinálni.)
Fizikailag kell a vezérlőre rácsatlakozni, amit meg otthon nem lehet megcsinálni, mert se felszerelése nincs hozzá meg az átlagembernek, se a tudása.
Ezért ajánlottam a rolleres szervizeket, mert ők a vezérlőn futó szoftverek verziószámaiból meg tudják mondani, h milyen módszerrel lehet a firmwaret cserélni.Őt esetleg még tudom ajánlani, nem egy rollert vezérlőjét hozta már vissza a halálból:
hardverapro.hu/apro/ninebot_f20_f25_f30_f40_javitas_bovult_lista_egyeb/friss.html -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest