- Apple Watch
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Aki használt korábban biciklit az rolleren is hátra tud nézni ...
Aki használt már kerékpárt és utána rollert azt tudja mennyivel előnytelenebb ezen a területen a roller.
Kerékpárnál ott van az ember lába között a váz, nyeregben ülsz, kis ügyességgel simán gurulsz vele elengedett kézzel. És akár még kanyarodhatsz is.
Rollerral az elengedett kézzel történő gurulás sokkal több gyakorlást igényel, több okból is. A kisebb kerekek lényegesen érzékenyebben reagálnak az úthibákra*, csak az egymáshoz közel lévő talpaddal tudod egyensúlyozni és geometriai okokból sokkal rosszabb az egyenes tartása.
* Érzékenység miatt jobban kell magad elé figyelni, kevesebb időd marad biztonsággal hátrafelé nézni.
Természetesen hátrafelé nézve nem kell elengedned a kormányt, de rollernál jobban oda kell figyelni, hogy minél kevésbé fordulj törzsből, és ha mégis korrigálnod kell, akkor szűkösebbek a lehetőségeid.
-
heavygrip
senior tag
Igy van, na meg az a gond hogy a gyártók többnyire ilyen 50-60Kg-os macskajancsikal (elnézést ha valakit megbantottam) tesztelnek - bár egy kínai mennyi legyen, nem igaz?
- és kijön a 70-80 km hatótáv meg hasonló.
Én 92.7 kg vagyok. Ha nyél gázon mennék a Masterrel akkor kb a 20km jó ha meglenne, de lehet még annyi se.
Bár a szitálást sem értem - oké nem vagyok pehelysúlyú de azért nagyon nehéz sem - mert direkt át helyeztem a súly pontom előre és 50 nel mentem,de nem szitált.
Én nem érzem azt 50nél hogy ne lennék biztonságba, teljesen jó ilyen sebességgel a rolli. Annyi hogy gyorsnak hat, részemről városában elég a 30-40. Ott még talán le reagálod ha eléd jön valami/valaki.Más
Majd a nemsoká nézek egy fix 50km/h hatótávot teljesen feltöltött akksival. Kíváncsi vagyok mennyit megy így dupla motorral a G2 és G2 Maxhoz képest. Nekik ugye 50km/h a végsebességük? -
-
-
Reggie0
félisten
Amugy ez is oriasi baromsag reszukrol. Pont az utasterben a biztonsagosabb, mert mire eszreveszik a jarmu csomagtartojaban, hogy tuz van, mar leeg az egesz busz. Repulogepen sem veletlen, hogy azt mondjak az utasterben kell szallitani az osszes akkut.
Igazabol a repulosok mar mindent kifejlesztettek litium teren, csak meg kene tanulniuk masolni a szabalyokat.
-
Reggie0
félisten
Ezert kell szepen fejlodniuk gondolkodasban es eljutni odaig, amit mar a repteresek mar reg kitalaltak: Az akkukapacitast vagy a netto litium tartalmat korlatozzak, nem az eszkozt, leven az akkumulator hordozza a veszelyt is, nem az, hogy mibe van epitve.
Ennek folyomanya, hogy olyan eszkozzel ami megfelel a korlatoknak lehet utazni.HA a szatyorból kifolyik a tej akkor az a sofőr problémája mert tisztán kell tartania a buszt a balesetveszély elkerülése érdekében - ellenben ha "szándékos" a tej kiöntése akkor az az utas problémája és ilyenkor az utas némileg agresszív fellépése is általános így "közfeladatot ellátó személy" a sofőr és jön a rendőr intézkedni.
Tevedes. PTK szerint az okozo problemaja. Az mas kerdes, hogy jelenleg a gyakorlatban nem is hajtjal be es az okozo is csendben elsunnyogja, igy mire eszreveszik nem tudjak ki volt. Hasonloan a behanyashoz.Hogyne lenne tobb ha. Mint irtam, az alkatreszek szallitasa nem tiltott jelenleg sehol, igy a gyors szetszerelhetoseg megoldja a kerdest. jelenleg.
-
Reggie0
félisten
Igy is-ugy is az utas felelosege, ha barmi tortenik az o cuccai altal. Az is, ha felborul a szatyor es kifolyik a tej.
Az ilyen modositasokat, ha tomegesek, ugy is gyorsan lekoveti a piac. Pl. nem csak lecsukhato hanem le is szerelheto kormannyal mar meg is van oldva a kerdes, mert a roller alkatreszek szallitasat nem tiltjak sehol.
-
-
enginev3.0
félisten
Melyik ország volt ez?
Szóval csak azokra a rollerekre vonatkozik a rendelet amelyen van ülés, tehát kb semelyikre
Így nem értem az érvelésedet, van valami, ami inkább nincs mint van, szóval nincs is mit betartanimegállítja a rollert leszállítja az "utast" majd elmondja milyen KRESZ szabályt szegett meg a roller vezetője és "ejnye-bejnye" ilyet meg ne lássak többé mert... és továbbengedi
Nyilván elmondja hogy melyik kresz szabályt szegte meg, hisz reménykedik hogyha nincs jogsija a rolleresnek, de ezután legalább ennyi megmarad majd benne
Ha meg nincs jogsija, sosem tanult kreszt, nincs kresz vizsgája, honnan kéne tudnia, és miért büntetné meg? A bicikliseket is halomra lehetne büntetni, de arra sem kötelező a jogsi, tehát nem igazán lehet megbüntetni, hisz honnan kéne tudnia mit szabad mit nem -
enginev3.0
félisten
Nem gondolod komolyan, hogy egy roller szabályozás miatt belebukna bárki a kormányzásba? Ezt viccnek se tudom elképzelni
Roller, az emeberek 1%-át érinti kb, a többi meg örülne ha végre szigorítanák a rollerezést, de szerinted ebbe belebukna bárki? Mikor sokkal égetőbb problémák is vannak a jogszabályokban akár itthon is
Azért látszik a probléma alapja, van szabályozás a rollerekre tavasztól DE vagy nem tudják vagy nem érdekli a felhasználókat
Itt mire gondolsz? Mert semmilyen szabályozásról nem tudok
Azt hiszem annyi van, hogy ittasan tilos ráállni, és talán városo kívül kötelező a sárgamellény mint a bicikli esetén, szerintem semmilyen más szabályozás nincs -
enginev3.0
félisten
A lassúság nemzetközi a rollerek esetén mert senki nem mer igazán belenyúlni mert az kihatással lenne a "pozíciójukra"
Persze, ha 2 éve lennének itt a rollerek, de szerintem itt vannak kb 10 éve, az 2 választás minimum, nagyobb döntéseket is tudtak már hozni ennélA KRESZ változik januártól
Igen, mint idén tavasztól
-
Hieronymus
veterán
...mert a többiek precedens alapon átveszik és helyi viszonyokhoz szabhatják alacsony felelősséggel
Az angolszász országokban működik a precedens jog. Európában nem. De ennek ellenére jó lenne egy közös közlekedési előírás.
Vannak országok, ahol a körforgalomba belépőknek van elsőbbsége.
Vannak országok, ahol körforgalomban maradáshoz kell az irányjelzőt használni. ... -
enginev3.0
félisten
Egy fiatal (tini) esetén elvárni azt, hogy legalább KRESZ alapismerete legyen az pont akkora botorság mint az a szülői magatartás amikor nagyteljesítményű rollert vesznek a gyereknek
A másodikon nem lehet segíteni, de kreszt kötelezően lehetne tanítani az iskolában, ingyen, mondjuk egy 300 éve meghalt francia költő helyett -
Dr. Szilikát
őstag
Az új KRESZ ezeket elrendezi lényegében, jogosítvány nélkül csak a gyengébb kategóriát használhatja, csak 12 év felett, illetve 13. évig sisak is kötelező. Vizsgaféleség ebben a kategóriában nem lenne életszerű (ami a kerékpárral esik egy kalap alá), a kerékpárosok is ezen nagyon kiakadnának.
Mint volt róla szó, Franciaországban népszerű a mopedautó (még fejlesztenek is új típusokat), mert ha elvették a jogosítványt, arra még átnyergelhet. De ha nem jól viselkedik, arról is letilthatja a bíróság.
-
PociAti
őstag
Ígéretet tettek arra is, hogy normálisan elvégzik a munkát. Legalábbis ez az alap feltételezés. Mivel ez nem történt meg, ezek után miért kellene az újabb ígéretet elhinni?
A rendszer alapjában véve rossz, ha valami hibásan ki tud kerülni.
Pénz visszafizetéstől a roller sem javul meg, sem a bizalom nem áll helyre, sem az elvesztegetett idő nem térül meg. Emiatt javasolt az eredeti értékelést meghagyni.
-
PociAti
őstag
Sajnos tényleg így van, meg szokás venni a rossz értékeléseket. És hamis pozitív értékelést szokás generálni, amikor álnéven vagy ismerősöket megkérve turbózzák fel magukat.
Legtisztességesebb az lenne, ha megmaradna a 2-es osztályzat,
és amikor kijavítják, visszafizetik, akkor kapnak mellé egy 5-ös osztályzatot.Viszont minden átlagtól messze eltérő osztályzat sokkal erősebben hat. És nem lehet 6-os, 7-es osztályzatokat adni egy 5-ös skálán, így korrigálni is szinte képtelenség.
-
PociAti
őstag
Ahol magasabb a közlekedési kultúra, és fejlettebb a társadalmi felelősségvállalás, ott konkrét szabályok nélkül is normálisabban közlekednek az emberek.
Persze kellenek a törvények, mert azok majd pontosabban egyértelműsítik a szabályokat az általad leírt csoport számára (ami nincs tiltva, azt szabad). Viszont általánosságban biztos meg van fogalmazva, hogy ne veszélyeztesd magad és főleg mások egészségét, biztonságát.
-
Emunem
őstag
Találkoztam, lekaptam a rolleröl, és elmondtam neki a véleményem arról, hogy mit gondolok az ö kis világáról. "Szerencsére" felnőtt volt (nem volt rajta sisak, azért is lecsesztem) az illető, tovább (amíg én láttam) inkább tolta a rollert...(Azért szerencsére, mert itt osztrákiában több joga van egy gyereknek, mint egy felnöttnek, akik nyugaton laknak tudják miröl beszélek
) Telefonját buzerálta rolleren a tartóban, közben véget ért a bicikli út, és belerongyolt elég nagy sebességgel a gyalogosok közé, nekem meg szerencsére csak a táskámat ütötte meg, mondjuk meglettem volna nélküle is. Nem kicsi frusztrációmat is kibeszéltem magamból amit érzek az ilyen felelőtlen emberek irányában, de pillanatnyilag hatásos volt.
-
Dr. Szilikát
őstag
Sőt, a kerékpárost is felengedik a járdára az új KRESZ-ben, amit a hétköznapi tapasztalatok indokolnak.
Fő probléma a hazai úthálózat alkalmatlansága. Számos hely, illetve helyzet van, amikor a kerékpáros (rolleres) egyszerűen nem érzi biztonságban az életét az úton, ahol eddig elméletben kötelező lett volna neki haladni. Inkább felment a járdára, ha szabálytalanul is, ahol sok esetben tágas, széles helyek is lehetségesek, ezért kicsit ellentmondásos is a helyzet. Ott a tágas, akár néptelen járda, akkor minek tartsam fel az autós forgalmat, vagy épp rám nyitja az ajtót egy autós? Ez most már legalább szabályozva lesz:
"A tervezet szerint a gyalogosok zavarása nélkül, legfeljebb 10 kilométer/óra sebességgel a járdán is közlekedhetnek majd a kerékpárosok. De csak akkor, ha a járda mellett nincs bicikliút vagy kerékpársáv és nincs külön tiltva a járdán való kerékpározás."
-
enginev3.0
félisten
Január 1-től? Érdekes, már idén márciustól is lesz
Mondjuk az már elmúlt pár hónapja, és még mindig nincsBár jelenleg mindennél fontosabb a jövőévi választás, a kampányolás, az országjárás és társai, szóval nem juthat idő mindenre, még a napi 16 óra munkával se, amit a nagymester szerint mindennap csinálnak
-
Emunem
őstag
azért lehet ésszel is haladni a gyalogosok között, amennyiben nem 1m-en osztozik a gyalogos és a bicajos/rolleres. Ezért ennyire ne sarkítsuk ki a dolgokat, van az úgy nevezett józanész, amit sokan nem ismernek, és kerülnek a Blikk vagy a bp-i autósok cikkeinek a címoldalára...
-
.-..-.
tag
Szerintem jelezd az üzletnek, hogy gond van és vidd vissza.
Az is lehet, hogy valami kontakthiba aztán egyszer csak jó lesz. Te örülsz, aztán újra előjön a hiba. Akkor már csak szerviz marad.
Javítsanak ki mások, de úgy tudom jelenleg is érvényben van a 3 nap cseregarancia. -
DigitXT
félisten
Ha és amennyiben ez a gyanú(d) a céggel szemben, akkor szerintem állj el a vásárlástól*, mivel vélhetően a garanciális ügyintézésben sem lesznek korrektebbek: cégnevet írd meg ide, hogy mások is mérlegelni tudják, hogy rendelnek-e egy ilyen megbízható cégtől...

*: ilyen szempontból előny is, hogy futárral küldték, személyes átvétel után már nem opció. Ja, amúgy ha bebizonyosodik, hogy csalni akartak, tele lehet vele kürtölni az internetet, így máris kevesebb keserű szájízű vásárló lesz. Egyszer mindenkit át lehet baszni. Egyszer.

-
Dr. Szilikát
őstag
Nekem más típusnál, egy javítás után a fékbowdent még nem akasztottam vissza, de már bekapcsoltam, a fékkar alaphelyzetét érzékelő mikrokapcsoló jelezte a hibát, ami miatt villogott a féklámpa.
Mindamellett a féklámpa villogása általános hibajelzője is lehet az elektromos rendszernek, több típusnál is. Például rosszul összedugott kormánycsatlakozó, vezetékszakadások, akku probléma stb.
A villogások száma, üteme hibakódot is közölhet.
-
.-..-.
tag
Probaltad, hogy tolto bedugva es 3mp-ig nyomod a bekapcsolot?
Illetve azt masok mondjak meg mennyire szukseges az applikacio hozza. En azonbal felraktam, parositottam bluetooth-on, frissitettem. Ugy akkor a G3 es F3 mukodott. Lehet ez nem szukseges, de nalam igy zajlott le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- Óvodások homokozója
- Interactive Brokers társalgó
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

- és kijön a 70-80 km hatótáv meg hasonló.

) Telefonját buzerálta rolleren a tartóban, közben véget ért a bicikli út, és belerongyolt elég nagy sebességgel a gyalogosok közé, nekem meg szerencsére csak a táskámat ütötte meg, mondjuk meglettem volna nélküle is. Nem kicsi frusztrációmat is kibeszéltem magamból amit érzek az ilyen felelőtlen emberek irányában, de pillanatnyilag hatásos volt.

Pedig ez nem Kuki roller.