Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• clon

senior tag

válasz pusszycat #34818 üzenetére

A B jogsi ad segédmotorra is lehetőséget +vizsga nélkül, így a roller esetén sem kellene vizsgázni.
    Azért sok igazság van abban HA legalább egy KRESZ vizsgához kötnék a rollert (meg a biciklit is) mert ugyan mondja már el nekem valaki közúton közlekedve (ráadásul motorerővel hajtott roller esetén) a KRESZ ismeret nélkül miért várja bárki el, hogy "szabályosan" közlekedjenek...
    Mellékesen a KRESZ vizsga kötelezettség azt is jelentené, hogy van retorzió tehát elveszik a KRESZ engedély így máris az engedély nélküli használat is büntethető lenne.
    Értem én sokaknak van jogosítványa DE látható a rollerbalesetek jelenetős részében a rolleres semmilyen járműre nem tett vizsgát (mint a példák is mutatják HA nincsen szabályozás vagy amikor lesz és valami nem tiltott akkor szabad hiszen a KRESZ ismerete sem kötelező így azt sem kell betartani).
    Nekem a rolleresek közlekedési ismeret nélküli utcára engedése az "alkoholista" sofőröket juttatja eszembe amikor elvették a jogsit DE csak a B-től felfelé ugrott így lehetett venni a "mopedautókat" mert ahhoz elég volt a segédmotor jogsi is...

Egy fiatal (tini) esetén elvárni azt, hogy legalább KRESZ alapismerete legyen az pont akkora botorság mint az a szülői magatartás amikor nagyteljesítményű rollert vesznek a gyereknek és engedik közúton száguldozni - hiszen HA a roller megy 50-et akkor annyival menni fog vele HA letölthető a módosító szoftver akkor ki fogja ütni a hivatalos limitet és megy 75-el

Új hozzászólás Aktív témák