Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• P3Dr0

senior tag

Gondoltam a rollerre felteszek a rendes gumik helyett tömör gumikat. Igaz,hogy sokkal jobban ráz ahogy irják sok helyen a neten de félvén a durrdeffekttöl elkezdtem keresgélni mig nem megtaláltam és megvettem 2db Honeycomb (b) verziojú tömör gumikat.

[kép]

Nézegettem leiirásokat meg youtube-on videokat és nem tünt egy nehéz feladatnak. Még 2 spéci gumi feszitö szerszámot meg 18-as villáskulcsot is beszereztem. Gondolván egyik délután majd gyorsan fepåkolom a kerekeket.
    Ahha.........
    Szereltem én már pár nehéz dolgot életemben, autószereléssel is hellyel-közzel megvagyok de ez a tömörgumi történet iszonyat brutál!
    A gyári gumit az elsö kerékröl se volt egyszerü leszedni föleg a belsö tömlöjét kihúzni a felniböl viszont a tömörgumi feltétel maga a pokol volt.
    Forró vizben 30-60 percig forralva mindenféle feszitövasakkal, szerszámokkal a hátsó kerékre még sikerült felbányászni az uj kereket viszont ciki vagy nem de az elsö kerék már kifogott rajtam.........
    Gumiszervizben végezte a roller ahol nagynehezen feltudták rá tenni a tömör gumit elöre.
    Aztán hazatérvén kis szilikonnal és egy kis gumidarabbal a szelephelyeket "befoltoztam" majd összeszereltem a rollert. (Nem lett szép a végeredmény mert sok helyen látszik a "munka nyoma" :(

Roller amúgy jó lett, köszönhetöen a gumiban lévö lyukaknak nem is annyira vészes a rázása mint gondoltam bár hosszabb távon azért nem kellemes...... Viszont picit nyagyobb biztonság érzetet ad,hogy tudom most ez nem fog kidurranni, leereszteni és a nyomást se kell ellenörizni.

Konklúzió : Aki azon gondolkodik,hogy tömör gumit tenne az mi 2 pro rollerére én azt javaslom menjen egyenesen egy gumishoz mert otthon feltenni maga a pokol.
    Itt Svédben egyébként a 4. felhivott cég vállalta a gumi cserét az elözöek nem (vajon miért? :) ) és ahol feltették ott mondták is hogy nem volt egy leányálom munka.

[kép] [kép]

Új hozzászólás Aktív témák