Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TomMusic

    őstag

    Kissé összetett kérdésem lenne.
    Szóval van egy MTB (29ER, ~150k értékű, nyáron megyek vele árkon-bokron), ami már megérett egy kiadós karbantartásra. Olyannyira, hogy a hajtáslánc nagy része cserére szorul (a lánc biztosan, de állítólag nem árt vele együtt cserélni a fogaskoszorút is). Sőt, a szervízben ránézésre azt mondták, hogy ha tavaszig megyek vele, akkor ajánlatos lesz az első tányért is cserélni, ami viszont szegecselt ( ilyen van most rajta), szóval hajtókarral együtt kell egy új (hajtómű).
    Nade a hátsó (hidraulikus) fék sem az igazi, már nem fogja meg a kereket olyan jól, sokáig kell húzni a féket, hogy megálljon a kerék, persze kis sebességnél még nagyjából működik is, csak ha gyorsan megyek, akkor már eléggé érezhető a "gyengesége".
    A terv az, hogy tavasszal, tehát "szezon" előtt kap egy felújítást, addig darálom, úgyis csere lesz a fogaskoszorú is. Viszont a fékkel lehet nem kéne addig várni, bár ha helyzet van, meg tudok állni, de jobb szeretem, ha rögtön fog. Szóval szerintetek cseréljem a fékbetétet, vagy megvárjam a tavaszt? Egyébként ezzel a mostani állapotában csak a városban tekerek, terepre egyáltalán nem fogok menni, majd karbantartás után, illetve amikor jön a jóidő.
    Ha cseréljek fékbetétet most, akkor milyen az ajánlott? 5k alatt van minőségi? Kell tudni a fék márkáját, vagy ugyanaz megy mindegyikbe?
    Előre is köszönöm! :R

    Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.

Új hozzászólás Aktív témák