Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• semmiho

tag

válasz mauimagic #309428 üzenetére

Hasonlóak a tapasztalataim, csak megerősíteni tudom!

Több mint 10 éve megyek Wattmérővel és bizony már az első évben feltűnt, akár 1 kg leadása mondjuk februárról márciusra mennyit számít egy FTP-tesztnél, időben. 2015-ben végeztem pár (több tucatnyi) saját mérést terepen, jellemzően ugyanazon a szegmensen, tele kulaccsal vs. kulacs nélkül. Egy 10-perces Z3 teteje résztáv egy ~8%-os emelkedőn lazán hoz akár 12-15 mp-et - természetesen sok minden mástól is függ. (A linkelt GCN-es videónál picivel nagyobb számok is ezek, arányosítva az idővel - de összemérhető és szépen korrelál, szóval hasonló következtetésre jutottam ezek szerint magam is.)

Ezért sem bírtam elmenni szó nélkül a cikk (és az általam egyelőre még meg nem tekintett videó) mellett, mivel ellentmond az általam eddig tapasztaltaknak. Természetesen szándékosan nem fogalmaztam meg véleményt azon kívül, hogy felvetettem a lehetőségét annak, talán nem is érdemes tuningolni ("görbe tükör"). :)
    Valami nagyon hibádzik az általam linkelt teszt körül - talán az említett körnek a paraméterei, talán valamilyen cserélt, mozgó alkatrész hibája, lehet szinte bármi.

Nálam egy klasszikus hosszú táv maratonon (régi Mátra, Bükk, Szilvás) 1 kg kb. 4-6 percet számított. A mai ~65 km vs. 1500 szint melletti hosszú távoknál is ~3-4 percet.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák