Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Acheron

őstag

Nnna, az adagoló rúgó megadta magát a Mazzerben. Kemény 320 HUF lesz a pótlása (meg vagy 1200 a szállítás :D ) Emellett természetesen tökéletesen működik, csak a kart kézzel kell visszatolni. Jó masszív kis gépek ezek :K

Két kérdés:
    Édesanyám jófajta négyszemélyes Szarvasival főzi a kávéját (amolyan klasszikus, fémaljú, porcelán tetejű csoda), holott már csak egyedül fogyasztja. Szereti a kávét, nagyon ízlenek neki Paljoc mester pörijei, mikor nálunk jár. Arra gondoltam, hogy meglepném egy normálisabb főzővel, amivel egyrészt nem égeti szét a kávét, és a jobb kávék ízét is élvezhetné, másrészt nem főzne vele egyszerre négy adagot - Édesapámmal sem fogyasztottak ennyit el anno, mindig megmaradt, azt melegítették. Mindemellett olyasvalamire lenne szükség, amivel nincs több dolga, mint most a Szarvasival (betölti - lefőzi), semmi plusz pepecs, ráadásul ami elboldogul akár a bolti darált káévéval is (bár inkább azt tervezem, hogy én darálok neki előre valamennyit (max egy heti adagot)). Merre felé nézelődjek? Egy kétszemélyes Brikka jó választás lehet? Úgy emlékszem, ott is erősen függ a végeredmény az előkészítéstől (?)

A munkahelyemen felmertrült egy kávéfőző gép beszerzésének ötlete. kb 20 - 30 főt kiszolgáló gépre lenne szükség. Az elfogadható, állandó minőség mellett a gyors kávékészítés is fontos - ez egy elég bozsgó iroda, nincs idő (és főleg igény) darálásra és tömörítésre. (a társaság nagy része a helyi ebédlő ipari gépéből, napra előre darált kávéból 8 másodperc alatt lefolyó kávét nagyon jónak minősíti... :Y ) Ez nem bántás - nagyjából ilyen a kávékultúránk. A fentiek miatt - kivéztelesen - kapszulás, vagy esetleg (ESE) POD -os gépre gondoltam. Mivel a tejes italok népszerűek, a kapszulás vonal valószínűbb. Ebben az irányban mit lenne érdemes megnézni, ami nincs elszállva árban, jó ellátottságú kapszulákkal/POD -okkal, illetve könnyen karbantartható, jól bírja a gyakori nyüstölést (azért itt nem napi -1 - 2 kávéra kell számítani).
    Ahogy olvastam, van olyan gyártó, aki ki is helyez gépet - ha a "patront" tőlük veszi az ügyfél - bár magamnak sosem vennék ilyesmit, de bentre ilyet látnék célszerűnek.

Kicsit terjengős lett, de előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák