Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz adpeter #32486 üzenetére
"Ez nyilván csak a hazai vendéglátásra igaz."
sajnos nem!!! én olasz Olaszo-ról, nem tudok nyilatkozni, Dél-Tirolról viszont annál inkább!
rengeteget kóstoltam, rengeteg helyen (1-1,50€ a legtöbb helyen az espresso), és nagyon siralmas az összkép... rengeteg helyen Julius Meinl, és Schreyögg. ez utóbbi egy helyi, dél-tiroli pörkölő, lehet(ne) belőle akár egész korrektet is készíteni! nagyon sajnálom, h amikor egy nagy gépen -amúgy épp Schreyögg-el- dolgoztam, még egyáltalán nem érdekelt se a lefolyás, se a szemcseméret... sőt az egész espresso-téma sem, még cs tejes italként ittam...
szóval ott is érvényes, a kb 5%, ahol igazán jót kapsz... (a nagy tesztelések akkor voltak, miután elkapott a gépszíj akkor már rég nem ebben a hotelban dolgoztam...)
itt azért kiemelem a Rossini-t (Meran, Freiheitsstrasse) Portioli-val dolgoztak, nagyon jó volt, szerettem, szívesen jártam oda! lecserélték egy kis új 'kicsit-hullámos' helyi pörkölőre, a Kuntrawant-nak egy nagyon jól eltalált 90-10es blendjére!
aztán nem sokra rá egy fél év Zillertal (Észak-Tirol, Ausztria) következett, abban az időszakban már espressóztam! itt Illy ment, aránylag korrekten elkészítve... (ebbe természetesen az én kezem munkája is benne volt! 2karos LaCimbali, adagra őrlős Mazzer Super Jolly-val. mondjuk, amikor a reggelinél a kedves vendég megrendelte az espresso-t, és a lenti gépből (cs lent volt gép...) lett fölküldve a kofi a liften... és a baromira dizájnos de sokkal vékonyabb falú Villeroy & Boch csészéket kellett használni, mire felért, épp cs jégcsapok nem lógtak róla!
itt Mayerhofen volt a legközelebbi nagyobbacska város, és sokat elmond a helyzetről, az összképről, h a legjobbat egy LaCimbali ipari fullautomatából ittam Hausbrandt-ból... (amúgy tényleg meglepően finom volt!)
vmi ilyesmi volt:
Innsbruckban, határozottan jobb volt már a helyzet! több hullámos kávézó, és még 3-4-5 helyen ittam kimondottan JÓt!no megyek is húzok egy sokkal jobbat, mint a hazai dél-tiroli és tiroli vendéglátás 95%-a!
(mondjuk könnyű dolgom van, mert sehol nincs Chocco Madness csapra verve! )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest