Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
Nyitott vagyok a javaslatokra. Davidoff-ot gondoltam, mert imádom az illatát, meg az ízét is (mármint az ízének az árnyékát, amit ki tudtam eddig belőle hozni). Eleinte a Hario őrlővel, amíg nem lesz keret egy Iberital Challenge-re. Eszem ágában se volt olyan állványt venni, csak azért linkeltem, mert nem értem, hogy mire jó

-
And06
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
felesleges ilyen drága állvány. a kart kell beletámasztani, hogy stabilan álljon amig tamperelsz. eleinte megteszi a konyhapult széle is, csak vigyázni kell ne csússzon meg

tanulási görbe biztosan lesz, hacsak nem mákolod be az elején! Az első 10-20-50 kávé után biztosan jobbat főzöl majd mint legelőször. megfelelő kávét kell választani a gyakorláshoz, olyat amit nehéz elfuserálni! pl friss legyen, hogy ne a döglődést próbáld meg kiküszöbölni. -
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Gondolom nem azokra a mosogatólevekre gondolsz, amit random helyeken (üzleti tárgyalások, gyerek játszóházak) adnak? Mert azoknak a 99%-ánál a Nespresso simán mérföldekkel jobb. De mivel te az igazán jóra gondolsz, ezért maradjunk a "nem"-nél, mint válasz. Ha matematikailag akarom megközelíteni, és veszek a híglé vs nespresso közötti különbséget, majd ezt hozzáadom a nespresso-hoz, akkor gondolom megkapom egy rendes presso kávé minőségét, nem?

Surda-: bizony, lesz rajta egy timer mint az akváriumon, és reggel 6-kor áramot ad majd a gépnek. Mert ha 6:30-kor felkelek és 6:45-kor nincs kávém, akkor nagyon morci leszek. Na jó, max 7:00-ig
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem tökéletes példát mondtam,pedig köztudott rólam a fórumon,hogy nagyon szerény ember vagyok!
A lényeg,hogy ahogy te is írtad minimum egy közepes gép kell (ez a Gaggia + Graef páros nem egy Giotto + Mazzer ) , ami alkalmas a feladatra és onnantól kezdve jöhet a főzőcskézés.
Aztán ahogy főzéskor is más eredményt kapsz,mikor nem olyan jó a csirke stb.mint szokott lenni, úgy itt is változó az eredmény.
De szerintem nem egy ördöngösség.
Az tuti,hogy a gépnek kell 20-25p,míg bemelegszik, ezt tudod orvosolni pl egy időzítővel. -
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Egy kérdés (no offense!): Ittál már valaha jó espresso-t...? (Bárhol, külföldön, itthon?)
-
killerjohn
addikt
válasz
Surda-
üzenetére
Szerintem tökre nem jó példa, mert a jó ételhez ugyanúgy elég egy közepes edény meg rendes alapanyag, mint a szar ételhez, csak érteni kell hozzá hogyan csináld meg
Tudom, mert én vagyok a családban a nagy főző ember (hétvégén itt hegyekben állnak az emberek nyaranta), persze nem szuperspéci dolgokról van itt szó.ON: Figy, az érdekel, hogy hozzam egy Nespresso-féle ristoretto szintjét. Mármint először! Baby + Hario + no magic és b@szakodás. AZTÁN ha ez meg van a maga teljes igénytelenségével, akkor onnantól már lehet hobbizni, PID-ezni, milligrammokban mérni a tamperelést, meg a századmillimétereket állítani a darálón, meg vizet tiszítani, és felvágni a haverok előtt. De az első lépés egy stabil nespresso minőség, akkor is ha most undorodtok tőlem, bevallom. Viszont ha 45 percig kell imádkoznom az északi istenekhez, hogy aztán kapjak valamit ami alulról közelíti a másnapos vizezett nespresso-t, csak azért mert 0.5 nyúlseggnyivel jobban kellett volna tamperolni, akkor most szóljatok, mielőtt belefogok

Egyébként erre teljesen jó példa (szerintem) a kompaktról átállás DSLR-re. Ha az első DSLR gépemmel szarabb képet kaptam volna, mint a kompakt trágyával előtte, akkor lehet hogy visszavittem volna még aznap. De nem, mert jobbat kaptam, örültem, bódog vótam, aztán kb 2 év alatt megtanultam rendesen használni, a trükköket, a beállításokat, a játékot a fénnyel, vakuzási módszereket, stb. És most mégjobb, mégkirályabb képeket csinálok, és mégbódogabb vagyok

ronin s8: nem hiszek neked
(na jó, hiszek, csak furcsállom, látva a nagy igényességet errefelé, egy esztergálós poénra nem ilyen reakcióra számítottam
)tamper állvány <- próbálom dekódolni, de nem értem

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ebben pedig tényleg nem volt semmi irónia. Komolyan!

-
jolti
senior tag
A múltkor volt megint téma ( meg lesz is még egy párszor...), hogy mit kell leszedni a gőzöléshez, ezért unalmamban egy kis képet. Hátha így érthetőbb lesz a most kezdőknek.

Ha gondoljátok be lehet tenni az összefoglalóba, ha nem, akkor marad itt.
-
soldier2
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
És mivel nem mindíg tud keresni egyet, így még spórol is, úgy, hogy otthon finomat iszik LOL
Péntek hajnalban viszont sem keresni nem tudtam egyet, sem hazamenni, így innom kellett egyet. Nem tudom ,a magyar Costa lánc bevezette-e, de Angliában van nekik Single Origin kávé is a kínálatban. Ha jól emlékszem akkor Sumátrai kávé volt pénteken, és egész jól sikerült. Persze ne egy világos pörkölésű cuccot várjon az ember, de Costában (és úgy általában nagy láncok kávézóiban) ilyen jót még nem ittam. Holnap meg hazaút előtt kipróbálom az Anyatejet [link]. Állítólag elég jók. Majd meglátjuk, honlap szerint Yirgájuk van, azt pedig akkor is jó, ha rossz.
-
dugesz77
őstag
Az otthoni igényes kávé főzésnek/fogyasztasnak szerintem a legnagyobb hibája , hogy marha hamar válogatós lesz tőle az ember. Ahol eddig jó kávét kapott ott ezután nem nagyon fog inni . Hirtelen nem fog ízleni sem a mekis sem a kifőzdés plane nem az automatás lity-lötty. Vagy kibírja az ember míg hazaér vagy keresni fog egy normális kávézót.
-
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Tersonetezés
Maga az otthoni kávézás inkább hobbi, nem lehet a dolgokat egyszerűen megoldani.
(nem is kell,van ennek az egész folyamatnak egy rituáléja
Olyan,mintha szeretnéd a jó ételeket és úgy döntenél,hogy otthon is finomakat akarsz főzni.
Ahhoz sem lesz elég egy jó tűzhely, ehhez sem elég csak maga a kávéfőző.
Ha minden megvan,akkor kezdhetsz kísérletezgetni a kávékkal.
Abból is a frissen pörköltekkel, azok a legjobbak.
Szóval erre számíts,ha belevágsz.
VakszűrőSilent77 Gratula, legyen benne sok örömöd!
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Az engem is érdekelne.

Sikerült megegyezni a gépre, kedden érkezik.
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Na! "Apámmal esztergáltatok egyet..." Bingo! Ez a jó hozzáállás.

Kettes kifolyót, vakszűrőt és (tegyük még hozzá) kilós citromsavat, hidegzsíroldót összesen párezer forintért tudsz venni...
-
killerjohn
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Dozó azt mondja hogy:
- vakszűrő nincs
- a karon egyes kifolyó van
- szűrőkosárból van szimpla és dupla
a Babyhez.Tehát kell vennem:
- vakszűrőt (izé, nincs valahol egy jó leírás hogy mi micsoda?)
- kettes kifolyót(?)
- tersonet tisztító ízé
- tampert (apámmal esztergáltatok egyet bruhaha /csak vicc/) -
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
És akkor még nem is említettük a kihagyható extrákat: zacckiütő + állvány, espresso-s csésze, ecset, kiskötény, barna törcsike

-
Balus
tag
Egy hasznos kütyü kávéfüggőknek:
www.digitaltrends.com/home/the-fresh-coffee-jar-makes-sure-you-dont-run-out-of-beans/
(sajnos mobilról nem tudtam a linket szerkeszteni...)
-
Surda-
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
És tersonetből sem kell egy dobozzal venni!
Mivel elég belőle pár gramm,én egy ilyen 210forintos tasakot vennék max. -
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem kell pánikba esned, ezek már tényleg apróságok. Tamper (tömörítő) kell. Kanállal közel nem tudsz olyan eredményt elérni, hogy elfogadható legyen. A jó hír, hogy oár ezresből megvan, nem akarsz csili-vili márkás cuccot, a legolcsóbb (nem plasztik) megteszi. Beszerzési forrást Surda említette, persze boltban is vehetsz, de azok drágábbak, és ugyanazt tudják.
Vakszűrő - pár száz forintos tétel, és a Tersonet por is megvan 3k alatt, és egy életre elég egy doboz
Egyes kifolyó nélkül vidáman leéled az életed, csak pár kávéscsészét nem ajánlott megvenni (túl kicsi átmérő, és a dupla kifolyós karon melléfolyik fele, de a csészék nagy részénél nem jelent gondot)
Jó szimpla az, ami duplából készül (kiöntöd a felét)
Lehet szimplát készíteni a gyári kosárral is persze, de egy kb 10k-s beruházással (LM kosár, 41 mm Tamper) már közelíteni fogod a dupla minőségét - el nem éred. De ezzel várhatsz ameddig jól esik, nem sürgős, és nem is feltétlenül szükséges. -
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Darálóból a graef cm70 -80 ,iberital a belépő szint.
Megosztja a közösséget,hogy mennyire jók, az ipariak nyilván jobbak,de drágábbak is.
Tamper a kávé tömörítéséhez kell, gaggiához 58mm.
Fragola fórumtárs vagy kvzzz.hu a beszerzés forrása.
Vak szűrő, egyes kifolyó, tisztításhoz egy tasak tersonet is kelleni fog.
Ja és arra készülj,hogy leginkább a dupla szűrővel fogsz tudni jó kávét húzni, szimplához rendelni kell másikm szűrőt,tampert stb
-
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Daráló, tamper kelleni fog,az tuti

-
killerjohn
addikt
Ha meg lesz a Baby ('ha'), akkor utána köv. lépés egy Iberital challenge, ugye?
-
Surda-
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Na,ebben nem merek tanácsot adni.
Nekem az van,olykor érzem a korlátait,de ahogy olvasgattam a fórumot a használt iparikkal sem feltétlenül egyszerű az élet + általában sokkal drágábbak és nagyobbak.
Viszont örök életűek.
Ezt neked kell eldönteni,érdemes körbenézni,ha látsz szimpatikus gépet linkeld be,aztán megmondják a szakik,hogy jó-e. -
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Mondanátok erről [link] a gépről pár szót, (nem nekem kell
csak megígértem, hogy kikérem a szakik véleményét -
ronin s8
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Tök jó ezt az Apple pörkölő, csak miért csinálják hőre olvadó műanyagból?👎🏼💩 (Költői kérdés volt.👿)
-
Surda-
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ez az ikawa tökjó.
Mondjuk az a része butaság a reklámnak,hogy friss pörkölés a reggeli kávéhoz, mert a frissen pörkölt kávénak szoktam még adni 1-2 hetet... -
Peti...(16v)
tag
Egy új őrlőbe futottam az Expolygonban: H5
Kompakt kis karbaőrlős gép, nem túl szép, kicsit műanyag hatású, de ha a végeredmény jó, akkor ez mindegy is. Próbálta már valaki? Korzós fiúk: nem terveztek tesztet?Egy másik érdekesség: Ikawa home roaster
-
Yogibear974
senior tag
Nap' Urak!
Ez mi lehet az állókésen?! Beégett kávébab őrlemény, kopás, korrózió...etc.?!...mert nem tudtam leszedni tisztításnál :-o
[/L
(L:/dl/upc/2015-05/16/319221_dbydymobjm1ieikz_gb3_bl.jpg)
(/L) -
dozó
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
OPV van csak nem olyan mit a Classic-ba és a 2006 előtti Baby -be, egy műanyag biztonsági szelep (OPV) van a pumpába csavarva, bealítva úgy van, mint másnak a rúgóból le kellet csípni picivel több, mint egy karikát hogy be lehessen állítani.
-
And06
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
pár hónapra jó a hario hozzá, csak lehet játszani kell a tamperelés erősségével és az adagolással is hozzá.
-
dozó
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Igen a tetején az a PID, Hairom nekem is van, de azt kell, hogy mondjam nagyon gyenge őrlő ezekhez a gépekhez, nagyon nagy a szórás az őrleményben, a celluxos tuning + önzáró anya valamit segített rajta, átmeneti megoldásnak jó.
-
dozó
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Jövő hétöl lesz egy eladó Baby- m (New Baby 06 Class)+PID 2007-es évjárat, a PID az oldalán lesz egy 50x50 saválló zártszelvénybe, a termosztát helye nincs megfúrva a termosztát bármikor visszarakható, ha valakinek nem kellene a PID, teljesen ki lett pucolva (nem átmosva), a bojler nem kráteres kapott új bojlertömítést, új kartömítést, ipari felsőszűrőt.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem már elkelt, mert zárva van.
-
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem a baby sokkal jobb vétel, ha valóban rendben van.
Alapból van benne 3 járatú szelep, és az illető ad hozzá tampert is,ami kb 5e.
Alkudj le belőle egy tizest és azt vedd meg.
Vagy ha van kint ismerős,akkor ebay is játszik. -
nemethsza
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nils elég régi fórumos, látatlanban én inkább bíznék benne, mint egy ismeretlenben. Mondjuk a jófogásos gépet se kívülálló árulja - legalábbis a szöveg alapján...
-
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
2) Kezdő gépnek jó.
1) A Nespresso nem espresso, ill. csak erős túlzással. Espresso-t viszont a daráló és a főző együttes használatával lehet készíteni, amely párosban szinte fontosabb a daráló. -
nemethsza
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
No, ezt a választ megvárom :-D
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Az otthoni, olcsó kisgépekbe nem szokták beletenni, mert ez egy jól megfizettethető extra. /Az olcsó az espresso világában kb. 100 e Ft-ig tart./ Igazából nem szükséges, bizonyos gépeknél jól helyettesíti egy fejhőmérő (sőt, oda felesleges is). Kezdéshez nyugodtan kereshetsz PID nélküli használt (tehát örökéletű) kisgépet az ajánlott listáról...
-
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
A PID a kávékészítés szent grálja
. Olyan eszköz, ami a beállított értéken tartja a boiler hőmérsékletét. Nem csak egy digitális termosztát, mert nem várja meg, hogy hűljön a víz, hanem bizonyos tanulási idő után, x időnként fűt rövid ideig, így állandó értékén tartja a boiler hőmérsékletét. Ha a keresőbe beírod, találsz róla pontosabb leírást, függvényekkel, pontos működési elvel, nem olyan régen volt róla egy értekezés, de laikusok számára ennyi a lényege. -
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Egy nyomáshatároló szelep. A pumpa ad egy magas (túl magas) de nem túl stabil nyomást (áramlás függvényébén esik a nyomás). Az opv-el állított érték felett ez a szelep nyit, felesleges víz visszajut a tartályba, így a kávépogácsára az ideális nyomású víz jut a csapolás teljes ideje alatt, miután elérte a beállított értéket (ez eltart pár másodpercig).
-
kokoaliga
tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni az alábbi probléma miatt.
Vettem egy philips saeco xsmall gépet még februárba és mostanában azt vettem észre,hogy sok a mellédarált kávé a jobb oldalon lévő ajtó mögött.
Két naponta(kb 20kv ) két marék darált kávé van az automata alatt.
Tudom,hogy be kell vinni a szervizbe de mi lehet a baj? -
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
azt a 34 ezres Gaggia Coffee-t OPV-vel simán megveheted és 60-ból van egy őrlőd is mellé. (Graef)
a Hario meg jó utazós őrlőnek, brikkához, aeropress stb.....1 hét múlva Nyíregyházán leszek, ha akarod megnézem, megveszem Neked.
Kérdés helyileg hol vagy. Tőlem Pest Megye tudod elvinni, vagy Dél-Buda..... -
nemethsza
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
az apró se rossz, de ott nem ismered az eladót, a gépet, a cucc előéletét stb.
inkább a kávés fórumokat (itt, indexen, kávékorzón, avx-en stb.), meg mondjuk arckönyvön lalit.
Ezeken a helyeken vehetsz jó gépet, ami karban volt tartva. -
And06
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
a "régi" gaggia pont hogy jó az újoncoknak, nem túl bonyolult vele jó kávét főzni pid nélkül sem(bizonyos korlátok mellett). a 40 perc, az 15-20 inkább. de most hogy az "új" van már csak, találni kell valami más ajánlható gépet, bár még egy darabig biztosan lesz eladó használt jópár.
A rancillio silviáról irják, hogy PID nélkül nem egyszerü használni. Bár kétségkivül jobb minőségü gép, ami a felépitését illeti, de az ára is "jobb". Az új árát szerintem nem éri meg. -
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ők nyilván ezt fogják mondani, mert most ez a trendi. A 70-es években pont az ellenkezőjéről próbáltak volna meggyőzni, mert akkor meg az volt a trendi.
Egyébként egy német Nespresso nagyfőnök kottyintotta el magát egy sajtótájékoztatón, hogy végre sikerült megoldaniuk azt, hogy mindig egyforma legyen a kapszula.
Tele volt vele a média, mígnem szóltak neki, hogy kuss!, és szépen minden nyomot eltüntettek... Kb. úgy, mint amikor az első 6 literes kéziváltós dízel R8-asokat tesztelték, és itt-ott találtak a rendőrök egy-egy kiégett példányt.
Arra is ráizgultak a sajtósok, de azon kívül, hogy beismerték, elméretezték az intercoolert, semmit sem lehetett kihúzni belőlük, és a netről is kisöpörték a nyomokat. 
Vagy lehet az is, hogy ez mind nem igaz, és igazából az 5 grammos espresso a király!

-
killerjohn
addikt
Hát, most nincs. Talán 60-at el tudnék különíteni egy presső gépre, de többet biztos hogy nem. Szeptemberben már olyat vennék amilyet akarok, de most "recesszió" van, kérem

dugesz77: ha ezt korábban tudom, akkor rohadtul nem veszem meg. Csak többször is olvastam itt a topicban hogy ezt javasolták "budget" megoldásnak...
-
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én azt mondanám a hario mini mill problémája inkább abból adódik,hogy nehéz presszóhoz állítani. Túl nagy a fokozatok közötti ugrás de lehet szinte púder állagút is darálni vele garantáltan befulladósra.Egy Brikkához tökéletes mert az nem annyira érzékeny a darálék minőségére. De egy presszógépnél szerintem a legnagyobb kihívás az állandó kávéminőséget elérni. Ott nem fér annyira bele a szemcse méretének a szórása.
Nem lehetetten presszózni vele csak egyrészt melós a tekerés végett másrészt nehéz eltalálni,hogy pont jó legyen örlemény. Túl sok lesz a változó. -
KZP
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nekünk ilyen őrlőnk volt, nem volt rossz. (Gaggia Carezza kávéfőzőhöz) Valóban, annyira finom beállítási fokozatok nincsenek rajta, mint egy elektromos darálón, de azért használható. És egy kis mozgás így biztosítva van minden napra.
Tehát kezdetnek megteszi, ha nincs egy komolyabbra keret/hely. -
nemethsza
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nekem sose volt, de a fórumosok szerint - ha jól emlékszem - épp az alsó határ. Alapból rendben lesz, de kevés benne a "mozgástér" - ha jól értettem a szakikat.
Nem is fogsz, mert szerintem rossz helyen keresed.... Szvsz, amit te látsz, az új... Ha szerencséd van, nem 2015-ös, ami nem ajánlott.
Keress régit, amit egy szerető gazda rendesen karbantartott. Pl. itt a fórumon is rendszeresen van eladó, olyantól, aki másra/feljebb vált. -
killerjohn
addikt
válasz
nemethsza
üzenetére
A Hario Mini Mill az a rendes őrlő kategória? Itt ajánlottátok régebben, azért is mertem ezt venni Iberital helyett (szerintem tökre feelinges kézzel őrölni, túl sokat egyébként sem kell, ráadásul nem kell még egy gépnek helyet fenntartani a konyhában).
Én 97 alatt sehol se látok Gaggia Classicot

-
nemethsza
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hát, én 46-ért vettem + 25 a PID. Ez ~70e.
Kezdőnek én nem vettem észre, hogy nem ideális, és nem is emlékszem, hogy olvastam volna ilyet....
Az más kérdés, hogy KELL hozzá egy rendes őrlő, az is min. ~30.
Viszont normális eszpresszót ihatsz.....
És van olcsóbb gép is, és volt élet a PID előtt is. Állítólag.
Ja, és a 40 perc az inkább 25-30... -
killerjohn
addikt
egyébként, ha már erre jártam, megkérdezem: milyen espresso gépet javasoltok 50-80-110-140 ezres ársávokban (azok környékén) ? Azt tudom hogy a Gaggia Classic az amit ajánlotok 100 körül, de azt olvastam róla hogy nem túl ideális kezdőknek, meg aztán valaki arról írt, hogy 40 perc mire bemelegszik, meg hát gyári állapotában szar PID nélkül, és akkor úgy éreztem hogy kihagyom

-
And06
aktív tag
ha beirjuk az igazságot, abból szinte mindig sértődés van, igy szerintem sok válasz neszpresszó témában nem fog jönni.
-
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
azon kívül hogy azt mondják hogy nincs benne kv-n kívül semmi más, erre van valami proof? mármint nem különösebben érdekel, hogy mivel érik el, merthogy pont azon vagyok hogy ne a gyári kapszulát igyam... És ja, tudom hogy ebből kettőt kell lefőznöm ugyanahhoz a presszóhoz, de egyelőre egyet se tudok...
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Felesleges idő/energia/pénzpocsékolás.
A Nespresso kapszulákban 5/6 g kávé van. Azt az ízt, amit tudnak, kémiai ízesítővel érik el. -
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
ha így megtömöm akkor kereken 0 mp alatt feladja a gép, és elkezd villogni...
-
killerjohn
addikt
Helló!
Van valakinek tapasztalata Nespresszó kapszula töltéssel kapcsolatban?
Vettem Hario Mini Millt, meg isteni Davidoff 57-et, és az istennek nem tudok olyan örleményt csinálni, amit ez a szar le tudna főzni. Akár tamperolom, akár szuperlazán teszem a Coffeeduck utántöltős kapszulába a kávét, egyszerűen majd beledöglik a gép, alig tudja lefőzni (általában nem is tudja). Ha lenne most 100e-em, már indulnék is a boltba egy rendes(ebb) presszú gépért, de nincs... -
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
majd dobj képeket, kíváncsi vagyok!
-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
mostanában kizárólag friss arabicaval nyomom, 86-89 közötti tartományban.
elkészültél az említett fejfűtéses gépeddel????
-
Értettem.
Természetesen megfogadom a tanácsokat, mint írtam halvány lila gőzöm sincs róla. Csak nem szeretnék egy hibás, vagy csalóba botlani.
Krupsot itt olvastam, azért keresetem rá.
Nekem semmit nem mond mi az OPV, látom ,hogy 10 barra van beállítva, de az miért jó? Nem az a jobb minél nagyobb, vagyis a 15? Persze ezek szerint nem, csak érdekel.
Közbe itt is megtaláltam a Gaggia new baby class-t
De a 34000ft-os ára a Gaggiának kifejezetten tetszik, maga a készülék már nem annyira. Persze ez másodlagos.Igen, tudom. Az is tervbe van.

Beszéltem egy illetővel aki iparit ajánlott használtan. Nézegettem, de abból se tudom melyik a jó.Surda-: Megértettem köszönöm, nem tudtam, hogy ezek ennyire rosszak. Látod ennyire nem értek hozzá, nem néztem, hogy automata, nem tudtam, hogy az mind gáz.

Gépi darálóm van, amivel a brikkához darálom a kávét, de mint írtam, azt is venni fogok!
-
Surda-
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Daráló nélkül ezeket fölösleges is megvenni,ahogy az összefoglalóban írtam.
Kb mintha vennél egy autót kerekek nélkül.
De ahogy nézem két külön dologról beszélünk,amiket linkeltél automaták.
Ezekkel az a baj,hogy 3 forintos műanyagok, csattognak,kattognak és lefőznek egy szirszr kávét.
Ezeket csak a szervizek szeretik,de ők nagyon.
Ami ennél nagyobb baj,hogy amit szeretnél - kiérezni a kávék valódi ízét- az ezekkel se fog menni. -
bl4ze
veterán
válasz
Silent77
üzenetére
Ezeket a Jura, Aeg , Krups ezeket felejtsd el.
Az ajánlott gépek jók!
A leírásból lejön, hogy kávészerető rakott bele OPV-t, stb.
Ezek nem ördöglakatok, bátran vedd meg!Aeg, Jura, Krups - na azokat viszont ne, vagy ha igen : ne gyere ide majd panaszkodni....
Az ugye megvan, hogy kell egy őrlő is mellé? Ami fontosabb mint maga a gép.............
-
Köszönöm nektek!
Jófogást inkább hanyagolnám, ilyen értékben már nem kockáztatnék. Inkább fórumtárstól, vagy boltból.
Ebay szintén kilőve, bár napi szinten rendelek onnan, de +áfa és már is ott vagyok mintha itthon vettem volna. + jövőhéten szeretném meglepni a családot. Ott is megnéztem azért, de sokat nem találtam ami árban megfelelne.
jurakavegepek.hu-n nézelődtem épp, ezeket találtam:
jura impressa 500
jura impressa 201
Aeg
Aeg cafamosa 300
Krups
Krups orchestro dialog
Mondjuk az ajánlottak közt nem látom.
A daráló lenne a következő befektetés, de elsőnek legyen meg a gép.

-
Surda-
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Azthiszem ez egy örök érvényű mondás...
-
simi.esp.28
csendes tag
Mai nap tanulsága: vízterítő és felsőszűrő nélkül nehéz eszpresszót készíteni.

Lehet nem reggel 7-kor kellett volna lefeküdni aludni, 8kor pedig kelni..
-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
igen, mindig.
-
enterlaci
senior tag
válasz
lagoon79
üzenetére
De nem szalad át, mert a súlyszelep határozza meg az induló nyomást és ezért én szerintem a durvább őrleményt mondhatni előáztatjuk... A filter környékén kell keresgélni - mondom ezt úgy, hogy az őrlőmön ki van írva a filter de még nem készítettem filter kofit.

@ronin: Kalapáccsal??? Kösz a tippet, legközelebbi szabadtéri sütögetéshez elviszem Brikka bácsit is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- Eladó Gaggia Mini + PID Box!
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(na jó, hiszek, csak furcsállom, látva a nagy igényességet errefelé, egy esztergálós poénra nem ilyen reakcióra számítottam
)

)
Még kitörő gőz is van,hoppá! 

Arra is ráizgultak a sajtósok, de azon kívül, hogy beismerték, elméretezték az intercoolert, semmit sem lehetett kihúzni belőlük, és a netről is kisöpörték a nyomokat.