Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
gazadasagi helyzet resze lehet igaz, ezt neked kell merlegelni, de ilyen pihik szerintem hosszabbak es gyakrabban is belefernek. szerintem mondjuk 4-5 evente fel ev rekreacios carrer break tok sima, 12 ev utan en siman elmennek akar egy evre is. ha meg egy interjun belekerdezenenk BUSZKEN mondanam, hogy 12 ev melytorok utan booooooven megerdemeltem, hogy 1 evig eljek is. nem vagyok olyan poziban hogy interjuztassak, de ha abban lennek es ez jonne szembe, en ezt pozitivan elnem meg egyertelmuen.
-
Pfiucska
aktív tag
-
Drizzt
nagyúr
Semennyire nem gaz. Miert lenne az? En mondjuk az utobbi idoben mindig csak ugy valtok munkat, hogy a ket hely kozott legalabb egynszabad honapom legyen. Nem azert letezik az ember, hogy allandoan dolgozzon. Ebben a munkaban meg foleg kellenek hosszabb szunetek szerintem.
-
Madwe
nagyúr
Az irodaházak üzemeltetői bajban vannak, de a cégek meg elkezdtek alternatív, kissebb, közösségi meetinges de nem open offices alternativakat keresni. Persze van pár cég aki megtartja a nagy belvárosi irodát kb presztizsből, de át fog rendeződni a piac. Londoni helyzetről volt egy egész jó kis doku, ha meglelem majd bedobom

-
ITmuki
csendes tag
Ez elég jól hangzik. A különféle trükközéseket én is kerülöm, mint x havonta jogdíj és egyéb megoldások. Volt benne részem és nem kérek belőle, sokkal jobb, hogy minden tiszta. Ami a bónuszt illeti, arról itt is volt szó. Mielőtt csatlakoztam, éveken keresztül megvolt az 1 havi plusz év végén, de mióta itt vagyok, azóta meg nincs.
-
GeeForGolf
junior tag
alapvetően azt gondolnám, h mo-ról van szó, de mivel nem használsz ékezeteket, megfordult a fejemben, h talán külföldön élsz/keresel munkát, ezért gondoltam, megosztom veled a londoni tapasztalatokat, hátha errefelé érdeklődsz: itt a whiteboard elég gyakori (sajnos).
sok olyan interjún is voltam, ahol nem kimondottan white board volt, hanem leültetnek egy laptop elé, megnyitják a projektet, ott van mondjuk 5 class, és akkor írjál 1-2 tesztet (fejlesztői munkára jelentkeztem, nem tesztelőnek).
aztán vannak akik ilyen óvodás szintre mennek le, írj egy method-ot, ami visszaad egy true-t ha az input string 6 karakter hosszú vagy annál rövidebb, és false-t ha nem. és ehhez természetesen már meg van írva a teszt, amit szépen lefuttatnak, ha megírtad a method-ot. alapvetően ebben nincs kihívás, ha nem vagy teljesen idióta, fél perc megírni egy ilyen function-t, így leginkább arra szoktak ilyen helyen figyelni, h képes vagy-e olyan edge case-ket felismerni elsőre, mint h a string lehet empty, meg h a 6 az nem kisebb, hanem kisebb, egyenlő. nevetségesen hangzik, de a felvételi vizsgadrukk miatt ilyesmiket sokan elrontanak elsőre, és csak azután javítják a method-ot, miután a teszt elhasalt. nézik azt is, h milyen tömören írsz meg egy-egy kondíciót (nem feltétlenül a fenti példánál maradva), mondjuk if-else-k tömkelege, vagy használsz olyan shorthand-eket, mint pl ternary operator-ok.
aztán persze vannak olyan cégek is, amelyik kőkeményen belemennek adatstruktúrákba, ami azért kicsit sem baráti, főleg nem whiteboard-on. alapvetően sok múlik azon, h mennyire akar téged a cég, a személyes szimpátia nagyban befolyásolja azt, h mennyire szívatnak ilyesmivel az interjún.
és végül, igen, vannak olyan cégek is, amelyek kiadnak egy házi feladatot 24-72-168 órás határidővel (én az utóbbit élből vissza szoktam dobni, egy teljes hétnyi feladat általában túl van azon a limiten, amennyit hajlandó vagyok ingyenmunkával tölteni). és akkor eljön a személyes találkozás ideje, és megbeszélitek, h mi volt, h lehetne javítani rajta, stb.
na mondom, szóval ez megy itt londonban, sajnos a magyar módszerekről semmit sem tudok, de sztem lesznek, akik igen. sok sikert az interjúhoz

-
Szerintem ezt a whiteboard dolgot régesrég meghaladta már a szakma. Nekem is azt mesélték a Java TL ismerősök, hogy házi feladat van, aztán beszélgetés.
Az előző témához: az SM nem projektmenedzser. Szerintem nagy hiba összemosni a kettőt. A "termel" kifejezés pedig nagyon primitív ilyen kontextusban. Egy építkezésen például a kőműves/segédmunkás termel, az építészmérnök nem. Mégis, kinek nagyobb a hozzáadott értéke? Szerintem nagy hülye az, aki azt mondja, hogy a kőművesé.
Az agilitás témakörét is számtalanszor kiveséztük már.
-
Hát, fene tudja! Attól függ, hogy melyik szektor, milyen tudásszint, és terület. Nekem konkrétan már 3 munkám lesz július közepétől, annyira nincs ember, a megbízók meg nyaggatnak. Viszont van, ahol leálltak projektek a régiós költségcsökkentés miatt. A bankszektor hasít, az tuti!
-
A saját eseted nyilvánvalóan egyedi elbírálást igényel, de maga a lehetőség adott, semmivel sem érzem most kockázatosabbnak mint március előtt. Covid-19 alatt 2 kollégám is megtette, szóval maga a lehetőség adott. Igaz gyógyszeriparba váltottak, ami most kb. eléggé száguld felfele

-
noiq_nolife
csendes tag
különböző szektorokat különbözően érintett a korona, van ahol leépítenek, van ahol rekord forgalmat bonyolítanak. Szóval én utánanéznék a cég profiljának, illetve azt érdemes mérlegelned, hogy mennyire okozna problémát ha full remote lennél egy új csapat része.
Valószínűleg, egy fél évvel korábban jobb bért tudtál volna kialkudni (szerintem). Leépítések végett több ember van a piacon, illetve a legtöbb helyen erősen spórolnak.
-
Valószínűleg nem jókedvükből csinálják ők sem. Mindenki tisztában van vele, hogy ilyen hír hallatán még most is dobbanthatnak az emberek, vagy legkésőbb akkor, amikor stabilizálódik egy kicsit a helyzet. Nem tudom miért az az első, hogy "a rohadt cég". Nem mindenki áll stabil lábakon. Valószínűleg olyan megrendelőik vannak, akik szintén nehéz helyzetbe kerültek és ilyenkor nyilván az új fejlesztéseket vágják el a leghamarabb. Az egyik fejlesztő barátomat már akkor kirúgták egy kis cégtől, amikor még itthon alig volt híre a járványnak.
-
-
1 évre 700 font, úgy, hogy egyikünknek még elég friss a jogsija.
Korábban erősebb autónk volt arra nekem egyedül volt 1000 font fölött.Évről évre váltani kell, és akkor nem ritka, hogy csökken a díj, hiszen gyűlik a bónusz.
Aki nem vált évente azt könyörtelenül megkopasztják.
Ugyanerre az autóra az előző évi biztosító 1400 fontért akart volna hosszabbítani. Eléggé megérte a váltás.Jóval drágább, a biztosítás mint otthon, ez tény.
-
djgeg
őstag
A kérdés maga nem feltétlen a kiküldetéssel kapcsolatos, hanem az utazással töltött idővel. Mivel a napidíj gyakorlatilag kötelező abban az esetben, ha elküldenek dolgozni nem a munkaszerződésedben található munkavégzés helyére így nem is ez a kérdés (plusz ez cégenként változik a törvény csak minimumot ír)
Egyébként ahogy néztem 6-8 óra már kiküldetésnek számít. Mindezek mellet, szeretek ezzel képben lenni, mert bármikor jól jöhet akár saját cég esetén is.
Mégegyszer a kérdés: az utazással töltött idő tudtommal munkának számít, az általam vázolt esetben, hogyan kéne ezt "rendesen" elszámolni? -
Poultier
tag
Hali,
Ha tömegközlekedéssel mész egyszerűbb, ha a Corvin negyednél leszállsz a 3-as metrórol, majd a Corvin plázán átvágva jobbra lesz az EPAM. Autóval a baross utcán rákanyarodsz a futóra, ahol a pláza után rögtön ott lesz az EPAM, ahol parkolni is tudsz sztem a mélygarázsban.
-
axioma
veterán
Azert a szamold hozza, h Bp-re ritkan koltozik be egy lakasba az ember ugy, h 'Bp-re'. Nem Szeged ez, ahol nincsenek tavolsagok, uzemzaras utan Karolyi-Hermann seta se tul vad. Ide felkoltozni ugy lehet, plane autoval kozlekedes eseten, hogy halvany fogalmad van, hol dolgozol majd [ha az elore felkoltozesben a koltozes a lenyeg, persze mittudomen vakacio alatt fix idore berelni csak par cucc h interjura menj nyugiban, elotte terepszemle stb. az mas].
-
PazsitZ
addikt
En lassan 2 eve leptem epp Szegedrol Bp-re.
Nem volt olyan nehez, az elso kor feltehetolwg ugyis telefonos vagy skype lesz, az nem para ebbol a szempontbol.
Az interjukat egy napra utemezed, ha hetfo pentekre teszed,akkor plane nem veszes szerintem.
Valoban egy hosszu interju sorozat farasztobb, de nem annyira veszes.
Nyilvan vannak kockazatok, de egyedul lazabb a dolog. Viszont mas szempontbol pedig sok uj dolgot hozhat, ami feltolthet
.
En nem mondanek fel, hacsak nem erzed ugy, h tenyleg szukseged van egy kis idore.
Avagy a kezdesi datumban is ha engednek lehet tolni egy keveset,itt lehet egy jo hivatkozasi alap a koltozes is. -
-
-
Ha van megfelelo mennyisegu felretett penzed ilyesmire szerintem viszont jo otlet. Ennyi ido utan jol tud jonni akar 2-3 honap piheno is, ha megengedheted magadnak. Emellett lazulsz, sportolsz, hetente eltoltesz par napot bp-n, lenyomsz nehany interjut, megnezel par lakast. En a te verziod valasztanam.
-
Szerintem is kezdj el nézelődni. A hirtelen felpattanás és lesz ami lesz akció szerintem nem jó ötlet. Könnyebben fogsz igent mondani olyan alkura ami annyira nem is igazán jó. Ahhoz, hogy választani tudj, kell választék is... Szervezés kérdése az interjúztatás... Meg lehet próbálni Skype felé terelni őket.
-
FLx
addikt
A végével vitatkoznék, mert aki mindig magában dolgozik abból sosem lesz jó csapatjátékos, illetve az emberek jó ha 1%-a képes normálisan kezelni azt, hogy nincs fix munkaidő, nincs egy iroda ahova bejárj, nincsenek igazából kollégáid. A telefonos meg stb. kommunikáció az magában többnyire semmire sem való. Én három évig csináltam, konkrétan meg fogsz kergülni tőle.
-
Irj meg kérdéseket, Java backend fejlesztest meg devopsot vezetek 100% tavmunkaban mukodo cegben (csak mobilon vagyok epp). Este valaszolok reszletesen.

Első körben:
- hnhiring.com / hacker news eleg jo hely tavmunkat talalni
- az otthonrol dolgozok nem feltetlenul talpraesettebbek vagy onallobbak
- nem egyszeru hosszutavon ezt csinalni, sem a munkavallalonak (pszichologiai okokbol) sem a munkaltatonak (sokkal nehezebb a projektmenedzsment, mentoring, etc.) -
Def26
félisten
-
FLx
addikt
Kockázatos. Egy hónap múlva rájön az ember, hogy ja mégsem akar ennyiért dolgozni, visszalépés az egész, mégsem neki való ez a terület, rosszul érzi magát a pozícióban, amikor nála 5-10 évvel fiatalabbak jobban értenek az adott témához mint ő, aztán felmond. Junior pozíciókban 20-25 éveseket szokás alkalmazni pont a fentiek miatt. Egyébként senki nem fogadja el a junior fizut, amikor előtte kétszer annyit keresett, ez nem normális dolog.
-
Ha megfelelo az orszag, akkor orommel mennek.

Koszi a leirast, amugy pont szerver oldali fejleszto vagyok s nem is szeretem a frontendet, sejtettem, hogy igy nem a legegyszerubb.
Idot amugy meg tudnek is csinalni meloba.
Gondoltam arra is, hogy eloszor kiprobalas celjabol csak nezek valami kisebb feladatot, akar ilyen scriptelest, azokkal sincs semmi bajom, osszeszedek vele egy kis pozitiv feedbacket s akkor komolyabb melo is lehet konnyebben osszejon.
Meg lehet a Dart nyelvre ragyurnek ezzel, az egyetlen ami tetszik ilyen frontendes teren s egyelore meg nem annyira elterjedt, de szerintem egy-ket even belul felkapott lesz. -
skoda12
aktív tag
Az ismerősöd hülyeségeket beszél. Most diploma nélkül, még diákként főállásban 200 nettó fölött keresek juniorként. BTW, ennél kevesebből meg sem lehet élni a fővárosban normális életszínvonalon. Az igaz, hogy rengeteg programozó végez évente, de 99%-uktól nem kell tartani, abszolút nem konkurrencia. Mi utoljára egy éve vettünk fel embert (engem
), azóta is van még ~10 nyitott pozició. Jönnek is kb 2 hetente jelöltek, de már a második fordulóba sem jutnak be. Amit fel tudnak mutatni az egy röhejes BME/ELTE/ akármilyen diploma, tudás mögötte meg gyök2.
A 250 nettó lehetséges pályakezdőként, de azért nem ez az átlag. -
skoda12
aktív tag
Igen, megéri feljönni a fővárosba, de nem feltétlen a fizetés miatt. Itt megvan az a biztonságtudat, hogy ha valamiért el akarsz menni az éppen aktuális munkahelyedről, akkor kapkodni kezdenek utánad a cégek (.NET és Java vonalon biztos, a többire ez nem tudom mennyire igaz). Ha a 2 év tapasztalatod teljes munkaidős, akkor fizetésigényed lehet bruttó 400 alsóhangon, de ez már valami nagyon lehúzós cég, mert ennyi tapasztalattal 500 körül szoktak keresni.
Itt 50 m2 lakás 60 + rezsibe kerül legjobb esetben. Ez azt jelenti, hogy nyáron havi 80, télen havi 120. Azt nyugodtan felejtsd el, hogy csak 10-15 percet utazol munkahelyre. Csak az átszállásokkal megvan a 10 perc várakozás. Az egyetlen megoldás az lenne, hogy tényleg a munkahelyed utcájába költözz, de ehhez szerencse is kell.
-
Mercutio_
félisten
A statisztika az a dolog ami konkrét esetről nem mond el semmit

Ha jól vettem le te pesten már nem járnál egyetemre, tehát a jó közlekedés számodra lényegesebb mint az egyetem közelsége (ami adott esetben esetleg nem ugyanazt jelenti)Egyszerűbb leírni mennyi a jelenlegi költséged, és azért mit kapsz (lakás jellege, állapota, költségei, stb.) és hogy anyagilag mire számíthatsz ha ott maradsz dolgozni.
Ezek alapján majd a szakik leírják hasonló adottságú pecó mennyi lenne pesten és aki ért hozzá a képzettséged/tapasztalataid alapján azt, hogy milyen melóra ls mennyiért számíthatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest