Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GeeForGolf

junior tag

válasz Nerd #19739 üzenetére

alapvetően azt gondolnám, h mo-ról van szó, de mivel nem használsz ékezeteket, megfordult a fejemben, h talán külföldön élsz/keresel munkát, ezért gondoltam, megosztom veled a londoni tapasztalatokat, hátha errefelé érdeklődsz: itt a whiteboard elég gyakori (sajnos).

sok olyan interjún is voltam, ahol nem kimondottan white board volt, hanem leültetnek egy laptop elé, megnyitják a projektet, ott van mondjuk 5 class, és akkor írjál 1-2 tesztet (fejlesztői munkára jelentkeztem, nem tesztelőnek).

aztán vannak akik ilyen óvodás szintre mennek le, írj egy method-ot, ami visszaad egy true-t ha az input string 6 karakter hosszú vagy annál rövidebb, és false-t ha nem. és ehhez természetesen már meg van írva a teszt, amit szépen lefuttatnak, ha megírtad a method-ot. alapvetően ebben nincs kihívás, ha nem vagy teljesen idióta, fél perc megírni egy ilyen function-t, így leginkább arra szoktak ilyen helyen figyelni, h képes vagy-e olyan edge case-ket felismerni elsőre, mint h a string lehet empty, meg h a 6 az nem kisebb, hanem kisebb, egyenlő. nevetségesen hangzik, de a felvételi vizsgadrukk miatt ilyesmiket sokan elrontanak elsőre, és csak azután javítják a method-ot, miután a teszt elhasalt. nézik azt is, h milyen tömören írsz meg egy-egy kondíciót (nem feltétlenül a fenti példánál maradva), mondjuk if-else-k tömkelege, vagy használsz olyan shorthand-eket, mint pl ternary operator-ok.

aztán persze vannak olyan cégek is, amelyik kőkeményen belemennek adatstruktúrákba, ami azért kicsit sem baráti, főleg nem whiteboard-on. alapvetően sok múlik azon, h mennyire akar téged a cég, a személyes szimpátia nagyban befolyásolja azt, h mennyire szívatnak ilyesmivel az interjún.

és végül, igen, vannak olyan cégek is, amelyek kiadnak egy házi feladatot 24-72-168 órás határidővel (én az utóbbit élből vissza szoktam dobni, egy teljes hétnyi feladat általában túl van azon a limiten, amennyit hajlandó vagyok ingyenmunkával tölteni). és akkor eljön a személyes találkozás ideje, és megbeszélitek, h mi volt, h lehetne javítani rajta, stb.

na mondom, szóval ez megy itt londonban, sajnos a magyar módszerekről semmit sem tudok, de sztem lesznek, akik igen. sok sikert az interjúhoz :)

Új hozzászólás Aktív témák