- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
Nem értek veled egyet. Először én is úgy gondoltam, hogy jobb lesz egy gyenge benzinessel tanulni, mert utána csak könnyebb lehet. De átgondoltam a dolgot, és azt tartottam hülyeségnek, hogy saját magamat szivassam. Van elég dolog, amire egy tanulónak figyelni kell, legalább ez menjen könnyebben. A dízel Megane-nal nem is volt gond.
Itthon aztán várt az 1.4-es H Astra, ami ugyan óvatosabb kezelést kívánt, de nem okozott gondot átállni, megszokni. Később vettem egy saját 1.4-es F Astrát, ami kicsit bizonytalan, ha nem alapjáraton indulok, de vele is boldogulok. Vannak gyengébb autók is, de nem hiszem, hogy lehetetlen lenne beleszokni pár start alatt.gyorsítás-megállás:
Anno az én oktatóm is érzékeny volt a fordulatszám mérőre. Talán 2k fölé nem volt nagyon szabad engedni. Kivételt képezett ez a feladat. Ott szabad volt rendesen kipörgetni, és onnan elváltani. -
jerry311
nagyúr
Nem kell elindulás után rögtön felkapcsolni kettesbe, de a feladat sikeres végrehajtásához ezt meg kell tenni.
Én is dízelen tanultam, ráadásul nem is ilyen modern (benzineshez sokkal jobban hasonlító) turbós gépen, hanem egy idősebb szívódízellel. A családi gép, meg 1.5-ös benzines. Az első néhány elindulással volt csak problémám, nem tartott tovább 10-15 percnél.
A másik fele meg, hogy amíg a dízel olcsóbb és kevesebbet fogyaszt, addig azzal fognak oktatni, mert a sok megtett kilométer miatt visszahozza a vásárláskor befektetett plusz pénzt. -
jerry311
nagyúr
Nekem bőven elég volt az alapórákat levezetni. Rutin is, forgalom is megvolt elsőre.
Az alapórák teljesítése utáni sikeres vizsga elég a biztonságos közlekedéshez. A gyakorlatot meg csak vezetéssel lehet megszerezni.
Hozzáteszem a sok béna oktató miatt van sok béna vezető. Ebben a fórumban is és az ismerőseim közt is sokan vannak, akiknek sok-sok kilométerbe/órába telt mire a rossz oktató miatti tudását értelmes szintre hozta.
Aki nem tud tanítani, az ne menjen oltatónak. -
Herczi
senior tag
Nem sok mindenkinek lenne jogosítvány ha 50 óra lenne a kötelező, ha az én 3500Ft-os Óra/árral számolok, az csak 175000, meg még a kresz, elsősegély, orvos, vizsgadíj, 220k alsó hangon, ki engedheti ezt meg magának? 3 havi minimálbér.
Sztem inkább az lenne a jó mint USA-ban, vagy UK -ban talán (amit a filmekben látok, csak abból ismerem). X időre kezdő jogsit kapsz, és addig csak egy tapasztalt sofőr társaságában vezethetsz. Ez sztem bőven kivitelezhető, és senki se halna éhen a jogsi miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen széket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest