- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.T.
tag
válasz
jerry311 #4961 üzenetére
Igen, szvsz is Xenonnál mindenképpen kell a szakműhely. De én csak azt szerettem volna elmondani, hogy az izzókészlet nem mindenhova kötelező. Stop kolléga nagyon szépen leírta, hogy milyen lenne a Xenon lámpa cseréje, de ahogy leírtam xenonból nem kell lennie tartaléknak. Viszont ha elromlik az meg kell csináltatni.
Remélem ezt a műszaki oktatáson elmondják, amikor a kötelező tartozékokról beszélnek. -
nemma
addikt
válasz
jerry311 #4882 üzenetére
Pedig biztos kell, a rutinon már jó lenne, ha kiderülne, hogy pl látod-e a bójákat magad körül, vagy kell szemüveg a vezetéshez... De mivel a KRESZ vizsgán nem kérik, én még mindig állítom, hogy utána, vagy közben bőven elég megcsinálni.
Mod: Mármint a KRESZ oktatás közben
-
MPowerPH
félisten
-
Senhi
aktív tag
-
littlelion21
addikt
-
MaciG
addikt
válasz
jerry311 #4520 üzenetére
"IQ vizsgának" ott van az elméleti része a dolognak, ha valaki azt meg bírja csinálni (tanulni) és átmegy a rutinon meg a forgalmi vizsgán (ahol ha 1-et is hibázol szinte biztos hogy megvágnak) akkor azért valószínű hogy megvan neki a 8 általános.
Amúgy meg én mindig azt mondtam hogy mind1, hogy autót, kamiont, buszt, stb. vezet az ember, a lényeg annyi ,hogy érezni, ismerni kell a járművet és baj nem lehet. -
concret_hp
addikt
válasz
jerry311 #4520 üzenetére
oktatóm mondta nyáron, még régebben amig még követelmény volt a 8 általános, beállított 2 figura, hogy hát ők akkor jogsit. modnta, hogy előtte sose kérték senkitől az általánosos bizonyítványát, de annyira műveletlenek voltak, hogy mondták nekik hozzák be. na erre ugye egyből de mér, háde elvégeztük meg stbstb. mondták nekik, jólvan akkor hozzák be. hát azóta nem látták őket
én mondjuk tényleg röhögtem, bemegyek, beiratkozni kreszre, kb. 3 perc beszélgetés után adják a papírt, hogy alá kell írni, a kresz jelentkezési lap. jóvan mondom azér megnézem a biztonság kedvéért. 1. kérdés: írni olvasni tud?
hát röhögtem...
ill. ami lol: rutinon ugye van elméleti rész, ez ugye kb. 3-4 oldal gépelve. ezt nagyjából mindenkinek odaadják ott ahol toltam. namost, volt aki az elméleti részen bukott meg. 3-4 oldalnyi szöveg ismétlem...
(és nem tudják le annyival, hogy itt a papír, hanem azért 1 órában el is mondják ezeket, mit hol merre hogyan)
-
MaciG
addikt
válasz
jerry311 #4514 üzenetére
"Írni-olvasni tudás szükséges minden kategóriához" Nem kell a még a 8 általános sem.
Tibcee : Én igazából csak a rámpa mellé beállástól félek (tolatva jobbról, ill. balról), mert sötétben a szürke kerítést (ami a rámpát szimulálja) elég nehéz tükörből jól látni, meg a távolságot felmérni.
A vb.- ok 90%-a idióta. Engem elsőre még „B” –nél a forgalomban azért vágtak meg ,mert lemondtam az elsőbbségemről és elengedtem egy kamiont aki nagyon jönni akart, másodiknak meg átmentem pedig akkor meg egy gyalogost nem engedtem el a zebrán ,meg a parkolással is kicsit xarakodtam...Nah de lassan indulok is.
-
zsid
senior tag
válasz
jerry311 #4390 üzenetére
C kategóriától felfelé már máshogy működik, ott egy két oktató keményen leb@sz ha feleslegesen nyomkodod a kuplungot
. Ha jobban végiggondoljuk, akkor a kezdő vezetők 3/4-e azért csinál jogsit hogy legyen, vagy tök sötét a vezetéshez, az a fontos hogy mindenki megtanuljon biztonságosan megállni. ( késöbb majd megtanul motorfékezni, nem nyomkodni 2 percenként a kuplungot stb.. ).
-
fullextra
tag
válasz
jerry311 #4354 üzenetére
Érdekes elgondolás, és van benne igazság is!
Akkor azthiszem a következőt vonhatom le abból amit írtál:
Fék-Fék, motort nem hagyni lefulladni!De van itten valami:
[I]A motort mióta lassítja a fék?
[/I]
A motort azóta lassítja a fék, mióta az két(vagy négy stb...) kereken keresztül lendül mozgásba, Ha fékezed a kereket, azok áttételezve vannak az aggregáthoz, ezáltal lassítod a motor fordulatszámát. -
-
AMD Power
titán
válasz
jerry311 #4136 üzenetére
Nekem sajnos nem lenne ingyen a parkolás. Nem vagyok olyan pozícióban.
600Ft/nap vagy 6000ft/hónap a Westendnél az őrözött parkoló + még bemenetel. Áhh ingyen BKV mellett nekem nem éri meg.
Ha 8:12 Hévvel megyek be akkor már 8:40-45-kor már bent is vagyok.A parkolással meg még szerintem egy ideig szívni fogok. Főleg itt nálunk a háznál nem csak merőlegesen hanem függőlegesen is állnak a kocsik így háttal még nehezebb a beparkolás (nekem).
-
AMD Power
titán
válasz
jerry311 #4129 üzenetére
Ez így van. 1x le van korlátozva az ember ,hogy merre és nagyjából meddig tud menni. Mert utána a belvárosban "elvérzik." Bár mondjuk én nem is azért raktam le a jogsit ,hogy egész nap a városban kocsiba ülve ingázzak. Itt a környéken (III Ker) ide-oda elmászkálok, bevásárlás hasonlók, de a "városba" egy porcikám se vágyakozik.
-
concret_hp
addikt
válasz
jerry311 #4106 üzenetére
úgy egyébként kb. ez a legkönnyebb rész a vizsgán sztem az a lol az egészben
jah tegnap amugy volt még 1 tanulságos szitu: párhuzamos parkolás, út szélén felfestve a parkolóhelyek. leparkolok, mondja az oktató, hoyg sztem jó-e? szerintem jó votl, ugyhogy marhára nem vágtma mi van. mutat jobbra. füves rész, fák, stb, járda, kapukijáró...
(a festésen meg marhára nem látszott, hoyg oda nem lehetne parkolni valójában, sőt fel is volt festve rendesen a hely, direkt megnéztem) ráadásul egészségügyi intézmény bejárata, szóval sztem el is szállítanak elég hamar. lényeg, hoyg parkolás után, mielőtt behúzzátok a kéziféket, nézzétek meg nincs-e parkolást tiltó valami. ha van akkor simán megy tovább az ember és nem hiba.
-
concret_hp
addikt
válasz
jerry311 #3997 üzenetére
"17-18 éves kor közt szerintem elég sokat változik az emberek jelleme, sokat komolyodnak."
tipikusan akik összetörik magukat azoknak 20 felett is mind1
hogy on is legyek:
párhuzamos parkolásra többen is mondták, hogy húde nehéz vagy nemtom, ehhez képest eddig kb. 4szer gyakoroltuk, és mindig pöpecül sikerült (ezért nem is foglalkoztunk vele annyira). meg már szerencsére, egész jól megy a vezetés, csak 2 kisebb hülyeséget csináltam ma. -
eastsider
nagyúr
válasz
jerry311 #3952 üzenetére
annak hiányában a táblával egy vonalban.
na ez az amit mindenki eltéveszt, ugyanis nem a tábla vonalában kell megállni(ez csak a vasúti átjárónál van), hanem a kereszteződés meghosszabított vonalában, utána meg előrgurulsz, hogy kiláss....
volt régebben téma az egyenrangú kereszteződések. azokat mi minidg 1-esbe közelítjük meg
azért ezt bírom, h oktató mondta, h felhív, ha menjek, erre 2 hete baxik felhívni...
-
trassher
addikt
válasz
jerry311 #3727 üzenetére
Megkérdeztem fatert és még nekik is így volt hogy 10 pont vagy 2db 3 pontos. Mondjuk tök mind1 mert ha az ember nem ront forgalmi kérdést akkor 99% hogy átmegy.
Amúgy tud valaki olyan oldalt ahol lehet vizsgaszimulációt csinálni? Eddig a webkresz.hun csináltam de ott szinte mindíg ugyanazokat a kérdéseket dobja.
-
fero02
nagyúr
válasz
jerry311 #3735 üzenetére
Az igen! De gondolom a közlekedési alapismeretekben itt is van 3 pontos.
Kalandor: Saját magamból és sok más fórumozóból kiindulva alig bírtam a seggemen nyugton maradni. Pláne ha a kocsi is adott már...jáááj
Tapsi: én egy db előadáson sem voltam és a könyvet is a vizsga napján ovlastam el 3x. Számomra a 90%-a full egyértelmű, amik újdonságot jelentettek az a kötözési fajták, az égési sérülésnél 1-2 dolog és pár ilyen apróság, amit azóta már rég elfelejtettem.
-
trassher
addikt
válasz
jerry311 #3703 üzenetére
Tök mind 1 miből jönnek össze a hibák. 10 hiba felett mehetsz új időpontot kérni. Sajnos tapasztalatból mondom. Szombaton megyek pótvizsgára. Szóval akármilyen kombinációban összejön a 11 hibapont akkor vége. 10 hibával meg még nem buksz mert 65től van meg és 75 pontos a teszt.
-
fero02
nagyúr
válasz
jerry311 #3522 üzenetére
Hihetetlen, h mindenki ezt kérdezi. Friss jogsisok, nemrég tanulta (?) a kresz szabályait és nem tudja...de ami még elszomorítóbb, h sokszor az oktatók sincsenek tisztában a dolgokkal.
Asszem megkérek egy modid, h az 1#-be szerkesszék már bele ezt, mert uncsi állandóan mondogatni.
-
Khelben
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eredeti játékok OFF topik
- Le Mans Ultimate
- Instagram közösségi fényképezés
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest