- Magisk
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
majcs ak gyakoroljuk még, aztmondta csak akkor visz el vizsgázni, ha már tuti, hogy átmegyünk. 2 órát megyünk hibátlanul...
amúgy ilyet már csináltunk, hogy jobbra magunk mellé kellett beállni orral, azt úgy csináltuk, h kiraktuk a jelzést jobbra, majd elengetünk akit kell és balra kivittük az elejét, hogy beférjünk...igen modnta, csomóan kuplung nélkül váltogatnak, ha 1x is, akkor az 400 tanulónál már 400x...
Amúgy a fiestákkal meg nem tudnak rutinon oktatni, mert olyan szarul veszik... -
jerry311
nagyúr
Nos igen, tippelem a tanulók egy része nem mindig álló helyzetben kapcsolta (próbálta kapcsolni) a hátramenetet. Meg ha sokáig tartja az ember nyomva a kuoplungot, akkor is elmehet a kedve a váltónak a váltástól. Ilyenkor segít ha üresben kiengedi az ember a kuplungot és előről kezdi a hátramenetbe rakást, immáron kicsit kevesebbet tökölve.
-
eastsider
nagyúr
huh nem semmi
én úgy szoktam, h akkor kezdek tökig tekerni, amikor a hátsó kisablakban meglátom a kocsi végét, 45°, és akkro 30cm-re a padkától már tekerem vissza, vagy akkor amikor a tükör eléri a másik kocsi elejét, így 20 centikre beálltam a padkától, igaz ez asaját kocsinkkal volt ami sokkal hosszabb (fabia combi)
de úgy, hogy oktató mondta, h mire figyeljek, simán beálltam, 2 kocsis helyre meg szintén simán, a nélkül... na legözelebb ezt gyakoroltaatom
köszi az őtmutatást
am, ha padkához érek az is bukás, nem? vagy gyengén neki szabad menni? -
-
fero02
nagyúr
Öööö, ha emlékeim nem csalnak, akkor nem vagy kötelezve arra, h elfogadd a vizsgabiztos döntését.
Félre ne érts, mert nem b@szogatásból, de ha már az "utolsó" esélyed és egy kicsit is úgy érzed, h szaga van a dolognak, vagy netán paraszt a biztos, tégy hasonlóan vele. Ne félj visszaszólni neki, ő is csak egy ember.
Ha valóban nagy hibát követtél el, akkor értelemszerűen ne, de ha megint ilyen parkolós + rossz ívben kanyarodós kamu dumával jön, sztem ne hagyd magad!
Üdv!
-
Gambit
őstag
"Nem tudom, vagy nem elég rutinos - mert az iskola is csak pár éves, a frissebbek közül való - és nem érdeklik a biztosokat a frissebb arcok, nem tudom."
Lehet, hogy összeesküvés-elmélet szaga lesz, de nem lehet, hogy a nagyobb iskolák lepaktálnak a vizsgáztatókkal? Arra gondolok, hogy mondjuk meg van beszélve, hogy a kis sulik diákjait gyakrabban húzzák meg, így inkább mindenki a nagyobb sulikba megy eleve, vagy közben átmegy. A nagy sulik meg cserébe néha csúsztatnak némi zsetont a biztosoknak, vagy még jobb, ha a diákokkal beszélik meg, hogy tejeljenek. Szerintem ebben lenne logika, persze csak találgatás.
-
Hát elég érdekes......
-Ha parkolás közben (vagy bármely más esetben) nekimész egy másik autónak, akkor az szerintem sima bukások, függetlenül attól, hogy hozzáértél vagy kormányig benyomtad az oldalát. A szűk hely is lehet a te hibád, ugyanis a parkolás konkrét helyét te határozod meg.
"nem tudtam a kijelölt utvonalon menni"
-Ezt nem pontosan értem...... nem tudtál besorolni megfelelő sávba, vagy mi? Amúgy (tudtommal) ha valamilyen külső körülmény miatt nem tudod a kijelölt vizsgaútvonalat követni, akkor a biztos egy találomra választott úton tovább viheti a vizsgát, vagy kerülővel visszamehettek az útvonalra és folyt. köv.El hiszem, hogy mérges voltál de az nagy butaság, hogy ha vizsgán átültet a biztos pár perc után akkor a fennmaradó rész árát visszakérheted.
Ha megbuktat, ergo: hibáztál akkor nincs miért követelőznöd....
Négy vizsgád volt, különböző vizsgabiztosokkal, szóval azért magadban keresd főleg a hibát. Ha igaz, hogy sima vezetés közben jól csinász mindent, akkor valószínüleg túlságosan ideges vagy vizsga alatt! Lehet, hogy olyan biztosod volt, hogy ha látta már kétszer megbukát úgy gondolta, nem vesződik veled sokat. Nem jó hozzáállás de minden vizsgáztatónak van pár bogara.
-
Gambit
őstag
Persze, ok, én csak azt írtam le, hogy mi a helyzet a pontokkal. Azokat csak úgy adják, mindenféle hülyeségre. Persze azokból is össze lehet szedni tízet, de művészet. Buktatni meg akkor szoktak inkább, ha elb@szol valamit a kreszből. Az már egy másik kérdés, hogy köcsög a vizsgáztató. Én csak a különbséget írtam le a két dolog között.
Az megint egy másik dolog, hogy minden hülye megkapja a jogsit.
-
Gambit
őstag
Vannak olyan hibák, amiknél kapásból bukta van. Én úgy tudom, ha vétesz a kresz ellen a vizsgán, akkor jó eséllyel rögtön megqrnak. Amikor én átmentem, akkor volt pár hibapontom, de azok ilyenek voltak, hogy "korai fékezés". De ismerőseimnek beírtak olyanokat is, hogy "bizonytalan kormányfogás", meg ehhez hasonlók. Szóval arra figyelj nagyon, hogy a kreszt betartsd. Ezen kívül forgasd a fejed, mint a szélkakas, nézzed a tükröket, stb.
Alighanem te mind a 4 alkalommal valami kresz szabályt sértettél meg, ezért ültettek át rögtön.
-
vin_diesel
csendes tag
Jégcsákány!
Én is 2 vizsgabiztossal vizsgáztam, és ötödjére.
Az egyik kapásból átaludta a vizsgát:::)
A másik meg olyan köcs@g volt mint a smasszerok az Alcatrazban.
De aki helyettesítette az álomszuszékot, égett a pofája úgyhogy 9 hibával átmentem.
Sztem folytasd tovább. Ha Pesti vagy akkor csak helyben kell 3 féle pótvizsgát tenned:
1: Pest: Forgalomban vezetés (Bizottsági v.)
2: Pest: Mozgáskoordinációs (Bizottsági v.)
3: Az iskoládnál ha az előző 2 sikerült.
Szar az egész, de 5-jére jobban kimondják az igent, mint addig.
Fel a fejjel, menni fog! -
Dictator^
veterán
végülis igazat adok neked, kenőpénzzel nem tanulsz meg vezetni.. de ha tényleg nincs pénzed pluszba- lehet egyszerűbb lett volna a kenőpénz mint az az 50+ óra és a pótdij a vizsgákra..
a legnagyobb tanulás és tapasztalatszerzés csak saját kocsiban lesz meg..
bár lehet én gondolom szarul.. de azért fel a fejjel, menni fog az.
-
nemma
addikt
Nyugi, ember, segíteni és bátorítani akartalak, nem kell lehurrogni, mellesleg a végén meg is kérdeztem, hogy hogy van ez??
Nem tudom egyébként, hogy miért nem tudtál még mindig átmenni. Viszont ha érzed a kocsit, minden rendben, biztonságosan vezetsz, akkor én elgondolkodnék a kenőpénzen is -
Sipi16
őstag
Vizsgán ne siess sehova... Nem kell kapkodni a besorolással... Lehet, hogy azért rontasz mert stresszelsz. Én remegtem amíg körbenéztem a kocsit. Ahogy beültem megnyugodtam és azt mondtam, hogy csak én ronthetom el. Mégis meglett elsőre.
Vizsgán felejtsd el a vészvillogót amikor beengednek. Azért is vághatnak... Ne is integess majd a saját kocsidba köszöngess.
-
Eagl3
veterán
Félre kell tenned a történteket, nem kell azon rágódnod, hogy most jól csinálod e azt amit csinálsz, belemenny e a keresztződésbe stb. jönnie kell magától és a vizsgabiztost meg felejtsd el, mintha ott se lenne. Had beszélgessen az oktatóddal.
Minél inkább látja rajtad, hgy magabiztos vagy, annál könyebb lesz neked is. -
Eagl3
veterán
"a vizsgabiztosokat emg csókoltatom, az egyik külön felszólított arra, hogy egy forgalmas úton haladásnál a sávba beengedőnek köszönjem meg vészvillogóval, a mai szószerint leüvöltötte a fejem érte, holott reggeli csúcsforgalomban kb 30ból 1 autó engedett át....
"Ugyan úgy ahogy minden tanárnak, oktatónak a vizsgabiztosoknak is meg van a maga heppje. Emlékszem, amikor én vizsgáztam csúcs foralomba és beengedtek, egy intéssel megköszöntem a dolgot mert az oktatóm így tanította. Mostmárvillogózok, de vizsgán eszembe nem jutottvolna benyomni a vészvillogót
"a kocsit nem kezelem szarul, egyáltalán nem, a mai ipse rá is kérdezett h nem szoktam-e papír nélkül vezetni mert látszik h megy....."
Erre nem tudok mitmondani, akkor miért nem engedett át?
Nem kell elkeseredni. Veszelmég egy két pót rát (ennyi már talán belefér) és higgadtan elmész vizsgázni. Ha ben sikerül akkor l kéne gondolkozni egy új oktatón, iskolán szerintem. Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest