- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
Én hallottam a Metroban árulták őket orrba-szájba. Amúgy ezek a telefonok (részben) azért kerülnek ennyibe mert szoftveresen kb. félkész állapotban vannak és Te fejezed be a "fejlesztést" a mérnök helyett.
Minden terméknek vannak hibái, csak az Apple fogja és visszaküldi a Foxconnak, hogy "b@sszátok meg MŰKÖDŐ terméket kértünk" és esetleg felveszik Gordon Ramseyt a velük való kommunikációra, aki kimegy hányni, ha nem megy a GPS vagy a deepsleep és Kínáig ordít, viszont a Jiayu árában nincs benne Ramsey barátunk bére és nincs is hova visszaküldeni a hibás terméket, ráadásul ilyen "kicsi" hibákat nehezebb is diagnosztizálni mint mondjuk egy "nem kapcsol be" kategóriásat, és szerintem Gordon nem is beszél kínaiul.
-
bb71
őstag
Nos, csoda történt!!!!!
Ezt nem fogjátok elhinni, kicsit körbejárva a deep sleep témát, megcsináltam:
This whorked for mee....
Try the instructions below, fixed my deep sleep problem(thanks to Mister Jozo)0.go to settings > sound and turn off touch sounds and screen lock sounds
These steps stop the kernel wakelock 100% problem:
1.turn on aeroplane mode
2.turn off device
3.take out battery for 10 seconds
4.turn on device
5.wait for everything to load
6.turn off aeroplane mode*********************************
Bármit is gondoltok és bármit is mondotok - MŰKÖDIK! -
kissbg
tag
Ha valaki próbálkozik, akkor lehet, hogy elég a GPS kontaktot megpiszkálni, és jó lesz. Nekem a GSM jelem volt teljesen tré, néha elment, néha megjött. Nem akartam szétszedni a telót a gar miatt, de észrevettem, hogy ha a bal alsó csavar becsavarásának erején változatok, akkor van, hogy 100% ok a jel. Aztán mégiscsak szétkaptam, és fixáltam a problémát. Szóval valószínűleg az antenna önmagában megfelelő, azt mérnökök gondolom kiszámolták. Viszont a kis kínaiak lehet nem a legjobban illesztették össze a készüléket, vagy sietniük kellett a norma teljesítése végett, esetleg egy picit kapkodtak, hogy nekünk is jusson a készülékből.
-
KTU
addikt
SP Flash Tool lelőhely 19 verzió, + alul van 1 videó
más:
Mikor megjött a telefonom még egy kínai oldalra is regisztráltam ahonnan letöltöttem egy zippet, G3N-hez valót , amiért nagyon hálálkodtak ott.
Szóval, SP Flash Tool megnyit, scatter betallóz, bepipálva mind, katt download, aztán ment mindenféle színű csík, kb. mint 6. perctől a videón, végén zöld kör, hurrá, telefon bekapcsol, tök kínai minden, szerencsére volt benne angol nyelv, ezután végigcsináltam hevizms leírása alapján is, hogy azért majd magyar legyen.
Szerencsére nem téglásítottam, most hogy kicsit jobban utánaolvastam, tudom ez is megeshetett volna. -
-
apeelme
addikt
Azt hiszem nekem is ez volt a problémám először és FlashTool verzióváltás segített, pontosan nem tudom melyik mert nem vagyok otthon, majd ha hazaértem elárulom.
Más:
Egy érdekes tesztet végeztem az előbb a GPS-el ami újfent megerősít GPS antenna ügyben. Kimentem szabad térre és tartottam a telót a tenyeremben, YGPS-ben GPS Teszt részen elindítottam egy tesztet 10 alkalom 10mp-es szünetekkel (3DFix szükséges pipálva). Átlagosan az első 6 alkalom alatt 10-15mp alatt 7-8 holddal ~20m-es pontossággal fixált mindig (ezzel megelégednék!). Majd fogtam és a markomba öleltem szemből nézve a teló jobb felső sarkát ahol a gps antenna van (értsd: leárnyékoltam, betakartam), láss csodát addig nem volt pozícióm amíg a markomból ki nem vettem.Többször kipróbáltam hol szabadon hagyva, hol pedig betakarva a kezemmel az antenna részt és minden esetben ugyanígy viselkedett. Fixált pozíciónál ha betakarom a két kezemmel szépen csökkennek az snr-ek a holdaknál...Délután szétkapom a készüléket...
-
apeelme
addikt
Kösz az összes képet, hasznosnak tűnik.
Sajnos tegnap végleges rá kellett jönnöm hogy a GPS nálam nem úgy működik ahogy kellene. Kaptam egy újabb - másnál tökéletesen működő - "hárombetűst" de ugyanaz a szitu. Pozíció fix az megvan, általában tökéletesen szabad téren nem kézbe fogva ~30-40m-es pontossággal max. 4-5 használt holddal. Kocsiban kézbe véve, vagy ölembe rakva már az esetek nagy többségében elveszti a jelet, ha mégsem, akkor annyira más pozícióban mutatja a helyzetem hogy sírni tudnék.
Az olvasott - itteni és külföldi - tapasztalatok alapján a gyári antenna és/vagy annak érintkezése a ludas, ennek okán felbuzdulva gondoltam hogy leellenőrzöm ezt az enyémen.
Tegnap találtam egy másik hasonló leírást, ott az antenna pontos alakja és mérete is definiálva van (rézfóliából), és elmondásuk szerint a gyári antennát ki kell iktatni mert csak rosszabb lesz, de legalábbis nem lesz jobb.
Engem nem érdekelne a lassú fix, csak a nagy mértékű pontatlanság zavar...de nagyon.(#3183) andyTM: Ugyanúgy szétszedted ahogy kell és a "T" alakú fóliát bedugtad az eredeti érintkezés helyére?
-
szumoo@gmail
tag
-
Dominó85
addikt
De ha tökéletesíted és kiteszteled akkor simán mehet Logout-ra és azt bármikor átírhatod, updatelheted. Lásd az én G3-as bemutató cikkem. Amint van új a nap alatt, amit felfedezek a telón vagy mások mutatnak meg, írom is be (természetesen utóbbinál a forrás megnevezésével)
bb71, szumoo
Én vettem 800-ért itt PH-n egy A4-es méretű kijelzővédő fóliát és abból vagdosom ki a mintám alapján a kis kerekített sarkú optika védőket. Felhelyezés előtt óvatosan megtörlöm az optika műanyagját szemüvegtörlő finom kendővel (szösz nyomtalan eltüntetése, no problem). -
szumoo@gmail
tag
Az ajándékba kapott képernyővédő fóliából ollóval kivágtam egy kis négyzetet.
Körömcsipesszel lekerekítettem a sarkait.
Levettem a védőfóliákat róla kis csipesszel. (Két réteg védőfólia között van a védőfólia, őrület)
Felragasztottam.
Majd ezt még négyszer mire sikerült, nem fordítva, nem leejtve, szöszt nem aláragasztva felhelyezni. -
sasa311
veterán
Nem érted...
Kb 100 kínai telefongyártó TS-énél jelentkezett pontosan ugyan ez a hibajelenség (csíkozódás majd halál), nem specifikusan a G3-nál.
Az meg, ha érkezéskor be sem tudja kapcsolni a telefont a user azt úgy hívják, hogy gyári selejt, még a rohadt almánál is előfordul, nemhogy kínában.
-
bb71
őstag
Korrekció_
NE mossuk már össze az almát meg a körtét, igen, mindkettő gyümölcs, de az egyik szőrös, a másik meg magos...
UFF! Slepp mode On.**************
Természetesen nem a alma szőrös és a körte magos, csak úgy általában céloztam a különbözőségekre, mielőtt megint valaki lehüjéz.A Slepp az Sleep akart lenni...
-
GazVezír
tag
Az egész telefon-, illetve tabletpiacot érinti a jelenség. Be kell nézni itt az SGS 3 topikba, sokan csalódtak a telefon minőségében a garancia idejét figyelembe véve, de iPhone 5 is ugyanúgy érintett például kopásoktól, egyéb hibáktól egyaránt. Odáig érthető - vagy mégsem? -, hogy minden terméknél van egy természetes elhasználódás, de ezeknél a sokszor 100.000 forintos vételárat meghaladó eszközöknél azért banális problémáknak tekinthetők a különböző kopások, ragasztás, vagy éppen a kijelzővel kapcsolatos problémák jelenléte. Csak én két iPad 2-őt használtam el, az első is rossz volt, utóbbi a garancia letelte után adta meg magát. Almás ismerőseim többségénél sokadik verziója van ugyanannak a táblának, telefonnak. Az egész szinte már olyan, mintha az lenne az üzenete: vedd meg, használd egy vagy két évig, amíg a garancia tart, aztán vedd meg a következőt. Az már más kérdés, hogy sokan innen nem egy vagy két évre tervezünk, hanem örülnénk annak, ha amit vásároltunk, az 4 év múltán is telefon lenne.
A Tervezett Elavulás története: http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c
Még a szkeptikusok is észrevehetik, hogy a film és a jelenlegi telefon-, illetve táblapiac között kísérteties hasonlóságok bújnak meg.
-
A felteszi a rom-ot, utána újraindítja a cwm-et (nem idítja el telefon módban, hanem rögtön cwm-met indít) és nem tud belépni, mert csak a <3e> van, akkor a rom telepítése írta felül a cwm-met.
Ha viszont a cwm újraindítása után még be tud lépni cwm-be, majd a felefont normál módban indítja, és utána nem tud belépni cwm-be, akkor a #3016 a sanszos. -
gabika318
aktív tag
Sorry, kifelejtettem: sima G3-ra való ez a magyarított rom:
GThrill_v3_v4.1.2_H958_eng.scm.1355564366.zip
MD5: 9b4b6ec301c74fb485f461fa8647a67dEnnek a G3N-es változata itt van, pár hozzászólással ezelőtt:
http://prohardver.hu/tema/jiayu_g3_androidos_csucsmobil_kinabol/hsz_2745-2745.html
amdk7 jóvoltából. -
amdk7
aktív tag
Szia!
Feltöltöttem ide:
Ez volt az alap, tehát ez, már Magyarul és G3N-re! (Bocs, hogy eddig tartott, de le van lassulva a netem, mint malacka szembe szélben.)
CWM 6.0.2.8-at, flashtool-al raktam fel, és az apeelme féle legújabbat használtam. (MD5: 7a02a375cca1709a532bd941e441ac92)
Már a 4.0.4-ről is ezzel készítettem a biztonsági mentést telepítés előtt.kymco
Handcent sms helyett a GO sms pro-t használom, de a kedvedért kipróbáltam azt is.
Sajna egyből kilép, gondolom nálad is ez a fejfájás oka.KTU
Nem szükséges a flashtool mappába másolni és átnevezgetni a CWM-eket, elég ha a "pipa" melletti recovery feliratra böksz és ki tudod választani (tallóz), hogy melyiket szeretnéd telepíteni. -
apeelme
addikt
-
ÁrPi2
senior tag
..Ne szabadkozz..A gizchinás AndySykes is a 4magosG3 árát látta annyinak:
"The quad-core JiaYu G3 which will go on sale mid April ((and offers very similar features to the Youth G4)) will cost just 839 Yuan ($135)."
De arról mesélhetnél pár szót , hogyan sikerült Neked a shop.ejiayu.com-ról vásárolnod, ha ugye jól értem.
( Lehet nekünk onnan vásárolnunk?, van-e paypal, vagy átutalást kockáztattál, vagy mi a kulcs?)
-
Dominó85
addikt
Nem csak te érdeklődsz a 4magos verzsön iránt.
Bár én inkább megvárom a G4-et nyár végén az azonos méretbe pakolt 4,7" + IPS HD, MT6589, 3000mAh aksi és a Sony Exymor 13MPixel miatt. Télen meg már tuti olcsó lesz a G4. Addig meg mi nem futna el a G3-on?
A handcent SMS oldotta meg nálam a gyári apk összeomlását. Dizájnra is nagyon tetszik, így maradt.
-
gabika318
aktív tag
Ezzel (is) lehet: Root App Delete
vagy ezzel:
Root Uninstaller -
Sanyesz.
őstag
Segíteni akkor tudnál, ha te magad kipróbálgatnád és leírnád a tapasztalataidat. Azt ne várd, hogy a linkjeidet sorra letöltögetik és próbálgatják olyanok, akiknek egyébként jól működik a mostani ROM.
Rawulf: (Többek között) ezt linkelte bb71 kolléga is. Ez valami custom ROM, nem gyári.
-
WolfManus
csendes tag
Nekem G3N van néhány napja. A Mobileuncle MTK Tools egyértelműen MT6628 chipet azonosít. A G3N GPS-e sokkal hamarabb "éledt", gyakorlatilag mindenféle "kuruzslás" nélkül néhány perc alatt talált fixet egy korábbi G3-hoz képest (azzal napokat szívtam), de ennek (szerintem) semmi aköze a chiphez, egyszerűen gagyi a GPS antenna csatlakoztatása (a G3N-el szerencsém volt). A G3N wifi-je viszont 10-15dB-el érzéketlenebb, amit nem tudok hova tenni
-
Sanyesz.
őstag
"Nem olvastam vissza, mert még nincs ilyenem, de itt látok érdekes dolgokat számotokra."
Ne vedd a szívedre, de mindössze két hónappal maradtál le.
Gyakorlatilag ez a (gyári JB ß1) ROM van fenn magyarítva az én telefonomon (de talán még másén is) a megjelenése óta. Sőt, ha jól tudom, ez van (valaki által) kilinkelve ennek a fórumnak a #4. hozzászólásában. Azóta gyári ROM csak a minapi 4.0.4 ICS jött ki, az is csak a G3N (501-es lapkával szerelt) modellekre.
Régebben még volt értelme olvasni ezt a német fórumot, de aztán nagyon felhígult (az is), már nincs érdemi információ. -
Dominó85
addikt
Offizielles Jiayu-ROM (pre-release, modifiziert) / 16.01.2013 / 4.1.2
bla-bla-bla...
Download: Jiayu G3 FTP szerver - Tartalom listázóBerosálok ez a miklosandras oldala és annak a Letöltések mappája.
Hupsz tényleg már két hete nem foglalkoztam a weboldallal. Mentségemre legyen mondva fontosabb most a szervezetem rendberakása. -
gabika318
aktív tag
Én itt vettem: (meg még egy pár magyar is)
http://www.dhgate.com/jiayu-g3-mtk6577-dual-core-android-4-0-dual/p-ff8080813c439fdd013c4bc0fd3e29f0.html185-ért vettem, most 189 USD
-
Sanyesz.
őstag
Valóban "érdekes ez a GPS téma". Miután meg lettem szólítva "hevizms" kolléga által, egy gondolatot hadd fűzzek hozzá:
A MobileUncle Tools-os "buhera" csak a GPS cache törléséhez, esetleges újraépítéséhez szükséges, napi használata teljesen felesleges. (Azt tegyük hozzá, hogy feltételezem, kevesen ingáznak napi gyakorisággal Magyarország és egy másik kontinens között.) Az EPO, A-GPS paraméterezést, adatbázis frissítést alapból tudja az ICS és a JB ß1 gyári ROM is, ahhoz nem kell a "nagybácsi". Én utóbbit használom, amióta létezik és nem vettem észre különbséget a GPS működésében a két ROM között.
Az imént tettem egy kísérletet. 2013.02.22-i EPO-val, off-line módban (csak így használom a GPS-t) teszteltem a navi programot kétszintes épület földszintjén, rácsos ablakba rakva (nem börtönről van szó).
Ezen feltételekkel kb. 4-5 perc alatt talált KIVÁLÓ pozíciót, ami a tesztelés helyét ismerve, szerintem becsületes eredmény. A GPS-t nem beltérre találták ki, gondolom keveseknek van akkora lakása, hogy navigáció szükséges egy-egy helyiség eléréshez. Tehát azt senki ne várja, hogy egy társasház/panelházban jó eredmények mutatkoznak.
Azt én nem kétlem, hogy akad egy-egy valóban "GPS-betegségben" szenvedő G3, ez benne van a pakliban. De azt kijelenteni nagy általánosságban, hogy ennek telefonnak gyenge a GPS-e, nem fedi a valóságot. -
ÁrPi2
senior tag
Én is láttam az ejiayu.com-os linken de én nem mentettem le ezt a hírt.
http://www.ejiayu.com/en/News2-188.html
Itt volt fenn a gyári hírek között, de már leszedték.
"G1,G3 Stop manufacture,G4 release date in March
G1, G3 stop manufacture and will not produce again. G2 512MB, G2 1GB and G2S all are excellent models. G2S is later on the market than G3, selling point is 1.2 GB CPU, OGS process screen, metal frame. New model G4 will be on the market in March." -
pazirezz
tag
Én is csak megerősíteni tudom a karcolódásos történetet, (ugyancsak SGS III járt nálam, pár hónapos) .. szó szerint tele volt hajszálkarccal
Természetesen, ha nem vizsgálgattad nagyon, nem annyira észrevehető .. illetve bekapcsolt kijelző / háttérvilágítás mellett sem zavaró .. de nyilván, ha kicsit igényesebb vagy, vagy ha el szeretnéd egy nap adni a készüléket .. nem mind1, hogy karmentes (szó szerint) .. vagy itt - ott karcosSzóval, hiába karcálló, meg ilyen / olyan védelem .. semmi sem tart örökké .. fóliát meg lehúzod, alatta "full patika" minden
-
Dominó85
addikt
http://www.youtube.com/watch?v=0LRanjTniz0
Bocsi, kifutottam az 5 perces szerkesztési időből.Modern Combat 4
-
Dominó85
addikt
A Gorilla Glass is karcolódik egy idő után. A sok tapizás és csúsztatgatás (surlódás) következtében. Ugyanis csak nevében üveg a GG. Ez egy hybrid technológiával készült préselt műanyag és üvegszerkezetű valami, ami több rétegből áll. A műanyag jó tulajdonsága, hogy elnyeli az ütések esetén fellépő energiát és a teló széle felé az távozik, míg az üveg hivatott a karcoktól megvédeni a készülék kijelzőjét. Nyilván nem ennyire egyszerű a dolog, de most nem szeretnék szakmai cikkekkel dobálózni.
Nekem is van egy felhasználatlan G3 kijelzővédő fóliám, előbb-utóbb felteszem a telóra. A dupla védelem sohasem hátrány.
Később, ha el akarod adni a telót, nem lesz mindegy, hogy karcos-e a kijelző, vagy sem.
Játékok terén eddig azt vettem észre, hogy igen jól teljesít a G3. Eddig 1 olyan játék volt, amire azt mondom, hogy élvezhetetlenül futott. Ez pedig a NOVA 3 HD. Na de kérem szépen, azt a gammát 4magos és Mali400-as, Adreno3xx telókra tervezték... Valószínűleg a Batman Arkham City is megfektetné a G3-mat, bár arra azt írják, hogy nagyon jól skálázható (ellentétben a GTA Vice City-vel, ahol érdekes módon full grafikán szaggatás nélkül, low effektek mellett pedig szaggat a játék a G3-on). Angry Birds meg minden telón elfut. Én a Space és a STarWars HD verzióit toltam végig, max 10 sec mire betölti a játékot (16GB microSDHC class6) és nagyon smooth-ul megy.
Az Antutu-ról meg csak annyit, hogy kb annyit ér benchmark terén, mint a PC-ken a 3D Mark újabb verziói. Android telóknál túl sok féle SoC van, más a lapkakészlet, a memóriák típusa, sávszélessége, az ehhez társított kijelzők felbontása, mérete. Nyilván egy WVGA felbontáson ugyanaz a SoC mérföldeket ver a G3 HD kijelzőjére... Ebben sok meglepő nincsen, viszont más HD kijelzőn játszani, mint WVGA-án. Én már csak tudom. ZTE Blade (3,5", 800*480, Adreno 200, 1*600Mhz) telóról váltottam G3-ra (4,5", 1280*720, SGX531, 2*1000Mhz). Nekem ez ég és föld kategória. Mind használhatóság, mind élmény és anyaghasználat terén. A Blade-em 0km-es kora óta Nillkin tokban van és málik szét a műanyag része 3 év után... No comment.
-
andyTM
őstag
- én nem vagyok az a játékos típus, de ha valakinek nyűgje van egy játékkal, letesztelem, de azt kell mondjam, hogy eddig nem találtam olyan játékot, ami nem indult volna.
- maximálisan kielégíti az igényemet ez a telefon, sőt(!) nem is értem, hogy lehettem eddig nélküle; viszont sajnálom azokat az embereket, akik sokkal drágábban vesznek hasonló, vagy jobbnak mondott telefonokat és csak szenvednek hol ez, hol az a baj vele.Ez a telefon, ha itthon elérhető lenne, tuti No1. lenne Magyarországon, de Domino cikke nélkül azt hiszem sokunknak fogalma sem volt erről a telefonról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest