- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyesz.
őstag
Örömmel látom, még aktív szeretett első okostelefonom topikja.
-
Sanyesz.
őstag
A Hardveraprón sem találsz megfelelőt?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
szumoo@gmail #8779 üzenetére
"De én bevallottan paranoiás vagyok." Javaslom meghallgatni: Imagination - Paranoia
Én pedig banki rendszergazda vagyok.
Ennyi erővel soha, senki nem használna elektronikus bankolási formákat és bankkártyás fizetést.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
LantosBerry8 #8696 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a sima G3-ra sem jelent meg JB 4.1.2 végleges ROM, csak ßéta, akkor elég szkeptikusan kell elébe nézni ennek.
Hivatalos ROM szinte biztosan nem várható, esetleg portolnak G3-ra valahonnan. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Dominó85 #8665 üzenetére
OFF
Dominó85. Én jó egy hete árulok egy vadonatúj Hongmit. Ha előbb tudom, hogy Te ilyenre vágysz, akkor biztosan meg tudtunk volna egyezni és már a kezedben lenne.
Még ismerkedek a THL-lel. Eddig jók a benyomásaim, egy barátomnak már kell is egyet rendelni, mert neki is tetszik. -
Sanyesz.
őstag
válasz
apeelme #8659 üzenetére
Nekem is megjött a THL T100s, így nálam is lett egy eladó G3. További hibamentes működést kívánok a G3-mal rendelkező tulajdonosoknak.
Kicsit fáj a szívem, mert 2012.november óta használtam a G3-at és azóta hibamentesen tette a dolgát. Az akku is eredeti. Szóval nagyon jól sikerült készülék ez. De hát haladni kell a korral... -
Sanyesz.
őstag
"Hát nem talált semmi olyan fóliát ami ráillene. Ez a hátránya ha no-name telefont veszünk."
Hát, ha csak ez a hátránya, akkor talán ez nem olyan nagy hátrány...
Bencus, mit tettél Te azzal a szegény G3-mal, hogy meggörbült.Mondjuk ezt majd a Samsung se nagyon fogja szeretni, ha esetleg annál kötsz ki.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Zsoleszhun #8399 üzenetére
Sajnos drága és szintén sajnos nem duál sim.
-
Sanyesz.
őstag
Szíveskedjél belepillantani a Témaösszefoglaló-ba
-
Sanyesz.
őstag
válasz
balazs1011 #7962 üzenetére
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Orf3usz #7799 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor lehet váltani:
Beállítások -> Adathasználat/További beállítások -> Mobilhálózatok -> Hálózati mód.
Itt ráböksz a megfelelő SIM-re és kiválasztod a Csak GSM opciót.(#7796. Old Gyfland) Nem világos, mi lehet baj, mert nekünk hevizms-sel gyakorlatilag egyidős a telefonunk, még azt sem lehet mondani, hogy másik összeszerelésből való. Neki nincs baja az SD-vel.
-
Sanyesz.
őstag
Egy apró kis évforduló. Egy éves lett nálam a G3
... és láss csodát, ez a kínai belpiaci kütyü azóta is teszi a dolgát, semmi baja. Sőt, talán a legelső szériás példányok mintha még jobban sikerültek volna, mint a későbbiek. Lásd pl. a GPS.
Mondjuk már nem vagyok az a "kétnaponta ROM-ot cserélgető" típus, nálam január óta a gyári JB ß van fenn és nekem megfelel. Remélem, még egy darabig nem lesz rá panasz. -
Sanyesz.
őstag
válasz
buszospeter #7198 üzenetére
"Ha viszont a G3 tudja kezelni csak a sim kártyát is akkor minden rendben."
Feltételezem, hogy nem az USB sticket (modemet) akarod a telefonhoz csatlakoztatni!?!
Persze, hogy tudja kezelni. Belerakod a telefonba a SIM-et, engedélyezed az adatkapcsolatot, hozzárendeled a netes SIM-hez. A Digi, alias Telenor mobilnetjét nem ismerem, esetleg APN beállításokra szükséged lehet. -
Sanyesz.
őstag
Bencunc! Ha már ilyen kedvesen megszólítottál a "béna JB ROM"-mal
kapcsolatban, akkor elmondom neked, hogy én megjelenése óta használom folyamatosan és meglepő módon számomra tökéletesen működik. (A bénával lehet, hogy egyet értek, de az nem a ROM...)
Lehet, kicsit több időt értem meg, mint a te 14 éved és nem rakosgatok fel ROM-okat napjában többször.
Az a ROM mellesleg pre-rooted, így a MobilUncle Tools-szal simán fel tudnád tenni a CWM-et, ha fel tudnád.Egyébként pedig egyetértek Sir Riccio-val. Amúgy meg holnap neked suli...Lefekvés!
-
Sanyesz.
őstag
válasz
LantosBerry8 #3144 üzenetére
Úgy rémlik, hogy külföldi kártya
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #2994 üzenetére
Ha már újra GPS. Azt meg tudom erősíteni, hogy az ismert "hárombetűs" navi nekem is teljesen rendben műxik.
De, hogy egy kis negatívumot is mondjak: Ma cserkeltem egyet az erdőben. Az egyik "lénia" közepén megállva tettem egy kísérletet arra, hogy megmutatja-e a Google Térkép, hol is vagyok? Szép bükkös szálerdőben kb. 10 percig tartott, mire fix pozíciót fogott a G3. Gyakorlatilag másodpercek alatt 8-9 holdat lát, de most valahogy sok idő kellett a jó pozícióhoz. Node a Térképet már nem is győztem kivárni, mert csak Edge kapcsolat volt, 3G nem és ilyenkor olyan, mintha éticsiga szállítaná a biteket.
Persze nem kell megijedni, hazataláltam. -
Sanyesz.
őstag
válasz
apeelme #2944 üzenetére
Tényleg hektikus ez a GPS ügy. Vagyunk itt páran, akik a legelső szériából rendeltük a G3-at és tudtommal azokban egészen normális módon működik a GPS és a navi program is.
Ma tekertem egyet a Nagyberekben és kipróbáltam a pozíciókeresést. A G3 20 napos EPO-val kb. 10 másodperc alatt hat holdat látott, de egy-másfél perc alatt talált fix pozíciót. A fényképezőgépem (Sony DSC-HX9V) kb. másfél perc alatt.
Készítettem egy-egy fényképet is csak az összehasonlítás kedvéért (napsütés, tájolás keleti irány, automata mód):
G3
HX9V (Exif GPS koordinátákkal) -
Sanyesz.
őstag
No, így már ismerjük a zenei ízlésedet is. Bár én sem rejtem véka alá. (Lásd. aláírás)
761219: Nyisd ki a Témaösszefoglalót.
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz
pazirezz #2464 üzenetére
"Ygps
(szerintem semmi köze a Mobile Tools-hoz)"
Szerinted nincs, de szerintem van
. Ugyanis a MobileUncle Tools a ROM azon rejtett "tartalékait" teszi elérhetővé, amelyeket normál esetben nem használsz. Ezért "Engineer mode". Az MUT-ban kevés "önálló" funkció van, egyszerűen meghívja a ROM-ból.
Ettől még letilthatod ezt is és pl. a "Location Engineer Mode v1.0"-t is, de akkor ne is akard használni. -
Sanyesz.
őstag
"nekem meg van G3N-re,
4.0.4 teljesen magyar, Sanyesz. féle, de miklosandras módosította N-re"Egészen pontosan maga a ROM már eleve G3N-re lett kiadva gyárilag. Én a magyar nyelvet tettem bele, csak benne maradt az "updater"-ben a már többször említett "assert..." sor, ami miatt a CWM nem bírt vele. Ezt szedte ki miklosandras és publikálta újra a ROM-ot. Én pedig leszedtem a saját linkemet, hogy ne legyen félreérthető a dolog.
-
Sanyesz.
őstag
Segíteni akkor tudnál, ha te magad kipróbálgatnád és leírnád a tapasztalataidat. Azt ne várd, hogy a linkjeidet sorra letöltögetik és próbálgatják olyanok, akiknek egyébként jól működik a mostani ROM.
Rawulf: (Többek között) ezt linkelte bb71 kolléga is. Ez valami custom ROM, nem gyári.
-
Sanyesz.
őstag
Mert nincs rajta. Valamelyik ROM letakarította. Tedd vissza MobileUncle Tools-szal, de innen indítsd el CWM-módban, hanem kapcsold ki a telefont és úgy.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
sasa311 #2279 üzenetére
Nem hinném, hogy bármi hátrány lenne ebből. Ezt én már novemberben írtam, bár nem jött rá reagálás akkor sem...
-
Sanyesz.
őstag
Ez a "memóriakártya" kérdés már néhányszor ki lett tárgyalva. Nekem történetesen 32GB "noname" kártya van benne, de mielőtt rákérdezel, kezeli a 64GB-os micro SDXC kártyát is. "janez" fórumtárs ilyet használ (SanDisk Class10 UHS-1).
Ha bármi érdemleges dolgot akarsz lementeni a telefonról, mindenképpen ildomos beruházni egy SD-re. Az már a te dolgod, hogy mekkorát akarsz bele, annak ismeretében, hogy mire akarod használni (fotók, filmek, zenék, apk-k, mentések, ROM-ok stb.). -
Sanyesz.
őstag
válasz
apeelme #2065 üzenetére
Az eredeti repo-t valóban hungobungo-tól kaptuk még anno novemberben vagy decemberben. Akkor vetettem fel többedszer, hogy meg kellene oldani a G3-ba a magyar nyelvet beépíteni. Azt nem tudom, az milyen készülékről lett lementve. Nyilván csak részben passzolt, ezért igazítottam hozzá a G3 ICS nyelvi készletéhez.
Amikor januárban kijött a JB, újra neki kellett állni a fordításnak, mert jelentős különbségek voltak a két ROM között (összevont/új apk-k). Csak nálam több generációt élt meg a repo fejlesztése az alapállapotból. Azt nem tudom, más mennyire foglalkozott vele.
A jBART ugye visszafejti a ROM-ot, az egyes apk-hoz hozzáilleszti a magyar nyelvi xml-eket, aztán újrafordítja és aláírja a ROM-ot.
Én mindig a teljes ROM-ot szoktam fordíttatni. Még akkor is, ha esetleg csak egy-két apk miatt volt rá szükség. Ilyenkor csak azokat cseréltem ki a telefonon. -
Sanyesz.
őstag
válasz
gabika318 #2049 üzenetére
Erről az tudna nyilatkozni, aki használja. Egy baja van: fizetős, hardverkulsos és egy-két magyarítás még nem hozza be az árát.
Itt a magyar nyelvi csomag összeállítása a kulcs. Hiába van mindenféle segédeszközöd, ha a repo nem megfelelő. Az ICS és JB közötti különbségek fordítása nekem kb. 3-4 napomba került.#GabN73: Hidd el, a fekete a legszebb. Nekem volt mindhárom színben, amiben a G3 elérhető. Sokáig vártam, mire ezüstöt sikerült rendelni, aztán mikor megjött rájöttem, hogy mégis a fekete kell.
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz
gabika318 #2045 üzenetére
Kicsúsztam az időből...
Az általad linkelt ROM ebben a formájában már CWM-mel felrakható. Korábban én linkeltem (Google Drive) és írtam bele a fájlnévbe a "G3N"-t a félreértések elkerülése végett, de az "updater"-ben benne maradt egy hivatkozás, emiatt nem bírt vele a CWM. Ezt javította miklosandras és újra feltöltötte.
Arról nincs infóm, hányan próbálták ki.
Korábban leírtam, hogy ennek az eredetije a G3N-re kiadott gyári ICS. Gyári JB erre a modellre még nincs. -
Sanyesz.
őstag
válasz
apeelme #2042 üzenetére
Valóban érdekes, különös tekintettel a 4.0.4, ami ugye egy november 29-i kiadású ROM és már ebben is benne van a két lapka "drájvere". Pedig akkor még nem is hallottunk róla, hogy lesz egy 6628-as is.
Mondjuk én nem "boncolgattam" szét a ROM-okat, így nem tudom mi a különbség a "sima" és az "N"-es G3 ROM-ok között. (Ezek szerint az általad említett FM rádió).
Miután én ROM építésben messze nem vagyok olyan járatos, mint Te, továbbá kipróbálni sem tudom, mert nem "N"-es a telefonom, ezért nem is vállalkoznék rá, hogy régi-új ROM-ot fabrikáljak.
De, ha már majd kezedben lesz a saját G3-ad...#gabika318: Nem mázli kérdése. Miután a G3N-es modell viszonylag új keletű, nyilván a kifejezetten hozzá való ROM-ok "kavalkádja" is kisebb. De, ahogy apeelme írja, megoldható a régi ROM-ba beépíteni a másik lapka kezelését.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
apeelme #1984 üzenetére
Semmi különbség. Csak az egyes kínai webshopok már maguk sem tudják, melyik árucikket milyen formában tették már fel egyszer, aztán még egyszer, aztán ...
(Saját tapasztalat)
De a Minidealt többed magammal nyugodt szívvel ajánlom én is. November óta négy G3 jött onnan SG postával, korrekt idő alatt -
Sanyesz.
őstag
Hmm... Auto-update a G3 esetében tudtommal nem létezik sem ICS, sem JB változatban.
"nem próbáltam a bétát, csak hallottam róla, hogy nagyon meríti az akksit..."
Hát ez az. Ebben a formában ez erős túlzás. Maradjunk annyiban, hogy kicsit hamarabb merül az akku.
Ez az én személyes tapasztalatom. -
Sanyesz.
őstag
válasz
gabika318 #1930 üzenetére
Én közben levettem a (#1797-ben szereplő) saját linkemet, a G3N 4.0.4 ICS ROM ügyében, mert abban még az eredeti "Updater" adatok voltak, emiatt nem ment fel CWM-mel. Ha pedig már felkerült a javított változat, akkor felesleges még egyszer felraknom. Legközelebb majd idejében módosítom, mielőtt feltöltöm.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Dominó85 #1878 üzenetére
Az nem kizárt, hogy az általam linkelt magyarított ROM valami okból nem telepíthető fel. Ahogy írtam is, én nem próbáltam, mert nekem nem G3N-es telefonom van, csak "sima" G3.
Próbáltam segíteni, de ha nem sikerült, akkor ennél többet nem tudok tenni. Még talán egy próbát megér ugyanannak a ROM-nak az FL változatát magyarítani, mert én az SD-t csináltam. -
Sanyesz.
őstag
Ha nem jó, akkor leszedem a linket, ne legyen félrevezető vagy hiábavaló próbálkozás másoknak.
#pazirezz: A ROM magyarítás folyamata, nem túlzok, de tíznél többször le lett írva. Nem a folyamat a macerás, hanem a repo összeállítása, toldozgatása. Az ICS repo elérhető valahol, már nem emlékszem. A MIUI ROM-nál ezt kell kb. egy-két napos munkával hozzáigazítani.
-
Sanyesz.
őstag
-
-
Sanyesz.
őstag
"Nem olvastam vissza, mert még nincs ilyenem, de itt látok érdekes dolgokat számotokra."
Ne vedd a szívedre, de mindössze két hónappal maradtál le.
Gyakorlatilag ez a (gyári JB ß1) ROM van fenn magyarítva az én telefonomon (de talán még másén is) a megjelenése óta. Sőt, ha jól tudom, ez van (valaki által) kilinkelve ennek a fórumnak a #4. hozzászólásában. Azóta gyári ROM csak a minapi 4.0.4 ICS jött ki, az is csak a G3N (501-es lapkával szerelt) modellekre.
Régebben még volt értelme olvasni ezt a német fórumot, de aztán nagyon felhígult (az is), már nincs érdemi információ. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Sanyesz. #1780 üzenetére
Kedves JiaYu G3N tulajdonosok! Felvánszorgott a Google Drive-ra a gyári 4.0.4 ICS magyarított ROM, ami kifejezetten erre a telefonra került kiadásra.
Az eredetije ez volt, ennek is az SD kártyás változata.
Aki gondolja, próbálja ki. Én nem tudtam, mert nekem még első szériás G3 van. Felrakni CWM-mel lehet.Éppen emiatt azt sem tudom, hogy ez a ROM mennyiben különbözik a korábbi gyári ICS-től, esetleg vannak-e benne új apk-k, ezért könnyen elképzelhető, hogy maradtak angol nyelvű kifejezések.
Ha a ROM működőképes és jelzitek a nyelvi hiányosságokat, igyekszem javítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest