- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
slice14 #5297 üzenetére
Azt jelenti, hogy típusosan is egyenlő. Mivel a js gyengén típusos nyelv, ezért az == becsapós lehet, illetve teljesítményben is rosszabb, mert "1" == 1 re is igazat ad, és ehhez a rendszer még cast-olja is az adatokat az ellenőrzéshez.
Ellenben az "1" === 1 nem lesz igaz, mert az egyik egy szöveg, a másik egy szám, és ez az összehasonlítás jóval gyorsabb tud lenni.
A == használata kerülendő, noha a fejlesztők többsége így használja, mert kényelmesebb (elfed hibákat, és mégis működik), illetve ennyivel is kevesebbet kell gépelni, de ez attól még nem lesz helyes, mert a többség így használja. -
martonx
veterán
Mondjuk ki nyugodtan, azért megy a szenvedés, mert a gyengén típusos nyelveknek nem tud olyan futási sebessége lenni, mint az erősen típusosaknak. Ráadásul (és ezért most megint meg fognak kövezni páran) az erősen típusos nyelvekben fejleszteni is jobb, bolond biztosabb (és itt most nem a Hello Wolrd komplexitású projektekre gondolok).
Ez utóbbin segít a typescript, Dart, coffescript, akármi, de az ezek által generált js, lehet, hogy még lassabban fut, mint a kézzel, szakértőként megírt.
Így aztán marad a szenvedés, hogy hogy lehetne valahogy elvinni az egész js-t erősen típusos irányba. -
martonx
veterán
Nem, de a helyedben már kivárnám azt a két hónapot, és win10-es universal appban gondolkoznék. Vagy megírnám Androidra a cuccot, és átportolnám winre, így egy csapásra több milliárd potenciális usert szerezve.
Sőt akkor már valami normális nyelven állnék neki (C# hehe), mondjuk Xamarin-nal, és akkor IOS-en is futni fog az egész, így még további 1-2 milliárd usert szerezve, ráadásul ők a legfizetőképesebbek. -
martonx
veterán
Beletanulási ideje kb. nulla (na jó, egy nap mondjuk).
Más kérdés, hogy akkor már gondolom van deploy automatizmusotok, CI rendszeretek, amibe beilleszteni a cuccot, nem feltétlenül tirivális.Egyébként nem vagyok nagy híve a kliens oldali automatizált tesztelésnek. Ha csak egy class, vagy id megváltozik, máris törnek a tesztek. Ilyen szerver oldalon sokkal ritkább, és jellemzően olyankor jogosan törnek el a tesztek. Ráadásul a kliens oldali logikák általában nagyságrendekkel egyszerűbbek, mint a szerver oldaliak.
Szóval nálunk ha piros a kliens oldali teszt, akkor 80%, hogy a teszt hibás. Ráadásul olyat tesztelni, hogy ha A gombot megnyomom, akkor átmegyek a B oldalra, hááát ezekben azért túl nagy hibák amúgy se tudnak előjönni, s akkor is inkább szerver oldali hiba okozza. -
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #5161 üzenetére
Bízd a józan paraszti eszedre, már ha ezt nem csak költői kérdésnek szántad.
-
martonx
veterán
A feladatnál nincs megszabva, hogy html form-al kell elküldeni az adatot, a felvételiző dönti el, hogy hogyan akarja megoldani. Emberünk erőltette a formot, de még azt se tudta megcsinálni.
ASP.NET-nek is van saját helper metódusa a form készítésre, igaziból tök mindegy, hogy miben csinálja az ember, hiszem, hogy bármelyikünk, aki akár csak kicsit is jobb képességű, csukott szemmel meg tudja oldani a feladatot, ha más nem egy-két célzott guglis segítséggel. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #5136 üzenetére
Azzal védekezett, hogy ő inkább az embereit irányította, mintsem az operatív munkában vett részt. De mondjuk bármennyire is nem programozott napi szinten, nem hiszem, hogy a gugli segítségével, el kellene vérezni egy ilyen szintű beugró feladaton? Illetve az is kérdéses, hogy hogy irányítod seniorként az embereidet, hogy review-zod a kódjaikat, ha abszolút fingod sincs a programozáshoz?
Ráadásul az egész folyamat úgy indul, hogy nyisd meg az általad leginkább használt IDE-t, szóval akár még az intellisense-re is lehet támaszkodni.
Na mindegy, a lényeg hogy tényleg tragikusak a felvételizők. -
martonx
veterán
Igen, ezért is linkeltem be, mert egyébként egész korrektnek, a valóságtól nem elrugaszkodottnak tartom. Láttam már ennél jóval betegebb js kérdéssort is.
Hogy a felvételizők szintjéhez is hozzászóljak kicsit offban. Nálunk járt olyan alany, aki senior webfejlesztőnek jelentkezett, komoly cégnél (talán logmein) dolgozott több éves webfejlesztői tapasztalattal a háta mögött, bruttó millió feletti havi fizuigénnyel. Nálunk nincs klasszikus idióta tesztet kitöltős sok körös állásinterjú, az első fordulóban is kódolni kell, a másodikban is csak már komolyabban, a harmadikban van elbeszélgetés, és ha szimpi vagy, fel is vagy véve.
Nos az első körben van egy nagyon alap beugró, miszerint kérj be két számot a böngészőben, szerver oldalon kalkuláld a hányadosukat, és jelenítsd meg az eredményt a böngészőben (nincs megkötve, hogy ajax-al vagy anélkül, nincs megkötve, hogy milyen IDE-vel, milyen nyelvvel, használhatsz internetet is, egy megkötés van, hogy fél óra alatt kész kell lenned vele). Emberünk ezen a feladaton annál a résznél megakadt, hogy hogyan kell egy html formot összerakni, és a szervernek elküldeni a benne lévő adatot.
Egyébként döbbenet, de az első körös beugró feladatunkon a jelöltek kétharmada zokszó nélkül elvérzik... -
martonx
veterán
Egyetértek, amikor lefutattam, rögtön be is ugrott, hogy miért csinálja, de véleményem szerint az ember akkor is bele tud futni egy-egy ilyen szivatásba, és azt akartam vele bemutatni, hogy ez azért nem olyan életidegen szivatós példa (egy plusz enter valahol a kódban).
Nem is vagyok rá büszke, hogy ezen a kérdésen elhasaltam, túl gyorsan vágtam rá magamban a nincs különbség választ (meg kimondottan javascriptes állásra akkor se jelentkeznék, ha két anyám lenne, de ez már szubjektív dolog).
-
martonx
veterán
Figyi, itt van egy-két egész életszerű kérdés, ahogy elkezdtem végigmenni rajtuk, simán volt köztük olyan, amin megfeküdtem. Pl. ez szerintem egész életszerű:
function foo1()
{
return {
bar: "hello"
};
}
function foo2()
{
return
{
bar: "hello"
};
}Ugyanazt adja-e vissza a két funkció?
Szerk, és a link, ahonnan vettem: [link]
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #5067 üzenetére
"Mitől lenne már gyorsabb localStorage-en vagy bármin keresztül elérni, mint a változókhoz hozzányúlva?"
Miért ne lehetne gyorsabb? Nem tudhatod.Ó bakker, szerinted a filerendszerből felolvasott kis fileokat gyorsabb elérni, vagy azt az adatot, ami a memóriában már ott van?
-
martonx
veterán
Én, mint a jquery egyik legnagyobb ellensége, mégis minden projektemben használom. Miért?
Mert a CSS3 selectorok még mindig nem az igaziak, noha az ES5-tel nagyságrendi ugrás következett be. És még mindig macera mondjuk class alapján kijelölt dom elemek összességéhez hozzáadni mondjuk egy click eseményt.
Aztán ott van az ajax, ami mostanra már szintén nem vészes plain js-sel, de azért egy jsonp, vagy egy async false kikényszerítés miatt, mégis sokat segít a jquery.
És akkor még nem beszéltünk a touch eventekről sem...
A jquery animations részét pedig évek óta abszolút nem használom.
Illetve mindezek mellett, ha az ember behúz egy jquery UI-t, vagy valami más plugint, akkor ismét ott van, hogy jquery kell hozzá. Ha meg már ott van, akkor miért ne használjuk.
Nagyon sok energiát fektettem egy időben abba, hogy plain js-t használjak, még egy mini js lib-et is elkezdtem írni, ami pont ezt a pár gyakran használt jquery funkciót valósítja meg, de valahogy mindig oda jukadtam ki, hogy még mindig a legkissebb rossz, behúzni a jquery-t. -
-
martonx
veterán
A cégünk vett két jegyet, csak épp egyikünk se akar menni. A hr-es csaj, ma is megkérdezte tőlem, hogy nem mennék-e? Lehet én vagyok a paraszt, de nem hiszek a konferenciákban. Kétszer is megnéztem a programot, de egy olyan előadást nem tudnék mondani közülük, amiért megérné két napot ott szopni. Mondjuk talán jobb, mint dolgozni. Én személy szerint jobb szeretek tanfolyamokra elmenni, a konferenciák elég bullshit szagúak.
-
martonx
veterán
válasz
Tibcsi55555 #5012 üzenetére
Először is, ehhez nem fog javascript kelleni.
Szerver oldalon fogsz egy üres file-t, beleírod, hogy 0, megnöveled eggyel a kiolvasott számot, ezt az értéket kiíratod, a növelt értéket pedig visszaírod a file-ba.
Nem hinném, hogy extrém magas látogatószámod lenne, így a locking issue-kat szerintem ez esetben nyugodtan hagyhatjuk kezeletlenül. -
martonx
veterán
válasz
Tibcsi55555 #5010 üzenetére
Ez mindig így kezdődik, hogy elvileg könnyű megírni. De vajon, ha ugyanazon IP-ről egymás után 10-szer refresh-elnek, akkor az 1-nek vagy 10-nek számolódjon?
Plusz hol akarod letárolni az eddigi refresheket?
Ha tényleg csak annyit akarsz, hogy legyen egy számlálód, akkor ahhoz tényleg kb. semmi nem kell, egy pár sornyi szerver oldali kódon kívül, amivel egy txt-be letárolt számot növelsz minden egy loadnál. Cserébe szart se fog érni a végeredmény
Ha meg normálisra meg akarod csinálni, akkor máris nem lesz triviális. -
martonx
veterán
válasz
Tibcsi55555 #5008 üzenetére
gugli (na jó bing) első találata: [link]
-
martonx
veterán
Érdekes megfigyelni, hogy egyre több NodeJs-es rendszer is typescriptet használ. Jópofa dolog a típustalan nyelvekkel dolgozni, de komolyabb kódbázisnál hipp-hopp visszájára fordul a típustalanság (pontosítok: gyengén típusosság).
Mi a typescriptet tavaly év elején kipróbáltuk (volna) egy komolyabb projekten, de elég gyorsan kukáztuk. Ennek fő oka a megbízhatatlan fejlesztői eszközök voltak, illetve a projektünk ugyan komolyabb projekt volt, de akkor is csak UI (egyébként pont AngularJs mellé akartuk használni). Így azt vettük észre, hogy igazán érdemben nem sokat ad hozzá a projekthez, miközben az instabil tool-ok miatt elég sok volt a szívás vele.
Azóta a typescript is lépett három verziót (ha az 1.5-ös bétát is belevesszük), és ahogy más kollégáktól hallom, mostanra a tool-ok is sokat fejlődtek. Ettől függetlenül pusztán UI projekthez nem feltétlenül van értelme használni szerintem.
-
martonx
veterán
Hoppá-hoppá az AngularJs 2.0 tényleg kezd egyre érdekesebb lenni: http://www.hwsw.hu/hirek/53663/google-microsoft-angularjs-typescript-framework-es6-atscript.html
-
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #4971 üzenetére
Igen tudom, a knockoutjs-ben nincs routing, ennyi az össz különbség. Végig használtam az szvsz-t, meg az ízlések és pofonok jelzőt, szóval ez abszolút szubjektív vélemény (ahogy minden vélemény az).
Talán annyival komolyabb mások véleményénél, hogy elég komoly knockoutjs és angularjs múlt áll mögöttem. -
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #4969 üzenetére
És mi van azzal, aki az összes fellelhető angular best practice-t adobtálta (hehe pl. az egyik ilyen best practice, hogy ne használjuk a beépített watch-ot, hanem saját eseményekkel kerüljük ki a brutális scope rángatásokat), X hónapot ráköltött a beüzemelésére Y számú fejlesztővel, és már a deep watch-okat is buzerálja, ha a szükség úgy hozza, mégis szarnak tartja?
Jó tudom, sok millió légy nem tévedhet. Ezzel szemben a knockoutjs érzés görbéje szerintem egy simán magas vízszintes egyenes.
-
martonx
veterán
válasz
DNReNTi #4964 üzenetére
Szvsz az Angular tényleg szét van hypeolva, én személy szerint a knockoutjs-re esküszök, de ízlések és pofonok.
Márészt ha a kérdésed inkább arra irányult, hogy mi a pláne ezekben az MVW (Model-View-Whatever) frameworkökben, akkor ezeknek szvsz nagyon is van létjogosultságuk. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4956 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésedet. Arra vagy kíváncsi, hogy érdemes-e NodeJs-ben fejleszteni? Vagy javascript-es design patterneket keresel? Vagy mindkettő?
-
martonx
veterán
Maximálisan egyetértek. Én a true + false összeadásos (talán a negyedik vagy az ötödik volt) példánál kapcsoltam ki. Roppant életszerű példák...
Múltkor egyébként volt szerencsém belefutni egy elképesztően idióta állásinterjús tesztbe. Ugyan nem keresek állást, de ez épp olyan volt, hogy az undormány pestről le tudtam volna menni vidékre, ezért adtam neki egy esélyt. Hát mit ne mondjak, ezek az állásinterjúk bőven jók arra, hogy az ember tudja, hova nem akar egészen biztosan menni, soha dolgozni.
-
martonx
veterán
válasz
Tibcsi55555 #4939 üzenetére
Kicsit konkrétabban, netán példákkal alátámasztva? Maga a probléma egyébként elég egyszerűen megoldható mondjuk egy jó magas z-index-ű, abszolút középre pozícionált ablakkal, aminek a display-ét dinamikusan változtatod a hovernek megfelelően.
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #4930 üzenetére
He??? A kettő abszolút két különböző dolog. Mit értesz az alatt, hogy látszólag ugyanaz a funkciójuk?
-
martonx
veterán
Megkérdezted, hogy mi értelme a tömbnek, plusz az egész kérdés feltevésedből érződik, hogy szintaxis szinten felfogtad, hogy van ilyen, hogy tömb, de marhára nem vágod, hogy mire való. Úgyhogy nyugodtan olvass még tovább ez ügyben, illetve gyakorolj
Már a tömbökkel gyakorlgatásodon is látszik ez, mivel pont hülyeséget gyakorolsz rajtuk. Gyakorold azt, hogy egy tömbben lévő elemeket hogy rendezel sorba, vagy hogy adod őket össze, ne pedig azt, hogy minden X-edikkel akarsz csak csinálni valamit, mert ez hülyeség, nem erre valóak a tömbök.
Ezt próbáltam volna pedzegetni, nem pedig azt, amit beleláttál a hszembe. Abszolút nem vagyok nagy barátja a jquery-nek, maximálisan támogatom, ha valaki plain js-el kezd el foglalkozni, nem pedig rögtön jquery-vel. -
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #4905 üzenetére
Ez igaz, de ott volt a példája, a példa tömbjével, amiben alma, körte stb szerepeltek.
-
martonx
veterán
"Nem a cél a lényeg hanem a kérdés szerintem"
Mivel butaságot kérdeztél, ezért próbált volna sk8erpeter a dolog mélyre látni
Általában sokan vannak, akik valami jól bevált egyszerű dolgot próbálnának megoldani valami kifacsart módon. És ez nem szokott nekik összejönni, és ilyenkor jönnek a tiedhez hasonló béna kérdések. Ellenben ha azt kérdeznék meg, hogy az alap problémát hogy lehetne jól megoldani, akkor egy feles kör megspórolható lenne."De akkor mi értelme a tömbnek?"
Senki se tiltja, hogy utána olvass, hogy mi értelme egy tömbnek.Ha össze akarsz fűzni tömbből elemeket, akkor azt kb. valahogy így kell:
var result = myArray[0] + myArray[2] + myArray[4];
-
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #4892 üzenetére
"NodeJS-en alapból nem lenne session" - persze nem is alapból van benne Session, pontosabban nem magában a NodeJS-ben, de feltételeztem, hogy ha valaki komolyabban veszi a NodeJS-es irányt, akkor azon is elkezd framework-öket használni.
Azokban pedig, ahogy most gyorsan utána gugliztam valóban van Session / Authentikáció kezelés. Más kérdés persze, hogy ennek a fizikai megvalósulása mennyire egyezik meg a "klasszikus" Session + authentication cookie-s megoldással, de funkcionalitását tekintve végülis megegyeznek. -
martonx
veterán
"Azt mondta, hogy elsősorban ezek a módszerek az IE-nél nem alkalmazhatóak"
Híjnye bakker, akkor sürgősen keress új tanárt, mert a session storage / local storage az egyetlen!!! HTML5-ös feature amit már az IE8 is támogatott. Az pedig akárhogy is nézem 6 évvel ezelőtt jött ki.
-
martonx
veterán
Én az egészet poénnak fogtam fel. Pont az a típusos programnyelveket kedvelő programozó vagyok, aki a javascriptet, php-t is kimondottan kedveli, napi szinten használja.
Ettől függetlenül mindig jót mosolygok ezeken az extrém konverziós példákon, nem cseszem fel magam rajtuk. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Mi a java-s standalone verziót sokáig használtuk, de a Visual Studio a 2013-as verziója óta annyira jó beépített tool-okkal rendelkezik, hogy már csak azokat futtatjuk automatikusan (igaziból minden egyes js mentéskor újra és újra fut out-of-the-box, a végeredményt már csak automatizáltan fel kell tolni CDN-be publishkor - nem szerver oldalról beszélek). A build utáni legelső http requestkor pedig generálódik egy hash, és amíg nincs új publish, addig azzal megy a js, css.
Én tök szívesen eszmét cserélnék veled (bár szerver oldalon nem js-ezek), és még értem is amit írsz, de annyira homlokegyenest eltérő fejlesztői környezetekben dolgozunk, hogy mégis kb. nincs miről beszélni. Mindenesetre jó látni amiket írsz, legalább jobban képben maradok a másik vonalat is látva.
-
martonx
veterán
Szvsz nem attól lesz jó egy topik, hogy mennyire pörög lásd PHP topik elképesztő szinvonaltalansága, vagy webfejlesztős, CSS-es topikban a honda nevű hülyegyerek trollkodásai.
A fórumok egyébként már csak ilyenek. Aki ért hozzá, és nagy néha felmerül benne 1-2 mélyebb kérdés, az már inkább magától utánajár, utána olvas, nem pedig ezekben a fórumokban kérdez utána. Szükségképpen inkább az egyszerűbb kérdések jönnek elő.
-
martonx
veterán
Na, ez a CTRL+P tényleg hasznos volt, pontosabban kötelező, köszi!
@Jim-Y: most alul megint megláttam azt a külön részt, amin a Console, Emulator stb... osztozik. Ezen a közös ablakos, dupla menüsoros megoldáson annyiszor dobom el az agyam, ahányszor meglátom.
Na mindegy, nincs értelme itt egymást győzködni, én csak leírtam a véleményemet, nem akarok senkit meggyőzni semmiről.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #4726 üzenetére
Oké-oké, én is azzal kezdtem, hogy még a .Net fejlesztők között is eléggé kuriózum számba megyek az IE használatommal.
Tudom, hogy a Netbeans + Chrome is tud js-t debugolni, nem is írtam hogy kuriózum, ezt csak a CSS változtatások megjelenítéséhez írtam. Azért írtam mert nagyon szeretem ezt a feature-t, és pl. Firefox-al ez nem megy (VS + Chrome-al sem).
Chrome-ot azért tartom kifacsartnak, mert folyton szopat a js-ek keresgélésvel, amikor több domainból jönnek a js-ek. Meg az az egész Source megjelenés valahogy olyan idétlen szerintem. De itt a szerintemen van a hangsúly.Böngésző flame-et se akartam itt kirobbantani, én egyedül az adblock-ot használom kiegészítőnek az összes böngésző alatt, ez meg éppen van IE alá is. Nekem személy szerint bejön az IE faék egyszerűsége, a beállításokban nem is emlékszek mikor jártam, egyáltalán minek oda belépni bármikor is?
Hozzáteszem, Chrome és FF beállításaiban se szoktam túrkálni.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #4724 üzenetére
Hogy a témához hozzászóljak, mint .Net vonalon fejlesztő (bár még ott is eléggé kuriózumnak számítok ezzel), én az Internet Explorerre (nyilván legújabb IE, a devtool pl. pont a múlt héten frissült) és annak a Dev tooljaira esküszök.
Ez nálam anno onnan jött, hogy a Visual Studio-val tökéletesen együttmüködik, azaz az IE-vel debugolt cucc javascriptjeit is rögtön a VS-ben lehet debugolni, másrészt nekem valahogy ez esik kézre legjobban.
Napi szinten használom a Chrome és az FF devtooljait is, a Chrome-énál kifacsartabb nyakatekertebb devtool-t még sosem láttam. Kb. mint java vonalon az Eclipse IDE
Az FF volt nálam nagyon sokáig a nagy kedvenc, kizárólag a VS integráció miatt kezdtem használni. Aztán ahogy az FF egyre lassult, egyre instabilabb lett, az IE pedig egyre jobb, úgy fokozatosan azon vettem észre magam, hogy bármit böngészek a neten, automatikusan IE-t nyitok.
Javascript debugolásra még VS nélkül is az IE devtoolja a legjobb (úgy értem kézhezállóbb, olyan igazi IDE kinézete, működése van). CSS debugban a többiek jobbak, ha jól rémlik az IE még a mai napig sem tudja, hogy pl. lerögzít egy elemet hover-re.
Ja és van egy feature az IE devtool-ban, amit viszont máshol nem láttam. Amikor a CSS-t átírogatod benne, a végén meg tudod nézni egy menetben az összegzett változtatásaidat. Ez mondjuk egy hirtelen befutott hosszabb átirogatásnál, kísérletezésnél tök hasznos tud lenni. -
martonx
veterán
"A rendező kód akor futna le, amikor az összes kép betöltődött, ezáltal tudjuk már a dimenzióit."
Ezen elgondolkoztam, hogy biztos ez a jó megoldás? Miért nem küldöd ki első körben a képek dimenzióit, url-jét, majd azt beillesztve a megfelelő helyekre, szépen lejönnének a képek, mindegyik pont a helyére. -
martonx
veterán
A jobb gombra menüt én a helyedben nem erőltetném, weben nagyon idegenül hat, ha a böngészők saját menüjét direktben felülba....od.
Ehhez tutorial? Csinálsz egy táblázatot és beleteszed amit akarsz (mit értesz feltétel alatt? szerver oldalról vagy belerendereled feltétel szerint, vagy kliens oldalon js-el rakod bele), hol kell ehhez tutorial? -
martonx
veterán
válasz
superboyka #4653 üzenetére
Ez esetben ismét elnézést. Máskor kezdd azzal, hogy erdélyből vagy, és örülsz ha valaki ki tudja bogarászni amit szeretnél, mert akkor rögtön más lesz a hozzáállás, mint ha az ember azt hiszi, hogy jött egy hülyegyerek, aki nem hogy kódolni, de még írni se tud. De mondom engem az se zavar, ha angolul teszed fel a kérdést, ha az jobban megy, mint a magyar.
-
martonx
veterán
válasz
superboyka #4649 üzenetére
Ez most nagyon off lesz, és nagyon paraszt. A hszed nagyon hasznos volt számomra, mert sosem gondoltam volna, hogy ilyen is lakozik bennem, de muszáj kimondanom. Annyira irritálón, borzalmasan bűn rossz a helyesírásod, hogy az első mondat után egyszerűen képtelen voltam érdemben elolvasni, hogy mi a problémád. Ezt tetézted a kóddal, amit nem néztem át, de ránézésre is az a kód volt, amit el se akarok olvasni.
Szóval ezer bocsánat, és tudom, hogy vér paraszt vagyok amiért kimondtam, de te erőltetted, hogy kapj valami reakciótAmikor olvastam a hszedet, akkor értettem meg, hogy testvéremnek miért kell szakmunkásképzőben vállalkozási ismeretek tantárgy fedőnéven matematika alapjait tanítania a végzősöknek (komolyan - téglalap terület, kerület, százalékszámítás a tananyag).
Ha netán 8 éves vagy, és még most tanulsz írni-olvasni, vagy felvidékről, erdélyből, vajdaságból származol (bár szerintem ők is nagyságrendekkel jobban írnak nálad a körülményeik ellenére is), akkor ezer bocsánat, és vedd tárgytalannak az írásomat. Ez esetben, ha normális angolsággal elküldöd privátban, hogy mit is szeretnél, nagyon szívesen segítek.
-
martonx
veterán
válasz
superboyka #4634 üzenetére
hűha, légy jó, és nézz vissza csak egy pár hsz-t, hogy hogy, milyen formában illik a példa kódunkat ide belinkelni. És még egy csomó helyesírási hibától is megkímélnéd sk8erpeter-t
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #4598 üzenetére
bevallom sose próbáltam, csak kértél egy példát
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #4596 üzenetére
pl. moodle
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #4593 üzenetére
Rémlik, hogy eleve vannak ingyenes keretrendszerek, amikben ilyen e-learning cuccokat könnyen le lehet vezényelni.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4572 üzenetére
IE alatt sem megy. Ezért nem kell egyedül fejleszteni, vagy ha már egyedül fejlesztesz, akkor kapásból több böngészőn végigkattintani, hogy legalább a legnyilvánvalóbb böngésző problémákat elkapd.
Én pl. pont ezért nem fejlesztek egyedül. Én IE-re esküszök (tudom beteg vagyok), a kollégák meg FF-re, Chrome-ra. Így aztán az elkészült kódot kb. rögtön ki is próbáljuk már fejlesztés közben is mindhárom fontos böngészőn. -
martonx
veterán
Szia!
Kettő megoldási lehetőséged van:
1. valójában szerver oldalon futtatod a konzol alkalmazást, oda feltöltöd böngészőből a konvertálandó file-t, majd a böngészőben megadott paraméterekkel futtatod a konzol alkalmazást.
2. valami kliens oldali encodert használsz, mint pl. ez: http://bgrins.github.io/videoconverter.js/ ezt konkrétan próbáltam is, és ugyan meglepő, hogy behúzol egy 15Mbyte-os javascriptet, de attól kezdve 100% FFmpeg funkcionalitást kapsz a böngésződben, és nem kell feltöltögetni a fileokat. Az mondjuk nem árt, ha a HTML5-ös webworkerekkel tisztában vagy ennek a böszme nagy cuccnak a használatához. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4569 üzenetére
"Ahol ez a dátum bekérés van az üzleti igény az volt, hogy ebben a formában kell bekérni a felhasználó születési idejét. Gondoltam, akkor egyből elfogadja így."
Bocs, ezen felröhögtem. Mert az egységsugarú megrendelő nyilván tisztában van vele, hogy a különböző böngézők mit tudnak, és mit nem...
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #4513 üzenetére
És azzal folytatnám, hogy js oldalon ellenőrizném, hogy jött-e megjelenítendő adat.
Ha nem, akkor felfednék egy addig hide-olt gombot, és arra kattintva ajax-al elküldeném a szervernek az input mező tartalmát. Szerver oldalon meg már csak egy db insert kell a boldogsághoz. -
martonx
veterán
Figyi, persze ez nem rossz, de tényleg minden azon múlik, hogy melyik megközelítésnek van több előnye?
Behúzni azért egy angularjs-t mondjuk, hogy pár oldalnyi portálnál oldalanként 3 mezőt data-bindoljál abszolút overkill.
Ugyanakkor szerver oldalon kigeneráltatni jó nagy, komplex agyon data-bindolt, ha ide kattintok, amott változzon page-eket, majd fw nélkül elkezdeni köré írni a több ezer sornyi js-t, meg szintén overkill.Önmagában egy SPA-hoz nem kell semmiféle js fw, elég lehet egy szimpla navigációs lib, mint pl. a pagejs
-
martonx
veterán
válasz
theiron320 #4472 üzenetére
setinterval
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4443 üzenetére
A 2-dik plédát minek bővíteni? Az úgy jó, ahogy van. Fogd fel controllerként. Szvsz szerver oldalon sem bővítget az ember származtatással éjjel-nappal controllereket.
Ha meg tényleg pont erre van szükség, akkor tényleg ott a prototype lehetőség. -
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4441 üzenetére
Egyrészt nem értelek mit szeretnél, mi a problémád? Nem lehetne valahogy az alapoktól kezdve, mi lenne ez a program, mi a szerepe a ko-nak benne, kb. hogyan strukturálnád a ko-t, leírnod, hogy mit is szeretnél?
Másrészt kizártnak tartom, hogy e témában bármi is legyen a problémád, ahhoz prototype-ot kellene használnod.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4439 üzenetére
Ez már a te döntésed. Vagy egy nagy controllert használsz, vagy "oldalanként" használsz egyet. Én ez utóbbit javasolnám, de ha elég egyszerű a projekt, egyszerű az oldalak modellje, akkor simán mehet egy kontrollerbe is akár.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4434 üzenetére
Pont, hogy a 2. megoldástól lesz szépen strukturált a kliens oldal.
Knockoutról beszélünk, ahol nincs definiált controller, mint pl. angularjs-ben, de a fő modelledet fogd fel controllerként, azaz abba húzd meg a többi kis modellt, plusz az eseményeket itt mozgatod. Jim-Y szép példát tett fel jsfiddle-re. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #4409 üzenetére
Most fejből dobom ide, én ilyesmit szoktam használni:
function model() {
var self = this;//Ez privát
var privateApple;//Ez publikus
self.publicApple = "valami";//Ez privát
function privateTest(){
};//Ez publikus
self.publicTest(){
};return self;
};Így minden, amit a self-re felfűzök az publikus lesz. Ami meg nincs a self-en az privát. Szvsz ez az egyik legletisztultabb módszer. És persze ezt lehet megfűszerezni IIFE-vel, vagy Singleton pattern-nel, mikor melyik a célszerűbb.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #4394 üzenetére
Ez egyre inkább off topik, de per pillanat is tudok mutatni olyan főállásban PHP fejlesztőt, aki pont olyan szarul írja a PHP kódját mindenféle framework, meg CMS nélkül is, mint ahogy írtad
Szóval igen, erre is gondoltam, csak úgy voltam vele, hogy ezt így hosszadalmasabb levezetni, mint példának felhozni a CMS-t, ahol ez szükségképpen eleve így van.Az eredeti kódban meg olyanok voltak, hogy itt - ott, egy - egy if ág végén, ahol nyilván return akart volna lenni, mert teljesen egyértelmű volt, hogy a cél akkor az adott funkcióból kilépés lett volna, event.preventDefault-ok álltak pl. xy string hosszának ellenőrzésekor, azaz amikor validációs hiba történt
Akkor direkt nem akartam ezen élvezkedni, de addig provokáltál...Finoman, némi hint-tel megszórva próbáltam a kollégát rávenni, hogy szánja már rá azt a 10 percet némi javascript doksi olvasására. Mivel időközben levette pastebin-ről, így gondolom sikerült is a rávezetés. Kár, hogy nem tudtad te is megnézni, biztosan okozott volna neked is pár vidám / sírva röhögős / fej falba verős percet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 2025 - Íme a 26. héten megjelenő játékok listája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest