- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
W00dyka
tag
Alakulunk, alakulunk
Na de ez mi lesz/lehet ?
"A previously unannounced special addition will be brought to iRacing during the first week of 2016 Season 4! Be sure to visit http://www.iracing.com at 1:00PM EDT (17:00 GMT) for a special presentation on Tuesday, September 13th, 2016! "
Jöhetnek a tippek !
-
W00dyka
tag
-
Sziasztok!
Aki szeretne egy próba versenyen részt venni a Formula Renault 2.0 géppel az Iracers.hu szervezésében az a következő linken tud jelentkezni:
Kedvcsináló:
-
W00dyka
tag
válasz
painkillerx #1190 üzenetére
Le Mans az fixen !
-
painkillerx
tag
Valaki tudja már mi lesz a fő újítás, vagy új autó, pálya a következő szezonra? Én eddig nem nagyon hallottam semmit.
-
W00dyka
tag
Az installálás nem nehéz , bár x1 kontroller nem akarta az igazságot.....
A tapasztalatok én autó szimulátoros vagyok...szóval egyből egy ilyet indítottam az Iracing-et. Beállítás fórum alapján nem nehéz , visszapillantók és minden belőve, pályára ki......
Eszméletlen élmény, SDE persze van de egy idő után már nem is látod.....amikor megcsúszol azt még jobban érzed ergo sokkal könnyebb ellenkormányozni.......... de amikor már háttal csúszol az valami irdatlanul kellemetlen ! Persze az életben sem kellemes.....
Egy dolgot tapasztaltam ami persze nem negatívum, de szokni kell, hogy én egy monitorról jövök "át" ergo amerre néztem, pontosabban amit láttam eddig arra ment az autó , de itt a Riftben nagy kanyarokban 120 foknál többnél amikor belenézek a kanyarba és már a kijárati ívet nézem néha azt hiszem már arra megy az autó, de néha nem ! Vicces helyzetek voltak ebből Mosport Canadian Tire pályán.
Egyenlőre ennyi....
-
W00dyka
tag
Hétvégén Spa 24 órás a linkeket dobáljuk be ide ha valaki esetleg streameli majd .....
-
fLeSs
nagyúr
válasz
W00dyka #1183 üzenetére
Tegnap ám mással is kísérletezgettem.
Én a BMW baseline setupját kezdtem el átalakítani, hogy csináljak magamnak egy hozzám illő saját baseline-t szal minden az iRacing alap baseline-ból indult ki.
Span-n a BMW minimum szárny mellett (-3) egyes kanyarokban szeretett túlkormányzottá válni a saját setupommal (+ csak nagyon óvatosan/lassan nyomhatom le a gázt kanyarokból kijövet), szal gondoltam kipróbálom, hogy a rake-nek iRacingen tényleg van-e hatása.
Asszem az alapsetupban ez 16 cm volt, ezt levittem 6 vagy 7 centire és sokkal jobb lett. Szóval az autó gravitációs középpontját jobban a hátsó fél felé toltam el azzal, hogy lejjebb hoztam, így oda nagyobb súly jut és ezért stabilabb. Gondolom én, csak most kezdtem ezzel foglalkozni.Mondjuk ha a guminyomásnak ekkora hatása van, akkor az egészet kezdhetem előlröl.
-
W00dyka
tag
Igen lehet itt mivel szöszölni és ez csak a kezdet ........ már másnak ....néha nekem ez a vége is ........bár az ARB bladekkel már kezdek megbarátkozni
-
fLeSs
nagyúr
válasz
ozoli78 #1181 üzenetére
Hát pont erről írtam amire válaszoltál, hogy dinamikus az időjárás.
és hogy emiatt csökkenteni vagy növelni kell a hideg guminyomást. És hogy erre tegnap jöttem rá.
A setupolással egyébként csak az utóbbi napokban kezdtem el szórakozni, ez egybe van kötve a gyakorlással, hiszen 1-1 dolog átállítását utána körözgetéssel lehet csak letesztelni. Sztem sosem gyakoroltam még ennyit, mint mostanában. Régen annyi volt, hogy letöltöttem egy setupot, kipróbáltam, mentem vele 5-10 kört aztán jöhet a verseny.
Cambertéma: tegnap este ugye írtam, hogy próbálgattam dolgokat, a cambert is.
BMW-nél alapból -2,4 elől és -1,7 fok hátul.
Így 16-21 fokos különbséget mértem a gumi belső/középső és külső harmada között.Visszavettem a cambert a minimumra, ami a BMW-nél -1,6 elől és -0,4 hátul. Kimentem az útra, és már az első kanyarban érezni lehetett, hogy jobban tapad a gumi.
Így 12-15 fokos különbségeket mértem a gumi belső/középső és külső harmada között, elég nagy különbség.Ezután ezzel a beállítással kipróbáltam, hogy lejjebb veszem a guminyomást 3 click-kel (155 elől és 162 hátul).
Így már 7-14 fokra csökkent a hőmérsékletkülönbség (gumi belső/középső és külső harmada között).Ezután azt próbáltam ki, hogy az alapsetupomban feljebb veszem a guminyomást, így 9-15 volt a különbség.
Ez mind default időjárás mellett, minden esetben négy kört mentem az outlap-on felül és ugyanott álltam meg a végén.
Amúgy BMW-nél a baseline setupban 172 kPa a hideg nyomás, az általam készített setupban 165 elől és 172 hátul, iracing default időjárásnál (46 fokos aszfalt) ezekkel az értékekkel jött ki ~185 kPa, és ezzel van az hogy az egész verseny csak egy nagy csúszkálás/sikamlás volt.
-
ozoli78
tag
Azt biztos vágod hogy gt3 ban dinamyc időjárás van , gyakorlatilag nincs 2 egyforma szerver ha állítgatod az autod előtte nézd meg milyen meleg az aszfalt.
En 162-165-169 között szoktam allitani a hideg nyomast .
Melegen 180 kpa körül legyen nekem igy bevállt.
En mercivel szoktam menni.
Mindjuk setupolas nekem annyibol tart kiprobalok egy párat es ha jo belovom a guminyomast es csá, ami időt eltőltessz allitgatassal inkab gyakorlással töltsd jobban megéri, persze egy bizonyos tempot el kell érni de tulzásba nem viszem soha a setupolast gyakorlás többet hoz. -
fLeSs
nagyúr
Egyébként ahogy olvasgattam azt ajánlják youtube-on a setupállítgatós fazonok, hogy pl. a GT3-as autókkal a hot pressure 180 kPa környékén legyen verseny közben (a GT1-es autókra is ezt mondták most a hétvégén az iRacing fórumon).
Nemtom ezt honnan szedték, mert én a BMW-vel mentem ma 2 versenyt ilyen beállítással (meg előtte egy rakás kört gyakoroltam), és teljesen olyan érzés az autó, mintha csak siklana a pályán, nincs meg a tapadás.
Az egyik versenyen ki is nyiffantam.Nem igazán értettem, hogy ennek ilyen szarnak kell lennie (ebben a hitben voltam a második verseny végéig) vagy pedig én rontok el valamit. Csak azért mondom ezt így, mert nemrég kezdtem újra a versenyezgetést (egyelőre elég kevés sikerrel
).
Kipróbáltam egy practice sessionben, hogy 3 clickkel lejjebb vettem az alap nyomást, és sokkal jobb volt, éreztem hogy az autó "kapaszkodik" az útba, nyomhattam neki mint az állat, nem csak siklott meg csúszkált összevissza, igaz csak 4 körön keresztül tartott a próba. Ezt volt 4x (negyvenvalahány, asszem 43) fokos úthőmérsékletnél.
Aztán egy másik practice sessionben meg (még mielőtt utánaolvastam volna, hogy ezt is figyelni kell) az alapbeállítással (aminél a hot pressure 180+ kPa) körözgettem és brutális tapadás volt, megintcsak nem értettem mi a pöcs történik. Megnéztem, és az úthőmérséklet ebben a sessionben 26 fok volt.
Szóval ha magasabb az úthőmérséklet visszább kell venni a légnyomást, ha alacsony akkor meg feljebb. Utánaolvastam (NEM az iRacing fórumon), és a valóságban így van. Mondjuk a valóságban a levegőhőmérsékletet nézik de mindegy. Azt ovastam, hogy 10 Fahrenheit fokos különbségnél (~5 Celsius) 1psi-vel (7 kPa, iRacingen mondjuk 2 klikk) kell állítani a dolgot.
-
fLeSs
nagyúr
Tesztelgettem kicsit a BMW gumiját.
A camber pluszolása (tehát kevesebb mínusz) emelte a gumi külső harmadán a hőmérsékletet. Ez tiszta sor.A guminyomás _emelése_ emelte a gumi középső harmadán a hőmérsékletet.
A probléma csak az, hogy
A guminyomás _csökkentése_ is emelte a gumi középső harmadán a hőmérsékletet.WTF? Guminyomás csökkentésnél középen csökkennie kellene, nem? Így nem is lehet beállítani rendesen, hogy nagyjából egyenletes legyen a hőmérséklet -> tapadás.
-
W00dyka
tag
A mi forumunkon vannak setup segédletek , meg istennek hála jó pár segitőkész setupguru !!
-
fLeSs
nagyúr
Btw azt vki meg tudja mondani, hogy a gumihőmérsékleteknél a külső rész az miért sokkal alacsonyabb mindig, mint a közepe és a belső része? Vmi olyasmit olvastam régebben, hogy ebben bugos az iracing tire model, mondjuk ha már V7-nél vagy hol tartanak akkor azt gondolnám, hogy mostanra ezt már ki kellett volna javítaniuk.
-
fLeSs
nagyúr
Na a tegnapi nap elegem lett.
A napokban (vagyis ez már 1 vagy 2 hete volt) gyakorolgattam a FR 2.0-val COTA-n és láttam, hogy egyesek sokkal gyorsabbak nálam, ez persze nem meglepő, hiszen COTA-n még soha nem versenyeztem, ráadásul az FR2.0-t is csak most vettem meg (meg amúgy sem vagyok top versenyző).
Mindig mondják, hogy road versenyeken a setup csak annyit számít, hogy kényelmes legyen annak, aki használja, a sebesség a versenyzőn múlik.
Letöltöttem egy gyorsabb emberke setupját, és lám, kapásból 1,5 mp-et vertem saját magamra.tényleg nem számít a setup...
Tegnap végigolvastam egy cikket arról, hogy a beállításoknál mi mit csinál, de a lényegesebb, hogy elmagyarázták, hogy hogyan működik egy autó.Mármint a "gravitációs középpont", a súlypont áthelyeződés és a többi dolgot, meg hogy a lényeg mindig az, hogy a gumi minél jobban tapadjon, mi miért van és mi mire való. Minden tök logikus volt.
Eddig a setupkészítésem abból állt, hogy klikkelgettem ezt-azt-amazt, aztán reméltem hogy jó lesz.Csináltam ma magamnak egy setupot és most büszke vagyok, mert kivételesen tudtam, hogy mit miért kattintgatok és egész jó lett.
Most aztán retteghet a többi versenyző!!! -
W00dyka
tag
Alább látható a liga futamunk az NXTV tolmácsolásával
Illetve Zima Peti ligatárs Oculus Cv1-es felvétele
-
W00dyka
tag
-
fLeSs
nagyúr
Megvan itt vkinek a Formula Renault 2.0 és a Corvette DP? Szeretném őket kipróbálni vétel előtt.
-
W00dyka
tag
NV TV közvetítésében itt nézhetitek meg a teljes versenyt !
-
W00dyka
tag
Kiváncsi vagyok hanyan leszünk ?!......... Szép díj !
-
ozoli78
tag
-
-Mike-
addikt
Van valakinek obutto cockpitje? Még fontosabb, van valakinek obutto cockpithez coupon code-ja?
-
Tomdriver
őstag
Köszi h. szóltál javítottam:
-
Tomdriver
őstag
Új topic nyílt az iRacers fórumon belül, sok hasznos kocsi beállítási infóval, akinek setupolásra támadna kedve az itt meg fog találni mindent, szakértőink folyamatosan fejlesztik!
-
ozoli78
tag
Ingyenes kód nálam igényelhető az iracers.hu n privát üzenetben.
-
ozoli78
tag
-
Tomdriver
őstag
Ha szeretnétek a Hungaroringet látni iRacingben, szavazzatok rá please.
-
ozoli78
tag
Ma 14 órakor indul a sebring 12 órás futam.
Az megpróbálom az egészet streamelni itt tudtok minket követni.
-
-
olly
aktív tag
Erre valaki tud valamit? Vagy azért nem tudom még letölteni mert jelenleg áll az iracing, és csak azok tudnak játszani/letölteni akik már előre megvették?
Testdrive.iracing.com-on jobb oldalt a letöltésre kattintva hozza ezt be (mivel nincs sok autó/pálya letöltve, ezért akartam leszedni őket de hát ugye ez fogad.)
-
gabri83
csendes tag
sziasztok! Azután szeretnék érdeklődni tőletek, hogy tudnék egyedi festés betenni az iracingbe. Mondjuk olyant amit mások is használnak és nem nekem kell csinálni
előre is köszönöm a segítségeteket
-
-
-Mike-
addikt
Ilyeneket ne kérdezz.
Egyelőre semmi, furmark teszt, lefuttattam már memória tesztet is, semmi.
Eszembe jutott még valami ( de már mindegy mert viszem vissza garanciás javításra de hátha van ötletetek) hogy ha az előlapi usb-be vagy vonalbemenetbe dugok bármit, 10/1-szer kikapcsol a gép. Ez mi ill. ennek lehet-e bármi köze a fagyásokhoz? -
-Mike-
addikt
Azt hiszem most untam meg.
Display boxban minden csík jó(L,Q,S,P,C,R,G,F) és kifagy. Megáll a kép és az eszem is lassan. -
barni1122
tag
-
-Mike-
addikt
Ha játék közben (eddig csak official verseny közben tapasztaltam, practice-n soha) minden előjel nélkül megáll a kép, teljesen lefagy a játék (sem reset semmi nem segít) és a fülesben valami hihetetlen ciripelés vagy valami hasonló cincogás veszi kezdetét, az milyen hibára utalhat? ram? vga?
-
barni1122
tag
Eljött a 24 órás Daytonai futam napja és ha nem haragszik senki, megosztanék néhány magyar érdekeltségű csapatot, valamint azt is, hogy hol lehet majd őket követni az elkövetkezendő 1 napban. A verseny érdekessége még, hogy éjszaka fog zajlani, ami még látványosabbá teszi majd.
A top split itt lesz hivatalosan közvetítve: iRacing LIVEÉs akkor a bátor vállalkozók:
Corvette DP
iRacers.hu Endurance C7 Team (top split)
Sándor Tibor alias Tomi
Sinka Dániel
Lőrinczy Máté
Bokor Ákos
Papp Attila
STREAMFord GT
Pörkölde.hu
Bodnár Dániel
Pintér Krisztián
Sass NorbertMcLaren MP4
HSRT - Hungarian Sim Racing Team
Rippl Róbert STREAM (?)
Rab György
Dudás Tamás
Péceli Péter
Szalmási Ádám STREAMiRacers.hu Slow SimSport
Szczerbinski András
Kalász Ádám
Németh Péter
Csúcs Sándor
STREAMRUF Track
Killer Beez Racing
Lehoczky Máté
Vasvári Máté
Török TamásFalcon-GP (top split)
Sven Anders Palmquist
Richard Danis
Ief Vangenechten
Kay Kaschube
Wim StockmansHa nem bánja az iR fórumot olvasó óriási tömeg, majd néha írok egy kis szösszenetet, hogy az év talán legnépszerűbb szimulátoros eseményén hogy állnak a honfitársaink.
-
barni1122
tag
Kétlem, hogy van itt olyan aki nem tudna róla, de a betolakodóknak meg a többieknek azért leírom, hogy idén is lesz 24 órás futam Daytona Road-on, a változatosság kevéért most éjszaka. Ha valaki szeretne magyar csapat színeiben indulni vagy kíváncsi még részletekre, ITT megtalál mindent.
-
v!ct0y
veterán
BÚÉK.
Steamen frankón 22 euró az első év? Vagy csak én látom így.
-
barni1122
tag
válasz
painkillerx #1118 üzenetére
Tényleg nem megy, bocsi, csak a beillesztésnél még jónak tűnt. Ha most kellene, akkor iRacers.hu-n tudsz 3k-ért Road tagságot váltani és kapsz egy 50%-os kódot, vagy vársz.
-
barni1122
tag
válasz
painkillerx #1114 üzenetére
PR-HALFOFFSEPTEMBER2015
Ez tutira működik -
-Mike-
addikt
Én nem találom, help: a nordschleife hot lap "bajnokság" az meddig tart? Van valami díj is a végén vagy csak fun az egész?
-
barni1122
tag
válasz
painkillerx #1114 üzenetére
Mintha az sg.hu iRacing fórumán lenne egy kód a fejlécben, de most nem vagyok abban biztos. iRacers.hu-n ha szervertaggá válsz akkor kapsz féláras kódot éves előfizura. Másról most nem tudok.
-
painkillerx
tag
Lehet valahogy szerezni promo kódot hogy az évi előfizetés 49 dollár legyen? Vártam a karácsonyra de ebben az évben nem volt semmi akció. Sajnálom hogy a black friday-nél nem használtam ki.
-
Tomdriver
őstag
Nem tudom használ e még valaki itt MSI afterburnert játék közbeni monitorozásra, de a legutóbbi frissítés óta nálam nem működik az OSD.
Más játékokban hibátlan, csak iR alatt nem. 4.2.0 verzió van fenn.Ha esetleg tudtok rá valami megoldást, help please!
-
-Mike-
addikt
De jó, hogy 3monitoros konfigokról van szó. Lenne egy láma kérdésem: 3monitor esetén elég egy vga vagy kell 2db? Illetve, egy nvdia Gefroce gtx 950/960 esetén mennyi az fps esés 1monitorról 3ra váltás esetén?
-
-
knbs
senior tag
válasz
Tomdriver #1102 üzenetére
Pontosan ilyen samsungjaim vannak 3 honapja hasznalom oket. Tokeletes!
IPS glow-t nem tapsztaltam.
Az nvidia 97es stutterrel viszont par palyan igen, de nyilvan a montiornak semmi koze ehhez a jelenseghez.
Bar besotetitett helysegben hasznalom es foleg esti orakban szoval lehet nem mervado a velemenyem nappali viszonyok kozott. -
Tomdriver
őstag
A monitorjaiddal kapcsolatban hadd offoljak még egy kicsit.
Hétfőn küldtem vissza 3db Samut, mert olyan szörnyű beszűrődéseket produkáltak, hogy élvezhetetlen volt rajtuk minden ami fekete. (előttük már volt IPS monitorom de a régebbiknél nem tapasztaltam ilyent)
Ma rendelnék helyettük és az ASUS VN279Q-t néztem ki, de tudom LG-k sem rosszak. Neked milyen típus van, sikerült mindjárt jó példányokat kifogni, nincs IPS glow?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest