Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz kulu22 #311634 üzenetére

    a Garmin inkább sport, mint okos
    Ez konkrétan attól függ, mit nevezel okosórának. Ha neked okosóra = egy karon hordott mini iPhone néhány extra szentzorral, akkor igen, a Garmin nem okos. De ha nem az iPhone-nal való integráltsághoz kötjük, akkor pontosan olyan okosóra, mint az AW, csak másra van "kiélezve". Természetesen nem karon hordott mini-iphone, minst az Apple Watch, de integrálható az iPhone-nal. Nincsenek telefon-funkciói (sms-küldés, telefonálás, eSIM), de ettől még okosóra.
    A probléma számomra, hogy az Ultrát kifejezetten sport-óraként reklámozzák, holott ez sem más, mint egy AW, amit robusztusabb tokba tettek, és hozzáadtak egy-két szoftveres sportfunkciót (a már meglévők mellé). Ennyitől sajnos még nem lesz sportóra, és aki - mint. én - bedőlt ennek, és Garmin-os tapasztalattal rohant megvenni, mert végre egy sportra kiélezett AW, hát az igen komoly csalódásban kellett része legyen. A Garminoknak hosszú útjuk volt a speciális GSM-eszközöktől a sportórákig, ez évtizedekben mérhető, nem értem miért gondoltam, hogy az Apple ezt egy csapásra behozza... ebben tényleg én voltam a ludas, a csalódásomat magamnak is köszönhetem. Egy mini-iphone-ból még nem lesz egy csapásra sportóra, mert azok a külső szenzorokkal való integrációk, amik pl az ANT+ illetve a SOLAR technológiákkal ott vannak a Garminokban, azok sehol sincsenek, ezért mondjuk egy profi biciklisnek még mindig nem játékosok, mert nincs pedálütem-szenzor- illetve wattmérő-integráció, és nem tud mellpánthoz csatlakozni, csak hogy a legalapabb dolgokat nézzük, amiket mondjuk egy profi biciklis tud. De azon is jogosan gondolkodik el az ember, hogy a reklámban a magashegyi túrázó (hegymászó?) mialófaszt "navigál" az órájával, ha nincs egy normális térkép és egy normális GPS tracking egy órába. A reklámban iránytűt néz a hegymászó, hát aki ezt megcsinálta, annak pl. fogalma sem volt, mit használnak a hegymászók - kiatököm használ ma már iránytűt navigáláshoz? De komolyan.... És tele van ilyen bakikkal, ami miatt sajnos pont olyan karon hordott mini-iphone lesz az AWU is, mint a többi AW. Az eredeti hozzászólásomban azt mondtam, hogy néhány kivétellel MINDEN, amit egy GARMIN tud, azt jobban tudja, mint az AWU, ebbl jött egy vita a búvárkodásról, miben egyáltalán nem lettem meggyőzve, de elfogadom, ha valaki ezt nem így látja. Ezekszerint a búvárokon most már AWU-kat fogunk látni (agyő Rolex Submariner, úgis már régóta a befektetők meg a pngvinbe öltözött bankárok "búvárórája" vagy :D )
    Ha valakinek az iphone-nal való integráció foka határozza meg egy óra "okosóra" voltát, annak bizony a legokosabb az AW lesz, ez eléggé egyértelmű. Igaz, hogy a mini-iphone-ságon kívül semmit nem tud rendesen (még egy normális alváselemzést sem - nézzetek meg egyet egy Garminon, akkor megértitek mire gondolok), de hát lehet rajta fotókat nézegetni, meg lehet sms-ekre válaszolni, és - igen - van rajta Siri, ami konkrétan nagyon jó dolog - na meg mindig nálam lehet, még otthon is, nem kell hordoznom magammal a telefont.
    Egy Garmin Fenix vagy Epix vagy hasonló szintű óra ugyanakkor nagyon jól használható iPhone-nal, és a Grmin Connect alkalmazás (amihez hasonló nincs is az Apple-nek, még csak nyomokban sem, pedig az egyik leglényegesebb dolog lenne szvsz) segítségébvle az adatok is átkerülnek a Health-be az iPhone-on - már aminek egyáltalán van helye a Health app-ban.

Új hozzászólás Aktív témák