- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
1995M
junior tag
válasz
lugosi #41254 üzenetére
Nem hiszem, mert megnézed pl. az EU-ban lévő francia Orange szolgáltatót és van nekik antispam app az áruházban [kép], nyilván a hatékonyságát nem ismerem, de van. Itthon Telekom stb. nincs ilyen. Közben a csalók már a telefonszám spoofingnál tartanak.
Sokkal hihetőbb válasz számomra, hogy a szolgáltatók tesznek rá magasról és mindig lemaradva követik a technológiát. Mennyi idő volt az eSIM támogatás, Volte, hány éve nem foglalkoztak az RCS-vel, miért van az csak kimenő külföldi hívást tudok tiltani, bejövőt nem, hasznos funkciók helyett miért reklámokkal és promóciókkal van tele az app.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
lugosi #41254 üzenetére
Hmmm…. Nem gondolnám, hogy ez GDPR dolog volna, hasonló megoldást anno használtam Samsung telefonon (Galaxy S7), illetve láttam, hogy ez mostanság is jól működik ott. Ugye, ez nem így lenne korlátozás esetén (hiszen a hívás rögzítése is csak fw módosítással lehetséges odaát).
Egy próbát megér a linkelt App. -
sgeza
veterán
válasz
lugosi #41219 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy mindkét fájlt külön megtartja. Készíts sok képet, amit mind szerkesztesz (csak a látható méret miatt sokat, mert egy képpel nem lesz feltűnő a változás), és nézd meg, hogy a szerkesztéssel vagy azok visszavonásával mennyit változik a tárhely (ne a kép méretét, hanem a tárhely változást)! Egyébként fájl szinten is látod a szerkesztett és az eredeti képeket is. Ráadásul ha eleve mondjuk portré módban készítesz képet, ott is meg lesz a portré nélküli változat is, így ez alapból több helyet foglal. És ezt nem mindig látod megfelelően a kép méreténél, mert ott általában az egyik méretét mutatja. A teljes tárhely fogyásával lehet jobban ellenőrizni, ott a tényleges tárhely méretet mutatja. A live módról nem is beszélve, ott a videó fájl még nagyobb is tud lenni, mint maga a kép. Ezt az apple nem nagyon köti jól láthatóan az orrunkra, különben kevesebben vennének nagyobb tárhelyet meg iCloud előfizetést.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
lugosi #40914 üzenetére
Nálam ez lett a megoldás: [Hagyatéki kontakt hozzáadása az Apple-fiókjához]
-
burgatshow
veterán
válasz
lugosi #40777 üzenetére
Az in-app purchase is megosztható, ha a fejlesztő beállítja az alkalmazásra illetve a család szervező engedélyezi a funkciót.
-
yaska
csendes tag
válasz
lugosi #40190 üzenetére
Szia, PC-ről szinkronizáltam az ipadet az iTunessel, ekkor egy "Macemről" helyre kerültek a mappák, majd innen egy az egyben átmentettem a fájlokba. Itt leválogattam, majd Fery02 javaslatára Megosztás / mentés alkalmazásával be a Fotók Előzményébe, onnan pedig ki albumokba de így nem működik.
-
merqree
őstag
válasz
lugosi #40121 üzenetére
Nehezemre esik kategórikusan kijelenti, hogy a waze törlendő. Amikor nagyon sietek, akkor szoktam csak használni, a jelentések miatt.
Egy időben Sygic-et használtam, de mivel a CarPlayt már csak előfizetéses módban lehet használni, így akkor nagyon "megharagudtam" rájuk, és akkor olcsóbb volt a TomTomGo-ra éves előfizetéssel, mint a Sygic, így itt ragadtam a TomTomGo-nál.
De ezek mellett van, hogy a GoogleMaps-el megyek.A legritkább esetben használom az AppleMaps-et, mert azon a POI kritikán aluliak, és nincs webes felület, ahol tudnék POIkat javasolni.
Az autóban (Smax 2023as) van gyári navi forgalommal egyetemben, de az olyan késésben van az útlezárások és úton folyó munkák, hogy csak zavaró tényező, ezért sosem használom.
-
CharlieDrop
veterán
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
lugosi #40121 üzenetére
Nekem kifejezetten rossz tapasztalataim vannak vele, noha több alkalommal is adtam esélyt a részére. Minden teszt során elbukott, szándékosan olyan helyeken tettem próbára, amelyeket jól ismerek és gyakran járok feléjük. Téves tervezés, hiányzó cím, értelmetlenül javasolt elkerülés és egyebek miatt inkább az egyre jobban teljesítő Apple Térkép a navigációs eszközöm.
Nagy várakozás volt bennem az itteni Waze topik és egyéb ajánlások után, de számomra komoly csalódás volt… -
válasz
lugosi #40101 üzenetére
Köszi, de attól félek ezek a hájpolt, meg nagyobb nevű app-ok kiesnek nálam, mert közel sem tudják azokat a funkciókat egyben, mint a fenti linkelt droidos app.
Lehet valóban nem létezik ilyen minden-az-egyben app iOS-re, pedig gondolom nemcsak nekem nekem lenne rá igényem.
Pl ez olyat is tud, hogy egyszerre több képet ráillesztek layer-ként az alap képre és mindegyik layer-el külön tudok módosításokat végezni természetesen, sorrendjüket, viselkedésüket változtatni.
Emellé részletes szöveg beillesztési lehetőség és még sokminden más.Most ebben a Lightroom-ban pl olyan alap dolgot nem enged csinálni, hogy összébb szeretnék nyomni egy képet, ami a tartalmával együtt “nyomódjon”.
Aztán persze erre a következő lépés lenne, hogy egy másik képet rá szeretnék layer-ként rakni, de az szintén nem lehetséges. -
törölt tag
válasz
lugosi #39919 üzenetére
Apple is bringing sideloading and alternate app stores to the iPhone
Here’s how the new “alternative app marketplaces,” as Apple called them, will work. Users in the EU and on iOS 17.4 will be able to download a marketplace from that marketplace’s website. In order to be used on an iPhone, those marketplaces have to go through Apple’s approval process, and once you download one, you have to explicitly give it permission to download apps to your device. But once the marketplace is approved and on your device, you can download anything you want — including apps that violate App Store guidelines. You can even set a non-App Store marketplace as the default on your device. -
Cyberbeni
addikt
válasz
lugosi #39908 üzenetére
Random app nem telepíthet másik appot, csak ha direkt be van jelölve, hogy az egy olyan app. (Plusz akkor már első installtól 0.5€ per install, nem csak 1M után, meg kell 1 millió eurós kreditről igazolás egy banktól) Plusz gondolom első vásárlás előtt még feljön a permission kérés, ahogy pl a lokációhoz is kell.
-
válasz
lugosi #39905 üzenetére
Rage47 kolléga véleményét osztom.
Szűrni fogják a tartalmakat. Teljesen mindegy, hogy 3rd party app storeba kerül fel egy app, ugyanúgy át fogják vizsgálni mintha a saját store-jukba kerülne.lugosi: "Apps installed through alternative app stores will need to go through a notarization process that includes safety and security checks, which is how Mac apps work."
Szerintem Mac-en sincs gond a biztonsággal, de idővel úgyis kiderül. -
dik
őstag
válasz
lugosi #39684 üzenetére
Mert nem akarok fizetni vagyis akié lesz nem kéne ha fizetne majd. Eleinte lelkesen fogja nyomkorászni az biztos aztán meg lehet gyors meg is unja majd...
Akié lesz még okos telefonja sosem volt és annnyira sem vágja ezek mint én...
De akkor lesz rendes adat és majd elválik. Remélem nem lesz sok tanuló pénz.
Követkeőnek olyan hol lehet beállítani mikor bekapcsolom a Blueto.... nem kapcsoljon be? A kb. sosem kell majd. -
törölt tag
válasz
lugosi #39623 üzenetére
Szolgáltatások és áruk szabad áramlása, egységes piac elvbe férjen bele. Most a Digital Markets Act kapcsán egyébként is hoztak nagy szabályokat. Elvileg könnyebb lesz egyik cégtől a másikhoz mozgatni az adataidat, pl. felhős fotóidat. Schengen és az euró is nagy munka és folyamatban. Jó, most egy diploma honosítás bürokráciát elviseli az ember egyszer, de ilyen hétköznapi dolog mint appok és streaming… Hát jogászkodják meg.
-
tknof1871
őstag
válasz
lugosi #39490 üzenetére
Üdv! Köszönöm a választ!
Vajon lehetséges az Apple Find My alkalmazásával megtalálni mondjuk egy ellopott Segway rollert, ha a tulajdonosnak nem volt Iphone-ja, vagy egyáltalán Apple ID-je?
Hogyan kell üzembe helyezni egy új Segway rollert?
Bluetooth-on keresztül csatlakozni kell egy telefonhoz. Most ez android lesz. Még mindig nem lehet használni, mert létre kell hozni egy Segway accountot. Most már működik. Aztán egy nap ellopják a rollert.
(BTW Ennek a youtubernek úgy lett meg a rollere, hogy Iphone-ja van.)Az Apple Support oldalán találtam olyan lehetőséget, hogy "Create your Apple ID on a Windows PC".
Akkor a lopás után csinálni kell Apple ID-t.
Az Apple Support youtube csatornáján megnéztem egy videót amiben elmagyarázzák hogyan kell használni a My Find alkalmazást. Ebben elmondják, hogy úgy is működik, ha desktop böngészőben belépünk a "iCloud.com/find" oldalon.
PC-n Windows 10 OS alatt be kell lépni az iCloud.com/find oldalon.Látom a hibát a gondolatmenetben. A Windows 10 alatt létrehozott Apple ID miért kapcsolódna az andoidos Segway app alatt létrehozott Segway Account-hoz? Nem értek az IT-hez, de talán pont ezért nem veszem észre, hogy valahogy ezt is meg lehet oldani.
(Videók megnézése, oldalak olvasása után már látom, az Apple mennyire több, mint telefonok, órák, számítógépek, laptopok. Az Apple okosotthont is kínál. Nem gondoltam mennyire komplex termékportfóliója van. Azt tudtam, minden termékük probléma nélkül működik együtt, mert mindent házon belül terveznek. A telefonok támogatása sokkal hosszabb, mint az androidnál. Jó lehet az Apple "ökoszisztémában" lenni.)
#39486Whynot?
A tulaj látta, hogy hol van a cucc, de a rendőrség megmondta neki kerek perec, hogy lesz.rja, még egy járőrt se küld ki egy ilyen bejelentésre...
Még ha a Balkánon történik... De hogy Nyugat-Európában is megtörténik ilyen! Az az ember talán 500 munkaórával kereste meg a MACbook árát. Én még nem kerestem pénzt olyan munkával ami könnyű és szívesen csináltam. Át tudom érezni, ha lesújtotta a veszteség. -
joey04
titán
válasz
lugosi #39492 üzenetére
Nekem volt olyan szitu amikor ezt tesztelgettem, amikor hol így hol úgy döntött a rendszer, mert éppen a határon volt, és akkor sokkal jobb volt a dedikált zoom kamerás kép. Persze vannak szituk amikor valóban jobb, ha a főkamerából nagyít, csak szeretném ezt én eldönteni, meglőni a képet mindkét módon.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
lugosi #39435 üzenetére
Nem iOS verzió függö, hogy mi lehet a storeban. Március 6 a határidö: https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Markets_Act
-
SharpSA
veterán
válasz
lugosi #39435 üzenetére
Olvastam róla, hogy talán enged majd egyszer ebben az Apple, meg hogy talán a Chrome (amit messze kerülök és másnak is ezt javaslom), meg valamelyik másik böngészőnek készülőben van a saját motoros változata iOS-ra,. Eddig nem láttam olyan hiteles írást, amelyben azt írnák, hogy a 17-es rendszertől már szabad a pálya, de akkor rákeresek az általad javasoltak szerint.
Szerk.: továbbra sem találok erre írást, "search engine" találatok vannak, meg év eleji írás, hogy majd lesz webkit-en kívül is élet...
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
lugosi #38884 üzenetére
Gondolom valami jogosultság kérdése, úgy lehet megcsinálva, hogy csak a szülő tudja leszedni. Nem tudom, hogy itt van-e olyan, mint windowsban a rendszergazda vagy androidnál a root, egyáltalán létezik-e, hogy ilyen szinten beépül egy simán telepített app.
Van egy tippem, hogy írta nekik, hogy hogy lehet leszedni, csak gondolom a next-next módszerrel tették fel mindkét telefonra.[link] Itt látom, hogy gyárilag is tud ilyet a cucc, és már itt is Képernyőidő-jelkód-ot, Apple ID azonosítót és jelszót stb. ír.
Valszeg jó esély van rá, hogy ebből az 5-ből lehet rajta valamelyik: [link],
vagy az első 1-2 amit a store felhozhatott nekik. -
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi #38742 üzenetére
Ellenben lehetne az Apple világon kívül is használni. Én pl. kétlaki vagyok, iPhone meg iPad van, de a Mac-et most adom el, visszamentem Windowsra (illetve mindig is volt Winem a Mac mellett is). Nekem nagyon jól jönne, de már látom, hogy a másik irány lesz a nyerő: most is használom az MS Authenikátort, az lesz előbb vagy utóbb a master password manager is...
-
törölt tag
válasz
lugosi #38733 üzenetére
Valamikor tíz éve használtam Lastpass-t, majd Dashlane-t ingyenes módban, később BitWarden. 1Password általában a tesztek királya, viszont fizetős. Rájöttem a megosztást, jegyzetek és egyéb funkciókat nem használnám ki. Hagytam az egészet a fenébe, töröltettem a fiókokat és 6-7 éve csak Microsoftnál és Apple-nél vannak elmentve. Sőt, amióta Windows iCloud mellé telepíthető Edge és Chrome alá az Apple kiegészítője, akár törölhetném is MS fiókból. Lustaságból még nem próbáltam, ideje lenne már rendet rakni.
Probléma még nem volt. Lényeg, hogy egyedi generált jelszó mindenhova, 2FA és erős master password.
A gyári megoldások is átvesznek funkciókat, jelszó erőssége, szerepel-e hackelt adatbázisban, örökös kontakt megadása. -
totron
addikt
válasz
lugosi #38716 üzenetére
Hát igen, de ezek már kilőve is ki vannak.
Ennél már csak az uninstall az erősebb, de az nonszensz. Wifire kerülve meg semmissé lesznek ezek a tiltások**, ez is tetszene úgy, hogy wifin is megtartódnak a felhasználói akaratok.
Nem értetted félre. Jónak hangozhat, de az említett appok előtt 5-6 napig is elvolt, mire 1%-os állapotba került. Ezért is kérdeztem rá megint, mert műszakilag is fáj. SIM és wifi nélkül* értendő, tényleges érintetlenség mellett. A rendszer 74%-ig mutatta a kondíciót, most már "Szerviz". A képernyőidő úgy 1.5 óra körül lehet így szolid netezéssel, de majd rátesztelek megint, a téli időszakban mellőzött eszköz a teló. Egyébként ezen a szinten már minden érdemi használatot követően érezhetően satnyul az akku ereje.
*Mintha az egyik átok a wifit is visszakapcsolta volna, de ezt nem állítom biztosra.
**Igazából esetükben mobilneten is.Más: Fájlkezelőben 1x csak eltűnt minden tartalom. Az appok látják, lejátsszák a fájlokat, de a kezelő megvakult teljesen, nem értem. Egyedül az előzményekben árválkodik 2 elem statikusan.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
lugosi #38406 üzenetére
Én programozó vagyok, és nem gondolnám hogy ez egy akkora hatalmas meló volna. De ez ilyen tipikus Apple féle hozzáállás. Egy csomó tök érthetetlen dolgot nem oldanak meg, pedig ezek nagy része valóban nem lenne akkora feladat, de nem, mert nem és kész.
Amúgy persze hosszú távon rohadt idegesítő volt, ugyanakkor egy darabig én jót mulattam amikor hallottam.
Egyébként meg én nagyon szerettem benne azt, hogy ha van AW is, akkor az óra is mutatja hogy mikor merre, így - persze ez főleg gyalogosan érdekes - nem kellett a telefont nézni/hallgatni közben. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
lugosi #38400 üzenetére
Basszus, anno Pécsen használtam először a Maps-et, nem is voltam ugye ismerős a környéken, de hallgattam, hogy "forduljon jobbra a ZÉ xy utcára." oké mondom... de csak a 4-5. alkalommal jöttem rá, hogy nem Z valami utca, hanem AZ valami. Mondjuk nem koncentráltam rá, csak ekkorra tűnt fel, hogy azért még Pécsen sem kezdődhet minden utca Z-vel
Vicces volt. kicsit sajnáltam is, amikor aztán kikerült belőle.
-
törölt tag
válasz
lugosi #38292 üzenetére
Én se értem miért nem elég a készüléket angolra állítottam, még régióváltás is kellene, hogy a lefotózott virágot azonosítsa a lookup. Mennyi ilyen funkció van, amiről lemaradunk pedig nincs technikai akadálya. Ráadásul, ha költöznél és Apple ID régiót is váltanál, imádkozz milyen adatot kerül fekete lyukba.
-
törölt tag
válasz
lugosi #38284 üzenetére
Sári? Mi könnyebben tanulunk angolul, mint Siri magyarul. Magyar billentyűzet szójavaslatok és swipe reálisabb cél lenne. Már annak is örülnék, ha nem lenne régióhoz kötve sok dolog. Több hasznos dologról maradok le, mert magyar bankkártya van az Apple rendszerében.
Utálom az országhatárokat az interneten. Ideje lenne már egy digitális Schengennek. Nem érdekel milyen jogdíj és számlázási hókuszpókusz van mögötte, legyen egy EU regisztráció és kész, legyen ugyanaz a tartalom ugyanolyan minőségben egész EU-ban. Egy EU App Store, egy EU Apple Music. Csóró magyar veszi a nálunk méregdrága terméket, de kevesebb feature van hozzá.
Ezek a nagy tech cégek valamilyen szinten "közművek" és az Apple egyébként is hajlamos rácsodálkozni Kalifornián kívül is létezik világ. Lehangoló mindig úgy nézni WWDC-t, hogy tök jó feature aztán *megjegyzés csak US & UK. -
bald.raven
kezdő
válasz
lugosi #37963 üzenetére
Én is észrevettem mostanság, hogy akár négyszámjegyű, "egysávos", kritikán aluli minőségű mellékutakra is hajlamos bevinni az egy- vagy kétszámjegyű utakról, ha több útvonalon is elérhető a cél. A logikát én sem értem. Korábban általában akkor vitt le a legjobb, leggyorsabb útvonalról, ha azon baleset vagy torlódás volt. Most már akkor is elvisz a susnyásba, ha arra akárcsak 1 perccel is rövidebb a menetidő. Sajnos ebben nem előnyére változott, régen sokkal jobb volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest