- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yaska
csendes tag
Most ugye kérdezhetnétek jogosan hogy akkor miért nem leválogatott, csoportosított képeket rakok egyből az ipadre. Azért mert külső tárolón ömlesztve vannak a képek, nem tudok nekiülni és asztali gépen vagy laptopon válogatni, hanem ezt éppen az ipaden szeretném megcsinálni nem helyhez kötve...
-
yaska
csendes tag
Na ez így kissé érthetetlen, tehát: a "A Macemről" helyről lehet ugyan az Albumokba menteni, de itt leválogatni nem lehet az Áthelyezés hiánya miatt. A Fájlokban lehet leválogatni mert van Áthelyezés. A leválogatott képeket a Fájlokból lehet az Albumokba menteni de csak a közös tárolóba aminek Előzmények a neve. Innen viszont ki kéne rakni (vagyis tulajdonképpen le kéne ismét válogatni) albumokba, de nem lehet mert ugye itt megint nincs Áthelyezés - és ha van benne több ezer kép, honnan tudjam hogy hol kell folytatni a leválogatást...
Így leírva mindezt nagyon bonyolultnak tűnik... -
Minden egyéni igénytől függ.
Nálam ez például úgy néz ki, hogy az utóbbi 13 évem fotói kimerülnek 480 db képben, tehát mondhatni nem vagyok nagy fényképezgetős. 😁
Ezeket én teljesen el tudom úgy tűrni, hogy a Fotók “Összes fotók” szekciójában görgetek, még úgyis, hogy azok között pl szerepelnek a képernyőmentéseim is.
De elképzelem, hogy ha több fotót fixen eseményhez szeretnék kötni, akkor azokat például külön egyéni albumba rendezném és akkor azokat később ott könnyen megtalálnám a Fotókban.Fájlokban csak archiválási céllal tárolnék fotókat (ha rengeteg fotóm lenne és nem férnének iCloudba).
Mindezt úgy, hogy a régebbi és kevésbé fontosnak gondolt fotókat oda áthelyezném és azokat időnként PC-re csak átmásolnám.Nekem is hiányoztak akkoriban “alapvető fájlműveletek”, de ahogy megszoktam a működést, ez az “alapvető fájlműveletek” kifejezés elmosódott mostanra számomra.
-
Megnéztem az előzményeket az ipad topikban, próbálok segíteni én is, hátha kisütünk valamit, mert nekem jelenleg közel 70e képem van a Fotókban, szóval kell azt is rendszerezni néha.
Jól értem, hogy te (először?) nem a Fotókban tároltad a képeket, hanem simán a Fájlokban? De most átkerültek a Fotókba? -
Mert iOS rendszeren minden külsős app számára rejtett minden és szintén a már másik topikban (többieknek: iPad topik) említett Megosztás funkcióval lehet “láthatóvá és kezelhetővé tenni” más appok számára mindent.
Mac-em sajnos nincsen és ha jól tudom, akkor jelenleg ez az aktuális probléma:”az alap probléma mostmár az hogy viszonylag könnyen meg tudjak különböztetni egymástól 1-2 ezer fájlt, akár vmilyen jelöléssel vagy más helyre rakással...”
Erre való a Fotók automatikus rendszerező képessége, hogy idővel minden (vagy legalábbis a legtöbb) képedhez rendel címszavakat, ami alapján a Keresővel keresni tudsz.
Mivel ez gépi tanulás, sohasem lesz tökéletes és valószínűleg nagy általánosságban tud csak működni, pl beírtam Fotók keresőbe, hogy “autó” és szépen kilistázta az összes autós képemet, de ha komplikáltabbat írnék, biztosan elbukna a dolog.
Manuálisan felcímkézni fotókat meg szerintem nincsen sajnos lehetőség.
Az is elég lenne, hogy pl kijelölök 30 képet és azokat mind elnevezem mondjuk “Ballagás” néven és később csak beírom ugyanezt a keresőbe, de szerintem ilyenre nincsen lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Milyen program, ami...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED monitor topik
- Autós kamerák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest