- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
válasz
#48138511 #41106 üzenetére
Pont akartam panaszkodni egyik nap, hogy hiába lett nagyobb telefonom a mini után, a UI ugyanúgy szar sok appban
Nem látok többet, a gombok/feliratok összecsúsznak, rossz helyen vannak, beágyazott web felületek vannak, amik dobálják a cookie szart, mindent kitakaró óriás gombok, stb. Már azon gondolkodtam, hogy Plus telefon kellett volna, hogy lássak valami pozitív változást, lehet nem hiába azt választják az emberek.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
#48138511 #40998 üzenetére
Igen, tényleg furcsa, hogy azokon a felületeken nem említik ezt, pedig elég volna egy link elhelyezése, hiszen ez az útmutató is „házon belül” készült….
Ezt is tudja natív módon az iOS, meg rengeteg minden egyebet is remekül meg lehet oldani az Apple által adott cuccokkal. Értem én, hogy nem mindenkinek szimpatikus és nem is volna ezzel baj, hiszen van más lehetőség, lehet választani. De az, amilyen lekezelő, durva módon állnak bele itt a fórumon (a felhasználók egy jól látható köre, 90 százalékban ugyanazok az arcok), sokszor elveszi a kedvem a fórumozástól, egyre gyakrabban. Inkább nem szólok hozzá, illetve újabban már meg sem nyitok egy hírt, ha az Apple vagy egy terméke a téma, mert csak a minősíthetetlen hangnemű leszólás, kötekedés megy, vagy a tudatlanság miatt történő számonkérés pl olyan dolgok miatt, amik évek óta benn vannak a rendszerben, de még mindig gúnyosan “követelik” stb. Ha pedig le mered írni, hogy elégedett Apple user vagy, akkor jön a birkázás, ostobázás, magas lóról beszélés, mindezt következmények nélkül lehet ezen a fórumon.
Életemben nem írtam negatív posztot egyik androidos témában sem, nem megyek oda köpködni, de azt meg tűrni kell itt, hogy ők retorzió nélkül csesztessenek minket. “Szép” helyzet, szomorú valóság.
No mindegy, ez úgyse fog jó irányba változni, itt divat okkal és ok nélkül rúgni az Almát, ez a “menő”.Nah
, kiírtam az elmúlt napok, hetek hónapok tapasztalatait, mehet tovább minden.
-
Šolaire
veterán
-
Ear001
addikt
válasz
#48138511 #40686 üzenetére
"köröket vert az akkori Androidokra, pörgős rendszer volt."
Ez egy bizonyíték lehet a párhuzamos univerzumok létezésére, mert sokadik frissítésre lett használható, a Microsoft csak ígérgetett és állandóan késett, drága volt, stb. A telefon gyártók is így látták, ezért sem csináltak rá telefont. A többit tudjuk, innen azt hiszem összeért a két univerzum.
-
kp78
addikt
válasz
#48138511 #40637 üzenetére
Erre rájöttem már időközben magam is, de nagyon köszönöm Neked is
Ellenben az iPhone topicban ajánlott dologban vmire nem tudok rájönni.
Beállítottam az AssistiveTouch-ot.
Jól testre is szabtam, de majd még biztos lesz finomhangolás.
Ha van tipp/ötlet, h mit érdemes (inkább) odatenni, jöhet
[kép]
Legalul van a beállításában, h megerősítés AT-csal.
AppStore ki is írja, h megerősítés AT-csal, de hogy miképp erősítem meg a letöltést, arra nem bírok rájönni.
Bármit csinálok, nem indul a letöltés.
Illetve az egyéni kézmozdulatoknál nem bírok rájönni, h ha felveszek egy mozdulatot, de hogy adok hozzá parancsot? Vagy mire való az egyéni kézmozdulat rögzítése? -
kp78
addikt
válasz
#48138511 #40604 üzenetére
Az óra ikonra beállítható jelzés hangereje állítható vhogy?
Vagy a csengőhang hangerejét kapja és kész?Ébresztésnél van ott csúszka, amivel jól állítható, de a jelzésnél nincs.
A menüben is elég szegényes a hangerő állítás lehetősége, vagy csak én nem lelem.
"Unfold" nevű hangja is jó.
Ehhez át kellett állítanom angolra a telefont, h ez melyik is lehet.
Kibontakozásnak hívják magyarul -
kp78
addikt
-
sgeza
veterán
válasz
#48138511 #40587 üzenetére
Van mondjuk 1000 képed, amiből 900 albumokban van. A maradék 100 csak egyszerűen képek (vagy videók, most könnyelműen hívjuk mindet képeknek, elvégre az alkalmazás neve is csak fotók
) , amiket valamiért meg akarok nézni, vagy abból keresgélni. De nem keresővel, mert nem mindig tudom, mit akarok keresni. Egyszerűen csak azt akarom, hogy ami albumban van, azt ne lássam, csak a maradékot.
Ezt a gyári nem tudja, pedig csak egy nyamvadt kapcsoló/szűrő beállítás kellene hozzá. És nem tudom elképzelni, hogy nem léteznek emberek rajtam kívül, akiknek ez jól jönne.
És például nincs olyan kereső szűrő, hogy "nem albumozott képek".
Ez a linkelt alkalmazás tudja, számomra ez egy nagy pozitívum. Amellett persze, hogy sok egyéb hasznos beállítási lehetőség is van benne.Ezúton is utólagos köszönet a kollégának a közzétételéért!
-
Rage47
veterán
válasz
#48138511 #40494 üzenetére
Én ezen már túlvagyok pár éve
Semmit nem fejlesztettek rajta konkrétan. Ez már így marad örökre.
Tudnék ilyen feladatokat adni, hogy próbálj meg 2 emberre venni vonatjegyet úgy, hogy az egyik kedvezménnyel utazik, stb.Még a két ember hozzáadása alapból is olyan, amire nincs példa a Földön szerintem.
-
törölt tag
válasz
#48138511 #40256 üzenetére
Keresgéltem, a válasz úgy tűnik nem lehet. Kicsit furcsa privacy zászlós cégtől. Talán iOS 18 majd? Apple ID már Apple Account lesz, talán nem csak új név.
Más: iOS 18 Apple Pay használat desktop böngészőben más rendszereken is, Chrome, Firefox stb. generál egy kódot, telefonnal beolvasni és onnan már az iPhone intézi.
-
burgatshow
veterán
válasz
#48138511 #40245 üzenetére
A Fitness+-ra a valasz egyszeru. Mert az Apple haklis a nyelvi dolgokra es mivel hivatalosan zero magyar nyelvu tartalom van rajta (most az mellekes, hogy szerintem siman lenne ra vallalkozo aki megcsinalna), ezert a szolgaltatas sem erheto el.
Az masik beszelgetes, hogy amugy lehetne egy “szarok ra” gomb mert en tudok mondjuk angolul. De ez van. -
Laca1212
őstag
válasz
#48138511 #40200 üzenetére
Arra van e megoldás, ha a tolvaj annyira kifinomult, hogy csak a wifit, BT-t és a mobilnetet lövi ki és nem airplane-be teszi?
A mobilnet kikapcsolhatatlanságára írtad ezt: "Screen Time korlátozásoknál van opció mobilnetet ne lehessen kikapcsolni.". Ez oké, működik.De a wifi és BT esetére van megoldás?
-
Angrybird
csendes tag
válasz
#48138511 #40215 üzenetére
Köszi a választ.
Igen, közben átgondoltam, amíg repül az ember, addig kikapcsolja a parancsot, ez nem gond.
Ezt a Screen time állítást nem találom.
Watch-om nincs még.
Erre a vezérlőközpont problémára nem tudsz mit mondani? Neked is így megy?
Sajnos ez így nem ér sokat, csak, ha a mobilnetet nem tudják kikapcsolni, net nélkül még a lokátor sem látja. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
#48138511 #40200 üzenetére
Ja-ja, a Záróképernyő esetén nálam sok korlát van, hogy ne lehessen túrkálni. A “válasz üzenettel” és a “nem fogadott hívás visszahívása” aktív. Emlékszem, pár éve volt egy hiba, amikor Siri innen való vezérlésével bárhova be lehetett jutni a telefonban. Akkor lőttem ki minden mást, ami elérhető onnan, a fent említett 2 funkció kivételével.
@mindenki:Beállítások
Face ID és jelkódmenüpont alatt lehet csemegézni, hogy mit engedtek meg neki.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
#48138511 #40197 üzenetére
Azért szerencsére van fejlesztő, aki lehetővé teszi a jelkód vagy biometrikus védelmet a saját alkalmazásához és azok legalább védettek. Messenger, OneDive, Authenticator, szolgáltatók appjai, bankok, iCsekk, Simple stb.
Az iCloud Fotók pedig adja a rejtett képek opciót, Kulcskarika is zárolt stb, szóval igyekszik az Apple is adni védelmet.A YouTube védelme a Google hatásköre lenne, ha foglalkozna vele…
-
válasz
#48138511 #39914 üzenetére
Részemről az elv furcsa, hogy adott egy termék, rendszer, platform évtizedes ismert tulajdonságokkal amit egy milliárd user választott és akkor erővel kívülről megváltoztatják, mert csak...
Ez az irány nekem se tetszik. Vízfejek eldöntik, hogy ezt így kell és kész... -
contaxg
veterán
válasz
#48138511 #39843 üzenetére
Pár hete van iPhone-om, családi "maradvány", ezt nyertem meg. Régebben nagy Apple fan voltam, 94-ben vettem az első Macintoshomat. Nézem egy ideje ezt a telefont és azt látom, hogy ennél a cégnél megállt az idő. A rugalmasság legkisebb szándékát sem látom, sőt minden "szolgáltatásuk" arról szól, hogy tudjanak minél jobban az agyamban turkálni.
Vannak olyan napi apró dolgok amit egyszerűen nem értek. Pl a wi-fi kikapcsolásánál nem azt akarom, hogy lekapcsolódjon a hálózatról, hanem azt, hogy kapcsolja ki a azt a fogyasztót. Nem a Settings-ben akarok turkálni ezért. Sőt néha szeretném tudni, hogy mennyi a pillanatnyi áramfelvételem. Miilliamperben.
A programokban állandóan keresgélnem kell a visszalépés gombot, főleg ha nem gyári az app. Az Android 13-nál egy legyintés a képernyő jobb szélén és visszaléptem. Bárhol, bármikor. Azt sem értem, hogy miért szeretik a pocsék akkumulátor időt? Minden "fejlesztést" (ami már egy ideje mások után kullogás) patikamérlegen mér a cég borzasztó felárral..
Szóval csak ülök és nézem ezt a készüléket és néha azon gondolkodom, hogy mit nem látok ebben a készülékben úgy ahogy mások és mitől lesz sok tulajnak ettől a telefontól nedves a bugyija. -
-
Gzolo
senior tag
válasz
#48138511 #39799 üzenetére
Nekem a legnagyobb bánatom, hogy minden fotót ömlesztve tárol havi bontásban, nem szedi szét Photo/Screenshot/Downloaded/Airdrop kategóriába, kínszenvedés lementeni külső tárolóra.
Plusz sima IMG_XXXX a fájlnév, lehetne IMG_Datum_OraPerc, mint más helyeken, mert így simán összeakad két külön Iphone-ról a backup a PC-n. -
Rage47
veterán
válasz
#48138511 #39799 üzenetére
Semmi nem fog ebből megvalósulni szerintem. "ne számítógépen kelljen" - akkor nem vennének Mac-et az emberek, ha mindent meg lehetne oldani iOS-en
Fastmailt használok és ott már jóval előbb volt Hide My Email és ott sincs ilyen lehetőség, hogy a generált emailcímmel kezdeményezzünk email küldést. Válaszolni persze lehet a címmel.
Kérdés, hogy a VisionPro után mennyivel néznek újra rá a többi platformra, ami kezd romlani iOS 16 óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest