- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
consono #41064 üzenetére
Láttam párat amik sokkal többhöz kértek hozzáférést, mint például helyadatok és társaik és az appon kívüli tevékenységek követésére is. Inkább kihagynám az ilyen üzleti modellel rendelkezőket (értsd: Nem akarom őket támogatni még reklámbevétellel sem).
Többieknek köszi a tippeket!
-
törölt tag
válasz
consono #40405 üzenetére
Persze, hogy nem az. Viszont amikor a frissítést feldobja a telefon, akkor majd átlagember is látja van lehetőség a szemét eltakarítására. Gyakran a reader mode is nagyon hasznos, egy gomb a címsávon és akár domain szerint is be lehet állítani. Aki pedig kicsit benne van a témában, már felrakott egy rendes adblockert.
-
merqree
őstag
válasz
consono #39774 üzenetére
Akkor lefordítom magyarra: egy harmadik fél által létrehozott applikációnak, ami azt ígéri, hogy több fiókot is használhatsz ugyanazon programon belül, Te megadnád az adataidat?
pl, hogy értsd: van egy applikáció, ami azt ígéri, hogy több messenger fiókot is tudsz szimultán kezelni, de ehhez add meg a facebook/messenger adataidat. Te megadnád? -
oba
addikt
válasz
consono #39445 üzenetére
Az MS-t sem kell félteni, elég megnézni, hogy egy win10/11 telepítéskor mennyi minden adatküldés meg hasonló opció van bekapcsolva alapértelmezetten. Akármit csinálsz ezek a cégek úgyis tudják még azt is, hogy mikor mit nézel, mire keresel rá, és hogy kivel mit beszélsz mondjuk messaging appokon. Ha nem vagy pedofil sorozatgyilkos terrorista akkor mindegy. Ez az ára, hogy rengeteg szolgáltatást ingyen adnak. Nem tartanak senki fejéhez fegyvert hogy használja.
-
faki_
senior tag
válasz
consono #39312 üzenetére
Sziasztok!
A Parancsokkal szeretnék képet megjeleníteni, de nem sikerül. A képet a Home Assistant adja a "Kamerakép lekérése" paranccsal és a szerkesztésnél lefutattva meg is jelenik a kép. Ha elmentem a parancsot és futtatom, hibaüzenet nélkül lemegy, de a képet nem jeleníti meg. Leírásokban találtam Base64 kódolásra utalást, de azzal nem tudtam zöld ágra vergődni. Mit kellene berakni a parancsba a kép után?
-
zolnagy
őstag
válasz
consono #39272 üzenetére
Igen, erre már rájöttünk, de az a baj, hogy rövid kábelen van rákötve a kocsi portjára, így nem túl kényelmes. De valószínű, akkor kelleni fog egy hosszabb kábel. Bár így sem lesz kényelmes, mert mindig fel kell oldani ujjlenyomattal a telót...
Nincs erre más megoldás? -
törölt tag
válasz
consono #39212 üzenetére
Sajnos csak bizonyos nyelveken támogatott:
iOS and iPadOS - Feature Availability -
tuzpenge
őstag
válasz
consono #39206 üzenetére
Este volt már....én voltam a f@sz. A beállításokban a hunkey appon belül vannak a beállítások amik működnek is...szóval elhamarkodott volt az ítélet. Most tesztelem.
Viszont az az érdekes hogy a csereszövegnél be van állítva nekem egy pár dolog és ugye a gyári billentyűzetnél működik is, de itt csak egy ami működik (mondjuk a számomra legfontosabb). Szóval ha 2 @@-t írok akkor behelyettesíti az email címem, de az összes többinél ez a hunkey nem csinál semmit. Erre van megoldás? -
Zsolt,72
senior tag
válasz
consono #39145 üzenetére
Igen, az [Adblock Pro: Safari] képes rá. Böngészőben használva reklám-mentes vele a YT.
-
Allien
veterán
válasz
consono #39025 üzenetére
Ok, ez igaz. Hiába tudja a hardver, ha nincs támogatva semmilyen formában, vagy, nem tud róla senkise...
Végtére is, ki gondolná, hogy valaki monitornak akarna használni egy kijelzőt almáéknál...
Ok, fordítva nem gond, kifele lehet küldeni a képet.
Na, ha rá jövök, azért nem tartom magamba. -
Allien
veterán
válasz
consono #39023 üzenetére
Semmi esetre se veszett, mert androidon megy...
Wifin nem érdekes, azon megy.
De, az eredeti cél az lett volna, hogy a kamera lcd-jén lévő dolgokat vegyem fel. Van ilyen cucc, csak 100ezres tétel...
(Atomos ninja példul) Nomármost, kábel, és progi kérdés, elvileg...
Max, marad a wifi...
-
col
addikt
válasz
consono #38958 üzenetére
Nekem ilyen nincs a gmail kliensemben. Ilyen "reklámmal" még nem nagyon találkoztam se a webes felületén, se a telefonos app-ban, pedig megjelenése óta használom a gmail-t, az első "tesztelőkörben" regisztráltam email címet ott és azóta is kb 3-4 gmail címet használok folyamatosan, sőt más postafiókok is ide vanna irányítva, de a spameket korrekten kiszűri (kb. 95%-ban) és kéretlen reklámot még sose kaptam.
-
col
addikt
válasz
consono #38956 üzenetére
A spam-et ne keverjük a program használata során fel- és előugró reklámokkal.
Bár most nem csak régebben használtam az outlook-ot, jelenleg a gmail saját appját használom, de egyikben sincs reklám. Spam levél lehet, ha az adott postafiókodba érkezik, de ezeket a kéretlen leveleket rendkívül hatékonyan kezelik az adott, fenti programok.
Nálam a gmail a telefonon sokszor hamarabb jelzi az új levelet, mint a laptopon a webes felülete. -
Shyciii
veterán
válasz
consono #38947 üzenetére
Jaja, elég szimpla. Jah és persze fordítva is működik. Bármilyen doksit, képet a telóról el tudok menteni ebbe a mappába, és akkor kvázi offline elmentettem a notimra. Ez így megteszi végülis.
Már csak az ios-es email applikációkkal szívok. Egyszerűen nem találok rendeset, amiben semmilyen reklám nincsen, és rendesen megjönnek az értesítések, normálisan kezelhető. Spark lenne a legobban kezelhető, teljesen ingyenes, jól használható, de egyszerűen időnként baszik lefrissülni, és így értesítés sem jön, pedig a background futás lehetősége be van állítva.
-
Shyciii
veterán
válasz
consono #38945 üzenetére
Igen, azt láttam, hogy egy régebbi verzió Silver minősítést kapott, ami so-so, de a wine iszonyat mennyiségű csomagból áll, én meg szeretem minimalistán tartani a Linuxom
Egyelőre azt csináltam, hogy csináltam a linuxomra egy egyszerű file-megosztást (samba-server-t). Ha oda bepakolom mondjuk azokat a fotókat, amiket szeretném a mobilra feltenni offline-ba, akkor a mobilon a Files-t elindítva lehet csatlakozni ehhez a megosztáshoz, majd ki kell jelölni a feltölteni kívánt fotókat, majd megosztás, utána mentés képként, és voilá, már látszik is a Fotók alkalmazás alatt. És ehhez még kábel sem kell, elég wifin lenni ugyanazon hálózatban. Ha meg 2-3 évente cserélek csengőhangot, akkor arra meg ott lesz a windows-os megoldás. -
válasz
consono #33039 üzenetére
Eddig még nem volt olyan megállapítás, hogy az ujlenyomatos feloldás átverhető, ha rendesen vették fel azt. Ellentétben a face id-vel. Biztos van oka annak is, hogy a hatósági személyadat rögzítésben még mindig az ujjlenyomatot alkalmazzák mindenhol és nem a face id-t.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
consono #32666 üzenetére
Ránéztem a nebo-ra ahogy látom ennek legjobb tulajdonsága, hogy nagyon jól felismeri mit jegyzetelsz. Ez működik magyar nyelven is frankón? Egyébként jónak tűnik.
Sajnos nincs alkalmam senkinél sem kipróbálni. Az ára annyi amennyi, az általam említett appok is ennyibe kerülnek.
-
Timyyy
őstag
válasz
consono #32369 üzenetére
Akkor csak a proli kihangosítás + diktafon verzió működik?
Egyébként tudja valaki, hogy miért nem támogatja ezt az apple? Volt egy kolléganőm akiről tudom hogy teljesen noob mindenféle technológiához, valamilyen androidos telefonja volt, nem is lényeg, és egyszer mutatott nekem egy felvett párbeszédet így telefonból, kiírta a hívó nevét is profin, meg minden. Tuti hogy nem volt mókolva semmi, mert nem tudná megcsinálni.
Nem értem itt mire ez a nagy tiltás.... -
leslieke
Jómunkásember
-
válasz
consono #32315 üzenetére
Pontosan ez az én tapasztalatom is. Ráadásul, ha rendszeresen mentem egy elkerülő szakaszon, akkor arra tervezett, amikor a rövidebb, egyszerűbb útvonalon nem is volt forgalom.
Nem tudom mi az oka, de a használhatatlan kategóriába süllyedt nálam. Amiért még használom azok a közlekedési kamerák.
-
kezo0
addikt
válasz
consono #32097 üzenetére
Szia, ezt már tegnap megpróbáltam, mert olvastam a neten én is ezt a workaround-ot, de amikor angolra váltottam az iPad nyelvét, akkor sem jelent meg a beállításokon belül a badge, sem a two-factor authentication-nél, sem máshol, szóval ez nálam így nem működött.
Viszont most tettem egy próbát, és magyar beállítás mellett bekapcsoltam a kétlépéses azonosítást (amihez előbb még jelkódot is kellett kreálnom – mivel nálam az sem volt eddig –, majd megadni a mobilszámom, amire sms-ben érkezett rögtön egy ellenőrző kód), és láss csodát: végre eltűnt az a nyomorult badge.
És akkor így most megtudtuk azt is, hogy magyar régiós beállítás mellett is működik a kétlépcsős azonosítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest