Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Nekem ~20k HUF van a normál számlámon. De amilyen tempóban fogy, több évig elég lesz. Szinte minden hónapban befektetek, így alig van amikor a teljes 2 ezret le tudja vonni.
És igen, ez miatt a 20 ezer miatt előző években is volt pár száz Ft-os számlakamatom az év végével. Beleírtam a megfelelő rublikába az adóbeallásban, végül kijön hogy van alig száz forint hátralékom, ami mivel nem éri el a limitet, nem kell befizetni a NAV-nak.
The End
Az indiv. számlán ezen felül sosem tartok nagy pénzt, amint szól a rendszer hogy elérhető lett az aktuális beutalásból, már vezetem is át TBSZ-re. A mobil app-al 1 perc az egész, akár utcán, útközben, ahogy eszembe jut és épp van egy szabadabb pillanatom. Hétvégén és este is megcsinálja.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Megnéztem, 2025-re még nincs semmi, 2024-re 2025.09.29-én állítottak ki egy riportot, amin a 2024.12.31-es egyenleg szerepel, és hogy nem volt volt osztalék és kamatkifizetés az adóévben. Szóval ha erre vársz, akkor lehet, hogy még eltelik 6 hónap, mire elkészülnek vele.

-
tlac
nagyúr
válasz
-szabi-
üzenetére
én kaptam róla emailt is 10 nappal ezelőtt
tárgy: Hungarian Tax Statement Now Available
Dear IBKR Client,
The Hungarian Tax Statement for tax year 2025 is now available for account U***. To view your tax statement, please log in to your account and select the Performance & Reports > Tax Documents menu or click the following link -
Kasya
nagyúr
válasz
-szabi-
üzenetére

werszomjasNem.

-szabi-Bár utóbbi egy évben jelentosen meggyorsult az utalások megjelenese az IBKR-nel (altalaban 1-2 ora), banktol fuggoen akár 1-2 nap is lehet.
TBSZ-re atvezetes azonnali kell hogy legyen. Nekem neha fordul elo, hogy nem jelenik meg azonnal. Ilyenkor egy kilépés-ujra belepes segit. -
Simia
junior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Furi.
Én nem izgulnék.
Ha valamelyik NAV-nak beküldted, akkor szerintem rendben vagy, mert a bejelentést megtetted, a többi az ő dolguk.
Esetleg a nyugtát elrakhatod.
Én még le szoktam rakni magát az E-PAPÍR-t is (a beadás előtt van lehetőség a letöltésre). Ha netalántán vita lenne, akkor tudom prezentálni az eredetit. -
Simia
junior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Ebből nekem úgy tűnik, hogy nem az illetékes adóhivataba küldted be, és aki megkapta, az továbbküldte a jó helyre.
Nekem az a válasz jött vissza (mint mindig), hogy:
Tisztelt Ügyfelünk!
A hivatalunkhoz 2026.01.02. napon, EPAPIR-20260102-XXX számon érkezett tartós befektetési
szerződés bejelentésére irányuló beadványával kapcsolatban tájékoztatom, hogy a személyi
jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 67/B. § (8) bekezdése szerint a tartós
befektetési szerződés megkötéséről szóló bejelentését nyilvántartásba vettük.
A bejelentéssel kapcsolatban további teendője nincsen.Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Az a baj az IB-vel, hogy túl sokat tud, egy átlag kisbüfinek nincs ennyi dologra szüksége. Én mondjuk a KBC Equitas-nál kezdtem, onnan transzferáltam mindent a Randomhoz, amiből aztán lett Erste, és onnan transzferáltam IBIE-hez. Úgyhogy mát láttam pár platformot, így lehet egyszerűbb dolgom volt, de azért sokat vakargattam a fejem én is. Meg hát kaptam segítséget én is, ha kellett, bár a supportot is zargattam, ha olyan volt. Kitartás!
-
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Kötési díj és/vagy devizaváltás miatt elvárt plusz fedezet.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Valószínűleg rossz árat nézel (nem az utolsó kötési árat kell figyelni, hanem az éppen aktuális legalacsonyabb Ask ajánlatot).
Vagy nem jó tőzsdén nézed, vagy nem nem valós idejű árat nézel. Vagy nem a tőzsde nyitvatartási idejében küldted be az ajánlatot. Vagy nem a papír sztender kereskedési idejében adtad be a megbízást és nem állítottad be, hogy RTH-n kívül is teljesülhessen a megbízás.
Idő közben egyébként már valószínűleg teljesült. 92,9 alatt van az Ask több tőzsdén is.
-
válasz
-szabi-
üzenetére
Tökmindegy hogy 2025 vagy 2026ban kereskedsz az idei tbsz-en. Befizetni ugyan csak dec 31ig tudsz, de már tbsz-en lévő pénzből jövőre is vasarolhatsz, adhatsz el részvényt, ETF-t, vehetsz mást helyette. Csak ne törd fel a számlát. Másképp mondva: bár a 2025 évi TBSZ - re csak maholnap tudsz már befizetni, de vásárolni, ügyleteket kötni tudsz a következő években is.
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Rögtön átmegy a pénz.
Hasra. A Frankfurt börzén van ingyenes belépésem, pár dolgot lehet real time figyelni, onnan tippelem be az árat a napi mozgás alapján (ez mondjuk olyankor érdekes, amikor aztán más tőzsdén teljesül a vétel). De van amikor csak az IBIE grafikonját nézem (15 perc késleltetéssel látod ingyen). Általában teljesülni is szokott rögtön, de volt már, hogy módosítani kellett az order-t, mert megfordult a trend éppen, és utána kellett igazítani. A vicces a történetben az, hogy nem teljesen a kereslet-kínálat határozza meg az árat, mivel az árjegyző is jelen van, és ő az indexnek megfelelően bocsájt ki új etf-eket közben, így az ajánlati könyv állása gyakran félrevezető.
Szerk.: fixed/tiered: Settings -> Account Configuration -> IBKR Pricing Plan, a feljegyzéseim alapján. Másnapra lép érvénybe az átállítás.
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
"mennyi etf": hány fajta, vagy összegben mennyi? Egyikre sincs limit szerintem. Én ha több féle etf-et veszek, akkor előbb a drágábból veszek, után az olcsóbból, hogy a maradék minél kisebb legyen. Vagyis megvárom, hogy az első order teljesüljön, utána adom csak fel a következőt.
Én is úgy állítgatok, mint tlac kolléga, annyi különbséggel, hogy a díjszabás függ tőzsdétől és összegtől, bár egyetlen egyszer állítottam át fixed-re csak, amikor a kecóhoz adtam el sokért, mert úgy olcsóbb volt Xetrán.
Szerk.: De én kisbüfi vagyok, lehet lehet okosabban is adni-venni, ha valaki tud jobbat, ne tartsa magában!
-
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Igen, csak pénzt lehet TBSZ-re berakni, bármilyen devizát. Kivenni lejáratkor bármilyen eszközt ki lehet venni, akár részkivéttel is, ha feltöröd, akkor is.
Üresen álló pénz: vnorbi-val beszéltük ezt két napja, talán törtrészvénnyel meg lehet oldani, de lehet csak 1 USD alá lehet leszorítani a maradék aprót.
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Nem kell, legalábbis nekem is ennyi van, 5 perces ez a képernyőkép:

Két éve vittem át 4 TBSZ-t az Erstétől, plusz januárban még pár eszközt, ami 23 végén ment ki normál számlára. Aztán egy részét eladtam IB-nél, lett belőle lakás upgrade, aztán meg megszűntettem a ÖNyP-met, és azt is odavittem, meg amióta befejeztem az új kecó kiglancolását, havi rendszerességgel tolom be a lóvét. Mindezt a fenti engedélyekkel, és csak etf-eket veszek. Meg januárban eladom az ajándék IBKR részvényeimet is.Szerk.: A lakáshoz egy TBSZ-t is feltörtem az IBIE-nél, de előtte eladtam rajta minden etf-et. A listádon levő etf-ek szerintem sima etf-ek, amiket ezekkel a jogokkal meg kell tudni vegyél.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
ETF-ekhez elég ez a kettő (csak legyen beállítva az ország is a Stock-nál, ahol kereskednél).
Ha ezek mellett is visszadob, akkor valószínűleg nem ETF-ről van szó, hanem ETC-ről vagy ETN-ről, amik bonyolultabb/kockázatosabb termékek lehetnek, mint egy egyszerű részvény index ETF, ezért kell hozzájuk más engedély.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Igen, mindig végig kell csinálni, ez kifejezetten benne van az IBKR kapcsolódó útmutatójában. A második alkalomtól egyszerűsödik a menete, csak ki kell választani a mentett befizetési opciót, és megadni az összeget.
A bátrak utalnak bejelentés nélkül, és szerintem itt nem panaszkodott senki, hogy ne érkezett volna így be a pénze, de azt vedd számításba, hogy az IBKR-nek több gyűjtőszámlája van (fotintra legalább két intézetnél legalább három számlaszám), és mivel ők a bejelentésedre közlik, hogy hová várják az utalást, valószínűleg nem fognak külön tájékoztatót küldeni, ha egy olyan számlaszámuk megszűnik, amelyikre korábban utaltál, hiszen amikor majd újra utalni akarsz, akkor úgyis megmutatják, hogy hová kell. A 2-3 óra jóváírási idő amúgy nagyon sok (hacsak nem Revolut forint utalásról van szó), a bejelentett utalások kb 10 perc alatt jóváíródnak. Az egyik mostohán kezelt számlájukkal voltak egy napos jóváírási idők, de állítólag már ezt is begyorsították.
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
A nyelvvel szívtam egy darabig, de talán mostanában már csak angol, de többször kellett nyelvet váltani. Ami még érdekes nyelvi szinten: magyarul levelezek velük alapból, de ha komolyabb problémám volt, rögtön átváltottak angolra (gondolom Balázs feljebb tolta egy szinttel a problémát, és ott már nincs magyar dolgozó).
-
válasz
-szabi-
üzenetére
Nem. Legalábbis én lustaságból soha nem szoktam, de max 2-3 óra így is, mire jóváírják a számlán, EUR-nál meg 2-3 perc volt. Persze nyugodtan bejelentheted, de felesleges, amíg a szlaszám és közlemény oké, jóváírják hamar.
#2993 Cyberslider mindkettő elérhető és vehető TBSZ-re IB-n, a lényeg, hogy töltsd ki a "complex& leveraged product" kvízt, hogy ilyenekkel tudj kereskedni. De amiket írtál, vehetők,és TBSZ-re is.
-
Simia
junior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Beutalás portálról két lépcsős:
Először csinálsz egy Deposit Notification-t, ebben ad majd utalási adatokat a rendszer.
Később erre a számlaszámra már utalhatsz külön új Deposit Notification kreálása nélkül.
Tehát:
Transfer & Pay -> Transfer Funds -> <Válaszd ki a fő számláid közül azt amire utalni akarsz> -> Deposit Funds -> New Deposit Method (már ha még egyet sem utaltál), és menj végig a wizardon, ott kapsz majd számlaszámot meg közleményt.Egyébként ez is le van írva githubon screenshotokkal.
-
válasz
-szabi-
üzenetére
Ezt a kevesebb maradék dolgot nem értem.
Van mondjuk 1000 euród, amit erre tudsz fordítani.
1 db VWCE: 145€
1 db FWRA: 7,14€VWCE-ből tehát tudnál 6 db-ot venni és 130 euród maradna befektetlenül. FWRA-ból viszont vennél 140 db-ot és 40 cented maradna csak úgy, hogy nincs befektetve. Miközben mindkettő ugyanazt az indexet követi.
-
donat_sz
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Megéri az az X óra befektetés, mert komoly összeg lesz a különbsége annak amit később láthatsz, vagyis az én olvasatomban igen komoly óradíjat lehet így elérni.
Érdemes megérteni, hogy melyik ETF milyen cégeket, régiókat fed le. Itt (is) egy diverzifikált világ megoldás a javasolt, fejlett és fejlődő piacokkal egyaránt, ha nem akarod időről időre áthelyezni a súlyokat, mert az adhatja a legnagyobb biztonság/hozam opciót.
Nyilván, ha jobban beleásod magad, a várható hozam nő, mint a kockázat is, de ez megvezem és elfelejtemnél talán többet igényel.Mindenkinek magának kell meghatároznia, hogy milyen kockázatot akar vállalni, milyen remélt hozamért cserébe.
-
válasz
-szabi-
üzenetére
De azt úgy kell érteni, hogy válassz egyet és vedd azt, nem úgy, hogy mindet venni kell kezdőként. Én mondjuk inkább ezt ajánlanám, ez is FTSE all-world index, de jóval olcsóbb, így kevesebb maradékkal tudod elkölteni a pénzed: IE000716YHJ7 - FWRA
-
donat_sz
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
A felhasználói fiók ingyen nyitható. Nyilván TBSZ-t érdemes nyitni, ha itt szeretnéd hosszabb távon befektetni a pénzed. TBSZ nyitás is még ingyenes, viszont ahogy beutalod a TBSZ -re az első min. 25eFt-ot onnantól a havi 2eFt havidíj aktuális (TBSZ kereskedés költséggel ez 0-ható!).
Amit én még figyelembe vennék a helyedben a döntéshez, hogy ez egy évről évre történő megtakarítás és befektetés kezdete vagy egy egyszeri alkalom csak. Valamint az éves összeg mértéke is lehet érdekes.
Pl. Ha évi 500e-1M akkor lehet inkább a NYESZ-t választanám. Ha e fölött és minden évben akkor meg mindenképpen IB lenne a választásom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az enyémen ott van, a jobb alsó sarokban: