Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-szabi-
üzenetére
Ezt a kevesebb maradék dolgot nem értem.
Van mondjuk 1000 euród, amit erre tudsz fordítani.
1 db VWCE: 145€
1 db FWRA: 7,14€VWCE-ből tehát tudnál 6 db-ot venni és 130 euród maradna befektetlenül. FWRA-ból viszont vennél 140 db-ot és 40 cented maradna csak úgy, hogy nincs befektetve. Miközben mindkettő ugyanazt az indexet követi.
-
donat_sz
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Megéri az az X óra befektetés, mert komoly összeg lesz a különbsége annak amit később láthatsz, vagyis az én olvasatomban igen komoly óradíjat lehet így elérni.
Érdemes megérteni, hogy melyik ETF milyen cégeket, régiókat fed le. Itt (is) egy diverzifikált világ megoldás a javasolt, fejlett és fejlődő piacokkal egyaránt, ha nem akarod időről időre áthelyezni a súlyokat, mert az adhatja a legnagyobb biztonság/hozam opciót.
Nyilván, ha jobban beleásod magad, a várható hozam nő, mint a kockázat is, de ez megvezem és elfelejtemnél talán többet igényel.Mindenkinek magának kell meghatároznia, hogy milyen kockázatot akar vállalni, milyen remélt hozamért cserébe.
-
válasz
-szabi-
üzenetére
De azt úgy kell érteni, hogy válassz egyet és vedd azt, nem úgy, hogy mindet venni kell kezdőként. Én mondjuk inkább ezt ajánlanám, ez is FTSE all-world index, de jóval olcsóbb, így kevesebb maradékkal tudod elkölteni a pénzed: IE000716YHJ7 - FWRA
-
donat_sz
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
A felhasználói fiók ingyen nyitható. Nyilván TBSZ-t érdemes nyitni, ha itt szeretnéd hosszabb távon befektetni a pénzed. TBSZ nyitás is még ingyenes, viszont ahogy beutalod a TBSZ -re az első min. 25eFt-ot onnantól a havi 2eFt havidíj aktuális (TBSZ kereskedés költséggel ez 0-ható!).
Amit én még figyelembe vennék a helyedben a döntéshez, hogy ez egy évről évre történő megtakarítás és befektetés kezdete vagy egy egyszeri alkalom csak. Valamint az éves összeg mértéke is lehet érdekes.
Pl. Ha évi 500e-1M akkor lehet inkább a NYESZ-t választanám. Ha e fölött és minden évben akkor meg mindenképpen IB lenne a választásom.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite megkímélt állapotban eladó!
- AMD Radeon RX 7900XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+( Gari 2028-ig)
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB SSD / 650W
- Új Philips Saeco GranAroma SM6580/00 2 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669, 100% Akksi
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest