- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaymoira
tag
válasz
wanted5 #2407 üzenetére
1. Hó elején szokták.
2. Nem megy mínuszba hacsak nem tőkeáttétes számlád van. Jobb esetben nem vonnak semmit rosszabb esetben lehet likvidálnak valamit bár erre szerintem még nem volt példa.
3. Igen, csak az számít bele. Nem nagyon van olyan fül, ami ezt írja, De tudsz generálni olyan reportot, amiben a jutalékok benne vannak. (Statements & Reports alatt) -
Blaymoira
tag
Nekem volt egy időszak, amikor compliance reviewn akadtak meg a Wise utalásaim pl. náluk. Miután átmigráltak IBIE-re. Pedig előtte ugyanarról küldözgettem.
Ha integrációval csináltad akkor nem zavarta őket. Azóta úgy regisztráltam a deposit methodot, hogy megadtam a bankszámlát is és azóta se zaklattak.
Elvileg ugye a pénzmosásos dolgok miatt lehet fontos, hogy tudják, hogy ki a beutaló, de elméletileg nem kellene kizáró oknak lennie.
B) hogy tudsz IB-n belül pénzt utalni 2 külön account között?
-
Blaymoira
tag
Árfolyamban van 0,03%
https://www.interactivebrokers.com/en/pricing/commissions-spot-currencies.php
-
Blaymoira
tag
válasz
csoki9019 #1882 üzenetére
Hát ha olcsóbban nem tudod megoldani sehogy akkor a legegyszerűbb a cash transferálása IBKR-re szerintem. Alapból is utalási díjat számítanak fel.
Erste saját számla és Erste investment között nincs ingyenes átvezetés? Mert onnan már tudnál kártyával bűvészkedni tudtommal.
-
Blaymoira
tag
válasz
donat_sz #1787 üzenetére
Még én se döntöttem el teljesen. Nekem alapvetően 2028/X & 2028/Y van.
Azon elmélkedtem, hogy lehet IB01-be vagy PR1H-ba tenném át. Bár a PR1H-val nem mennék sokra, mert nincs kamatelőnyöm adózás után annyival alacsonyabb a hozam.Nekem az EMÁP sose jött be, mivel az EU nagyon erőlteti megint a kamatok csökkentését és EUR-ban kamatprémium nélkül magyar államot finanszírozni szerintem nem buli.
IB01 esetén lenne kamatelőny, ha 4,3% körüli éves hozammal számolok short term bondoknál. Adózás után is 3,65% kamatot adna.
Devizakockázat alapvetően szerintem kiszámítható (egyéb kilengéseket leszámítva) egy szándékos leértékelő trend miatt.
Lehet azt csinálom a végén, hogy új befektetést teszek máshova és a régit meg meghagyom. Igazából a 2,9% & 2,75% kamat rajtuk nem feltétlen annyira rossz.
-
Blaymoira
tag
Nem a mindenféle ráhagyások miatt van ez? A devizaváltásnál van néhány % ráhagyás azért, hogy legyen fedezet a váltásra. Ha market ordert (limitet használj) akarsz beküldeni ott szintén van ráhagyás.
Szóval a preview az szerintem ilyen worst case-t mutat, de én nem nagyon szoktam nézegetni. -
Blaymoira
tag
válasz
gedikart #1705 üzenetére
Csak elvehetik az adott kereskedési jogot az acounttal nem történik semmi.
Egyébként ez elég fura mostanában ez az e-mail. Mások is kaptak csak más kategóriára. Pl. én kaptam e-mailt arról, hogy elveszik a Complex & Leveraged products permissiont. De azóta is vígan megvan szóval nem teljesen jól működik ez az értesítés.
-
Blaymoira
tag
Alapvetően ez a mérvadó: https://www.interactivebrokers.ie/en/pricing/commissions-stocks-europe.php?re=europe
Attól függ az összes 3rd party fee, hogy a tőzsde melyik országban van nem az instrumentumtól. Attól, hogy veszel ETF-et nem fog rájönni az a +1% hacsak nincs abban az országban valami 1%-os adó.
És igen elvileg az van, amit írnak a Fixed tier esetén.
-
Blaymoira
tag
válasz
z123456789 #1618 üzenetére
1. kapsz, de nem függ a befektetéstől néhány óra/nappal később szólnak
2. Meg lehet anélkül is tenni, de aznap valószínűleg nem tudsz olyan reportot generálni, ami tartalmazza a szükséges adatokat
3. Nem, de ha forintod van akkor felesleges máshol váltani
4. Nem
5. Milyen díjakra gondolsz? TBSZ havi díját csak főszámláról vonják forintban. Kereskedési jutalékokat pedig a trade részeként vonja és nem fogsz tudni beküldeni olyan megbízást, amire nincs fedezeted. Egyébként szintén mindegy milyen devizában tartod, mert váltja magának, amit kell.
6. Igen, revoluton is sima utalást használnak. -
Blaymoira
tag
válasz
royal828 #1590 üzenetére
Eredeti postban nem írtad, hogy market ordert küldtél. Azt írtad, hox X db áron akartál venni. Ebből én limit orderre asszociáltam.
Market ordernél is van ráhagyás, amit félretesz, mert ha elszáll a piac akkor nem lesz elég fedezeted. Szintén autoamata FX váltás is market orderrel történik kvázi így ott is van valamennyi ráhagyás.
Mindig limit orderrel kell vásárolni, hogy ne érjen meglepetés. Ha annyira szeretnéd, hogy teljesüljön az ordered azonnal, akkor limitet árat a másik oldal legjobb árára teszed.
-
Blaymoira
tag
-
Blaymoira
tag
válasz
AeSDé Team #1541 üzenetére
0,03%-al rosszabb az árfolyam, de nem fizetsz külön jutalékot és nincs settlement-re várakozás
-
Blaymoira
tag
válasz
tom120514 #1512 üzenetére
Talán, ha a kártyád tudja terhelni az USD-s számládat, akkor feltölteni valahova, amúgy meg lehet olcsóbban jössz ki váltással? De leginkább ne utalj semmilyen devizát hazai bankoktól.
Itthoni devizaszámláknak ez a nagy rákfenéje múltkor egy SWIFT utaláson néztem, hogy 4000 HUF.
-
Blaymoira
tag
válasz
Ixion77 #1472 üzenetére
Ez nem teljesen így van. Ha megnézed az IBKR ajánlata deviza váltásra bármilyen piaci szereplő felett áll. Így ha mindenki aki csak devizát akarna váltani arra használná az nem igazán érné meg nekik.
Valahol biztos van is ilyen fair use papírjuk, de ha keresel, akkor van csomó post, hogy ha csak deviza váltásra használod az accountot IB-nél akkor szólni fognak és idővel zárolják, ha párszor eljátszod.
Ha van mellette aktív befektetés trading akkor szerintem nem zavarja őket az ilyen beküldöm váltom kiveszem dolog néha.
-
Blaymoira
tag
válasz
peetie1 #1468 üzenetére
A fee kérdés egyáltalán nem triviális. Szerintem IB nagyjából worst case feeket írja. De tőzsdétől függően változhatnak attól függően, hogy maker leszel vagy taker. Előfordulhat,m akár fee rebate is bizonyos helyeken.
Xetran meg a lean orderen van kedvezményes fee amit az IB is ír de ezen felül lehet más is.
Továbbá, ha smart routing tőzsdén teljesíti a megbízásod akkor az is lehet, hogy mindenhol fizetheted a minimum díjat.
-
Blaymoira
tag
válasz
Oppenheimer #1455 üzenetére
weben mindegy mit választasz ott smart routing van.
Mobilon pedig a SMART destináció kell a tickernél. -
Blaymoira
tag
A díjak itt vannak: https://www.interactivebrokers.com/en/pricing/commissions-spot-currencies.php
Bármilyen nem automatikus konverzió esetén ez érvényes. Igen valószínűleg EUR a base currencyd.
Portfolio fülön, ha kiválasztod a devizát és a ... alatt van a convert menü egyébként ott is lehet választani.Ez a módszer itt market ordert fog használni. Limit orderrel érdemesebb váltani, de ahhoz explicit ordert kell beadni az EUR.HUF tickeren keresztül.
Alapvetően az IDEALPRO az nagy orderekhez van > $20k. De tudtommal mind a kettő az FXCONVERT és az IDEALPRO is T+2 settlementtel dolgozik.
Alapból FXCONVERT van használva.
-
Blaymoira
tag
válasz
Moltiszanti #1365 üzenetére
Hát jó kérdés, a szintetikus ETF-ek általában azt jelentik, hogy valamilyen helyettesítő termékkel próbálják elérni a hozamot. Pl.: az SMTC alapvetően részvényekkel próbálja ezt replikálni.
Ez ugye azt is jelentheti, hogy nem tudják tartani az indexet, amit követnek, vagy nagyon rossz esetben veszteség is lehet. Bár ezeknek az ETF-eknek a risk scoreja nagyon alacsony a KID szerint így elméletben nagyon kicsi az esély rá. Tehát valószínűleg a holding másik része meg valamilyen nagyon alacsony kockázatú elem
Annyira én se olvasgattam őket így én se értem úgy mond. Ezt alapvetően olyan oldalon találtam, ahol XEON alternatívát kértek USD-ben (az is swap based és elég stabil arra, ami a célja). De a doksiaijakban benne van.
SMTC-ről itt lehet olvasgatni: https://www.amundietf.lu/en/individual/products/fixed-income/lyxor-smart-overnight-return-ucits-etf-cusd/lu1248511575
Ami természetesen azt jelenti, hogy valószínűleg egy durva market crash esetén nagyot eshet. És, ahogy nézem ezek repo műveleteket csinálnak, ami effektíve azt jelenti, hogy shortolják a részvényt és arra játszva, hogy emelkedik az ár és így lesz hozam.
Röviden a válasz mindenki egyéni döntése igazából, hogy bele mer-e vágni ahogy te is írtad nem veszünk oylat, amit nem értünk. De bonddal sem biztos, hogy jobban járnál, mert ott IBKR-en nagy tételben dobálóznak általában és nem kötelesek elfogadni az ajánlatokat így lehet beszorulsz bondba lejáratig. Egyébként egy stop limit orderrel szerintem mindig lehet kezelni a nagy eséseket.
-
Blaymoira
tag
válasz
Moleman #1338 üzenetére
Bármilyen kézi váltásnál $2 a díj. Automatikusnál van árfolyamban 0,03%.
Egyébként, ahogy nézem elég érdekes, mert neked a base currencyből akarja vonni a fee-t. Ami okés, mert mindig abban vonja a díjakat, de nálam pl. simán leváltott 2 EUR-t.
A 10 EUR balanceod meg nem settled vagy azt is most váltottál?
-
Blaymoira
tag
válasz
royal828 #1322 üzenetére
LSE USD denomiated vásárlásnál ott van.
A devizaváltás meg automatikus volt, aminek nincs explicit jutaléka, hanem árfolyamban van 0,03% spread (ez nem jutalék így nem számít bele a 200 HUF-ba). Kézi váltásnál van $2 díja.
Levásárolhatóság az úgy néz ki, hogy mindenképpen ki fogsz fizetni havonta legalább 2000 Ft-ot. A vásárlásból származó jutalékok csökkentik az inactivity fee-t.
https://www.interactivebrokers.com/en/pricing/commissions-stocks-europe.php?re=europe
-
Blaymoira
tag
válasz
gedikart #1258 üzenetére
Én látom sxr8-at gettexen mobil appban. Isinnal: IE00B5BMR087
Erről, hogy mikor számít fel egyszer feet vagy többször megoszlanak a vélemények.Én azon az állásponton vagyok, hogy attól függ hány orderként kerül ki a te megbízásod a tőzsdére.
pl. Valamiért splitteli az ibkr vagy több tőzsdére küldi ki etc..
Aztán a feet még az is befolyásolhatja, hogy ha likviditást adsz hozzá a tőzsdén akkor rebatet is kaphatszElvileg lehet IOC orderként vagy All or None conditionnel ezt szabályozni még limit order esetén is.
-
Blaymoira
tag
válasz
gedikart #1256 üzenetére
Nincs minden etf listázva minden tőzsdén. Etfje válogatja hol van. https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE000XZSV718#stock-exchange
-
Blaymoira
tag
válasz
tothjozsef #1217 üzenetére
Teljesen, beleütközik a felhasználási feltételeibe a webkincstárnak.
-
Blaymoira
tag
@powerwade lassan lehet célszerű lenne csinálni egy összefoglalót? Nekem lenne egy hosszabb listám már a fejemben, amit így az ismétlődő kérdésekkel össze lehetne gyüjteni.
-
Blaymoira
tag
válasz
palnorbert #1138 üzenetére
Szerintem nem kell, én úgy emlékszem az a gomb nem létezett régebben. Egyébként nincs külön cash accountod, mert egyben az egész tbsz számláddal tudtommal.
-
Blaymoira
tag
válasz
werszomjas #1106 üzenetére
Activity statementbe benne kellene lennie, a többi tranzakciónak is ha volt
-
Blaymoira
tag
Csinálsz külön felhasználó/jelszó párost vele. Kb. mintha csinálnál egy új független számlát csak ez family advisor lesz. Egyelőre azt javaslom, amíg nem érek végig ezzel addig ne nagyon kisérletezzetek
Önmagában ez nem probléma, mert ha pl. a családban csinálsz számlát gyerek/feleségnek azok is külön felhasználók lesznek. A family accounthoz meg hozzá lehet ezeket linkelni. Utána tudsz rájuk befizetni, pénzt mozgatni közöttük. Pl.: a family accountra fizetsz be pénzt és akármelyik linkelt accountra lehet mozgatni meg tradelni is lehet akármelyikkel.
-
Blaymoira
tag
Ha bárki bármilyen megfontolásból úgy döntene, hogy Family Advisor Accountot csinálna NE A LÉTEZŐ ACCOUNTJÁT HASZNÁLJA az "Open Additional Account" menüben.
Az indok, hogy akkor nagyon sok fájdalmas percet fogsz kapni. Nekem teljesen elbarmolta az eredeti számlámat jelenleg így most a supporttal küzdünk. (pl.: nem tuduk új TBSZ-t nyitni meg semmilyen alszámlát, activity statementek is gatya lett a TBSZ-en)
Az volt az ötletem, hogy kipróbálom mit tud ez az account, az alap ötlet tök jó. Kapsz egy jobb UI-t meg több funkcionalitást. Látod hollisztikusan az összes accountot weben, eloszlást is látsz, hogy a portfolio elemei milyen %-ban vannak az accounton.
A trading része felé még nem jutottam el, mert most az a legkisebb bajom, de ott elvileg lehetne allocationt csinálni és rebalance-t is akár.
Majd folytatom, ha lesznek fejlemények. Szerintem én lettem a béta tesztelő most.
-
Blaymoira
tag
válasz
Moltiszanti #1092 üzenetére
Bondoknál, ha magát a bondot akarod venni akkor ott elég nagy beszállók vannak, legtöbb esetben asszem $100k és akkor már nem olyan nagy a $5 commission. Továbbá az se biztos, hogy annyit hajlandóak megvenni, akik akarnak eladni.
Nem olcsóbb valami overnight swapba rakni, ami követi az alapkamatot?
EUR: XEON, CSH2, ERNX
USD: SMTC, XFFE, FEDF, MINT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged