Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
aggyálneki 1,25-1,28at, nekem 4.6 volt a vége, onnantól már nagyonsokat kellett emelni
4,7-en már 1,35, 4.8ra meg 1.4...
illetve tdp keretet nyisd ki
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok ennek hol lehet a teteje? 240-es CM vízhűtő van rajta 4 ventivel kb 54c-os játékok alatt.

-
bitpork
nagyúr
Azért elég bátran kínálja delejjel.
-
rup1u5
Topikgazda
-
VGYke
addikt
Bocsánat, becsületből le kell írnom:
* Szóval, rosszalkodott a lap, bevittem, megvizsgálva egyből mondták hogy ezzel ők nem tudnak mit kezdeni.
* Beszéltek az Asussal, javításra kit ajánlanak. (Asus szerviz nem foglalkozik javítással).
* Asus ajánlott egy Bp-i címet, helyettem beszéltek velük: 20e+ÁFA + szállítás és megvizsgálják. Ha javítható, megmondják az plusz mennyi.
* Költségeket látva én kértem azt, hogy próbáljuk meg a BIOS frissítést, megpróbáltak lebeszélni, de aki nem lottózik, ne várja a nyereményt!Szóval van már egy alaplap vizsgáló javító címem, de 20eFt+Áfa túl drága egy X79 laphoz hogy megmondják javítható vagy nem... Az említett cég főnökétől egyébként sem hallottam túl jókat a felületszerelt (vagy mi) alkatrészcserével javított lapok jövőbeni élettartamáról.
Ha valakit le kell szólni a kóklerségért, az én vagyok!!!
Nos ezek után kezdtem érdeklődni itt a fórumon. Lehet előbb kellett volna? -
rup1u5
Topikgazda
"PC műszaki hozzáértőbb barátaim"

1.) Aki egy eleve rosszalkodó és instabil lapon próbál biost frissíteni azt nem nevezhetjük hozzáértőnek!
"mondták; olyat még nem láttak, hogy egy alaplapon a kivehető BIOS chip (eprom) szarik be"
2.) Ezek szerint még azt sem értik, hogy nem a bios chip szart be hanem a flashelés közben sérülhetett a kód.
Istenem! Ne adj kóklerek kezébe hardvert!
-
VGYke
addikt
válasz
Pubszon
üzenetére
Köszönöm válaszod, de egy helyi 100 éves PC-ben jártas vállalkozás PC műszaki hozzáértőbb barátaim (akikkel együtt próbáltuk újra írni a BIOS-t, kvázi b@asztuk el) mondták; olyat még nem láttak, hogy egy alaplapon a kivehető BIOS chip (eprom) szarik be, valami más baj lehet...
Ezért keresnék egy alaplapra specializálódott javító műhelyt... -
VGYke
addikt
Sziasztok! Nem tud valaki X79 (konkrétan: Asus X79-DELUXE) lap vizsgáló/ javító korrekt társaságot? Besz@rt, de mágikus a baja. Hiba: többszöri indítás után indult csak el, amikor nem indult, megállt a BIOS előtt. Ha elindult, működött rendesen. BIOS-ba belépve az "Advenced" menübe már nem lehetett belépni, de ettől win10, játékok, tesztek alatt semmi probléma nem volt. Megpróbáltuk a BIOS-t felülírni -USB: FAT32 Penedrive rajta a leírás szerint átnevezett BIOS fájl, Flashback gomb-, a frissítés félúton megállt, innentől ugye a teljes lap behalt.
Bocsánat ha nagyon off a kérdésem és nem ide való!
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
a shortot természetesen
a longnak elég 200w, de ez még alacsony, a 3930k-t feljebb kellett engedni, hogy ne essen össze 4.6on...
"sima" fft-n 230w-ig ment fel, ez megáll 160ban és többet is teljesít -
apollo12
veterán
Hali egy kérdés, érdemes 10 magos procit venni játékokra 2690 v2 ?
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon
üzenetére
Azért ez még nincs kitesztelve. Most toltam 1.5 óra GTA 5-öt és a végén dobott 2 kékhalált. Minden esetre nagyon tetszik, hogy 1.17-1.2v között el volt 4.4GHz-en. Így 10-15 fokkal volt hűvösebb a VRM és se a GPU se a CPU nem ment 50 fok fölé. Majd kikísérletezem, hogy mi lesz a legjobb megoldás ha bekerült az extra radi és vrm borda is. Lehet, hogy inkább az órajelből veszek lejjebb, hogy ne kelljen vcore-t emelni. Gondoltam, hogy hűvösebb lesz mint a Sandy de azt nem hogy ennyivel jobb.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07
üzenetére
AIDA "csak" 63-at ír max szorzónak!

(#4360) Pubszon:
Írtam a kép alatt, hogy AIDA FPU stress test alatt lőttem a CPU-Z screenshotot.
Egyelőre gyorsban egy ilyenre futotta:
Kb 50W-al szipkáz így kevesebbet stress test alatt és ~20 pontal többet hoz Cinebench R15-ben, mint a Sandy 4.5-ön. A memóriákhoz még nem nyúltam. Azok továbbra is 2133-on. Jó lenne kihozni belőle a 4.5-öt, 2400-es ramok mellett.
Még nincs kész teljesen a konfig. Jön még bele egy 60/140-es radiátor és készült egy extra VRM borda is az alaplap hátuljára. Remélhetőleg ezzel sikerül a VRM1 hőfokaimat is normalizálni stress test-ek alatt!
-
rup1u5
Topikgazda
Na volt egy kis időm procit cserélni:

1.064v alapon AIDA FPU stress-el azért nem rossz kezdésnek!

-
Pubszon
veterán
Ilyenkor probáld a JEDEC szabvány szerint beállítani a RAM-okat és úgy tesztelni.
Ugye a JEDEC szabványtól magasabb órajel tuningnak számít és senki nem garantálja a hibátlan működést.
Az a biztos, ha beállítasz 1333@CL9-et és úgy teszteled. Szerintem a 8x8GB sok a memória vezérlőnek. -
R̲e̲m̲
senior tag
Esetleg van valakinek ötlete, hogy miért bukik memtesten a cucc?
ha csak 4x8 van benne, lepasszol, mind2 32-es kittel, de ha mind bennevan bukik.
8x4gigával nem bukik. Ami fura, hogy az XMP a vccsa-t 1,3V-ra lövi be ami iszonyat sok...
A 8gigás modulok 4-esével minden variációban passolnak. -
R̲e̲m̲
senior tag
megjött az új dinnye

érdekes az a turbo, 9 magon 3.5, az utolsón meg 3.3

a kínai 2011-eken meg elvétve még h61 is van x79 helyett
-
bitpork
nagyúr
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Nekem 3930k van. Meg egy 1070. Sok hátrányát még nem láttam a 2.0 pci-e-nek. Ok Fallout4, Civ6 meg ilyesmivel kaCCSolódom ki, de akkor sem érzem.
-
Pubszon
veterán
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Mind forrasztott.
Bizonyos esetekben illetve később számíthat a PCI express 2.0 kisebb sávszélessége. Jelenleg kevés a hátránya. -
G**@**B**!
tag
Üdvözlet 2011 fanok!

1155-ről váltanék erre a platformra. A gép játékra lesz, a sok szorzózármentes proci miatt szemeltem ki. Egy GTX 1060 6G-vel, későb cserélem erősebbre. A processzorokról szeretnék kérdezni. Itt is igaz, hogy a sandy alapúak forrasztottak, tehát kevésbé melegszenek mint az ivy-k? Továbbá vannak köztük PCI express 2.0-ás procik pl 3930k. Jelenthet-e ez bármiféle hátrányt a későbbiekben egy erősebb videokártyánál, a szűkösebb sávszél miatt( pl ha következő vidkarinak vennék egy 2070-et)?
Alaplap ugye adott, valamelyik x79- szigorúan nem kínai-már olvasgattam a fórumot
Proci 6mag 12 szál kellene ezekre gondoltam e5 1650v1-v2 e5 1660v1 v2 3930k 4930k Melyik a legjobb játékra? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok
üzenetére
Ha szereted a kihívásokat...... Én kerülném a kínai lapokat:
-gyenge vrm
-nincs gari
-nincs tuning
-fapados bios
-H77 chipset az X79 helyettAliExpress HUANAN X79 Motherboards
Akkor már sokkal inkább egy használt de fullos X79-es lap normális heatpipe-os VRM hűtéssel és rendes UEFI-vel.
-
Laraxior
titán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nekem is ilyen workstation lapot ajánlottak, ami nekem jó is volna a sok nvme ssd miatt, de nem fogok egy 8 magos CPU-ért 400EUR-t adni.

-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok
üzenetére
Az én 1650-em 4.5GHz-en 1150 pont körül kap Cinebench R15-ben. Ez alapján össze tudod hasonlítani a jelenlegi prociddal. Nekem egy belépő szintű AsRock lapom van. VRM hőmérsékletekre oda kell figyelni! Emiatt jobb ötlet egy drágább lap, olcsó procival és akkor nem kell vízhűtésre költened mint nekem. 30K-ért már kapni itt 1650 v2-t ami gyakorlatilag egy 4930k. Ez azonos órajelen 10-15%-al gyorsabb IPC-ben a 1650-3930k-hoz viszonyítva. Én inkább rámennék egy 1650 v2-re a helyedben és akkor két szilikon generációt ugrassz. De ha nagyon kölcsékhatékonyan akarnád megoldani akkor hirdetnek itt 3930k-t is 19K-ért már nagyon régóta és senki nem viszi. Lapokat meg folyamatosan nézegetni kell amíg be nem esik egy normális áron.
-
envagyok
veterán
Én is agyalgatokaz X58-ról való váltáson, főleg az avx miatt, egyedül a lapok ára tart vissza.
Mi a vélemény itt a 30k körül kapható noname dzsunka lapokról?
Vagy tudtok jó forrást olcsó alaplaphoz?
Van ennek a chipsetnek gyengéje?
Elsősorban játékhoz kellene a Kraft, most 6 magos @4GHz-ről húzott procim van, ahhoz képest mekora plusztejesítényt nyújt?
6 magos szorzózármentes proci az e5-1650? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
A 1680 v2 az egyetlen lockmentes 8 magos proci ami ráadásúl sosem volt kapható külön magában. Amiket ebay-en látsz az mind mac prokból meg egyéb prebuilt workstation-ökből származik. Relatív ritka és ezért ilyen horror az ára még most is. Ryzen éra előtt nem is lehetett találni $1000 alatt. Manapság már akad $4-500-ért ezért látunk egyre több tesztet.
Viszont ha nézegeted a lock-os E5-26X0 sorozatu procikat akkor ott már nagyon jó áron kapni 10 magos ivy-kat is. Persze feltételezem, hogy nálad ez nem szempont mert tuningolni szeretnél de ha mondjuk valakinek munkára kell sok szál és van már X79-es lap akkor egy E5-2670 v2 vagy E5-2680 v2 beszerzése a legjobb megoldás. Azt írtad ingyen meg lenne a lap....lehet érdemes lenne beszerezni mellé egy 2680 vagy 2680 v2-t!
Játékokban szépen tartja magát az i9-7900x-el szemben is. -
Laraxior
titán
(#4330) bitpork Most X58-as rendszerem van, gyakorlatilag nincsen olyan alkatrész az alaplapon ami ne melegedne, még alapórajelen is.
6 magról, 6magra nem igazán éri meg váltani, bár nem is azért, csak az érdekesség miatt lett volna.
Ha ügyes vagyok 1:1-ben le lehetne cserélni az alaplapom a processzorral egy X79-re
Azt hittem olcsóbban mennek már a 8 magos CPUk.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Azt azért tartsuk szem előtt, hogy a videón egy 8 magos ivy-t látunk 4.6GHz-re húzva! Egy 6 magos 1650 vagy 1650 v2 azért közel sem fog ennyit beszipkázni. Az én egész rendszerem pl tök jól elvan egy 8 éves 525-ös táppal, vízhűtésestűl, 6 ventivel, húzott GPU-val és 4.5GHz-es CPU frekivel.
Más kérdés, hogy 1680 v2-t amúgy sem éri meg venni 4-500 euróért. Akkor már inkább ryzen.
Egy 1650 v2 (4930k) most a legjobb deal. 30-ért már utánad dobják itt az aprón! Sőt! 19K-ért már 3930k is akad. -
rup1u5
Topikgazda
-
Laraxior
titán
Azt honnan tudom, hogy melyik Xeon unlocked ami belemegy az x79-es lapokba?
Mondjuk 8 magosból van ilyen?
-
aty-73
aktív tag
Egyébiránt nálam is ennyi a hőfok.
-
apollo12
veterán
mennyire jó ha játékok alatt a magok 65cfokon mennek cpu kupak meg 55 cfok között, ibt alatt meg cpu magok 80cfokon cpu kupak meg 65cfokon, víz meg 40cfokon van
4.6ghz 1.355 volton
ivy hűvösebb lenne ?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ezek szerint. De meg ne kérdezd tőlem, hogy mire jó az SSE 4.2 mert tökön szúrom magam!

Minden esetre én a jelenlegi procimnál sem éreztem soha hiányát. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Azt neked kell eldöntened.
Szerintem nem de én ennyiért egyszerűen kénytelen voltam venni egyet!
Kíváncsi vagyok mit megy. A régi 1650-et meg meghirdetem 25 körül. Annyiért már csak elviszi valaki és akkor alig került valamibe a csere.(#4314) Ganz-[HUN]
Ott van a linken a válasz az összehasonlító táblázatban.Ha jól emlékszem azt írták korábban, hogy elmegy i7 is az ECC ramokkal csak az ECC funkciók nem fognak működni vele.Most nézem hogy jól leírtam még egyszer ugyan azt amit te!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
4930k tesztet nyugodtan alapúl vehetsz.
Nem sok különbség van a két proci között.
+100Mhz-el magasabb a Xeon alapfrekije, kezeli az ECC ramokat de azt hiszem ennyi.
4.4-4.5GHz-et kényelmesen mennek.Van itt valaki Budapesten akihez átvihetném a procim egy kis tesztelésre?
Érdekelne mit tud a kicsike.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Igen
És
Igen
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07
üzenetére
Vagy talán ősszel ha lesz 1-2 napom szétkapni és kitakarítani mindent. Egy 2 éves gyerek mellett azért nem olyan egyszerű vízhűtést szerelni. Az is lehet, hogy addigra elborúl az agyam és kitalálom, hogy beteszek már még egy radiátort is. Jobb szeretem ezt olyankor csinálni amikor nincs körülöttem senki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Samsung Gear VR: Note5, S6 (EDGE), S7 (EDGE)
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 27% PNY GeForce RTX 5070 EPIC-X RGB OC 12GB GDDR7 192bit (VCG507012TFXXPB1-O) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)