- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
envagyok #6614 üzenetére
Nekem is bejön, tetszik ez a fekete-piros ami a design része.
Próbálok is rá vigyázni, lehetőleg nem levizezni vagy valami. Pont benchmarkok miatt akarom húzni a procit, főleg 3DMark miatt. Talán nem szarik be, elvégre nem 0-24-be fog menni, van olyan hogy napokig nem is foglalkozok ezzel vagy idő vagy kedv hiánya miatt.
Mondjuk én is beépíteném házba, csak használva mondjuk játékra nem igen lenne (rendeset se használom már arra, egyszerűen nem köt le semmi).
-
válasz
envagyok #6458 üzenetére
Nekem van is egy ilyen E5-1650 v1-es Xeonom. De az el lett ejtve a sarkára, azért hullott el egy memória csatorna. Mondjuk azt nem hiszem el, hogy nincs senkinek a hasznára pár ezer forintért se. Próbáltam eladni, egy érdeklődő volt, 1.000+postáért
Szóval simán lehet ilyen baja fizikai behatás nélkül is, ráadásul az X79 az első quad chan consumer Intel platform, amúgy is háklis volt a ramra ebből adódóan.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #6452 üzenetére
Nekem 4*8GB Kingston csinált hasonlót. Mondjuk azok sosem voltak hajlandók együtt menni quad-channel módban, úgyhogy ezzel most nem sokat segítettem.
Szóval ha jól értem a 2. foglalatban akkor sem adódik hozzá ha másik modult teszel bele?
Én szétkapnám az egészet, lepucolnám tiszta alkohollal a CPU alját, ramok érintkezőit, kifújnám alaposan a CPU-ram foglalatokat és rámondanék még egy voodoo varázslatot.
Ha ezek sem segítenek akkor sajna valszeg a lap döglődik. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #6368 üzenetére
Ez már igaz, én is tudom, alapfeszes használathoz elég is bőven.
Mindegyik kék ledes amúgy, vagy ami tőlem van az extrás ?Közbe sikerült bezsákolnommég egy Zalman CNPS9700NT nVidia Edition-t, igaz csak az AMD-s kallantyúja van meg, de sebaj, majd megkapja a 9500-ét, és az megy az AMD-s gépbe.
AIO: aztaa, ez tényleg bitang, tudnak az Intelnél, ha akarnak.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #6303 üzenetére
Itt. Gyere! Nem is kell messzire menned! Csak leszálsz a gépről, kisétálsz, megtömöd a táskád és a következő Wizz-el repülhetsz is haza.
Nagy kék konténert keress a bejárat előtt. Senki nem őrzi. Akartam még DDR4-et de azt mondta a kolléga hogy pont tegnap dobott ki egy halom márkás modult belőle.
A konténerbe meg azért nem mászok be. Lelkükre kötöttem hogy szóljanak mielőtt kidonak dolgokat.
Most azt próbálom épp kideríteni hogy az MSI 1070-emen lévő EK 1080 FC vizesblokk vajon rámegy e a Strix 1080-ra. De előtte azért megnézem csupasz sziliciummal hogy post-ol e egyáltalán a Strix.
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #5611 üzenetére
Ezzel csak egyet tudok érteni.
Jómagam is 1650v2-őt (is) nyúzok, 3,9 GHZ ALL-CORE. (nem bír többet az occsó csájna lap VRM-je stabilan).#5610) bacsis : Amúgy jó választás, még ha nem is lehet OC-t nyomni neki, alapon is "elég" erős 1 magon is.
OFF: mondjuk nekem a single-core még ennél a CPU-nál szenesre húzva is kevés lenne, ezért lett a fő gép otthon az ami az aláírásomban van... pedig 4,8-ra húzott i5-7600k-t váltott és az sem volt gyenge egy magon, igaz a 4,8 már elég hard OC.
-
-
válasz
envagyok #5527 üzenetére
Ez így nagyon megérte, ennyiért valóban nem raksz össze újat, ahogyan én sem sejtettem, hogy ennyiért el tudom adni.
Hogy az alaplap meddig bírja azt legföljebb találgatni lehet, nem gondolnám, hogy egy budget Intel lapnál kevesebb ideig.
Annyira nem budget-et vetem (bár sajnálom, hogy nem szántam rá plusz pár ezrest egy Mortarra vagy Tomahawkra), egy B450M Steel Legendet, alzás kuponnal volt 26, miközben mindenhol máshol 33 körül ment. Ez az alap 20-25 ezres B450 lapoknál jobb (az A320-asoknál sokkal jobb) míg a 35-40 ezreseknél egyszerűbb. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #5367 üzenetére
Mindegyik V2-es változat ? van V1,2,3,4 és nem mindegy.
Ha v1/v2, akkor a 2640 úgy 5 sör, a 2667 az már valami, 15-20k durván, a teljesítménye fényében.
Ha v3/v4 akkor a 2640 mondjuk 20-25k, a 2667 meg nagyon max 30-35k.Ennél persze többért láttam őket (50k-tól felfelé), nekem nem érne meg többet, annak fényében hogy E5-1650v2-őt hajtok.
-
válasz
envagyok #5244 üzenetére
Az intelnél különösen nem, de az amd vonalon azért elég minimális az eltérés. Viszont nekem ha jól nézegetem a számokat játéknál simán összejön a 80W különbség ami azért nem elhanyagolható. No meg ha csak torrent megy akkor az alap 65W sem rossz. Nagyon nem akartam a 5magból leadni azért lett ez a megoldás.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #5196 üzenetére
Ebben az esetben még érdemes, szerintem.
Az az X99-es MSI Titanium lap odaverős amúgy.
Nekem kínai lapom van, azon van M2, azzal is használom.
Cserébe minimal OC van, 3,9-en jár all-core az E5-1650v2.
Mennyi ramot szánsz bele ?
4*8 GB ?
Jó árban vannak mostanság a G.Skill TRIDENT RGB 3200 CL16-os ramok... (van CL14-es is, csak szerintem nem éri meg a felárat).
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #5194 üzenetére
Teljesítmény szempontjából nézve egyértelműen nem érdemes.
Pláne, ha a mostani alaplapod egy tuti darab, a másikról meg semmit se tudsz, lutri azért.
ráadásul, ha alap 2133/2400-as DDR4-es ram van mellé, semmivel nem lennél elébb ezen a téren sem, pláne ha a mostaniban DDR3-1866/2133 CL10/11-es van... de még ha csak 1600 CL9, az sem sokkal "lassabb".
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #4969 üzenetére
A CPU szokta bírni, a lap már kevésbé lelkesedik (és a lap az érték).
Mivel hűtőd ?
Javallom, adj neki rendesen fuvallatot, a socketre hátulról is (már ha tényleg ennyire forró, ez kézzel nézve igencsak forrónak kell lennie), legjobb ilyenkor az egész lapot telibe hűteni (kiemelten, ha nem léghűtő van a CPU-n).
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #4888 üzenetére
Sikerült a helyéről kikapnom az NVME SSD csavartartóját (kijött a lapból, pedig nem voltam nagyon erős), a hozzá adott rögzítő csavar finoman szólva kacat, a gallér része nem egyenletes, ha cak simán behajtom, belecsipett volna a szélső chip-be.
Megoldottam, találtam egy alaplap alá való távtartó bolhát, azt finoman betekertem, és csinált magának kb. 0,3 mm-es mélységű menetet, szépen sikerült tövig behajtanom, rendesen meg is szorult, meg kerestem bele egy kisebb fejű csavart, így már tökéletes.
A másik:
Az EPS csati finoman szólva sem a legjobb helyen van, ha az ember hátsó 140-es ventit/radiátort szerel be, akkor nehézkes a csatlakoztatás.
Még egy szösszenet:
a FAN csatik kiosztása nem a legszerencsésebb, ráadásul szorosan egymás mellett van a CPU socket alatt a CPU_FAN és az egyik SYS_FAN - 3 pines, így a SYS_FAN-ba 4 pines csatit nem lehet bedugni - ezt majd egy toldóval megoldom - a 6 hengeres XEON miatt nem baj ah a VRM is kap egy kis közvetlen légáramlást.
A másik SYS_FAN meg a lap legalján van, meglehetősen messze mindentől (én oda ezért a pumpát dugtam
).
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #4848 üzenetére
Amíg van ami fölűl kiszív addig nincs gond. 39°C-nál nem lesz melegebb a víz több óra Metro után sem. GPU is koppra van húzva. Egyszer kipróbáltam felső venti nélkűl teljesen zárt házzal. Úgy megrekedt a hő a házban hogy 20 perc GTA 5 után olyat fagyott hogy csak win reinstall segített.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #4839 üzenetére
Érdemes, annyiért vétek lenne kihagyni.
Én az E5-1650v2-őt 3,9-en hajtom, all-core, röhögve lelépi az X58-as rendszeremet (ram kezelésben nem - kínai lapom van, Q67-es chipset, megy a Quad-Channel-1866 CL13/1600 CL9-ramtípus függvényében, de latencyben jobb az X58-as 1770 MHZ-en, de játéknál ez nálam nem okozott érzékelhető hátrányt).
Egyrészt a v2 22nm Ivy-Bridge, másrészt elég rendesen fel van fércelve a Sandy-Bridge-hez képest architekturálisan is.
Én Passmarkot szoktam viszonyításra használni:
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #4837 üzenetére
Igazad van!
Nincs hatalmas különbség köztük teljesítményben, max fogyasztásban.
Nekem sem Ryzen sem 1366 nem volt még a kezem között, úgyhogy csak neten olvasott tesztek és tech-youtuberek tesztjei alapján vonom le a következtetést. Hiszek a tapasztalatodnak. Hibaarányokról nem olvastam Ryzennel kapcsolatban. Azzal az 50K-s 2011-es konfiggal pedig nagyon jó boltot csináltal!
Egyébként én nagyon elégedett vagyok 1650v2-es konfigommal! Még ma is meg tud lepni, hogy milyen erős pl Metro-ban. És mivel nem multizom BF5-ben mint apollo koléga így még sosem láttam tartósan 50%-nál nagyobb CPU használatot. GTA 5 multi sem hatja meg nagyon. Ez lesz az a konfig amit már nem fogok eladni. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #4834 üzenetére
Akkor bontsuk már le részleteire amit írsz mert nagyon csűrüd-csavarod!
Megismétlem magam:Az állításod amire reagáltam:
"még egy tuningolt 1366-os rendszer is szinte utoléri nagyjából"
Ez nem igaz!
Ami "szinte" utoléri az alapórajeles Ryzen 5 2600-at az az én 4,5GHz-re húzott E5-1650v2-m! Egy rommáhúzott X5660 kb annyival van lemaradva egy 1650v2-től mint amennyire a 1650v2 egy alapórajeles Ryzen 5 2600-tól. (kb -10-15%)
Szóval az a "szinte utoléri" a valóságban -20-30% hátrányt jelent egy maxOC-s 6/12-es 1366-os konfignál egy alapórajeles Ryzen 5 2600-al szemben. És akkor még nem is kezdük el húzni a Ryzen-t! Ahogy arról sem beszéltünk, hogy ugyan az a lap meg eszi a nemsokára érkező Ryzen 3000-as sorozatot is.Szép dolog a romantika de helyén kéne ma már kezelnünk ezeket a régi HEDT-s platformokat.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #4827 üzenetére
"Aki szeret játszani, annak azért kevés az 1 szálas teljesítménye, még egy tuningolt 1366-os rendszer is szinte utoléri nagyjából,"
Erre azért nem vennék mérget. Egy 1366-os rendszer sehol nincs egy Ryzenhez képest. Az én húzott procim: CB R15: Singlec:151, Multic:1150, Ryzen 5 2600 alapon rendre: 161 és 1275, 4.2-n 175, 1414. Játékokban sem hinném, hogy más lenne a helyzet.
Apropó Cinebench! Most hogy van már 20-as verziója gondoltam mérek egyet azzal is: -
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #4795 üzenetére
Na basszus, eszembe nem jutott volna, hogy XMP profil.
S775-nél ilyen még nem volt (az nVidia féle EPP-t ne számoljuk ide, az csak nForce-os lapokon működő egyedi megoldás volt, spéci ramokkal), s1366-nál meg én nem alkalmaztam, mert (lehet csak nekem nem akaródzott) nem akart összejönni a CPU tuninggal együtt.
CPU fesz: na, ez jó kérdés, nálam az E5-1650v2 letiltott HT-val szofveres mérés szerint (AIDA, HWINFO64 és CPU-Z) szerint teljes terhelésen 3,9 GHZ-en 1,25Volt-ot vételez.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #4792 üzenetére
Ramoknak mennyi fesz van adva ?
Látlatlanból mondom, hogy 1600 felett bekérik az 1,65 Volt-ot.
Ez többnyire rá is van írva a ramra, hogy mennyi az üzemi feszük a max órajelhez.
Én úgy tapasztaltam, hogy kell is nekik 1600 felett az 1,64-1,66 Volt, BIOS-tól függően, melyikbe mit lehet beállítani.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #4780 üzenetére
Szeva!
CPU-hoz tartozó feszeket nézd meg biosban!
Nálam a “core current limit”-et kellett 300-ra rakni és rögtön mentek a ramok 2400-on.
Asusnál biztos másképp hívják.
Én amúgy 24/7-es használatra 1,35vcore fölé nem mennék, bár ha tudod hűteni a VRM-eket akkor mehet több is.jokeph
Mi az az SC2? -
jokeph
nagyúr
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #4343 üzenetére
Ha szereted a kihívásokat...... Én kerülném a kínai lapokat:
-gyenge vrm
-nincs gari
-nincs tuning
-fapados bios
-H77 chipset az X79 helyettAliExpress HUANAN X79 Motherboards
Akkor már sokkal inkább egy használt de fullos X79-es lap normális heatpipe-os VRM hűtéssel és rendes UEFI-vel.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok #4334 üzenetére
Az én 1650-em 4.5GHz-en 1150 pont körül kap Cinebench R15-ben. Ez alapján össze tudod hasonlítani a jelenlegi prociddal. Nekem egy belépő szintű AsRock lapom van. VRM hőmérsékletekre oda kell figyelni! Emiatt jobb ötlet egy drágább lap, olcsó procival és akkor nem kell vízhűtésre költened mint nekem. 30K-ért már kapni itt 1650 v2-t ami gyakorlatilag egy 4930k. Ez azonos órajelen 10-15%-al gyorsabb IPC-ben a 1650-3930k-hoz viszonyítva. Én inkább rámennék egy 1650 v2-re a helyedben és akkor két szilikon generációt ugrassz. De ha nagyon kölcsékhatékonyan akarnád megoldani akkor hirdetnek itt 3930k-t is 19K-ért már nagyon régóta és senki nem viszi. Lapokat meg folyamatosan nézegetni kell amíg be nem esik egy normális áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Opel topik
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kutya topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÚJ Intel Core Ultra 5 245KF 4,2GHz 24MB LGA1851 BOX 3év
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest