- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
szívesen
ha nem akarsz nagyon belemélyedni (pedig ez a lap kitűnő eme célra), akkor csak a szorzót emeld meg, pl. 40-re, így sanszos hogy egyéb állogatás nélkül is megy majd.
És nem árt, kitesztelni sem, hogy stabil-e állítás után. Erre a LinX/IBT páros többnyire megfelel.
Hogy a BIOS-ban ez hol van, azt majd a szakavatottak megírják, sajnos nem ismerem egyik X79-es lap BIOS-át sem (csak a kínai AMI Aptio-t).
-
rup1u5
Topikgazda
Pedig ott olvasható a screenshotom tetején, hogy AIDA64
Töltsd le a legfrissebb verziót innen és azzal nézd meg látszódnak e a szenzorok. 30 napig ingyen kipróbálhatod (vagy irány ncore)
Látom mindent bepipáltál. Csak a Stress FPU-t pipáld be ha igazán meg akarod izzasztani a CPU-t! A többi nem kell. Egyébként nagyon hasznos program! Rivatunerrel együtt használva én AIDA-val íratom ki a képernyőre a south bridge, VRM, CPU fogyasztás adatokat is játékok közben. -
VGYke
addikt
Magamnak válaszolok! Átraktam a ramokat így:A2,B2,C2,D2. El sem indul PC, folyamatos csipogás.
Azért nem tudom így átrakni: A1,B1,C1,D1,mert most egy RAM a D2-ben van, ami a CPU hütő alatti, tehát a hűtőt le kellene műtem a RAM cseréhez.
Kérdésem: rosszul raktam át az A1-A2 és B1-B2 szlotokból a ramokat, vagy eleve ha A1-ben nincs RAM, nem indul a PC? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Meggyógyult az X79 lapom, 6eFt-ért + sörök. Az epromot (BIOS) sikerült egy most vásárolt íróval újra írni és működik minden. Nem az én érdemem, az említett szervízé, mert felbosszantottam őket.
De ettől lenne egy lényegesebb kérdésem! Szerintem rosszul rakták nekem vissza a RAM-okat. 4*4GB van. Most így van berakva, BIOS szerint: A1, B1, C2, D2. Ugye 4 csatornánál az a sorrend hogy A1,B1, C1, D1? Gondolom igen. Már csak az a kérdés, melyik az A-B oldal, melyik a C-D oldal? Vagy tök mindegy? Ahogy a CPU hűtütől elfér rakjam az egyik oldalon át a 2db RAM-ot egyel odébb?
Bocs az amatőr kérdésért! -
rup1u5
Topikgazda
"PC műszaki hozzáértőbb barátaim"
1.) Aki egy eleve rosszalkodó és instabil lapon próbál biost frissíteni azt nem nevezhetjük hozzáértőnek!"mondták; olyat még nem láttak, hogy egy alaplapon a kivehető BIOS chip (eprom) szarik be"
2.) Ezek szerint még azt sem értik, hogy nem a bios chip szart be hanem a flashelés közben sérülhetett a kód.Istenem! Ne adj kóklerek kezébe hardvert!
-
rup1u5
Topikgazda
Rövidet nem hiszem, hogy fogsz találni!
De itt van ez Sandy-E-hez ami szerintem nagyon hasznos és pdf-ben is letölthető. Beteszem az összefoglalóba is.Sandy Bridge E Overclocking Guide
Ivy-E-hez nem találtam ilyen alapos leírást de gondolom ahhoz is jó alap lehet a fenti guide.
Talán itt találsz némi hasznos infót Ivy-e tuninghoz de itt a topikban is érdemes visszaolvasni! Gyakran én is azt teszem. -
Skeleton01
aktív tag
Én is ezen agyalok, csak itt egy i7 3820-at váltana. Mondjuk nem egyszerű eladni sem ezeket, de legfeljebb maradna tartalékba. Viszont nálam nagy kérdés, hogy a szintén nem mai darab GTX 780Ti mellett mennyire lenne szembetűnő a váltás... Aztán valahol vonz még az is, hogy megnézzem mit megy egy 6c/12t proci a lapomban.
-
rup1u5
Topikgazda
Attól is függ persze, hogy mire is használod de szerintem igen. 6mag/12szál amit a modern játékok már meg is hálálnak. Pláne ha a 4820-at eladod. Úgy minimálból lesz 6 magod és cibálhatod 4.5GHz-re.
(#4161) bitpork:
Tudom, hogy hármónkon kívül más nem nagyon nézi ezt a topikot de hátha betéved valaki aki épp procit keres.
-
Most h írtad felmentem az Asus honlapjára a sajátomat ösmét csekkolni. Ezt találtam. Lehet én nem jól értelmezem, de x99 és felette lesz csak valamikor javítás.
-
Aha. Oszt az x79 platform nem véletlenül a játékosokat célozta? Lehet csak az én x79 lapom volt gémer célzatú, és hát a csúcs közelében elég gyakori h 1 év alatt elévül a cucc. Miért foglalkozna vele egy gyártó kiemelten ha a HEDT kategóriában csak mi csórók tartjuk meg ilyen sokáig ezt? Elég ha azt mondja h időben visszafelé halad és hip-hop eltelt megint 2 év addigra meg élő ember nem használja a 10 éves cuccot. De ne legyen igazam. Nekem Asus csak 2014ig követte a sabertoothx79-t. Akkor is csak beta fázisig.
-
-
-
rup1u5
Topikgazda
Ha nyernék a lottón sem cserélném le az X79-et. (így is bőven sok nekem) Inkább egy nagyobb lakást néznék, hogy külön számítógép-szobát csinálhassak. Jelenleg a konyhában lakik a gép a hűtő mellett.
Aztán indulna a bevásárlás valahogy így:
Egy nagy számítógép asztal, ami mellé felhoznám Budapestről a Herman Miller Aeron székem, valami VESA mountos kar két monitornak, a jelenegi monitorom menne másodiknak és vennék egy 21:9-es, IPS, 144Hz szerű csodát elsődlegesnek.
Aztán mennék bele a gépbe:
Proci csere E5-1680 V2-re, VGA csere 1080Ti-re FC blokkal, táp csere valami full moduláris 650-esre, a 11 éves SB X-fi helyére is néznék valami modernebbet és kapna egy hálókártyát is mert az alaplapi soha sem működött. És ha már úgy sem számít a pénz, lecserélném a 4*4GB RAM-ot is 4*8-ra és betennék még egy SSD-t RAID0-ba. Innen egyenes ágban következne a vízhűtés pimpelése is. Jönne bele még egy 140/45 vagy 60-as radi ha befér, eLoop ventik egy D5 és az összes olcsó fittinget cserélném pofásabbakra a drágább kategóriákból. És végül a $10-os DELL billentyűzetem helyett is vennék valami "menőt".Azt hiszem számomra itt lenne a plafon ennél a konfignál.
Új gép építése esetén azonban én is AMD felé mennék inkább.(#4008) bacsis:
Igen. Azt mondom, hogy meg sem fog mukkanni az a proci 125-ös BCLK-val még ha minimumra veszed a szorzót akkor sem. Nem én találom ki ám ezt! Nem véletlenül nem látsz OC eredményeket 2620-al, vagy bármelyik másik 2000-essel. De próbáld ki és számolj be itt a kísérleteid eredményéről! Én nagyon szívesen olvasnám!Hátha tanulunk valami újat.
-
proci985
MODERÁTOR
x399 + 1920X.
intel gyakorlatilag 1000USD alatt nem ad HEDTt jelenleg. 2066 i9 alatt nem igazan az a platform ami anno az SB-E volt, nincs eleg pciE es a hutese is problemas.
6850et neztem akciosan, de az 1700(x)/1800X / 8700k harmashoz kepest mar van annyival lassabb es platformszinten dragabb, hogy ne erje meg vele foglalkozni.
-
rup1u5
Topikgazda
Procit nem nehéz találni. Sokkal könnyebb mint x79-es lapot.
4930k valóban ritkább és ebből eredően irreálisan drága de 3930k-t már itt az aprón is találsz 39.9K-ért. 4930k után érdemes ebay-en is szétnézni.A tuning meg nem bonyolult. Kezdésnek pattintsd a szorzót föl biosban 43-ra és nézd meg úgy. Overclock.net-en van egy jó guide. Majd belinkelem ha gépről leszek.
-
-
batman777
aktív tag
Szerintem a bios igazat mond, nem erintkezik jol az egyik modulod es igy csak 12GB ramot tudsz hasznalni. Ezert is van csak tripla chaneled. Erintkezesi hiba van. Vedd ki a ramokat es pattintsd be ujra a helyukre.
Ha nem segit, akkor modulokat csereld at.
Nekem X58-nal volt pont ilyen a gepem, csak ott tripla chanel helyett dual ment, akkor az egyik modulom a 3db-bol elhalalozott. Cserelgetessel tudtam meg, hogy melyik rossz. -
helkis
veterán
most jön az, hogy visszarakod fix 1333-ra a ramokat, a többit auton hagyod és meglesed mi történik..
lehet játszani a ramok mozgatásával, felcserélésével, stb.. tuning off.. a cooler csavarjain is van játszótér, hogy mennyire legyen meghúzva/megengedve úgy hogy azért még hűtsön is..
a D1 foglalat egyébként egy álló házban felülnézetből a procifoglalattól jobbra a második slot.. -
batman777
aktív tag
Ha egyik oldalra rakod a ramokat, akkor csak Dual chanelben megy a 16Gb ram. A CPU-Z is ezt irta le neked. Nincs Quad chaneled igy sajnos !
Nekem TT hűtőm van, ami hasonlóan nagy méretű, én is ugyanigy jártam vele, de én az alsó lamellákat letörtem a hűtőn és már igy elfértek a közelebbi slottokban is a ram modulok.
Másik megoldás: egy régi Zalman full réz hűtőt raktam a procira, az elfér és a ramokat is hűti, meg a fesz. szabályozókat is és halk is.
-
helkis
veterán
a képek alapján pedig van színkülönbség a foglalatok között..
azért nem tudod másképp berakni, mivel ezek így vannak be-vezetékezve.. ez minden alaplapnál így van, ahogy a gyártó kitalálta, szvsz jó is így mivel nem fűtik egymást a ramok..
a lapod jelöléséből egyébként az derül ki, hogy nem a feketékbe kell a ramokat pakolnod, hanem a szürkékbe! A1-B1-D1-C1 így bármelyik oldalon a proci foglalathoz közel eső ramfogalatot nem kell feltölteni!
+ arra figyelj, hogy a jobb oldalon 180fokkal meg kell fordítani a ramot a berakáshoz..szóval szétszedés nélkül is megoldható..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged