Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
apollo12
üzenetére
Igen, jelenleg xmp módban megy a ram 2400on és a proci egyelőre 4GHz-en.
Itt vettem ha-n, alkalmi vétel volt.
Nem merem leírni az árat, pofátlanul jó áron vettem.
Most épp azon agyalok melyik házba tegyem egy asus strix 1070-el.
Van egy thermaltake level 20 vt, abban vízszintesen van a lap, csak abból a dfi lanparty jr x58 lapot i7 970 6 magos procival és gtx 690-el kellene kiszednem, vagy színvilágban jobban passzolna egy nzxt s340 fekete piros, de abban meg egy s939 amd fx-60 + x1900xt külső kábeles retro crossfire konfig van fehér sapphire lappal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Na basszus, eszembe nem jutott volna, hogy XMP profil.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
S775-nél ilyen még nem volt (az nVidia féle EPP-t ne számoljuk ide, az csak nForce-os lapokon működő egyedi megoldás volt, spéci ramokkal), s1366-nál meg én nem alkalmaztam, mert (lehet csak nekem nem akaródzott) nem akart összejönni a CPU tuninggal együtt.
CPU fesz: na, ez jó kérdés, nálam az E5-1650v2 letiltott HT-val szofveres mérés szerint (AIDA, HWINFO64 és CPU-Z) szerint teljes terhelésen 3,9 GHZ-en 1,25Volt-ot vételez.

-
envagyok
veterán
Banális a megoldás a ram dologra:
Nem kézzel kell állítgatni (amúgy 1.65V-ra állítottam), hanem az overclocking options-nál kell kiválasztani az xmp profiolt (van 2133@ 1.6v és 2400@1.65v)
És egyből ment
Mindjárt 55-56000MB/s lett az olvasás/írás/másolás sebességAkkor már csak a procit kell beállítani.
Oda van javaslat?Most próbáltam szorzót 40-re állítva 4GHz-et, kicsit soknak tűnnek nekem az auto feszültségek, amit a lap adott.
Mit érdemes visszavenni, és mennyire?
Illetve amit még észrevettem, hogy nem akarja terhelés nélkül lejjebb vinni a szorzót.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Ramoknak mennyi fesz van adva ?
Látlatlanból mondom, hogy 1600 felett bekérik az 1,65 Volt-ot.
Ez többnyire rá is van írva a ramra, hogy mennyi az üzemi feszük a max órajelhez.
Én úgy tapasztaltam, hogy kell is nekik 1600 felett az 1,64-1,66 Volt, BIOS-tól függően, melyikbe mit lehet beállítani.

-
jokeph
nagyúr
Népszerű esport játék, StarCraft II.

Másrészről viszont egy elcseszett játékmotorral rendelkező kódhalmaz...

És undorítóan CPU igényes, mármint single-core szinten, ez a játék kb. 2 valódi magot tud normálisan kitekerni, azaz 4 magos CPU-nál nem igazán szükséges nagyobb, de az a 4 mag nagyon bika legyen, ez saját tapasztalat (pont ezért FX CPU-n nagyon gyengén fut, még ha meg is van rántva egy FX8xxx 4,6 GHZ-re, akkor sincs egy szinten még az X5677-el sem, ami szintén 4,6-on megy, ezt a teljesítményt az E5-1620v2/1650v2 meg kb. alapon hozza.
Annyira régi, hogy a grafikus leképző DX9-et használ.

Az egyetlen meccsem, amit sikerült döntetlenre kihozni, ez eléggé ritka.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok
üzenetére
Szeva!

CPU-hoz tartozó feszeket nézd meg biosban!
Nálam a “core current limit”-et kellett 300-ra rakni és rögtön mentek a ramok 2400-on.
Asusnál biztos másképp hívják.
Én amúgy 24/7-es használatra 1,35vcore fölé nem mennék, bár ha tudod hűteni a VRM-eket akkor mehet több is.jokeph
Mi az az SC2? -
jokeph
nagyúr
válasz
Pubszon
üzenetére
Igen, az direkt van kikapcsolva.
Single-core teljesítményre gyúrok, az SC2 Multit a HT hátrányosan érinti tapasztalataim szerint.

Ugyanezen okokból az i3-7350k-n is ki van kapcsolva, mondjuk 4,9-en jár, úgyhogy kellemesen megyen vele az SC2 Multi.
Ugyanezen okokból az X5677 is HT OFF-al megyen.

-
jokeph
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére

CM NEPTON egy jól sikerült sorozat, nekem a 140 XL van belőle.
Még anno az FX8320e-re vettem, az 4,6-on ment.
Aztán az X58-as gépem szintén 4,6-ra húzott X5677-es XEON CPU-át hűtőtte.
Most meg az E5-1650v2-őt, 3,9-en járatva, ezt be tudtam lőni a kínai lap BIOS-ában, enged többet is, majd még kísérletezem vele, de így is elég jól húzza a VRM-et, az meg itt nem túl acélos, 7 fázis, meg is kapta leszabályozva SpeedFan-al a CM NEPTON 140 XL második ventilátorát.

(#4785) envagyok:
Mázlista vagy, eszerint így is tökéletesen jól fekszik fel a pumpa talpa a CPU kupakra, azaz mindegyik egyenletes (még).

-
envagyok
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
Sajnos a csavarok nincsenek meg. Ez most ideiglenes, de stabteszt alatt sem ment feljebb mint 50 fok.
Van 240-es 2db vizem, meg ez a 120-as sooler master seidon 120v ver.2 hiányzik 2db 2011-es csavar, és 2db felső lefogató csavar, azokat valahonnan majd kell szereznem. Tudtok jó helyet, ahol lehet venni?Amúgy a cuccot egy LEPA vízhűtéssel vettem, de azzal valami gond van, mert túlmelegszik vele a proci. Elvileg a szivattyú megy, de mégis.
-
-
jokeph
nagyúr
-
envagyok
veterán
Beköszönök a klubba

Sikerült beszereznem egy dobozos ASUS Rampage IV Gene lapot E5 1650 6 magos procival, ,és 4*4GB Kingston 2400 CL11 1.65V rammal.
Most még csak tesztpadon, játékvízzel (120 v 240 radival még nem tudom melyik lesz a végleges)Szeretném kérdezni, hogy 7/24-re mik lennének jó beállítások, nem szeretném szénné hajtani, de szívesen kiszedném belőle az egészséges tartalékot.
Ilyen rendszerem még sose volt, csak 1366, 774, és 1151, szóval sík hülye vagyok hozzá.
Most például szerettem volna belőni a ramokat 2400-ra, hozzáállítottam a ramfeszültséget 1.65V-ra, de így be se bootol, alap beállításokkal, 1600-on semmi gond.
Esetleg a lapnál vannak tudnivalók, tippek, trükkök?Előre is köszönöm mindenkinek, remélem sokat leszek ebben a topikban is, egyelőre tetszik a cucc.

-
jokeph
nagyúr
Jól biza, ma be is dobtam, azt megkergettem picit.
Amit észrevettem, hogy a 6 magosnál már meg kellett hűtenem a VRM bordáját, mert nagyon melegedett, LinX-et kibírta, de IBT alatt hibával kiállt extra hűtés nélkül.
Mivel én egyenlőre csak SC2 Multit tolok, a +2 magot csak úgy vettem észre, hogy játék közben nem 40-60%-on pörög a CPUI, hanem 30-40%-on.
Szerencsére egyszálon sem gyengébb semmivel a kistesó E5-1620v2-nél.

Nyúzás alatt megállt a CPU hőfoka 61 foknál.

-
jokeph
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek.

Akkor azt hiszem, nem is megy rosszul a kinai cuccos, ár/érték bajnoknak nyilváníthatom at hiszem.
Aszongya:
új kínai alaplap - 33k, E5-1620v2 XEON -11k, 4*2 GB 2133-as G.Skill CL9-es ramok - 15k vagy 4*4 GB Micron 1866 CL 13 REG ECC 14k, az mindösszesen:
kerekítve 60k, és ezért elég jó teljesítményt ad, alapon (mert hát OC nincsen).

Játék szempontjából nem vettem észre a különbséget a 2 ram tipus között, mindössze a REG ECC ramból ugyanannyiért 2-szer annyit lehet venni (igaz, ez sima desktop gépbe aligha lenne jó).

Egy jó X79-es lap is kb. ennyi....

Érdekes így látni, HEDT platformon a DDR3 2400/DDR4 3000 viszonyát, Quad-Channelben.

-
BITBOYS
addikt
Ez mondjuk x99 de van hasonlóság
x99 1650 v3 -
rup1u5
Topikgazda
Parancsolj!
1650v2, 4.5GHz, 2400MHz(#4770) apollo12:
Ja hogy multi! Én GTA5-el multiztam sokat de ott nem vettem észre különbséget single-hez képest. Mostanában Apex Legends-t próbáltam még. Azért az a 80% már nagyon szép! -
jokeph
nagyúr
A kitartás mindig meghozza gyümölcsét.

Hasonló dolgokat kellett elkövetni anno FX6xxx/8xxx CPU-k+gyenge VRM-el (sok gyárilag hűtetlen is) megáldott alaplap kombó esetén.
Megjöttek a teszter konfigom ramjai, 4*2 GB 2133-as G.Skill Rip Jaws , nyomtam egy mérést ezekkel is a kínai konfigomban, lényegesen javultak az értékek, pedig csak CL9 1600-on megyen:
Kaphatnék egy ilyen AIDA-s mérést valakitől, akinek rendes X79-es lapja van ?

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon
üzenetére
Én is így álltam hozzá!
Eszemben sem volt platformot cserélni (ma sincs tervben). Eleinte én is csak szolid alapfeszes tuningot alkalmaztam 4.3GHz-en a 1650-el. De nagyon b@szta a csőröm, hogy nem tudja rendesen kifutni magát a procim az alultervezett alaplapi VRM hűtés miatt így aztán nekiálltam megkeresni azt a VRM1-et a lapon. Még Asrock supportnak is írtam de sosem jött válasz tőlük. Miután megtaláltam a VRM1-et elkezdtem gondolkodni a megoldáson és egy nagy, passzív borda tűnt a legegyszerűbb megoldásnak. Egy itteni PH!-s kolléga készítette el nekem és szerintem nagyon megérte mert végre a CPU is ki tudja futni magát egy kényelmes 4.5GHz-en anélkül, hogy a lapon felforrna a VRM1.
Közben lett 1650 v2 és egyébként nem +100W az a +300MHz
hanem kb +30-40W terhelés függvényében.
1,328v-on vagyok 24/7-re ez nekem tökéletes. 4.6GHz is meglenne 24/7-re 1,36v körül de nálam ez az a pont ahol nem látom értelmét tovább feszelni +100MHz-ért. Minden esetre jó érzés, hogy amiatt a kis borda miatt ha kedvem tartja most már tudok ilyen eredményeket is produkálni.
Szóval csak azért írom ezt az egészet, hogy ha tényleg nem akarsz platformot cserélni akkor lehet hogy megéri egy ilyen bordát vagy vizesblokkot gyártatni a VRM1-re.
(#4765) OgreImre
Welcome!
AIDA vagy HWinfo sokat segítene, hogy lássuk mi az ami olyan meleg. VRM vagy CPU?(#4761) apollo12
Az igen!
Ki kéne nekem is próbálnom. Jelenleg Metro Exodus megy de az csak 40-50%-ig tolja a CPU-t. -
OgreImre
senior tag
Sziasztok!
Beléptem a klubba egy Asus X79 Deluxe + 4930K + 4x8GB DDR3 2400Mhz konfiggal.
Alapon megy még minden, viszont már így is a SpeedFan mutat 4 mért hőmérsékletet amik már simán windows asztalon 90-94 fokosak. Igaz, hogy közepes terhelés (játék) alatt sem megy feljebb. Ez vajon program bug vagy ezek lehetnek tényleg ilyen forróak? Ha igen, akkor mit lehet csinálni? Újrapasztázni/thermal pad csere? -
Pubszon
veterán
Elhiszem, de nekem nem ér meg +300MHz-et az, hogy forrósodjon és 100W-al többet fogyasszon.
Pláne nem cserélnék ezért platformot.
Egyébként lehet más lapon is melegszik hasonlóan, csak épp nincs szenzor ami mutassa.Ha lenne rá időm és energiám, akkor lehet én is foglalkoznék vele jobban, de így még a nyári nagy melegben sincs vele gond.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon
üzenetére
Nincs túlhypeolva ahogy a te képeden is látszik a 89fokos VRM1 formájában!

És ez még csak 1.224v nálad! Próbáld meg ugyan ezt az FPU stress testet letolni 1.32v-al mondjuk 4.5GHz körül és rögtön 100+ fok lesz a VRM1 és throttlingolni fog miatta a CPU.
Nekem ezt a problémát orvosolta a borda az alaplap hátulján.
Érezd csak meg stress test közben hogy milyen forrók ezek a kis fekete FET-ek a lap hátulján! Azok ott a VRM1.#4759
Persze! Ez Asrock betegség. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Szerintem az Extreme6-nak is ugyan az lehet a problémája mint az én Extreme4-emnek.
Egy ilyen segített volna rajtad is. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Na és milyen érzetre a 3930k után?
Mit nem tudtál hűteni? A CPU-t vagy az Asrock lapot?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07
üzenetére
BARROW OLED Digital Display Water Temperature Meter

(#4748) apollo12:
Semennyire! Sikerült ezt is elérni.
GPU 2125MHz, CPU 4.5GHz. -
rup1u5
Topikgazda
Nézz majd be az NB borda alá! Kíváncsi lennék mi van a lapon. Tuning gondolom kizárva.
Gondoltam tolok pár képet az enyémről. November óta így néz ki és hozzá sem kellett nyúlni:

Végre lecseréltem a fehér PCI-E takarólemezeket is a házon feketékre. Nagyon bántotta a szemem. Nem is értem miért gondolták, hogy jó lesz a fehér....

-
rup1u5
Topikgazda
Szeretne valaki 25K-ért 1650 V2-t venni? Mert ha igen akkor van egy aprón!
-
-
jokeph
nagyúr
Nálam játékvíz van az E5-1620v2-ön, ugye nincs OC, nem is melegszik el, 50 fokra is elég felküzdeni-ezt csak bencmark alatt lépi át, akkor is csak nagyon max 55 fokig.
A GPU-n a gyári léghűtés van, órákszámra játszom, 40%-os ventilátor fordulat mellett (alig van hangja, a CM Nepton 140 XL pumpájának a jellegzetes hangja mellett nem is hallható), az se megy nagyon 55 fok fölé (R9 380 4 GB Asus Strix).

Közbe berendeltem egy másik kínai lapot is, hát nagyon kíváncsi leszek rá, 33k szállítás ingyenes (az Ali-ról).
Annyi különbséggel, hogy ezen a képen nincs rajta az M2 Ultra supported pci-e NVME/SATA SSD slot.

-
rup1u5
Topikgazda
Csak játék megy a gépen (az se sok), semmi munka.
Most kíváncsiságból fölraktam a Metro Exodus-t csak hogy megnézzek valami modernet is a 10-15 éves játékaim mellett. Azt kell hogy mondjam, hogy szépen viszi a gép és jól szuperál a vízhűtés is! Több óra játék után 49-50 fokos GPU-nál a 39-40 fokos vízzel én elégedett vagyok. -
rup1u5
Topikgazda
"Ugyanezzel a procival X79 desktop lapban is menne vajon a REG ECC ram ?"
Persze!
Gondolkodtam is 4*8GB ECC beszerzésén csak az alacsony órajelek tartanak vissza. Attól tartok többet veszítenék a 2400MHz-ről 1600MHz-re visszalépéssel mint amennyit nyernék a 16-ról 32GB-ra bővüléssel. -
jokeph
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Olcsóbban kijönnék, vagy kb. ugyanannyiból még a DDR4-es ram ellenére is.

Viszont ahogy nézem a RyZen-ek fejlődését, kivárom a 3. gen megjelenését, mert úgy néztem, Intel kaliberű teljesítményt fog hozni több maggal/szállal/olcsóbban és nem is fog többet fogyasztani mindamellett.
Az X79 csak és kizárólag a DDR3 miatt lett volna érdekes.
A kínai lapomban az E5-1620v2 mellett 4*4 GB 1866 CL13 REG ECC ram van, bagóért beszerezhető.
Ugyanezzel a procival X79 desktop lapban is menne vajon a REG ECC ram ?

-
proci985
MODERÁTOR
nem jossz ki olcsobban egy 1700 + msi x370 gaminggel, ami mellesleg meg erosebb is (foleg, ha meghuzod az 1800x/2700x szintjere), meg modernebb is?
x79nek ez az atka, meregdragak a lapok, tetejeben orajel szempontjabol meg a jelenlegi AMD consumer cuccait tudjak tartani max OC korul, sokkal magasabb fogyasztassal (e.g. dragabb hutes kell nekik)
-
jokeph
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Köszönöm a vélemenyézeséket.

Lemondok róla, nagyon sokat kértek érte, nekem nem ér annyit (ugyanannyiból kijött volna egy x99-es MSI Titanium lap + i7 5820k is).

Úgy látom, maradok a kínai lapnál (nincs OC, de betonstabil).
És van működő USB 3.0 valamint pci-e NVME M2 slot, na ezt még nem próbáltam ki rajta, ez lesz a következő projekt.
-
proci985
MODERÁTOR
teljesen korrekt a VRM is rajta
evganal max a biosokkal szokott problema lenni, de a dark szeria OC szempontbol mindig stabil. kerdes mennyiert talaltad.
viszont ez egy tuninglap, isten tudja mit kapott.
-
jokeph
nagyúr
EVGA X79 Dark lapról mi a vélemény ?

(#4719) BITBOYS:
Közbe lepróbáltam a z270+i3 7350k BCLK tuningot, 133-on a BCLK, 4680-on a CPU, a ramok 2933-on, HT-t is visszakapcsoltam, Vcore 1,28Volt, így alig gyengébb mint HT nélkül 4,8-on, és nem fűt olyan ordenáré módon mint előtte 4,8-on bekapcsolt HT-val).

-
BITBOYS
addikt
Khmm..bocs az off miatt
Valaki rárepül? E5-1650

-
-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS
üzenetére
Mindjárt sejtettem, hogy valami újabb cuccos.
Én E5-1620v2-őt használok jelenleg egy occó "kínai X79-es" lapban, E5 3.2S1, valójában minden program Q67-es chipsetnek írja ki, valószínűleg az is.
Tuning itt nincs, cserébe betonsatbilan megy, most kapott beleillő 4*4 GB Micron 1866 CL13-as REG ECC ramokat, szépen tekernek Quad-Channelben.
Kíváncsiságból kilőttem a HT-t, és enyhén javult a single-core teljesítmény...
Általános és játék használat közben nem észleltem hátrányát a kikapcsolt HT-nak... (W10 PRO az os).
A bekapcsolt HT-s mérésnél az 1024,2048-as beállításokkal 3-5 Gflopssal kevesebbet hozott, viszont érdekes, mert a 4096-os beállításnál meg kikapcsolt HT-val hozott kevesebbet, igaz jelentéktelen 1-2 Gflopssal.

6/7.gen téma:
Szerinted, ha az i3 7350k-t nem szorzóval rántom meg, hanem BCLK emeléssel, akkor is ilyen ordenáré módon fog fűteni ?

-
BITBOYS
addikt
X79-et nem tudom, már nem emlékszem, de az X99-ben ott virít számos olyan beállítás mellett amin csak pislogok
Ja igen, én 1650 v3-at nyúzok Giga lapban és a linkelt kép is x99 csak Asus.
Nálam jelenleg 4.7GHz-en megy napi használatban, igaz 125MHz az fsb. Ram miatt kell ez a freki, xmp így állítja be.
X79 Giga lapom volt egy 3820-as társaságában, azt váltotta a jelenlegi X99. -
Pubszon
veterán
válasz
OgreImre
üzenetére
40K pótlást szerintem simán megér!
Én 3770K-ról (4.4GHz) váltottam 4930K-ra (4.2GHz) és így is érezhető volt a sebesség különbség.
Esetedben is ugyan az az architektúra, csak 4C/4T helyett lesz 6C/12T ami jelentős többlet.
Ráadásul még rengeteg extrát fogsz vele kapni.Van pár szintetikus Aida64 tesztem a két konfigomról ha érdekel.
-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS
üzenetére
Nincs mit.

Azt nem tudom, hogy ez a lehetőség mióta adott, nekem Z270-es lapban csücsül a fő gépben az i3 7350k, ebben lehet vele mókázni, innen tudom a kemény OC-ra gyakorolt negatív hatását, ebben megy most 4,8-on a kis i3, a cache ratiot meg visszavettem 43-ra (azaz NB frekvencia 4300 MHZ), mert nem volt teljesen stabil, 45-nél eldobta a Linx hibával 1024-es beállítással is, 43-on 4096-al is tökéletes.
Tovább nem megyek az OC-val, már delidelni kellene szegénykémet, piszokul fűt, bekapcsolt HT-val simán 85 fok játék alatt, bencmark alatt megvan a 100 fok is, az meg már a határ (Tj max 100 fok), kikapcsolt HT-vel is 70-75 fok játék alatt...
Ezek az opciók megvannak az X79-es desktop lapok BIOS-ában is ?
Amit linkeltél, az miylen lapnak a BIOS-a ?
Ha instabilitást akarsz, túrj bele a windows registrybe.

-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS
üzenetére
Z170/270-es lapokban van ilyen lehetőség a 6/7. gen CPU-khoz.
De szerintem semmi értelme nincs pesztrálni, sőt, beleszól a túl magasra állított cache ratio a kemény tuningba is... olyan 4,8+ GHZ és felette.

Játékra nem nagyon van hatása (én nem vettem észre).
Bizonyára van olyan alkalmazás, ami ebből profitálna, pl. ami AVX utasítás készletet kihasználja, na azon lök egyet, ha megemeld.
Ugyanakkor a felpiszkált cache ratio+cpu ratio együttesen elég jelentős + fogyasztást és melegedést okoz.

-
BITBOYS
addikt
Am, a processzor cachet érdemes b@sztatni vagy semmi értelme? Most 3250-en jár (tuning), de nem igazán veszem észre a változást a rendszerben.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork
üzenetére
Egyrészt:
Sehol nem mondtam olyat hogy nem akarok vele foglalkozni! Rengeteg időt és energiát öltem és ölök a mai napig is ebbe a platformba és a vízhűtésre amit direkt rá építettem.
Annyit írtam, hogy nem látom értelmét pénzt költeni rá. A kettő nagyon nem ugyan az! Légyszíves ne adjál a számba olyan szavakat amiket nem mondtam ki!Másrészt:
A topikgazdaságot azért vállaltam el mert felkértek rá és az nem most volt hanem kb 4 éve amikor még teljesen máshol állt ez a platform a teljesítmény ranglétrán. Azért vállaltam el mert akkoriban tök egyedül voltam itt a topikban és úgy gondoltam, miért ne ha már itt vagyok.Harmadrészt:
Igyekszem a személyeskedésed mellett elmenni és érdemben kommunikálni veled annak ellenére is hogy indokolatlanúl illetsz pejoratív jelzőkkel. Úgy látom valamiért nem tetszett neked az én magánvéleményem és ezért ellenállhatattlan késztetést éreztél a kötekedésre. Itt akkor ennek most legyen is vége, mert innentől kezdve minden ide nem illő off-ot vagy személyeskedést törölni fogok!
Egyébként meg szívesen átadom a topikgazda címet neked vagy bárkinek aki szívesen vállalná. Feltéve ha aktív itt az illető. Két naponta azért minumim nézzen be ide.(#4704) OgreImre:
Ha 40K-ból meg van a váltás akkor szerintem megéri! Bár azt nem tudom CAD mennyire szereti a több magos procikat de BF tutira meghálálja a 6/12 szálat!
-
OgreImre
senior tag
Szerintetek érdemes váltani 3570K@4.5Ghz-ről egy 4930K-ra? Van valakinek konkrét tapasztalata hasonló váltásról? Használat vegyes, 80% munka (CAD) 20% játék, single player (Witcher 3) és MMO (WoW és ESO), nincs 64 fős multi BF5.
Jelenleg van 32GB 2400Mhz ramom (munka miatt kell ennyi) és az X79 az utolsó platform amin még használni tudnám. Kb. 40k lenne az upgrade (lap+proci).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 17 256GB Sage Karcmentes állapot 100% akku (65 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)