Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Magisk
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát akkor hajrá!
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Megnézted Linus videóját?

Semmi értelme Blackops procinak! 6 mag, no HT, 250W, melegszik mint pics@ de legalább nem is megy rendesen egy lapban sem. Szerezz inkább egy 1680 V2-t! Az is elég különleges a maga nemében és manapság már szépen beesett az áruk. Én is tervezek venni egyett. 8/16 unlockolt ivy-e-vel azért még sokáig el lehet lenni.
-
Blackops procija van itt valakinek?
Érdekelne milyen lap kell hozzá amiben megy is max órajelen, meg microcode kell hozzá?
Gyűjtöm a speckó procikat és lehet ezt használnám is valamire. 2011-es rendszerem csak szerverben van de megnéznék egy desktopot is 4-6 maggal. -
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
Én azt sem tudom kibogózni a linken, hogy mennyi lenne az ára egy darab CPUnak.

Szólj ha neked sikerült, mert érdekelne egy ár.
Írok nekik és megkérdezem az árat. Ha összeállnánk többen és együtt rendelnénk úgy olcsóbb lenne. Magyarországra rendelve nem kell vámot fizetni rá.(#5590) F.B.I.
Ebay-en van két bontó. Egyik Holland és 199 eurót kérne de azt írta nekem hogy 190-ért már odaadná. Én még sokkallom ezt is. (5db van neki)
A másik egy Német bolt ahol változtatják az árakat föl-le. Lement egészen 189 euróig és már készültem hogy veszek egyett, erre felvitte 229-re. 67 eladott példány és 7db van még. 189-ért vitték mint a cukrot, most mióta felvitték 229-re nem viszi senki, úgyhogy remélem újra lecsökkentik az árat 189-re és akkor lecsapok egyre. -
GNKING
tag
Ezt [link] találtam.
Ez mennyi lenne mire ide ér? -
rup1u5
Topikgazda
2020-02-02 02:02:02
-
rup1u5
Topikgazda
Kb két éve halogattam de ma végre megrendeltem az új tápot és lecserélem a 10 éves Enermax 525-öst!
Kiszolgálta az idejét és megfogadtam, hogy 10 évig használok egy tápot. -
rup1u5
Topikgazda
-
redXIII
senior tag
Angol ebayről vettem. 8 fizikai maggal ez már egy más kávéház. Alapon biztos hogy minden lap viszi, húzva már kell a jó vrm, vrm hütés, táp,stb. Mert valami el fog fogyni az tuti. Én is az ausztrál srác videója alapján amit belinkeltél ide, az alapján kezdtem el húzni. De itt már nem a fesz a lényeg, vrm+táp. A 8 magot ki kel szolgálni, nem is ennyi magra lett tervezve a chipset. Biztos van akinek kevesebb fesszel is megy, de ez alá a proci alá ha húzni akarod, akkor kell a /minőség/ úgymond.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
redXIII
üzenetére
Hol vetted a procit? Volt elötte gyötörve? Általában 1.3 körül viszik a 4.5-öt. Furcsa, hogy 1.35-öt kér 4.5-höz.
(#5578) jokeph
Nem tudom. Még nem néztem meg. Szerintem valamilyen 4 magos lesz.(#5579) redXIII
Nálam is ideje új tápot venni. A mostani Enermax már 10 éves. Nem tervezek 1366-os alaplapot venni. -
jokeph
nagyúr
válasz
redXIII
üzenetére
Jó ideje már csak "12Volton egy ágas" PSU-t veszek. Egész pontosan 12 éve, az első egy Corsair VX450 - ez a mai napig megvan és hibátlan (Seasonic béléssel+ADDA ventilátorral szerelve). A másik meg egy 2 éves TT Toughpower Grand RGB 650W - ezt még a szenesre húzott FX-es géphez vettem.
Annál simán benyelte a gép a 300W-ot falból.
Ezek bírják a huzamos erős 12Voltos ág terhelését.
s1366: ebből egy Asus P6T Deluxe van, amivel maximálisan elégedett vagyok, nem egy ROG Rampage az igaz, de bőven nem az alja kategória. X5677 XEON 4,5-öt futja benne HT ON-al, 4,6-ot HT OFF-al, 24/7-ben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
AM4: lásd aláírásomban, itt nem spóroltam a lapon.
s1151: Asrock Z170 OC Formula - ezt a lapot (is) imádom.
s2011: hja, Rampage 4 Black az nagyon fincsi darab.
-
redXIII
senior tag
Pont emiatt keresek másik tápot. ocz fatal1ty champion 750w, nem egy mai darab
. 4ág/18amper-re van szétválasztva áganként a 18 amper. 3dmark, cinebench nincs probléma. De játéknál már alapfeszen is lekapcsol, azt hittem hogy szar az alaplap, de volt még egy másik ocz 650es táp, aminek a 12 amperes ága nincs szétosztva, és azzal már nincs gond. Ha jó 1366os alaplapot akarsz, akkor próbálj beszerezni egy rampage III extremet. Meg fog változni a véleményed hogy milyen a jó alaplap. -
jokeph
nagyúr
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ivy-e-k hamarabb elmennek.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
BLiNk3r
üzenetére
Ez picivel olcsóbb postával, mint amit Zsolt linkelt de legalább nem kínából jönne.
Van "make offer" ugyhogy én megpróbálnám lealkudni £50-re.Most találtam ezt! Ez még olcsóbb! £65 postával ha nem alkudsz. Én megkínálnám egy 50-es ajánlattal!
-
BLiNk3r
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy HP Z620-as workstation gépem, amiben egy 2660 v2 ketyeg, viszont a 10 magnak nem sok hasznát veszem a munkám során, a Photoshop állítólag a magasabb single core teljesítményt preferálja, ezért gondolkozok egy proci cserén. Milyen alternatívát javasoltok? 1650 v2? Vagy egy 2011-es foglalatos i7?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Laptopra kompakt vizet? Egy képet majd tolhatnál ide hogy hogy néz ki! Azért majd a VRM hőfokokra is érdemes figyelni.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Hát az jobban fog fűteni mint a 3820.
-
rup1u5
Topikgazda
Szerezz egy 1650 V2-t! Ma már 20-25K-ért utánad dobják! Az enyém kényelmesen megy 4.5GHz-en mióta megvan. De tud ilyet is.

PS.: A 4820-at meg javasolnám hogy vidd le 10-15K köré ha el is szeretnéd adni!
Tekintve, hogy 20K-ért már 3960x van az aprón. -
bacsis
Közösségépítő
Emléxem, hogy egyszer már lyukra futottam Xeonnal... jól kitárgyaltuk biza
de úgy rémlett, hogy annál a procinál legalább a Turbo órajelet tudtam fixálni a 6 magra... Most is ez lett volna az elképzelés.... benéztem... Marad az alap órajel.. .mindegy, 3,6GHz-et számoltam maximum, helyette marad 3GHZ... 20% minusz.. cserébe 8 mag.. jó ez így egyelőre 

jokeph
NEked meg köszönöm a felhomályosítást
szerk:
Ehh, jól emlékeztem:
De nekem sikerült a 2620as xeo,t is húzni bclk-val.... 105ig... Meg a szorzót is tudtam fixálni a turbo maximális értékén, így kijött a 2405MHz...
Szóval esdig hajszál pontosan úgy viselkedik/viselkedett mint egy lockos bármilyen processzor...
-->Ez azért kibaxás, hogy ami ment Sandy Bridge-vel, az itt már Ivy Bridge-vel nem megy... vagy én nem tudom miért nem... -
jokeph
nagyúr
Már ez sem igaz egészen... amennyire jól tudom, 4 gen-től az all-core turbó ha működik is non-K CPU-nál, az is csak "Z"-s tuninglapban.
Ami biztos: A G4560 Pentiumot még Z270-es lapban sem tudtam megcibálni (turbo nincs is, csak i3 és felette), BCLK-val engedett 100 helyett 103 MHZ-et, azaz a 3,5 GHZ-ből lett 3,6 GHZ.
Az E5-1650v2-t viszont szépen fel tudtam rakni all-core turbó órajelre a kínai X79-es lapomban.
3,5@3,9 GHZ. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rup1u5
Topikgazda
LGA115x-el nincsenek tapasztalataim.
A 2000-es xeonoknál nem tudsz buherálni semmit, max 2-3mhz emelés a bclk-n.
De ezt már kitárgyaltuk itt veled korábban.
-
bacsis
Közösségépítő
-
rup1u5
Topikgazda
Xeon E5-2650 V2 Specifications
Itt elég egyértelműen le van írva a turbo magonként, szóval te futottál árnyékra mikor azt vártad, hogy mind a 8 mag 3.4GHz-en fog menni.
Frequency 2600 MHz
Maximum turbo frequency:
3100 MHz (4 or more cores)
3200 MHz (3 cores)
3300 MHz (2 cores)
3400 MHz (1 core) -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Asszem lőttem egy kisebb kapufát...
Vettem egy Xeon E5 2650V2 procit... 2,6Ghz alap órajel, 1 szálon 3,4ig tud turbozni... Gondoltam majd jól belövöm mind a 8 magra a 34X-es szorzót, és öröm és boldogság...
Nos a valóság az, hogy csinálhatok én bármit, 8 magnál 3GHz-ig turbozza magát, és egy grammal sem megy feljebb...
Ez így normális vagy én nézek be valamit?
Köszi előre is
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Hát ha olyat akarsz ami kevésbé fűt mint a 3820 akkor mindenképpen valami 130w alatti, sokmagos, V2-es Xeon. Tuning gondolom kizárva, úgyhogy nyugodtan nézelődj a 2000-es Xeonok között! Játékokhoz kéne?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Esetleg valamilyen V2-es Xeon. Mondjuk egy 2670 V2.
-
perfegor17
senior tag
Tudnátok ajánlani egy 2011-es procit laptop-ba ami kevésbé melegszik de azért nem is gyenge
most i7-3820 van benne, elég sok minden bele megy (Processor: socket based Intel CPU (up to Intel Core i7-4960X Extreme Edition or XEON E5-2600 v2 series)) -
jokeph
nagyúr
Jól sejted...
Annyiból nem lehet.
Nekem mázlim volt, 58k-ért sikerült kipecáznom egy általad említett Asus ROG Crosshair VI Extreme-t, vadi újat 0 KM-est. A mai napig is 100k körül megy, pedig ez még első szériás X370-es lap, ettől függetlenül a s*art is kitiporja a CPU-ból.
Az R5 3600X CPU 80k volt (az i5-7600k-t 1 év garral 40k-ért vettem 1 éve durván, az sem volt rossz bolt amúgy, Z170 OC Formula lapba csücsül).
Aztán s2011-ből végül kínai lapom lett (E5 3.2s1 Shenzen Tech. - van rajta egy M2 3.0x4), akárhogy kerestem nívósabb Asus/Giga lapokat, aranyárban mérték/mérik őket, sokszor gar nélkül
Nem egy bajnok OC lap, 3,9-et azért viszi all-core-ban az E5-1650v2-vel, így azért már nem rossz, de mindenképpen ár/érték/teljesítmény bajnok.
Nyilván megtenné a rizsához egy B450 Mortar/Tomahawk MAX is 40k alatt, de azért egy csúcs ROG lap az más érzés.
Ugyanígy érzek az s1366-os Asus P6T Deluxe, az s1151-es Asrock Z170 OC Formula valamint az s775-ös Asus P5N32E-SLI, Asus P5E3 Deluxe és az Asus P5K3 Deluxe Wifi-ap lapjaimmal kapcsolatban, ezek megmaradnak emléknek és retro gép alapoknak. s1366-ban X5677 XEON, s775-ben meg X3330,X3360,X5450 és X5482-es XEON procikkal.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Ez így nagyon megérte, ennyiért valóban nem raksz össze újat, ahogyan én sem sejtettem, hogy ennyiért el tudom adni.
Hogy az alaplap meddig bírja azt legföljebb találgatni lehet, nem gondolnám, hogy egy budget Intel lapnál kevesebb ideig.
Annyira nem budget-et vetem (bár sajnálom, hogy nem szántam rá plusz pár ezrest egy Mortarra vagy Tomahawkra), egy B450M Steel Legendet, alzás kuponnal volt 26, miközben mindenhol máshol 33 körül ment. Ez az alap 20-25 ezres B450 lapoknál jobb (az A320-asoknál sokkal jobb) míg a 35-40 ezreseknél egyszerűbb. -
aty-73
aktív tag
válasz
akoska07
üzenetére
Talán te is vételeztél titokban 1-et?

A Rampage IV Black Edition és a Dominator Platinum csodás vizuális élményt nyújt nekem. Újonnan vásárolt darabok, a Dominator élettartam garis, mivel harmadik gép, így alig használtam és a 2018. december 2-án történt műtétem óta nem vettem elő sajnos.
Biztos jól hasítanak ezek a Ryzen valamik, de
kissebb ráfizetésssel bővíthető, 12 mag / 24 szál-ra a jelenlegi 2011 build, de az újabb RAM kit-et sem sajnálom belőle, ha szükség van rá vagy bármi mást (fentébb szóbakerült, bővítő kártyát).
Ha jól sejtem, egy új buildot, Crosshair VI Extreme-ből megépíteni, nem lehetne 50-60k-ból, ami ugyanezt a teljesítményt hozná?!
98 óta aktívan pörgök ebben a történetben, volt, jó pár személyes csalódásom ÁjeMDé-vel.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Zsolt_16
üzenetére
Hűtőbordát külön vetted? Én ezt néztem.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Zsolt_16
üzenetére
Emlékszem!
Néztem is a linkeidet.
A ramokat el is mentettem mert abból a 8GB 1866-osból 4 darab 18K-ért nagyon birizgálja a fantáziámat.Te mennyi és milyen ramokat rendeltél? Érdekelne hogy hogyan mennek a lapban. Vajon azok az 1866-osak elbírnak némi tuningot? Teljesen csupasz ramok vagy van rajtuk valami hűtőborda szerűség? Mennyire forrósodnak fel load alatt?
-
aty-73
aktív tag
A hozzászólásom nem csak neked szólt vagy szól. Sosem voltam "józan eszű" és nem is akarok azzá válni!!! Köszönöm az ajánlásodat, de nem ismerem ezt a pénznemet és nem tudom milyen értéket képvisel. ebay-on is van, onnan sűrűn rendelek, ezt az ódalt meg nem ismerem.
ui.: Olvastam mit írtál a hozzászólásod utolsó felében.
Peace

-
envagyok
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Kicsit támadom.
Nekem az e5 1650 v2 @4.4GHz , ASUS Rampage IV gene, 16GB DDR3-2400 volt 50 körül, mikor a 1366-ról váltottam kb 1 éve.
Annyiért az AMD sem használtan, sem újan nem nyújt alternatívát.
A budget AM4 lapok 2-3 évre vannak tervezve, szerintem a garival pont nem lennék előrébb. Ennél többet egy ryzen 5 3600 tudna X-es lappal, de azt meg a többszöröséért kapni, mint amennyiért én vettem. -
rup1u5
Topikgazda
Senki nem mondta, hogy vegyél AMD-t vagy hogy építsél teljesen új gépet az alapoktól egy vagyonért! Ne tereljél légyszíves és ne próbálj a számba adni olyat amit nem mondtam!
Lásd utolsó részét a korábbi hozzászólásomnak:
"Félreértés ne essék! Nagyon jó platform ez a mai napig és ha valakinek ilyen van még mindíg nem látom értelmét váltani róla ha játék a szempont. De tessék már 2020-ban a helyén kezelni ha valós számítási kapacitásáról esik szó és nem álomvilágban élni!"Ezen 7 éves processzorok teljesítményéről volt szó a mai modern Ryzenekhez viszonyítva amit te jócskán túlbecsülsz.
Részemről itt befejezem ezt az eszmecserét erről mert direkt értetlenkedsz.
Tessék! 2697 v2 neked olcsón!
Ne felejts el mellé még 160K-t kib@szni az ablakon ramra hogy majd a gépedben álljon amit be sem kapcsolsz!
Abba meg már bele se mennék, hogy ha azt a 160K-t amit még +32GB DDR3-ra szánsz, összeraknád a 2697 v2 árával, már egész jó kis Ryzen alapot tudnál építeni.....de minek nekünk józan ész ugye?
(#5524) rasotamas
+1
Valahogy így néz ki mikor valaki a józan ész mentén közelíti meg a kérdést.
-
aty-73
aktív tag
Kedves vagy!
Köszönöm az "utolsó" kísérletet, de nem kell ÁjeMDé!!!

Nem pálya nálam a hulladék gyűjtés, nem az a cél, hogy minél több kacat legyen a házban.
A 2011-es platfom-om is azért építettem/építem, hogy életem végéig velem legyen, meg azért sem, hogy leváltsam, holmi ÁjeMDé-re.
Egy 775-ös platformom eladtam, amit nagyon megbántam.
Az ÁjeMDé-ket nem bántam, kihajítottam a szemétre!!!"fej-fej mellett" elmélet
Most akkor, ha veszek egy 60k-s CPU-t, akkor harmad áron megvagyok, mint ha építek egy új ÁjeMDé valamit.
Nem vagyok fogtechnikus, behumott szemmel fizetem akár az 500 ájrós RAM-ot vagy bármilyen alkatrészt, és ha már kiadok pízt, az legyen olyan amit én megelégedettséggel használok és élvezek (ezt az ÁjeMDé elbukta).
Nem vagyok áramgazdász, még mielőtt valaki a fogyasztással jönne!
Peace!(#5522) akoska07
Feltörtek mint a talajvíz!

(#5524) rasotamas
Nekem a több mag pont, ami köll!!!

-
T0mBd1gg3R
veterán
Én logikusan elemeztem a szituációt és váltottam.
Az P9X79 + 3930K + 4x4 ramom elment 75-ért
AMD lapot + Ryzen 2600 procit + 2x8 ddr4 3200 cl16 ramot vettem 88 ezerért
13 ráfizetéssel lett egy azonos teljesítményű rendszerem, fele fogyasztással és garanciával.
A Mórickarajzól annyit, hogy teljesen hiteles, csakhogy a OC-t nem veszi figyelembe, túlhúzva a 1680v2 és a 3600X közt jóval kisebb a különbség, bár a Ryzen még úgy is gyorsabb. Nem nagy bravúr ez ha azt számojuk, hogy 6-7 éves cucc, de az Intel sincs előrébb érdemben.
Viszont az 6 magon tudja ezt a teljesítményt, tehát magasabb az egyszálas teljesítménye, ami játékoknál nagyon számít.
AMD vs Intel szitut pedig a jelen helyzetben kell elemezni, és azonos teljesítményt egyszerűen olcsóbban kapsz az AMD-nél.
Jó dolog a HEDT platform, de ilyenbe mindig az adott kor nagy fogyasztású, melegedő cuccait teszik ami szerintem degradálja az élettartamot, akkor is ha erősebbre van tervezve.
Illetve játékra megintcsak nem éri meg újonnan HEDT-et venni, mert a HEDT platformok több magot nyújtanak, nem jobbat. Játszani pedig nem kell sok mag, csak renderelni, stb. Ennek a platformnak is az a nagy előnye, hogy ami pár éve még munkára kellett 6-8 mag, ma már játszani kell. Ma már mainstream cuccba kapsz 8 magot, illetve a 3000-res Ryzen szériától van 12 és 16 magos is bele és a HEDT platformok, az LGA2066 meg a Threadripper tényleg otthoni felhasználásra értelmezhetetlen mennyiségű magot (18-64) nyújtanak. -
rup1u5
Topikgazda
Nem hype-olt itt senki semmit, pusztán annyi a helyzet, hogy mi nem vagyunk intel fanboy-ok.

Elég vicces, hogy tele a net hiteles összehasonlításokkal de te ilyeneket írsz: "bőven körbehugyozza az E5-2697 v2 az R5 3600X-et, renderelési teljesítményben".
Ha pedig ennek ellentmondó eredményt mutat neked valaki akkor rögtön jösz a "Bohókás ez a NET-ről letöltött, Móricka rajz" dumával.
Tudom, hogy szerinted a Cinebench is hazudik de teszek egy utolsó kísérletet hogy kirángassam a fejed a homokból: E5-2697 v2 R15 vs R5 3600X R15
Amikor egy 6/12-es CPU multicore-ban fej-fej mellett van egy 12/24-essel az minden csak nem körbehugyozás.
Félreértés ne essék! Nagyon jó platform ez a mai napig és ha valakinek ilyen van még mindíg nem látom értelmét váltani róla ha játék a szempont. De tessék már 2020-ban a helyén kezelni ha valós számítási kapacitásáról esik szó és nem álomvilágban élni!
-
aty-73
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, hogy hypoljátok az ÁjeMDé-t, de nem kérek belőle. Ha elfogyna eccer a 2011-em majd leváltom egy újabb HEDT-re, ez meg jó lesz szkájpolni vagy fészbúkozni!
Jó éjt mindenkinek!

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Istvan2020
üzenetére
Ez lesz a te topikod.

Amúgy teljesen jó az a proci még ma is! Pláne ha kicsit meg is van cibálva. -
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok erről i7 5820K a prociról mi a véleményetek?mai játékokra lenne használva.
-
jokeph
nagyúr
Bírom nagyon, nagy arc a csóka.

A 3 CPU közül itt az R7 2700X a befutó, amiértre egyszerű a válasz:
Minimális OC van rajta (igazából alig tud kevesebbet, ha PBO+XFR-el van használva, azaz AUTO-n szabályozza magát a CPU). Az i9-9900k valszeg válogatott példány lehet, ha bírja a rendert fix 5 GHZ-en, all-core+HT.
Azért a 3,0@4,6 GHZ igen combos OC az E5-1680v2-nek.Kár, hogy nincs egy "alapon" lefuttatott teszt.

Illetve itt még a hőfokok alakulhatnak érdekesen (CPU, VRM).ITT egy kis érdekesség. 6:00-nál ott a kínai lapom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rup1u5
Topikgazda
Ez egy elég alapos teszt, igaz több mint egy éves így a Ryzen 3000-es sorozat még nincs benne.
An 8 Core CPU From 2013(!) Versus the i9-9900K - (part 3)
Le a kalappal amúgy a 7 éves Xeon előtt! -
jokeph
nagyúr
Nos, marketing vagy sem, én játszom (munkából elég az SAP is bőven
) és ebben nagyon jó. Bőven túllövi a 4,8-ra húzott i5-7600k-mat is, ezt váltotta.
Az E5-1650v2-nél meg jóval jobb e téren az i5-7600k.
A játékbeni FPS-ek beszédesek.
A többi csak fikció.
Amúgy az nem letöltött Móricka rajz, hanem a Passmark oldaláról kifényképezett részlet.
Azért megnézénék egy render-próbát, csak esz a kíváncsiság ám.
Egy AMD CPU-t bántam meg csak eddig, az az FX8320e volt. Az ez előttiek hozták azt amire kellett, méghozzá a kortárs Intel CPU-k 2/3-a / fele árában.
-
rup1u5
Topikgazda
Valahogy így vagyok vele én is. Sokallom érte a €200-t. Lassan de megyeget lejebb az ára itt az EU-ban is. USA-ban azért már bele lehet futni időnként $150 körül. Kivárok még.
(#5513) aty-73
Nálad valami nagyon becsípődött AMD-vel kapcsolatban látom, de azért a tényeket ideje lenne már figyelembe venni!
-
aty-73
aktív tag
Gratulálok!
Szép kis írást rittyentettél!!!
Nekem a multicore teljesítmény kell...
Bohókás ez a NET-ről letöltött, Móricka rajz is, de a lémyeg!
Nekem jó a 60k-s, E5-2697 v2. Bármennyire is új és még ha havonta fizetnének sem engedném be mégeccer a tanyába az ÁjeMDé-t!!!
Amúgy meg bőven körbehugyozza az E5-2697 v2 az R5 3600X-et, renderelési teljesítményben.
Ha neked ízlik a marketing rizsa, hát fogyaszd egészség-el.

-
jokeph
nagyúr
Kerek-perec megmondom én néked:
Az E5-1650v2-őt kerek 25k-ért vettem postával, ez szerintem abszolút jó ár volt érte, szépen megy a kínai lapomban a 4*4 GB filléres REG ECC ramokkal 240 GB-os NVMe SSD-vel megtámogatva, a lap volt 33k a ramok meg 14k, ez egy relatív gazdaságosra sikerült mégis elég erős konfig (melóhelyes gépnek készült). Az E5-1680v2-ért nagyon max ennek fényében 40k-t adnék, mert nekem nem ér meg többet.
Ehhez képest nem nagyon láttam 60k alatt, de vannak egészen vad 80k-s ajánlatok is.
Amiért nekem ennyit érne:
Ez szerintem elég beszédes viszony. Az R5 3600X-et 80k-ért vettem vadiújan garanciával.
Eredetileg 9700K lett volna a minimum cél, de számomra egyszerűen tékozlás lett volna a 120k+ lovét ellocsolni rá.
-
jokeph
nagyúr
Szép kis darab az az E5-2697 v2.
De nem cserélném le rá a meglévő E5-1650v2-t.
egyszerűen gyenge single-core-ban, az meg nekem fontos.
Ilyen téren sajnos azt kell mondjam, hogy az i5-7600k sokkal jobb, a RiZsa 5 3600X meg hát, khm, khm....
Én is max egy E5-1680 v2-őt tudnák a 1650 v2 helyett elképzelni.
-
aty-73
aktív tag
Köszönöm az ajánlástodat, de ezt a gépet sem azért építem, hogy bármit is eladjak belőle. Sajnos így van! A műtétem előtt vettem meg a BF5-öt korai hozzáférésben. Akkor használtam utoljára, pontosan 2018 december elsején. Azóta le van támasztva. Munkára és játékra van, ezért nem para, ha nem használom, van még bőven itt masina. Megpakolom amivel lehet, oszt annyi. Kap még egy kit RAM-ot. Kap majd valami sokmagvas CPU-t.
Stb. Elhasználgatom öregesen. Megvan hozzá az EK mono blokk és a hangkártya is.ui.: A tudat az ami boldogít, hogy van nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jogász topik
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch 2
- DUNE médialejátszók topicja
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Aránytalan az ára pedig nem egy két darab van belőle. 775-ösből van E8100 és Xeon 5043-asom azokból kevesebb van.

Kiszolgálta az idejét és megfogadtam, hogy 10 évig használok egy tápot.
Annál simán benyelte a gép a 300W-ot falból.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

€380!