- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
bitpork #5238 üzenetére
Kizárt dolog, mert azt nem tudom.
Nem hagyjuk el, jó kis cucc ez a mai napig.
Én a munkahelyen használom eme konfigomat, addig megy, amíg élet lesz benne.
(#5233) rup1u5:
Windowsba alapesetben nekem energiatakarékos profil van kiválasztva, így visszavesz 1200 MHZ-re, all-core (HT nálam BIOS-ban kikapcsolva, mert csökkenti az egymagos teljesítményt), a VID 0,84-0,85Volt, a Vcore meg 0,83-0,84 Volt-ra áll be.
Elhozom jövő héten a fogyasztásmérőt, azt ráakasztom.
Szerintem az egész konfig így megáll 60W körül, R9 380 VGA-val.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
bitpork #5125 üzenetére
Nem, W10x64.
Csak moddoltam a képét, mert utálom az eredeti csempés vackot, egy káosz-katyvasz az egész.
Classic Shell progival.
-
jokeph
nagyúr
válasz
bitpork #5114 üzenetére
Ez idle fogyasztás ? mert annak nagyon durva...
Nekem ez kicsit azért soknak tűnik... holnap rámérek a 3,9-en hajtott E5-1650v2 XEON-ra...
200W körül az X5677-es XEON-om evett (jó, az csak 4 magos) 1,41Volt Vcore-al, 4,6-ra húzva, kiterhelve IBT/LinX-el, Idle-ben 90-100W körül mocorgott. Ráadásul az X58-as chipset torkosabb is.
-
válasz
bitpork #5084 üzenetére
Ez egy elméleti maximum, és kategóriák vannak adott lépésekben. Pl 65, 77, 95, 115, 130, 150, de igazából minden egyes proci eltér.
Azonos órajelen kevesebbet fogyaszt a 22nm-es ivy bridge mint a 32nm-es sandy bridge. Ráadásul a fejlettebb ipc miatt valamivel erősebb is. -
F.B.I.
veterán
válasz
bitpork #4989 üzenetére
Egy RX580 Nitro. Sajnos az oldallap belsején, egy VGA feszítő van gyárilag fel szegecselve, amit csak flexxel lehetne eltávolítani, durva roncsolással, azt meg nem szeretném, a későbbi értékesítés miatt. Már próbáltuk egyébként, egy GT1030 kisebb kártyával, fent volt az oldala, akkor is a 4 db 2000 rpm felett üvöltő venti, iszonyat hangot ad, főleg, hogy ebből 3, a gép elejében pörög.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork #4703 üzenetére
Egyrészt:
Sehol nem mondtam olyat hogy nem akarok vele foglalkozni! Rengeteg időt és energiát öltem és ölök a mai napig is ebbe a platformba és a vízhűtésre amit direkt rá építettem.
Annyit írtam, hogy nem látom értelmét pénzt költeni rá. A kettő nagyon nem ugyan az! Légyszíves ne adjál a számba olyan szavakat amiket nem mondtam ki!Másrészt:
A topikgazdaságot azért vállaltam el mert felkértek rá és az nem most volt hanem kb 4 éve amikor még teljesen máshol állt ez a platform a teljesítmény ranglétrán. Azért vállaltam el mert akkoriban tök egyedül voltam itt a topikban és úgy gondoltam, miért ne ha már itt vagyok.Harmadrészt:
Igyekszem a személyeskedésed mellett elmenni és érdemben kommunikálni veled annak ellenére is hogy indokolatlanúl illetsz pejoratív jelzőkkel. Úgy látom valamiért nem tetszett neked az én magánvéleményem és ezért ellenállhatattlan késztetést éreztél a kötekedésre. Itt akkor ennek most legyen is vége, mert innentől kezdve minden ide nem illő off-ot vagy személyeskedést törölni fogok!
Egyébként meg szívesen átadom a topikgazda címet neked vagy bárkinek aki szívesen vállalná. Feltéve ha aktív itt az illető. Két naponta azért minumim nézzen be ide.(#4704) OgreImre:
Ha 40K-ból meg van a váltás akkor szerintem megéri! Bár azt nem tudom CAD mennyire szereti a több magos procikat de BF tutira meghálálja a 6/12 szálat! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork #4571 üzenetére
ja rossznak egyaltalan nem rosszak. nekem is ment a cucc csaladtaghoz, neki tokeletesen eleg. meg nemi mikrolaggot eltekintve VR alatt (az is par jatekban jott elo) is nagyon jol birta az iramot, es megis ket 290Xet kellett kiszolgalnia negy SSDvel es kb tizenvalahany periferiaval. tehat nem a szamitasi teljesitmenye lett elsosorban keves, hanem a technologia ment el mellette.
ami ugy nezve nem rossz, hogy az SB-E eleve nem is tamogatott pciE 3.0at hivatalosan, csak 2.0at.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork #4565 üzenetére
az 1700at azert irtam, mert az akcioban volt 170 eur is. 3GHzs alaporajellel, 3.7es turboval, 8/16on, es abban meg van tartalek (tehat az s2011es xeonoknak jo alternativaja). az 1800X 220 eur volt, abban gyakorlatilag 0 headroom van gyarilag egy all-core turbot leszamitva. viszont ugy 4.2ot szoktak menni, ami annyit is jelenet, hogy az SB-E/IB-Ehez kepest jobb IPC miatt egesz egyszeruen max egy szennehuzott s2011 konfig lesz jobb. szennehuzott konfigoknal meg a kerdes, hogy az 5 eves lap amit fizikailag keptelenseg volt 200+Wra meretezni 4way layout (tehat X16 / ? / X16 / ? / X16 / ? / X16 pciE layouttal), az mennyire fogja birni es mikor eg le a VRM. ja meg az epitett viz se ket filler es s2011re nem fog elferni se a Noctua D15, se a Thermalright Silver Arrow.
ha huzott 3930Kt nezz, akkor nezz melle egy 1800Xet. pl ezzel a lappal 130 euroert, felszereltsegi szintre is.
az, hogy neked eleg az egy dolog, de alapvetoen ez egy HEDT platform, amit alapvetoen a prosumerek vettek par eve. nekem pl multigpu miatt lett 4770k helyett. spect tudo USB3.0 kotelezo VR headsetekhez, de egyebkent egy kulso vinyoval csak lassabb lesz. M2 par feladatra lenyegesen jobb.
aty-73: 3820rol valtottam 1800Xre. reszben kivancsisagbol (32GB rammal azert a 3820 az x79up4el egy remek kombo), reszben mert a Rift par helyzetben mikroakadt SB-Evel.
egy szalon nem olyan egetrengeto a kulonbseg, kb mint amikor a 25% huzott i5-750rol leptem fel a 3820ra, viszont egyebkent tudja azt, amit a 3820 amikor megvettem: kb mindenre eleg es nem latszik a vege.
intelre meg azert nem tudunk alternativat mondani, mert nincs 150-200 eur korul 6/12es chipjuk, 8/16os meg foleg nincs.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork #4565 üzenetére
“multi thread meg helyenként még mindig egy 4.3ra hajtott 3930k alatt marad”
Ezt honnan veszed? Az 1700 valahol 1500 pont körül hoz cinebench r15-ben, míg egy rommá húzott 3930k kap 1150-1200 körül! LinkA boros hasonlat meg egyszerűen értelmetlen!
Csak a teljesítményt kell nézni! A romantikát hagyjuk ki belőle! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork #4561 üzenetére
fene tudja.
a lapok 150-200 eur korul mozognak, foleg azoknak, akik nem hajlandoak otthagyni a platformot, meg esetleg par embernek, akinek fontos a sok pciE sav es 4+GHz de eleg a 12 szal... mert akkor ott 300 euroert lappal egyutt ujonnan a 2600X. vagy akcioban 170 euroert az 1700 amire meg nemi tuning kene (130 euroert van megfelelo lap), de 8/16os. ddr4 arak eppen normalizalodnak, szoval az se annyira szempont mar.
egy szalon egyebkent az 1800X (gyarilag) picit gyorsabb a 3820nal. regi, egyszalas jatekoknal is.
x79en:
- nincs m2: ezt lehet potolni alaplapon, de itt mar kapuzasra kell figyelni es a bovitokartya 30-50 eur
- nincs usb3.1: bovitokartya
- usb3.0 vezerlok egy resze szemet, pl az osszes asus lapon az extra nem tudja a spect. gyarilag van ket USB3.0 chipsetrol. normalis bovito 30-80 eur
- sata3 vezerlok egy resze szemet es (reszben) inkompatibilis az SSD vezerlok egy reszevel
- VR / Oculus Rift ala nincs tamogatas es ez konkretan akadassal jar, hiaba, eleg eros papiron. 3820 vs 1800X viszonylatban az utobbi nem produkalta a hibat.
- nincs hibajavitas mikrokod szinten a sebezhetosegekre
- a lapok sajnos hullanak, szinte egyik lapon sincs annyira tulmeretezve a VRM, amennyire kene 5+ ev OChez. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork #4468 üzenetére
Én ezért nem tesztelgetek már órákig ilyen szintetikus progikkal. Csak fölöslegesen sütik meg a rendszert. 10-15 perc AIDA64 FPU stress test és ha az OK akkor vagy GTA 5 vagy az éppen aktuális játék. Most éppen Just Cause 3 van teritéken. Nálam mindig a játékok közben bukik ki ha nem stabil. Most is majdnem egy óra után szállt el.
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork #4149 üzenetére
2013 második fele. Meg kell hagyni, gyönyörű lap!
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
Pubszon
veterán
válasz
bitpork #3944 üzenetére
Akkor képzeld el én hogy izgultam mikor vettem a gépet egy hétfőn és szombaton tudtam menni érte.
-
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork #3920 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkodom. A jelenlegi konfigot csak azért építettem, hogy egyszer HEDT konfigot is csináljak. Elköltöttem egy felsö-közép kategóriás vga árát csak a vízhűtésre. Közben gyerek is lett, úgyhogy ez a vas most marad jó darabig! Max egy 1070-et, fc blokkal lövök bele ha kijött az új generáció és 50k-ért dobálják őket használtan. Következő gépem valami ultra low budget használt vas lesz 3-5x ekkora teljesítménnyel és fele fogyasztással. Majd a 45. születésnapomra meglepem magam vele.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork #3912 üzenetére
Elég lesz az az 500-as táp.
Az enyémet is egy 525-ös, 82+-os Enermax viszi, proci 4.5-ön, 4db ram, GTX970, 2 HDD, 1 SSD, hangkártya meg a vízhűtés. Én még továbbra is inkább egy Ryzen 1600-ra mennék rá a helyedben! Épp a minap néztem egy 3.85GHz-es Ryzen 1600 Cinebench score-t és 1330 körül hozott. Ezzel szemben az én procim 4.5GHz-en csinál 1150 körül. Közben meg bekajál 170W-ot AIDA szerint.
Arról nem is beszélve hogy 2 modullal csak dual channel-ed lesz, szóval ram oldalon is veszíteni fogsz a sebességből.
-
aty-73
aktív tag
válasz
bitpork #3894 üzenetére
Ma korán keltem a kedvedért és kicsit rávilágítsunk a dolgokra.
Kikapcsoltam a második kártyát, hogy ne zavarjon be a tesztbe.
A CPU multiplier-t vissza vette minden mag-nál 40-es értékre.Készült pár kép kedvcsinálónak!
Munka közben így néz ki a fogyasztás 4 GHz órajelen.
Ahogy rup1u5 említette elavult technologia és ahogy proci985 is felvetette jobban jársz egy Ryzen build-al, mert kódolásban lefutja a fent említett Sandy -E, i7-3930K-t.
Arról meg már nem is beszélve, hogy valójában egy ipari hulladék, amit én elvből nem vennék meg, de látom más sem!!!(#3888) Pubszon: Azért azt ne feledd, hogy te ivy-t nyergelsz, ő pedig Sandy-ra vadászik és ez az ember nem csak NET-ezni akar!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork #3894 üzenetére
Felejtsd el!
Eljárt már felette az idő és ahogy proci is mondja, egy ryzen-el jobban jársz.A 4 foglalatos Asrock egy extreme4 lehet, mint az enyém aminél ha 1 foglalat rossz az annyit jelent, hogy buktad a quad channel-t és a 16GB-ból csak 12-t fogsz tudni használni. Az biztos, hogy én nem vennék ilyen drágán, hibás, öreg hardware-t!
-
Pubszon
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork #3894 üzenetére
ujonnan 65k korul kapsz egy (a huzott 3930Xnel is gyorsabb) R7 1600at, lap ala 25k, memoriaval picit dragabb, de uj es garis, ja meg fele annyit fogyaszt.
a 40pciE meg a quad memory ugrik (utobbit gyorsabb rammal tudod ellensulyozni), felszereltseg is gyengebb lesz, viszont masik oldalrol azert latszanak az elonyei is.
4790K csak akkor, ha nagyon olcso (ld az elozo levezetes).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork #3886 üzenetére
annak boven elegnek kene ra lennie.
nekem az epitett viz azert kellett, mert a kb hasonlo tudasu Thermalright IFX14 sehogy se fert volna el a procin a multiGPU megtartasa mellett.
jelenleg epitett vizem van, de nalam a ket 290X is egy koron van a procival, es nem a proci terhelesen mulik jellemzoen, hogy epp mennyire meleg a viz
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork #3883 üzenetére
arra ugyelj, hogy az SB-E alapbol is tenyleg a TDP korul eszik, szoval tenyleg behuzza a 130W koruli erteket.
igazabol nem is annyira a hutes a necces vele, hanem hogy a VRM is birja sokaig. meg a ket oldalon levo ramok miatt picit nehez megfelelo meretu csendes hutest talalni ra (nekem pl ezert lett epitett vizem par eve).
viszont szep nagy a heat spreader meg a chip, szoval jo hutovel meg lehet fogni, nalam is kb 10-15 fokon megy alaporajelen a vizho folott a procim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest