- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pubszon #6168 üzenetére
Ez sikersztori gyanús.
Nem nagyon marad el az Extreme 6 a 9-től, érdemben szerintem semennyire.
Nálam a VRM 2 szekcióban van, a 2. rész az I/O rész és a CPU socket között, ez igényli az extra levegőáramlatot.
Mennyi mázli kell ahhoz, hogy a ram 1600 felett is menjen ?
Egyelőre 8*2 GB van benne, ennek az egyik fele 1600CL9 a másik fele meg 2133CL10-es.
Külön sem ment a nagyobb ram XMP-ből betöltve. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #5775 üzenetére
Szerintem ugyan így menne a te lapodban is, mint az Asusban! Nincs semmi bajom az Asrock Extreme4-el! Nagyon derekasan vitte a 4.5GHz-et az összes 6 magosat ami bele került. Csodát nem vártam de azért az meglepett, hogy ennyire kifogott rajta a 1680 v2. Még az alap órajeleit sem sikerült eltalálnia
Minden földi jóval tovább is adom majd. Egy 1650 alá ideális! És az enyém rendesen le lett bordázva úgyhogy a VRM miatt sem kell aggódni. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #5768 üzenetére
3.1GHz-en nem. Max 65% körül szaladgál a GPU GTA5 onlineban.
Ez látszik a screenshot-on is amit betettem ide. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #5726 üzenetére
Igen, én is erre gyanakszom. Extreme6 jóval bikább a 12+2-vel az Extreme4 6+2-jéhez képest!
Meglátjuk mire képes a Deluxe a 8+2-vel! Beszélgettem egy arcal akinek simán meg van a 4.6GHz 1680 V2-vel ebben a lapban.(#5727) totyino77
Nekem 1620-am volt és az teljesen unlocked volt de említette valaki korábban itt hogy a 1620 V2-k csak 43-as szorzóig mennek. Szerintem elvileg lockmentesnek kéne lennie a V2 variánsnak is.(#5729) totyino77
Ezek szerint a 1620 V2-k teljesen zárt szorzósak lennének? Hmm...inkább kiveszem az összefoglalóból. -
GNKING
tag
válasz
Pubszon #5470 üzenetére
Első kép 2x8GB, második 4x8GB.
Itt az előzmény. -
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #5413 üzenetére
Következő újraindításnál visszaállt 43K-ra az írás
Eljátszottam megint ezt az újraindítgatós trükköt, csontra fagyott rögtön utána a win sebességmérés közben. Most ismét 65K-t mér.
Tanúlság:
Ami működik azt nem kell megjavítani!Nem fogom többet babrálni. Hétköznapi felhasználás során a büdös életben nem fogom érezni, hogy most éppen 43K vagy 65K éppen a mem írás. RDR2 fut ahogy kell és kész.
-
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pubszon #4865 üzenetére
A CM NEPTON 140 XL 2 db 140-es ventilátorral rendelkezik, toló-huzó módban, de nekem csak az egyik van fent, toló módban (hátrafelé, kifelé dolgozik), ez eddig elég volt mindenre (s1366-Xeon X5677 3,47@4,6 és sAM3+ - FX 8320e 3,2@4,6), úgy hogy 1000-et se kell forogjon a ventilátor (2000 rpm a max, de ott orkán hangja van), az AM3+ - os konfigban a lap szoftverével (és BIOS-ban is - MSI ClickBIOS 4) volt leszabályozva, az s1366-os és a mostani kínai s2011-es konfigban meg SpeedFan-al van leszabályozva, a második ventilátora meg a CPU socketet és a VRM-et hűti, mindkét ventilátor még a 700 RPM-et sem éri el, relatív csendes így és roppant hűvős - VRM borda és socket kb. majdnem hideg, CPU (E5-1650v2 all-core 3,9-re állítva) bencmark alatt sem több 60 foknál, idle 35 fok, játék közben meg 45-50 fok.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pubszon #4787 üzenetére
Igen, az direkt van kikapcsolva.
Single-core teljesítményre gyúrok, az SC2 Multit a HT hátrányosan érinti tapasztalataim szerint.
Ugyanezen okokból az i3-7350k-n is ki van kapcsolva, mondjuk 4,9-en jár, úgyhogy kellemesen megyen vele az SC2 Multi.
Ugyanezen okokból az X5677 is HT OFF-al megyen.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #4764 üzenetére
Én is így álltam hozzá!
Eszemben sem volt platformot cserélni (ma sincs tervben). Eleinte én is csak szolid alapfeszes tuningot alkalmaztam 4.3GHz-en a 1650-el. De nagyon b@szta a csőröm, hogy nem tudja rendesen kifutni magát a procim az alultervezett alaplapi VRM hűtés miatt így aztán nekiálltam megkeresni azt a VRM1-et a lapon. Még Asrock supportnak is írtam de sosem jött válasz tőlük. Miután megtaláltam a VRM1-et elkezdtem gondolkodni a megoldáson és egy nagy, passzív borda tűnt a legegyszerűbb megoldásnak. Egy itteni PH!-s kolléga készítette el nekem és szerintem nagyon megérte mert végre a CPU is ki tudja futni magát egy kényelmes 4.5GHz-en anélkül, hogy a lapon felforrna a VRM1.
Közben lett 1650 v2 és egyébként nem +100W az a +300MHzhanem kb +30-40W terhelés függvényében.
1,328v-on vagyok 24/7-re ez nekem tökéletes. 4.6GHz is meglenne 24/7-re 1,36v körül de nálam ez az a pont ahol nem látom értelmét tovább feszelni +100MHz-ért. Minden esetre jó érzés, hogy amiatt a kis borda miatt ha kedvem tartja most már tudok ilyen eredményeket is produkálni.
Szóval csak azért írom ezt az egészet, hogy ha tényleg nem akarsz platformot cserélni akkor lehet hogy megéri egy ilyen bordát vagy vizesblokkot gyártatni a VRM1-re.(#4765) OgreImre
Welcome!
AIDA vagy HWinfo sokat segítene, hogy lássuk mi az ami olyan meleg. VRM vagy CPU?(#4761) apollo12
Az igen!
Ki kéne nekem is próbálnom. Jelenleg Metro Exodus megy de az csak 40-50%-ig tolja a CPU-t. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #4760 üzenetére
Nincs túlhypeolva ahogy a te képeden is látszik a 89fokos VRM1 formájában!
És ez még csak 1.224v nálad! Próbáld meg ugyan ezt az FPU stress testet letolni 1.32v-al mondjuk 4.5GHz körül és rögtön 100+ fok lesz a VRM1 és throttlingolni fog miatta a CPU.
Nekem ezt a problémát orvosolta a borda az alaplap hátulján.
Érezd csak meg stress test közben hogy milyen forrók ezek a kis fekete FET-ek a lap hátulján! Azok ott a VRM1.#4759
Persze! Ez Asrock betegség. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #4442 üzenetére
A te lapod sokkal jobb.
Nem is értem, hogyan gondolták ezt az extreme 4-nél, hogy az alaplap hátuljára teszik a VRM-et borda nélkül.
Meg tudnád nézni, hogy a tiéden is látsz e ilyet hátul? Ahogy nézem nálad is van ~12°C difi a két VRM között stress teszt alatt amiből én arra következtetek, hogy lehet, hogy nálad is hátul lesz a VRM1. Nekem muszáj volt valamit csinálnom, mert játékok (GTA5) alatt is 90-100 között ingázott a VRM1. Ezzel szemben most így néz ki a dolog:
Végre sikerült ezt a szopást megoldani!Kíváncsi vagyok hogy bírja ha elkezdem normálisan húzni a procit!
-
rup1u5
Topikgazda
-
VGYke
addikt
válasz
Pubszon #4384 üzenetére
Köszönöm válaszod, de egy helyi 100 éves PC-ben jártas vállalkozás PC műszaki hozzáértőbb barátaim (akikkel együtt próbáltuk újra írni a BIOS-t, kvázi b@asztuk el) mondták; olyat még nem láttak, hogy egy alaplapon a kivehető BIOS chip (eprom) szarik be, valami más baj lehet...
Ezért keresnék egy alaplapra specializálódott javító műhelyt... -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #4363 üzenetére
Azért ez még nincs kitesztelve. Most toltam 1.5 óra GTA 5-öt és a végén dobott 2 kékhalált. Minden esetre nagyon tetszik, hogy 1.17-1.2v között el volt 4.4GHz-en. Így 10-15 fokkal volt hűvösebb a VRM és se a GPU se a CPU nem ment 50 fok fölé. Majd kikísérletezem, hogy mi lesz a legjobb megoldás ha bekerült az extra radi és vrm borda is. Lehet, hogy inkább az órajelből veszek lejjebb, hogy ne kelljen vcore-t emelni. Gondoltam, hogy hűvösebb lesz mint a Sandy de azt nem hogy ennyivel jobb.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #4213 üzenetére
De van értelme mert így sohasem ment 20w fölé a fogyasztás HWinfo szerint. Ha hagyom úgy ahogy javaslod akkor folyamatosan ugrál az órajel max szorzó és min szorzó között pár másodpercenként. Ez tolja a fogyasztást.
Most csináltam egy másik beállítást a javaslatodat alapul véve. 6 mag, HT-off, virtualization-off, max szorzó 20, offset -0.120. Így terhelve 0.848V-ot kap. Idle max30W és 60W alatt marad AIDA FPU stress alatt is. Ez jó lesz netezős-filmezősre mert így a win is elég gyors és marad elég erő ahhoz hogy ne röcögjön ha mellette mondjuk tömörítek, másolok stb.
(#4206) apollo12:
"játékba vissza veszi a teljesítményt 4.2ghz re"
Nem lehet, hogy throttling-ol? CPU vagy a VRM nem melegszik túl? Alaplapi VRM-re nem ártana egy extra venti alapból! Milyen lapod van? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #4179 üzenetére
Egy 3930k-t vagy 1650-et még be lehet szerezni 25-30K között ami normális de az X79-es lapok sajnos horror áron mennek. 4930K-t meg nem kapni normális áron csak 50K körül. Szerintem nem éri meg ennyit áldozni egy ilyen koros platformra. Akkor már inkább RYZEN vagy X99.
Persze ha az ember okos és türelmes akkor találhat lapot is normális áron. És bele egy jólárasított E5-1650 V2-t. Bolond aki manapság 50-60K-t kiad egy 4930K-ért! -
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #4125 üzenetére
Az lenne az igazi de elég horror áron mennek sajnos.
Viszont egy fincsi 10 magos 2680v2-t szívesen kipróbálnék. -
kovab0de
tag
válasz
Pubszon #4082 üzenetére
Gondolom vízzel hűtöd a 4930k-t? Ez alapon 2,9-ről 3,3ghz-en megy minden mag, később ha elérek vele egy 3,5-3,6ghz-es órajelet akkor nyugodtan hátra dőlhetek egy darabig.Eddig 53fokot láttam max. hőmérsékletet. Már várom a Star wars Battlefront 2-őt hogy meg nyüstöljem játék alatt is. Amit néztem Bf1 minden szálat használt, de a másik kedves játékom alatt pubg sajnos nem ez láttam 4mag-8szál .
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Pubszon #3941 üzenetére
(#3931) bitpork ahogy itt írtam Asus Sabertooth X79 + i7-3930k + 16 Gb ram, mindenestől incl posta 123'000.
(#3940) Kbhont : én is rákérdeztem de ott van még hozzá 32gb ram meg egy cpu is , és az eladó egyben preferálná az eladást.
-
-
-
aty-73
aktív tag
válasz
Pubszon #3903 üzenetére
Pubszon@a képbót az a photoshop akar lenni.
Így van ezt én is így tudom, de"és videókonvertálás megy heti szinten." (magyarországi bótnak készít video anyagokat)
...itt jön a képbe a torrentbót, ha jól sejtem.Nem vagyok ÁjeMDé párti, de még is azt írom, hogy inkább egy Ryzen 5 1600-al sokkal jobban jár mit egy intel X79 félkonfig-al (így megválaszolva a költői kérdés is!) és még garanciális is lesz a Ryzen. Ez csak az én személyes véleményem.
Az órajel csak annyiban érdekes, hogy hányadik helyen akarsz célba érni egy adott release-el, már ha erről szól neki a videókonvertálás!
Game és encode-ra használom csak ezt a PC-t, minden másra másik gépeket.
"Még jó, hogy nem vagyunk egyformák!"
Igen más az érdeklődési körünk, de ettől szép a történet!(#3904) Kbhont:
Még mindig az AVX alapú x264-el kódolok, ami ugye nem egyezik meg az általad demonstrált képen lévő Aida nevű stressz alkalmazással és szükségem van mind a 12 szál-ra.
-
aty-73
aktív tag
válasz
Pubszon #3899 üzenetére
Pubszon@De ha már megvan (lesz) neki az X79
Te megvennéd ezt a hibás lapot???Pubszon@akkor válthat könnyem Ivy-re.
A Sandy-vel +200MHz CPU órajel és hozza az Ivy teljesítményét.
Két érv van az Ivy mellett.
Kb. 40 watt-al fogyaszt kevesebbet és korántsem tuningolható úgy mint a Sandy, szvsz.
Innentől el lehet gondolkodni mennyire éri meg lecserélni a Sandy-t egy Ivy-re!
A video kártya alap órajelen 40 watt-ot fogyaszt nálam és mit jeleztem a fentebbi hozzászólásomban a második kártyát kikapcsoltam a kódolás idelyére, illetve mivel én nem használom gyerekjáték, 4GHz-en a PC-m így nem is bíbelődtem a precíz beállításokkal. Nem vagyok sem energia gazdász, sem pedig fogtechnikus! De, ha mondjuk 0.2 volt-al kevesebb a fesz, akkor ha visszagörgetsz megérkezel és olvasod a hozzászólásom, akkor nem is tévedtem olyan nagyot!A kollega megemlítette a kódolást és, ha jól értelmezem valamelyik magyarországi bótnak készít video anyagokat, amit ugye nem egy vicc kategóriás Sony Vegas-al készül, hanem az x264-el ami AVX-et használ elég keményen.
És itt jön az végszónak, hogy abba a hibás lap-ba egy petákot sem ér meg belefeccölni!!!
Max. ha ingyen adják! -
-
aty-73
aktív tag
válasz
Pubszon #3880 üzenetére
Véleményem szerint egy extrém vas nem az energiagazdálkodásról szól!
Mondjuk, ha már megvettem egy ilyen PC-t, nem görcsölök a villanyszámlán!
Egyértelmű javulást hoz mind játék, mind munka terén. Persze, ha ezek a felhasználói palettádon vannak!
Böngészés, multimédia lejátszás, csevegés esetében nem hinném, hogy hajazna az i7-2700K-ra.
Azt azért megjegyezném, hogy a Corsair H100-nak már a 4.5 GHz-el meggyűlt a baja, de ha vissza lapozol találsz képeket is erről.üdv! aty
-
válasz
Pubszon #3878 üzenetére
Egy w3565 ről mentem át a 2700k-ra így a fogyasztás most másodlagos. Később egy kis cseresznyével lecserélem a procit is. Tehát max 1-2 évre kell. Húzni sem feltétlenül akarom, mert a mostani 2700k 4.3-n is több mint elég. Egy H100i van amivel gondolom elégségesen megoldhatom a hűtést.
Ugyanakkor nem akarok annyira lemaradni h se lapot se semmit ne lehessen venni hozzá. A lap meg jó ugródeszka lenne. Bár a kiszemelt is kicsit öregecske, mert még tisztán ps/2 billentyűzet és egér port van rajta, de remélem kezeli rendesen a legacy eszközöket.Szóval csak a fogyasztás szól ellene?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #3831 üzenetére
Nem vagyok tuning szakértő, mert 2400-on sehogysem tudom működésre bírni a ramokat és a 45*100 sem működik rendesen a CPU-n, mert ilyenkor terhelés alatt levált a szorzó 44-re. Ezért használom 44*102-n. Így az órajel fixen 4488Mhz terhelés alatt.
Jelenlegi beállításaimmal így néz ki:
Az enyémnél jobb eredményeket kéne kapnod már 4.2GHz körül, 2400-on hajtott ramokkal.
Próbáld meg a ram időzítéseket kicsit feszesebbre venni!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #3820 üzenetére
Na eljutottam a biosig!
Rosszul emlékeztem és egy csomó mindent auto-n hagytam plusz az LLC is a legalacsonyabban van. Lenne még mit finomítani rajta de nincs időm foglalkozni vele.
Itt vannak a képek linkelve mert nem akarom szétbarmolni a topikot: egy, kettő, három, négy. Remélem segít valamit!
Feltehetnél egy AIDA64-et! Kíváncsi lennék neked mutatja e a VRM hőmérsékletet.Én meg feljebb pöccintettem a bclk-t 102-re és megnézem így bírja e:
-
aty-73
aktív tag
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #3807 üzenetére
Egy BIOS frissítéssel kezdenék.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #3793 üzenetére
Szerencsére mutat a lap VRM1 és VRM2 hőfokokat AIDA-ban. Ezt Afterburnerrel íratom ki játékok közben is, mert jobb szeretem állandóan szemmel tartani. A VRM1 szenzorra még mindig nem jöttem rá, hogy hol van a lapon mert az nem lett hűvösebb a vizezés után sem, ezért aztán úgy gondolom, hogy az nem a borda alatt lehet. Talány...
Ezért is maradt a venti közvetlenűl a VRM rész fölött. Most ebben a pillanatban: VRM1: 78C°, VRM2: 62C° úgy hogy órák óta IDLE van a gép.
Pár perc Sniper Elite 4 közben meg így néz ki:
És ezt úgy hozza, hogy buktatott ablak mellett van a gép a földön és kint 17 fok van. Csukott ablaknál nem ritka a 90 fok sem nálam VRM1-nél. Ha nem lenne venti fölötte akkor simán elérné a 100-at is amit azért már nem szeretnék látni hosszú távon. 90 még belefér.
Nagyon kíváncsi vagyok hogy neked milyen VRM hőfokaid lesznek!
Örülök, hogy végre van még egy Asrock lap a topikban!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon #3791 üzenetére
4x8 bőven elég lesz, tuning is könnyebb 4 modullal.
8-as venti mindenképp jól fog jönni a VRM fölé! Nekem most is van fölötte egy 12-es slim hiába van levizezve.
Chipset ventit úgy is beállíthatod biosban hogy soha nem fog elindulni. Nekem úgy volt víz elött. Nem igazán melegednek ezek. A VRM a húzós ezeken a lapokon. Pikk-pakk 90-100 fok körül lesz akár játékok alatt is azzal a fosch gyári aludarabbal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged