Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
T0mBd1gg3R
veterán
A kérdés, hogy mennyire tegyem az LLC-t, amit itt droppolt amit leírtam az így jó vagy túl sok? Most 3-madikon van az 5-ből.
Az offset kérdés arra vonatkozott, hogy most hogy már megvan az oc pont állítsam-e át offsetre hogy idle-ben visszavegyen. Csak attól félek hogy offsetben ott nagyon visszaveszi.
A ram jól megy 9-10-10-27-en 1866-on 1.55 Volton. 9-9-10-auton amit 24-re rakott 1.56-on esett le, hogy ezekkel az időzítésekkel azért lassú a memória mert NEM LÁT CSAK 8-at

Mármint mi 55 ezer? Forint vagy MB/s? Ez szerintem nem olyan rossz ettől a mezítlábas "proli" ramtól. 2000-ret még megnézném 1.575-1.6 körül cl11, de sajnos olyan beállítás nincs a biosban, a következő lépcső már 2133.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Mármint, hogy engedélyezni kell-e, vagy hogy hányasra állítsad ?

CPU tuningnál én engedélyezem mindig (ha van), segíti a nagy Vdrop-ok meggátolását.
OFFSET: na, ezt passzolom.
RAM: ha jól ment 1.55v 1866 10-10-10-27-en, akkor szerintem tedd vissza ide. Sokat már nem nyersz ezekkel a ramokkal.
Az 1,55 Volt biztosan jó még, azért tapogasd meg a ramokat, mennyire melegszenek fel mondjuk egy LinX-nél. Ha kapnak egy kis légfuvallatot, az sosem baj.
Ha szép mérést szeretnél látni, akkor 2133/2400 CL10/CL11 ram a tuti megoldás, bár nem tudom mekkora lenne a gyakorlati haszna, azok tudom hogy mennek 55 ezer felett.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#5398) Zsolt_16: Jól gondolod, kell egy dVGA.

kíváncsi vagyok, miféle cucc lesz ez, biztató amúgy. Főleg arra, hogy miket lehet benne állogatni.
Ramokból nem baj ha olyat választasz, ami 1600 CL9 / 1866 CL11, ha vannak ilyenek, és nem túl felárasak. Ezek már elég jó latency-t (késleltetést) adnak.
-
Zsolt_16
tag
válasz
Zsolt_16
üzenetére
Ide vissza csatolásképpen kicsit csúszik a projekt de januárban megrendelem a cuccokat:
deszka: [link] sajnos csak ez fér be a házikóba de 2€ drágább és 2 db m2 ssd foglalat is van rajta
Nálam sokat nem számít az értékelés mert sokan vannak akik csak már a megérkezésére adnak 5*-t , van róla youtubeon pár videó és egész jól muzsikál játékok alatt
cpu: [link]
ram: [link]
Ezt a konfigot vga nélkül nem is tudnám üzemeltetni igaz?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Elkezdtem nyektetni a ramokat. Sima 1600-as cl11 hynix ramom van hűtőborda nélkül, ráadásul a fele egyoldalas a fele kettő, 1 a négyből ráafásul ecc-s de nem regiszteres. Mégis szépen megy quad channelben. Már régebben kitapasztaltam hogy 1.55 volton szépen megy 1866-on 9-9-10-nemtommennyin, most 1.55v 1866 10-10-10-27-en volt, gondoltam egy nagyot és fölvettem 1.575v 9-9-9-27-re hát iszonyat lassú volt érezhetően a rendszer is de a benchmarkon fele sebességet adott, nem is értem. Mennyi a max amit biztonsággal lehet adni hűtőborda nélküli ramoknak? Már ez is csoda amúgy és gyanítom jogy inkább a fesz volt a baja nem a timing.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akkor 4,4 lesz az ésszerű határ ez esetben. Az a 100 MHZ+ már max benchelésnél jött volna ki.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sajnos nem jött össze a 4.5, itt már nem elég a +40mV, +50-nél 1.39-re állítva is fagyott, itt 1.4-ről droppolt 1.384-re. 1.4-en nem akartam mert már 1.39-en is belőtte 1.4-re idle-ben. De még itt is 203W volt csak, azt hittem több lesz. 84°C volt a max ami azért 7°C 4400-hoz képest.
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Elég sok helyen!
De, pölö itt a fórumban is olvashatsz róla!!! -
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ahogy az intel írja!
7/24-re, 1.35 volt. -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Simán jó.
4,5-öt még nézd meg, jó eséllyel be fér 1,4 Volt mellé. Mekkora a Vdrop ? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Update: A Brocken2-vel 4.4GHz, 1340mV, játék alatt max 60°C az is csak az egyes magon, a többin 55-57
-
T0mBd1gg3R
veterán
Kicsit szenvedtem a 3930K-val meg az új hűtővel, kb kijön a 40mV/100MHz matek:
4000MHz 1.18V
4100MHz 1.22V ezt nem próbáltam csak kijön a 40mV/100MHz
4200MHz 1.26V ezt nem próbáltam csak kijön a 40mV/100MHz
4300MHz 1.30V
4400MHz 1.34V itt max 77°C-os szinte hang nélkül.
Merjek tovább menni? 1.4 fölé semmiképp nem akarok menni márpedig 4.5 fölé kéne.
4.5-öt merjem még megpróbálni 1.38-on? -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
Zsolt_16
tag
Ezek a komponensek mennyire használhatóak szerintetek?
[link]
Az otthini szervert szeretném fejelszteni így összegezve nem tünnek rossznak a lap ram cpu csak a kínai márkákról keveset hallani még itt is.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Alpenföhn Brocken 2 elég lesz 3930K-hoz kb 4.4-4.5-ig?
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Mihamarabbi felépülést neki!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Asszonkádnak jobbulást!
-
rup1u5
Topikgazda
Egyrészt én nem Magyarországon élek úgyhogy számomra valszeg több lenne az 30%-nál.
Másrészt nem azért linkeltem hogy rendeljetek hanem mert érdekes maga a teszt.
Nem igaz már hogy mindent a szátokba kell rágni!
Egyébként Magyarországra még meg lehet okosba oldani! Ledumálod az eladóval hogy írjon rá $1-t értéknek és nem kell vámot fizetned. Phil is említette egy korábbi videójában ha jól emlékszem hogy neki már alapból így ment a csomag AUS-ba. Itt nálunk sajnos ezt nem lehet eljátszani.
Múltkor rendeltem ide Kínából egy $1-os kábelt és kb $10-t kellett volna fizetnem érte a postán... Ezért ha nagy ritkán rendelek Aliról azt még mindig Magyarországra szoktam és felhozom mikor otthon járok. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez a videó nem erről szól hanem az ár/értékről. Ha meg is nézted volna akkor nem kellene magyaráznom.
Senki sem mondta, hogy gyorsabb mint egy 3930k, ellenben $180-ból meg van lap+16GB+CPU.
Pusztán érdekességből linkeltem. Én bírom Phil csatornáját mert rendszeresen foglalkozik ezekkel a kínai lapokkal. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Mindegyik V2-es változat ? van V1,2,3,4 és nem mindegy.

Ha v1/v2, akkor a 2640 úgy 5 sör, a 2667 az már valami, 15-20k durván, a teljesítménye fényében.
Ha v3/v4 akkor a 2640 mondjuk 20-25k, a 2667 meg nagyon max 30-35k.Ennél persze többért láttam őket (50k-tól felfelé), nekem nem érne meg többet, annak fényében hogy E5-1650v2-őt hajtok.
-
envagyok
veterán
e5-2667 és e5-2640 mekkora értéket képvisel?
Illetve mely típusok szorzózármentesek? -
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
VTT és társai...
[X79 Overclocking Guide]
Welcome to the Rampage IV Black Edition Owner's Club!
[Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!]
A Ninja az egy Ninja 3, amihez már mellékelt az LGA2011, ill. az LGA1155 az alap lefogató.
Ninja 2-höz létezik LGA1155 upgrade kit!
Ha valaki meg nem ismerné!!!
CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!!!
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
Mi a tököm az a szex csengő?

Szép gyűjtemény. Volt MSI K7N2 Delta 2 Platinum alaplapom még a barton 2500+ -hoz.
Elcseréltem egy Powermac G4-re a ház miatt, valami Borsz nevű sráccal Újpest Rózsa utcában, még honlapja is volt annak idején, kb úgy nézett ki a lakása mint neked ez a szoba
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Talán ez hasznos lehet hozzászólásom volt anno...
[link]
...a BIOS mikrokapcsoló meg itt látszik...
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az PCI-E tápja, ami a foglalatok alatt van.
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ott van alul a deszka jobb sarkában a mikrolapcsoló.Áram alatt kell legyen a deszka, úgy kapcsol. Persze nem úgy, hogy müxik a winfos!!!
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A 0701 és a 0801 van rajta.
Driver amit a Winfos 10 felrakott, ill. az RX 480-hoz ÁjeMDé driver.
Több profil van beállítva a BIOS-ban.
emberi használatra szánt beállítás, 4.5GHz, 4.8GHz, 5GHz és ezek variánsai
Sokat benchmark-oltam anno, kódoltam x264-el és volt BF1, BF5, és akkoriban menő játékok, ja és GTAV.
Természetesen mikor stabil volt a vas már, akkor kapta a tiszta Win10 telepítést.
Hogy mit, hova állítottam, azok a screenshot-ok ide felkerültek a topikba, ha jól emléxem.
Sajnos meglesni most nem bírom, mert a gép el van rakva.
A beállítások csak hellyel-közzel lehetnek jók neked, mert ez az i7-3960X CPU-hoz és a 32GB, Corsair Dominator Platinum-hoz van igazítva.
Más hardverekkel teljesen más értékeket kíván szerintem!!! -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A múltidő a jelen!
Nem adom el semmi pénzért!
Számomra ez a legjobb extreme 79 lapkával megáldott deszka.
Mint már előző hozzászólásomban is említettem, nálan a win10 elég hisztis volt, mikor hangolgattam a BIOS-t, néhány tized volt állítástól is fejre állt, azaz kékhalállal fenyegetett.
Én Win 8.1-en lőtem be a deszkát, ha jól emléxem.
Megemlítettem azt is, hogy én alap BIOS beállítások-al el sem tudtam indítani. Jópárnap volt mire megturkálva a BIOSt-, meglódult. Ez persze további hardver függő...
Természetesen ma már Winfos 10 Pro van rajta a kornak megfelelően.
Sajnos a lassan 1 éve történt gerincműtétem óta le van támasztva a raktárba a cucc, de előtte bőven volt bencmark, gémelés és közzösségi oldalakra filmek, izé...
ui.: Ha vissza lapozol és olvasol is sokmindenre fény is derül.
-
tom_tol
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Próbáld ki a másik bios-t. Bios switch vagy Tool/Bios FlashBack/Forced Bios2 Boot
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
tom_tol
üzenetére
Már raktam szűz win10-et kb 3 napja. Még ami gond lehet hogy bent volt a hálókábel. Először nem, de kérte.
Ami még hátravan:
- Valahogy mégis hálókábel nélkül wint rakni
- Bios update (nekem utolsó stabil van de van azóta egy béta illetve abból is egy microcode updatelt ami nem hivatalos)
- másik háttértár de nem nagyon van már, max egy 40-es. -
tom_tol
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha nem akarsz "tökölni", cseréld vissza.
Én telepítenék egy Win 10-t, nem arra a lemezre amin asszonyod dolgai vannak, biztos akad egy nem használt HDD. De előtte hard reset. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Fú, mobilról gépeltem

Szóval: Win7 alatt stabilnak tűnt, de mások nem panaszkodnak, hogy gond lenne a win 10-zel -
aty-73
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Formás lábak!
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
tom_tol
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A foglalatnak semmi köze a kék halálhoz. Win-driver-bios, ezek okozhatják.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sajnos nem akaródzik összejönni ez a Rampage IV Black Editin dolog
Azt hittem a C state-ek kikapcsolásával stabilizálható de úgy tűnik mégsem, már ezzel is volt kékhalálom. Pedig ment egész éjjel, aztán egyszercsak mégis beütött.
Komolyan nem hiszem el. Legalább az eladó korrekt és visszacseréljük de azért ez sehogy nem jó, így most ő lesz sz*rban. -
totyino77
tag
Helló újból itt, cpuz- ban, spd alatt ranks ott kinek mit ír dual vagy single, persze quad channelnél 4db ramnál,
Részemről volt mikkor single írt másfajta ram oknál meg dual -
rup1u5
Topikgazda
Magyarázd már meg légyszi hogyan jön ide amit az 5321-ben írtál! Kíváncsi lennék hogyan sikerült 6 modult belegyömöszölni a 4 slotba.
Te teljesen másról írsz ott.(#5330) --HARDCORE--
Azt hiszem értem, tehát a két 4GB-os a fekete slotokban single channelben megy?
És a 4-4-8-8 a kék slotokban hogy a túróban megy quadban mikor különböző méretű modulok? Ott valami nem kerek, vagy én vagyok helikopter. -
jokeph
nagyúr
5321-es HSZ-ben írtam, hogy hogyan lehet összehozni 6 modullal a Quad-channelt (nem álmodtam, gyártói leírás, Asus P9X79-es lapé, igaz itt a modulok méreteire nem térnek ki).
Hajlok arra, hogy elhiggyem egyébként, meg is írom hogy miért:
s775-ös lapban sikerült produkálnom a dual-channelt 5 GB DDR2 800-as rammal.
Méghozzá úgy, hogy a 2 GB-os modult ment az 1-es slotba (nevezzük A1-nek) a maradék 3 slotba pedig 1 GB-os modulok kerültek (A2,B1,B2 a rend kedvéért).
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Legalábbis meg vagyok lepődve, mert eddig én úgy tudtam, hogy quad channel-hez 4 vagy 8 azonos méretű modul kell:
"The architecture can be used only when all four memory modules (or a multiple of four) are identical in capacity and speed, and are placed in quad-channel slots." (wikipedia)De most utánaguglizva a témának azt találtam, hogy x99-en elméletileg lehet 6 modullal quad channel: 1-12 oldal:

Más kérdés hogy ez különböző méretű modulokkal is működik e..

Az is lehet hogy valójában triple channel csak CPU-Z félredetektálja.
Ezt találtam még a témában.Ezért szeretném látni AIDA64-ben a mem benchmark eredményeket és azt hogy mit ír.
És egy CPU-Z Memory és SPD fülre is kíváncsi lennék legördített Memory Slot Selection menüvel amiben látszik a 6 modul.
Jó pap holtig...
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
-
--HARDCORE--
senior tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Nem tudom se megcáfolni, se megerősíteni. Ami biztos, hogy az adott lap manualjában bizonyosan le van írva, mi az ajánlott memória konfiguráció, azaz adott számú modul esetén mely slotokba célszerű helyezni az optimális működéshez.
Szerencsétlen helyzet, ha hiba okán kiesik egy foglalat/channel.Amúgy szerintem, ha nincsen hiba, 6 modullal is tud menni a Quad-Channel.(egyforma méretű modulokkal természetesen)
pl.: A1, B1, B2, valamint D2, D1, C1 slotokba helyezve.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Milyen üzemmódban megy 6 modullal?
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
A kínai lapomban (Shenzen Technlogy Modell E5 3.2s1) sikerült produkálni az összes módot, azaz single, dual, triple és quad-channel-t, csak az nem volt mindegy, hogy melyik slotokba volt az adott mennyiségű modul berakva. Igaz, ez csak 4 ram slotos lap.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
abdulka1
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az a HDD lesz.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Asszonynak külön gép vagy laptop! -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ami még kurva érdekes, néha (Windows bott után, illetve kikapcskor) kiad egy olyan kattanó hangot, mintha egy relé kattanna.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Na jó ez nem akar menni. Átáztattam már a foglalatot, már csak bizonyos szögből látszik minimális felületi réteg. Amennyire ezt ki lehet pucolni szerintem megtettem. Azóta is sz*r. Terhelésen semmi baja, futtatok ibt-t akár maxon, 10 kör is lemegy és utána mikor kikaocsol a terhelés 1-3 perccel később paff.
Nyomtam egy ccmost is, itt vannak a beállítások, láttok valamit benne ami nem oké? Mondjuk sata üzemmódot átállítani vagy vmi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Na abba a boltba akkor egy lyukas alátétet se szabad vinni, mert azt is elrontják.
Azért lenne jó tudni a paszta típusát, mert akkor vennél egy olyan pasztát, és büntetlenül lehetne gyakorolni az oldószerekkel - gépen kívül.
Nem fér a fejembe, hogy tudnak egy sima pasztázást így elcseszerinteni a mai világban...
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem egészen, a kontakt-spré tudtommal hagy maga után valamit. Az IZO-Propil alkohol mindent töröl.
Azt lehet tudni milyen paszta hullott bele ?
K3 is jó lehet.
Valszeg jó lenne, de...
Nem, én a tabi gyáregységben dolgoztam több mint 10 éve.
Nagyító alatt, türelemjátékkal csak kivarázsolható. -
T0mBd1gg3R
veterán
Kontakt sprém van az majdnem ugyan az, de nem úgy tűnik hogy megmozdulna. Fogkfével meg a kontaktspré kefefejével próbáltam.
Megnéztem mely lábak érintettek, ddr0 és gnd, tehát ha kivenném az a slotból a ramot jónak kéne lennie ha jól gondolom? Csak quad channel nem lenne.
Gyártatunk a flexnél, illetve nem ismersz-e Suba vezetéknevű villamosmérnököt? Onnan jött 5 éve Hatvanba. -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ne már...

Izo-propil ?
(paneleket mostunk vele anno a Flex-nél.) -
T0mBd1gg3R
veterán
ÁÁÁÁÁÁÁ
Csak kékhalál
Úgy néz ki nem úszom meg az újbólszétszedés-alaposabb socket takarítást.
Csak azt nem értem a win7 miért volt jó? Illetve lehet csak nem vártam meg amíg gond van, mert a win10 is jó volt vagy 8 órát tegnap. -
T0mBd1gg3R
veterán
Amúgy a win telepités tényleg nem tart sokáig, az adatok mentése tart sokáig, az asszony mindent az asztalra tesz, családi fotókat, még hivatalos iratokat is. A kurva receptek könyvjelzőjét is képes a böngészőbe a főoldalra a facebook mellé kirakni aztán csúszik minden a picsába, pedig van receptek könyvjelzőmappa.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
1. számú alapszabály: Új lap -> friss oprendszer telepítése.
De amint látom te szereted szop@tni magad.....
Még csak nem is tart sokáig egy W10 telepítés, szóval végképp nem értem miért nehezíted meg a saját életed.
-
envagyok
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nálam is sokáig jó volt win10 tesztrendszernek, minden lapra rá lehetett tenni.
Aztán egyszer csak nem működött a proci frekvencia váltás, maradt alapórajelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- PlayStation 1 / 2
- Elektromos autók - motorok
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)